Skip to main content
New Balance 660V13 running shoe

Recension

Test: New Balance 860v13 – Jeden Tag eine stabile Wahl

New Balance 860v13 – pünktlich wie immer! Jedes Jahr zur selben Zeit präsentiert New Balance seine neuen Modelle. Auch in diesem Jahr hat die Marke den neuen 860v13 pünktlich auf den Markt gebracht. Jedes Jahr wieder schafft New Balance es, dieses Modell noch innovativer zu gestalten, ohne dabei den Kernpunkt eines stabilen Laufschuhs für das tägliche Training zu vernachlässigen. Die 13. Version hat nicht nur in Sachen Außensohle ein Update erhalten. Auch die Mittelsohle und das Obermaterial wurden verbessert. Mit diesen großartigen Anpassungen hat sich New Balance mal wieder selbst übertroffen und einen noch komfortableren und stabileren Laufschuh auf den Markt gebracht.

New Balance 860v13

Drop
10 mm
Vikt Herrsko
Ca. 309 gram
Vikt Damsko
Ca. 243 gram
Löpartyp
Überpronierend
Skotyp
Allroundlöparsko
Dämpningstyp
PWRRUN-skum (update)

3skäl till varför New Balance 860v13 är rätt för dig

 • Du letar efter en sko som du kan springa många kilometer med
  860v13 är gjord för din dagliga löpning. Fresh Foam X-dämpningen ger dig det skydd du behöver för både korta såväl som långa löpturer. Dessutom finns det ett fint tjockt lager gummi under sulan, så du måste göra ditt allra bästa innan du kan göra av dig av med denna sko.
 • Du behöver ett fast stöd
  New Balance 860v13 är gjord för löpare med överpronation. Tack vare ett stycke kraftigt material på insidan av skon som går från hälen till mellanfoten, förhindras din fotled från att vrida sig inåt för mycket. På så sätt kan du undvika att få relaterade skador.
 • Du har normala till breda fötter.
  Som ofta är fallet med New Balance har även 860v13 också mycket plats i framfotsdelen. Tanken bakom detta är att du kan sprida tårna bra och därför springa stabilare. Detta gör 860v13 väl lämpad för löpare som har en bredare framfot. Om hela din fot är av bredare karaktär, inte bara framdelen av foten, så finns 860v13 också i en bredare variant.
New Balance 860v13 women
New Balance 860v13 shoes
New Balance 860v13 sole
“Stabilitet och komfort i en allroundsko, det är grymt bra.”

Camille Cholbi – Produktexpert

Green Leaf Standard

New Balance 860v13 bär New Balances Green-Leaf-etikett. Det betyder att skon delvis är gjord av ekologiska material. För New Balance 860v13 betyder det att 50 % av ovandelen består av miljövänliga produkter. Dessutom arbetar New Balance med att anpassa skummet som används bit för bit för att göra det mer miljövänligt. Detta gör de genom att justera skummets formel och ersätta vissa komponenter (3%) med rörsocker. Materialet i yttersulan består nu också av 5 % bearbetat gummiavfall. Förutom att vara ett bra val för varje dag är New Balance 860v13 också ett hållbart val. Tillsammans gör vi världen till en bättre plats!

New Balance 860v13 i detalj

New Balance 660V13 running shoe
Fresh Foam X-skummet

ger bra dämpning och nödvändig respons

Medial Post

har gjorts om för en naturlig känsla

Mesh-konstruerade överdelen

ger extra stabilitet till skon

Reflexer

ger ökad synlighet

TCS New York City Marathon

New Balance har länge varit sponsor för TCS New York City Marathon. Under varje lopp presenterar New Balance en evenemangsrelaterad kollektion av kläder och skor. Årets kollektion är en hyllning till New York City. Det finns bilder på Empire State Building och andra ikoniska saker i New York. New Balance lägger stor vikt vid hållbarhet. Det är därför olika klädesplagg är gjorda av 50 % återvunnen polyester. I år använder New Balance även maratonloppet för att visa upp sin mest avancerade supersko hittills; FuelCell Super Comp Elite v3. Denna sko kommer att släppas officiellt under våren 2023.

3uppdateringar hos New Balance 860v13

 • Mesh-konstruerad ovandel
  Ovandelen är gjord av ett sömlöst meshmaterial. Genom att ge materialet en större densitet på specifika ställen, på den mediala sidan av mellanfoten, har ovandelen blivit en viktig del av den stabila känslan som New Balnce 860v13 ger. Detta är extra trevligt när man blir trött och börjar röra sig mer inåt. Materialet ventilerar mycket bra.
 • Samma stöd men med en mer naturlig känsla
  Mellansulan består av flera lager som tillsammans ger en mjukare känsla och mer energiåtervinning än sin föregångare. Under mellanfoten finns Dual Density materialet som samverkar med hästskoformen i mellansulans undre lager. Detta säkerställer att du styrs jämnt framåt för att förhindra överpronation. Det översta lagret på mellansulan är mjukare och placerats under mellan- och framfoten för en mjukare och “studsig” känsla vid fotens avstamp.
 • Reflex logo
  Även under de mörka dagarna är det viktigt att du springer säkert på olika vägar. Det är därför New Balance har gjort logotyper och linjer med reflex. På så sätt är du alltid väl synlig för mötande trafik. Men se alltid till att du själv bär ljus i mörkret, så att du är ännu mer synlig för andra. Safety first.

New Balance 860v13 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången har Daan Glorie testat New Balance 860v13 åt dig.

Camille Cholbi 21run

Camille Cholbi

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
6 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10km – 40:32
42,2km -3:40:00

Läs hennes omdöme

New Balance 086V13 women runningshoe

Passform

“860v13 har en igenkännlig passform jämfört med sin föregångare. Jag tyckte att passformen var ganska tight runt mellanfoten, men det är på grund av förstärkningarna runt New Balances logo. Detta säkerställer att du inte glider runt i skon, vilket såklart är positivt i sig. Hälkappan känns lite lägre än förväntat, men detta stör inte. Skotungan har gjorts lite tunnare så att din fot kan ventilera bättre. Jag tyckte att passformen var bekväm och det beror på att skon inte känns så tung för att vara en stabilitetssko.”

New Balance 086V13 running shoe

Steg

”De första kilometrarna i New Balance 860v13 kändes överraskande. Den tidigare versionen kändes lite stel och med mindre lätt avstamp. Jag tyckte att 860-versionen inte utvecklades lika bra jämfört med sina konkurrenter. Det fanns mycket bekvämare stabilitetsskor. Men det har tack och lov förändrats med den här versionen. Stöten från hällandningen absorberas fint och jag hade känslan av att jag stod på en mjuk madrass. Detta beror främst på att korrigeringsblocket är mindre hårt. Korrigeringsblocket är något lägre och längre. Detta ger dig mer stöd under fotens avstamp. När jag tog på mig skon fick jag genast lust att köra ett uthållighetslopp. New Balance 860v13 har tagit ett stort steg i rätt riktning. Stabilitet och komfort i en allroundsko, det är riktigt bra.”

New Balance 086V13 running shoe

Komfort

“Mycket har förändrats inom området korrigeringsskor under 2022. Vi såg nya innovationer, olika skummaterial och tjockare sulor. Saucony Tempus är ett exempel på detta, en korrigeringssko med ett skummaterial som även används i tävlingsskor. New Balance 860v13 kan nu äntligen konkurrera och med vidareutvecklingen av Fresh Foam visar att komfort och stabilitet kan gå hand i hand. Korrigeringsblocket har gjorts mycket mjukare så att jag kände inte att jag sprang med en antipronationssko. Kort sagt, New Balance, fortsätt med denna innovation!”

New Balance Fresh foam X familjen

Fresh Foam är det unika dämpningsmaterialet som New Balance använder för löparskornas mellansula. Materialet ger dämpning utan energiförlust. Skummet består helt enkelt utav skumbollar med en stor spänst så att du bekvämt kan lägga bakom dig ett bra antal kilometer. Vid sidan av dessa skor som är lämpliga för löpning på vägar finns också New Balance Hierro v7 som är ett utmärkt val för terränglöpning.

Product family New Balance German
New Balance 660V13 running shoe

New Balance Fresh Foam X 860v13

Stabilitet utan att offra komforten. Om du är en löpare med överpronation så ger Fresh Foam 860 dig det stöd du behöver genom “medialposten”. Denna förstärkning på insidan ser till att ditt avstamp är mer över mitten av foten.

Köp New Balance Fresh Foam X 860v13
New Balance 880v12

New Balance Fresh Foam X 880v12

Fresh Foam 880 är bättre känd som New Balances arbetshäst. Dessa neutrala löparskor är för alla distanser du vill springa komfortabelt och är dessutom lyhörda.
Se New Balance Fresh Foam X 880 v12

New Balance 1080v12

New Balance Fresh Foam X 1080v12

Vill du ha optimal komfort? Då är New Balance Fresh Foam 1080 verkligen något för dig. Denna neutrala sko säkerställer en mjuk landning utan att förlora den direkta löpkänslan och markkontakten.
Se New Balance Fresh Foam X 1080 v12

New Balance Vongo

New Balance Fresh Foam X Vongo v5

New Balance Fresh Foam Vongo är en antipronationssko utan korrigeringsblock. På insidan av New Balance Vongo ser vi att skumbollarna är mindre och “fyllda”, vilket skapar extra stabilitet.
Se New Balance Fresh Foam X Vongo V5

New Balance More v4

New Balance Fresh Foam X More v4

New Balance Fresh Foam X More v4 är neutrala, allround löparskor som ger mycket dämpning. Denna löparsko är perfekt för löpning i medelhögt tempo och för återhämtningsdagar.
Se New Balance Fresh Foam X More V4

Slutspurt

En traditionell stabilitetssko från New Balance, Fresh Foam 860 v13 erbjuder ännu mer komfort samtidigt som den behåller sina stödjande egenskaper. Det är en pålitlig partner som stöttar dig under din dagliga löpsträcka och ger dig en stabil och bekväm löpupplevelse.

Blev du lika nyfiken som vi? Ta en titt på New Balance 860v13 på vår hemsida. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.