Skip to main content
4T2 Weekdays

Produktreview

Har du redan upptäckt löparskorna 4t2 weekdays?

4T2 Weekdays är en ny löparsko och ett nytt märke hos 21RUN! Detta märke utmärker sig med ett lågt drop, en mellansula med dubbel skumdensitet och en rund geometri. Är 4T2 en intressant löparsko för dig? Läs allt om den i den här bloggen.

4t2 Weekdays

Drop
6 mm
Löpartyp
Neutral löpare
Löparsko
Allround löparsko
Dämpningstyp
Två skumlager

3skäl varför 4t2 Weekdays är rätt för dig

 • Du letar efter en allround löparsko
  4T2 Weekdays är en allround löparsko för alla typer av träning. Oavsett om du planerar att göra ett kort snabbt träningspass eller lugn uthållighetslöpning, med 4T2 Weekdays kan du alltid ge dig ut på en löptur.
 • Du har en viss löperfarenhet
  6 mm drop betyder att skillnaden mellan hälens och framfotens höjd är bara 6 mm. 4T2 Weekdays är därför lämplig för mellan- till framfotslöpare eftersom ett lägre drop innebär att du landar på framsidan av din fot.
 • Du vill ha en löparsko med en mjuk hälkappa
  De flesta löparskor har en hård hälkappa som är styv, men som också ger mycket stöd. Detta gäller inte för Weekdays löparskor. Denna modell har en flexibel hälkappa som sitter bekvämt runt fotleden, men skapar inte tryck på hälen och akillessenan. Detta är bra om ditt hälben sticker ut lite mer, vilket är fallet med plattare fötter.
4T2 weekdays design
4t2 weekdays shoe design
4T2 Weekdays Front
“4T2 Weekdays är den perfekta löparskon för korta och snabba träningspass.”

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att?

Varumärket 4T2 grundades av Jurian Elsgeest, en fanatisk maratonlöpare men också en älskare av triathlon och duathlon. Han har arbetat i skobranschen i 25 år och han ville verkligen starta ett eget löparmärke. Ett varumärke som är fokuserat på att leverera prestationsförmåga men samtidigt hållbarhet. Namnet 4T2 är en referens till maratonloppet (42km, siffrorna i namnet), T2-övergångszonen för triathlon och förkortningen av 4 spår 2. Kort sagt kommer detta märke att komma ut på marknaden med olika löparskor för alla typer av idrottare.

4T2 Weekdays im Detail

4T2 Weekdays
Yttersula av kolgummi

för bra hållbarhet och grepp.

Mjuk hälkappa

ger vristen komfort och stabilitet.

Unisex passform

med lite mer plats vid framfoten för tårna.

Bli bättre genom samarbete

Varumärket 4T2 arbetar tillsammans med andra högkvalitets varumärken för att säkerställa att deras produkter har utmärkt kvalitet och en uthållig karaktär. 4T2 arbetar tillsammans med bland andra Vibram, Sympatex, Ortolite och BOCO gear. Vibram är kända för sina vibram-sulor som ger bra grepp i våta och torra förhållanden. Ortholite är ett märke specialiserat på att tillverka innersulor för löparskor.

3utmärkande egenskap för 4T2 Weekdays

 • Lågt drop
  Många traditionella löparskor har ett drop på 10 eller 12 mm. 4T2 Weekdays kännetecknas av ett drop på 6 mm. Ett lågt drop gör det lite lättare att landa på framfoten. Om du naturligt löper på framfoten så rekommenderas en sko med lågt drop som då Weekdays är.
 • Unisex passform
  4T2 Weekdays finns i unisex-passform. Skon är något bredare än den genomsnittliga löparskon, men smalare än skor med breda varianter. Den bredare framfotsdelen ger tårna mer utrymme att sprida sig i. Detta är särskilt behagligt om du ska springa längre sträckor. Din fot sjunker då lite mer in och dina tår behöva då mer utrymme att utvidga sig.
 • Rund geometrie
  Nu för tiden ser vi allt fler löparskor med en rund, bananliknande mellansula. Jämför denna mellansula med formen på en gungstol. Fördelen med en gungstol är att den aldrig ramlar omkull och alltid kommer att svinga fram och tillbaka. Det är vad 4T2 Weekdays-skon strävar till att uppnå. En rundare sula gör att din fot lättare kan rulla vid stegavveckling och du får en push-off framåt, som att få en knuff i ryggen när man springer.

4T2 Weekdays i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Denna gång har Daan Glorie provat 4T2 Weekdays åt dig.

Daan Glorie

Daan Glorie

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
5 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10 km – 35,36
21,1 km – 2:46:11

Läs hans omdömme

4t2 weekdays running shoes

Passform

”4T2 Weekdays har en något smalare passform jämfört med andra märken som tex. adidas och New Balance. Särskilt är framfotsdelen lite smalare, men det tyckte jag inte var störande. När jag sprang hade mina tår fortfarande tillräckligt med utrymme. Ovandelen känns stadig och det beror på den behagliga hälkappan som inte är för styv och overlays är snygga och tunna vilket säkerställer god ventilation. Tåpartiet har en extra förstärkning som ger skydd mot stötar. Kort sagt, skon är bek

4t2 running shoes sole

Löpsteg

”De första kilometrarna i 4T2 känns lite jobbiga. Detta beror på att skon har ett något hårdare skummaterial vilket ger dig en väldigt direkt känsla av underlaget du springer på. Så fort jag började få upp tempot kändes 4T2 Weekdays allt bättre, för vid högre fart är markkontakt behagligare. Märket framställer denna sko som en vardagslöparsko och för de dagar då du inte har så mycket tid för att träna. Kanske kan du även springa en något snabbare eller kortare runda på vardagarna. Jag skulle främst använda den här skon för korta träningspass på 30 minuter eller för intervallträning.”

4T2 running shoes stride

Komfort

“Det lägre drop på 6 mm och den rundade formen på sulan (kallas Speedroll eller Rocker hos andra märken) gör att du kommer att landa på framfoten. Detta är skönt vid intervaller, för då hamnar man automatiskt lite mer på framsidan av foten. Den stora styrkan hos 4T2 Weekdays är stabilitet. Under min långa löprunda trampade jag snett på en trottoarkant och min fotled förblev lyckligtvis väldigt stabil tack vare skon. Efter 2 kilometer löpning började det regna ganska mycket och då märkte jag det goda fästet av gummit med asfalten. Om jag måste jämföra den här skon med ett annat märke eller modell kommer den nära Karhu Ikoni, eftersom den här skon är också allround och har lite mer markkontakt.”

4T2 löparskor kollektionen

Varumärket 4T2 började med 4T2 Weekdays som sin allra första löparsko. De kommer att lansera flera löparskor framöver. Weekdays är en hänvisning till dina dagliga träningspass, som du ofta måste planera in väl i samband med ditt jobb och privatliv. Man måste verkligen skapa tid för de, annars hinner man kanske inte träna. Dagliga träningspass är ofta kortare och mer tempo inriktade, och 4T2 Weekdays är väldigt lämpliga för det. Vi hoppas att det i framtiden även kommer en helg-löparsko från 4T2. Kanske har då den skon mer dämpning och är mer inriktad på att löpa långa sträckor. När allt kommer omkring är söndagen den ultimata “long run day” för många löpare.

4T2 Weekdays zebra sock

Slutspurt

4T2 är ett intressant nytt löparmärke som kommer med sin egen vision om löpning. Kombinationen av det dubbla skummaterialet, ett lågt drop och en unisex passform gör denna löparsko till en riktig allrounder. Denna löparsko är lämplig för alla typer av träning och rekommenderas för en stor grupp löpare. Sulans rundning ger en enklare stegavveckling. 4T2 Weekdays är mindre lämplig för att springa långa sträckor som halv- och helmaraton, eftersom skummaterialet är lite hårdare.

Blev du lika entusiastisk som vi? Se då 4T2 Weekdays på våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.