Skip to main content
adidas Adistar 2 running shoe

Test

adidas Adistar 2 – Ser du fram emot en ny löpupplevelse?

adidas Adistar 2 är designad för löpare som vill springa långa sträckor utan ansträngning. Denna löparsko erbjuder en ny löpupplevelse genom en Rocker-geometri och en mellansula med två olika skummaterial. Vare sig du är nybörjare eller fanatisk löpare så kan Adistar 2 bli din nya träningspartner för många lugna kilometer.

adidas Adistar 2

Drop
6 mm
Vikt herrsko
Ca. 319 gram
Vikt damsko
Ca. 270 gram
Löpartyp
Neutral löpare
Skotyp
Allround löparsko

3skäl varför adidas Adistar 2 passar just dig

  • Du letar efter en löparsko med ett framåtdriv
    För Adistar 2 har adidas-märket valt en Repetitor-mellansula som är bananformad. Repetitor är ett fastare EVA-skum tillverkat för att skydda hälen vid först markkontakten och sedan stödja foten under frånskjut.  Frånskjutet får ett framåtdriv av det relativt låga drop på 6mm.
  • Du letar efter en löparsko för dina lugna uthållighetslopp och återhämtningsträning
    Adistar 2 är ett ode för de lugna (långa) uthållighetsloppen. Sulan är extremt bred, tjock och rund. Detta gör skon väldigt behaglig om du börjar springa i ett lugnt tempo, eftersom du får mycket dämpning och stabilitet. Liksom den välkända adidas Ultraboost är Adistar en löparsko inom kategorin “maximal dämpning”.
  • Du tycker att stabilitet är det viktigaste hos löparskor 
    adidas Adistar 2 är en mycket stabil löparsko. Detta tack vare den breda sulan som ger dig en bred plattform att landa på. Dessutom blir  mellansulan inte ihop tryck särskilt mycket vilket gör att du inte sjunker in i den när du blir trött.
adidas SS23 21run blog
adidas 21run blog
adidas Adistar 2 running shoes back
"Adistar får dig att känna dig ostoppbar. Den ger dig nöjet och självförtroendet att springa långa avstånd.”

Fabienne Volp – Produktexpert

Visste du att?

adidas Adistar 2 är också en mycket hållbar löparsko. Denna modells ovandel består av minst 50 % Parley Ocean Plastic och 50 % av återvunnen polyester. adidas har arbetat med organisationen Parley i ett antal år. Denna organisation rensar plastavfall vid stränder och naturreservat så att det inte hamnar i havet. Detta avfall används sedan för tillverkning av nya löparskor och kläder. På så sätt försöker adidas och Parley sätta stopp för plastavfall.

adidas Adistar 2 in detalj

adidas Adistar 2 running shoe
Stabilt REPETITOR+-skum

i hälen och responsivt REPETITOR-skum i framfoten.

Continental-gummi

för optimalt grepp och bra hållbarhet.

Mesh-ovandelen

är tillverkad av återvunnet material.

Vad gör Adistar-kollektionen så unik?

adidas Adistar föddes ur idén om evig rörelse. Den erbjuder en helt ny och oväntad löpupplevelse. adidas gör detta genom att använda ett nytt skum, nämligen REPETITOR och REPETITOR+ , som är ett EVA-baserat material vilket ger mycket stöd och stabilitet. Skummet kombineras med en rund sula och ett lågt drop på 6 mm som gör att din fot får en lättare avrullning. Mellansulan har tillräckligt med energiåtergivning och komfort så att du bekvämt kan springa långa sträckor. Adistar-kollektionen har testats i hela 4500 km för att skräddarsy skon så perfekt som möjligt efter löpbehovet.

3uppdateringar i adidas Adistar 2

  • Dual density mellansula
    adidas Adistar 2 erbjuder en stabil plattform tack vare det stadiga REPETITOR+-skummet i hälen och ett något mjukare, lättare REPETITOR-skum i framfoten. REPETITOR+-skummet är baserat på EVA och består av 15 % återvunnet material. Stöten från en hällandning absorberas därför väl samtidigt som framfoten ger en responsiv känsla. En perfekt kombination av skydd och komfort.
  • Rocker-geometri
    Mellansulan har ett drop på 6 mm och en rund form som gör att hälen och framfoten är upphöjda. Detta fungerar som en gungstol. Så fort du landar kommer du att känna en push framåt. Adistar 2 är designad för längre distanser, då din steglängd i allmänhet är lite kortare och en rund sula kan bidra till ett effektivt löpmönster.
  • Ny ovandel
    Adistar 2 har en helt ny ovandel i mono mesh som har gjorts extra stadig i vissa zoner. En invändig förstärkning har placerats runt mellanfoten där plösen inte är fäst vid skon. Detta ger dig en bättre lockdown av foten, så att den inte glider runt i löparskon.

adidas Adistar 2 in test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången har Fabienne Volp testat adidas Adistar 2 åt dig.

Fabienne Volp 21 run

Fabienne Volp

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
3/4 gånger i veckan

Terräng
gata / asfalterade vägar

Läs hennes omdömme

adidas Adistar 2 fit

Passform

”Det stabiliserande elementet i hälområdet märks tydligt redan när man tar på sig skon. Foten är bekvämt omsluten och erbjuder mycket stabilitet på fotens insida. Materialet på ovandelen ger också ett behagligt stöd runt mellanfoten. Ovandelens material har en bra andningsförmåga som är väldigt positivt. Även vid varmare temperatur kände jag inte att mina fötter blev för varma. Du kan därför koncentrera dig på löpningen helt och hållet. Den enda nackdelen är att plösen inte är kopplad till ovandelen. För att förhindra att plösen klämmer när du springer bör du se till att den vilar bekvämt på vristen.”

adidas Adistar 2 stride

Steg

”REPETITOR-tekniken känner du direkt av redan under de första kilometrarna. Redan vid den första markkontakten får hälen optimalt stöd och du profiterar av en framåtrörelse. Denna framåtrörelse stöds ytterligare av framfotens tydliga rundning. Man pratar ofta om framåtrörelse hos löparskor och med den här modellen kände jag verkligen att den var aktiv. Adistar får dig att känna att du är ostoppbar. Den ger dig nöjet och självförtroendet att klara av långa sträckor. Steg för steg, kilometer för kilometer.”

adidas Adistar 2 comfort

Komfort

“Adistar är en löparsko för långdistanslöpning som tar dig längre än du någonsin trodde var möjligt. Skon erbjuder optimal stabilitet utan att begränsa fotens naturliga rörelse. I kombination med det fasta EVA-skummet i mellansulan, erbjuder Adistar ett fantastiskt allround-paket för långa sträckor. Adistar finns även i en version för löpare med överpronation, nämligen adidas Adistar CS. Adistar CS har extra förstärkning vid hälen och mellanfoten så att foten inte kan sjunka inåt. Denna Adistar CS är jämförbar med HOKA Arahi, Saucony Omni och New Balance Vongo.”

adidas allround skokollektion

adidas allround löparskokollektion består av neutrala- samt skor för löpare med överpronation. Olika tekniker och material har används för att göra löpningen bekväm. Till exempel använder Adistar-kollektionen Repetitor och Repetitor + skum för en smidig och mycket stabil löpupplevelse. Solar-kollektionen är utrustad med Boost och EVA-skum. Detta gör skorna dynamiska, lätta och ger allround användning för både lugna pass och träningspass med snabbt tempo.

ADIDAS ALLROUND SKOKOLLEKTION
adidas Adistar 2 running shoe

Adistar 2

adidas Adistar 2 är en neutral allround löparsko. Adistar kommer från idén om evig rörelse. Den erbjuder en helt ny och oväntad löpupplevelse.

Se adidas Adistar 2
adidas Adistar CS

Adistar CS

adidas Adistar CS är allround löparskor för överpronatorer. CS är förkortningen för control support, vilket betyder att detta är support-versionen av den neutrala adidas Adistar.
Se adidas Adistar CS

adidas Solarglide 6 running shoe

Solarglide 6

adidas SolarGlide 5 är en neutral allround löparsko. SolarGlide 5 är en mångsidig löparsko för dina dagliga träningspass. Du kan även  använd den för tävlingar. Med SolarGlide kan du springa hur du vill.
Se adidas Solarglide

adidas Solarcontrol

Solarcontrol

adidas Solarcontrol är allround löparskor för löpare med överpronation. SolarControl är efterföljaren till Solarglide ST. Denna löparsko är gjord för dagliga löpningar och ger löpningen stöd och komfort vid varje steg.
Se adidas Solarcontrol

Slutspurt

adidas Adistar 2 nya ovandelen omsluter foten bättre under tiden som mellansulan och skons geometri erbjuder likadan löpupplevelse som föregångaren. Att springa långa sträckor är en riktig njutning med denna sko, eftersom du får mycket dämpning men även en lätt övergång. När du blir trött stödjer Adistar 2 dig precis så som den ska med det stadiga skummet i hälen. Detta är en perfekt löparsko för nybörjare och ivriga löpare. Skon är nämligen väldigt stabil men har också mycket dämpning. Denna löparsko är mindre lämplig för tempoträning eller intervaller på grund av dess tyngre vikt.

Modeller som liknar Adistar 2 är bland andra HOKA Bondi 8 och Saucony Echelon 9. Dessa är också löparskor med en relativt tjock mellansula för komfort under långa löpsträckor.

Blev du lika nyfiken som vi? Ta en titt på adidas Adistar 2 på vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna våra produktexperter via vår kundtjänst.