Skip to main content
On Cloudflyer hardloopschoen

Test

On Cloudflyer 4; Den mångsidiga löparskon med mycket dämpning och elasticitet

On Cloudflyer 4 är en allround löparsko som erbjuder exceptionell dämpning. Löparskon är nu mer stabil, dämpande och hållbar än någonsin. Denna löparsko ger dig den komfort och det självförtroende du kan förvänta dig av en bra sko för uthållighetslöpning. Men även om du vill öka tempot kan du se Cloudflyer 4 som den perfekta träningspartnern.

On Cloudflyer 4

Drop
10 mm
Vikt herrsko
Ca. 310 gram
Vikt damsko
Ca. 250 gram
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Allroundlöparskor

3skäl varför On Cloudflyer 4 passar just dig

  • Du letar efter en stabil sko, men vill inte ha ett block på insidan av foten.
    Cloudflyer är lämplig för löpare som behöver lätt stöd. Fördelen med Cloudflyer är att stabiliteten kommer på ett sådant sätt som ofta inte förekommer när man springer och detta tack vare sulans bredd,  Clouds-formen och yttersulans form vilket gör att din fot är väl guidad.
  • Du letar efter en sko med inte bara vertikal, utan även horisontell dämpning
    Det unika med Cloudtec hos On är att sulan inte bara absorberar den vertikala stöten, utan även gör det horisontellt också. Detta säkerställer mindre påverkan på dina muskler och du återhämtar dig snabbare efter löpningen.
  • Du gillar en stadig känsla i skon
    On Cloudflyer har en fin fast skjuts. Om du inte gillar väldigt mjuka skor, utan hellre vill ha lite mer kontakt med underlaget så kommer Cloudflyer att passa dig bra. Du kan även använda den på gymmet eller som en promenadsko eftersom den är så stadig.
On Cloudflyer Omslag
On Cloudflyer runningshoes
On Cloudflyer back
"Vad jag uppskattar hos Cloudflyer 4 är dess mångsidiga karaktär. Mellansulan erbjuder en trevlig blandning mellan dämpning och reaktivitet."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

On grundades i de schweiziska alperna år 2010 med syftet att ge en ny löpupplevelse. Mjuka landningar och en explosiv start kombineras tack vare den unika CloudTec-tekniken. Mer än 7 miljoner löpare tycker om att springa med On-skor i mer än 50 olika länder. Förutom löparskor gör On även vardags- och vandringsskor.

On Cloudflyer i detailj

On Cloudflyer hardloopschoen
Förstärkt tåparti

För extra hållbarhet och skydd.

CloudTec-mellansula

Zero-Gravity-skum i hälen och Helionfoam i framfoten ger extra energiåterföring.

Bredare bas

För extra stabilitet och för att förhindra överpronation.

Återvunnen ovandel

Skon har blivit mer hållbar, bland annat tack vare användningen av 80 – 85% återvunnet material i ovandelen.

Hållbarhet med On

Hållbarhet är väldigt viktigt för On, vilket har lett till att ytterligare steg har tagits i år mot en grönare framtid. Inom 10 års tid vill On göra en löparsko helt och hållet av återvunnet material. Utmaningen är främst att återvinna mellansulan, eftersom tillverkningen av dämpnings- och skummaterial ofta involverar en kemisk process. 2020 lanserades On Cyclon. Detta är en helt återvinningsbar löparsko som kan köpas genom ett månadsabonnemang. På så sätt förvandlas en gammal löparsko till en helt ny löparsko utan att slösa på råvaror. Hur unikt är det!

3innovationer i On Cloudflyer 4

  • Tillverkad av återvunnet material
    On Cloudflyer görs nu för första gången med återvunnet material. Med detta tar On seriösa steg mot en hållbar framtid. Andra löparskor som On Cloudmonster och On Cloudvista har också gjorts mer hållbara genom att använda återanvändbara material. Ovandelen på On Cloudflyer 4 består av 80 till 85 % återvunnen polyester och hela skon består av 25-30 % återvunnet material.
  •  Ny CloudTec-mellansula
    Med den tredje generationen av Cloudflyer såg vi en mellansula som bestod av ett skummaterial med samma hårdhet. Det har nu justerats till ett mjukt Zero-Gravity-skum i hälen och ett mer spänstigt Helion-skum i framfoten. Detta säkerställer extra energiåtervinning vid avstamp. Att springa långa sträckor kommer att vara mindre ansträngande än med den tidigare versionen.
  • En stabilare bas
    Hälen och mellanfoten på Cloudflyer 4 har gjorts bredare jämfört med föregångaren. Ju bredare skon blir, desto mer stabilitet får du för varje steg du tar. Cloudflyer 4 passar både neutrala löpare och löpare som behöver lätt stöd.

De On Cloudflyer 4 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången provade Daan Glorie On Cloudflyer 4 åt dig.

Daan Glorie

Daan Glorie

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
5 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10 km – 35:36
42.2 km – 2:46:10

Läs hans omdömme

On Cloudflyer fit

Passform

”När man tar på sig skon känner man direkt hur stabil hälkappan har blivit. Skon omsluter väldigt fint runt fotleden så att du inte kan glida ur den. Skotungan har blivit tunnare och skosnörena har även fått lite mer stretch. Personligen gillar jag att tåområdet är förstärkt. Jag lider ofta av mina tår är ostadiga var de nuddar ovandelen. Som ett resultat av detta slits ofta ovandelen på mina löparsko, vilket inte kommer att ske så snabbt med Cloudflyer 4.”

On Cloudflyer stride

Steg

“Cloudflyer har tagit ett bra steg mot en bekvämare löpupplevelse. Dämpningen i hälen är märkbart mjukare och i framfoten får du mer av en framåt ”push”, som att få en knuff i ryggen. Det jag uppskattar med Cloudflyer 4 är dess mångsidiga karaktär. Mellansulan erbjuder en skön blandning mellan dämpning och reaktivitet. Denna löparsko har tillräckligt med dämpning för ett halvmaraton och är tillräckligt snabb för tempo- och intervallträning. Jämfört med On Cloudrunner har Cloudflyer mer dämpning och komfort. Cloudflyer 4 har främst mer dämpning eftersom Cloud-elementen har gjorts lite större.”

On Cloudflyer stabiliteit

Stabilitet

”Redan med de första löpstegen känns den nya Cloudflyer väldigt stabil. Det finns flera skäl till detta. För det första har hälen och framfoten gjorts bredare, så att du bokstavligen har mer kontakt med underlaget. För det andra har denna sko en syntetisk platta i mellansulan som ser till att stöten från landningen omvandlas till en framåtdriv. Samtidigt gör denna platta skon mycket mer stabil, eftersom du sjunker ner mindre i skummaterialet. Slutligen har sulan gjorts lite bredare på insidan för att förhindra överpronation. När du springer långa sträckor vill du ha en stabil löparsko, speciellt när du blir trött och dina muskler och leder inte längre kan ge stabilitet. Cloudflyer 4 är då där för att hjälpa dig att klara av de långa sträckorna utan smärta.”

On Cloud Familjen

I år lanserade On många nya löparskor, inklusive On Cloudmonster, Cloudrunner och Cloudvista. Tacj vare alla dessa nya modeller så finns det faktiskt en passande On-löparsko för alla typer av löpare. Föredrar du maximal dämpning? Då är On Cloudmonster rätt för dig. Har du precis börjat springa och vill bygga upp din kondition? Välj då On Cloudrunner, eftersom denna sko har en balanserad dämpning. Om du gillar att springa på asfalterade och oasfalterade stigar, välj då Cloudvista som din nya partner. Denna sko ger dig grepp när du springer på oasfalterade stigar samtidigt som skon har tillräckligt med dämpning för att springa på asfalt.

Produktfamiljen On Cloudflyer
On Cloudflyer hardloopschoen

On Cloudflyer 4

On Cloudflyer 4 är neutrala, allround löparskor med bredare bas, mycket dämpning och extra stöd. Perfekt för långa distanser, men också bra för kortare sträckor, snabbt och långsamt tempo och är för både mellanfots- och hällandare.

Se On Cloudflyer
On Cloudrunner running shoes

On Cloudrunner

Cloudrunner är en neutral, allround löparsko. Dessa lätta skor är perfekta att ha på sig under dina träningspass eller också när du springer på en tävling.
Se On Cloudrunner

On Cloudvista runner shoe

On Cloudvista

Cloudvista är lätta, neutrala trailskor med bra dämpning och mycket grepp. Genom att kombinera hållbarhet, komfort och målinriktad dämpning är Cloudvista perfekt för att springa långa terrängsträckor.
Se On Cloudvista

On Cloudmonster running shoe

On Cloudmonster

On Cloudmonster är en neutral allround löparsko som är inriktad på maximal dämpning och komfort för varje träningspass. Den är bäst vad gäller dämpning i jämförelse med Cloudflyer och Cloudstratus.
Se On Cloudmonster

Slutspurt

On Cloudflyer 4 har genomgått några fina förändringar så att skon inte bara har mer dämpning, utan också är mer stabil. Vi kan inte längre bortse från hållbarhet och det har man också tänkt på när man designade denna 4:e generationen av Cloudflyer. Väljer du Cloudflyer 4 som ny löparsko gör du ett hållbart val.

Modeller som liknar Cloudflyer 4 är bland andra Saucony Tempus och ASICS Gel Kayano 29. Dessa är också allround löparskor med extra stabilitet.

Blev du lika intresserad som vi? Ta då en titt på On Cloudflyer 4 på våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.