Skip to main content
Polar Ignite 3 smart watch

Recension

Recension: Polar Ignite 3; Lyssna på din rytm

Polar Ignite 3 är en ny fitness- och hälsoklocka som ger dig vägledning anpassad till din kropp och livsstil. Ha koll på dina aktiviteter, följ din sömn och ta reda på hur du kan förbättra din hälsa. Klockan har ett förstklassigt utseende tack vare touchskärmen av Gorilla Glass 3.0 tillsammans med en glasfiberförstärkt boett. Nu kan du få ut det mesta av dina 24 timmar.

Vi blev nyfikna på den här tredje generations Polar Ignite. Vilka uppdateringar har den fått? Och varför välja den här klockan? Här får du veta allt om vad som är nytt och vilka funktioner som tillkommit.

De Polar Ignite 3 specifikationer

Gorilla 3.0 touchscreen
AMOLED Display
35 gram
Diameter: 43 mm, tjocklek: 9,5 mm
30 timmars batteritid i träningsläge
Dual-Band A-GPS

Välkommen till Ignite-familjen

Polar Ignite-serien introducerades för några år sedan som den ultimata klockan för löpare som även regelbundet konditionstränar. Klockan håller inte bara koll på dina träningsaktiviteter utan även din sömn och puls. Du kan också göra andningsövningar och ett gångtest för att mäta hur vältränad du är. Polar Ignite 3 är den perfekta sportklockan för dig som inte bara springer utan också regelbundet tränar kondition, yoga, pilates, osv. Du kan välja bland över 130 av dina favoritsporter. När du konditionstränar kan du överblicka din puls via Bluetooth på till exempel crosstrainern och på så sätt alltid hålla din träning på rätt nivå. Superbekvämt, eller hur?

Polar Ignite 3 sports watch
Polar Ignite 3 sports watch
"Polar Ignite 3 är verkligen en klocka som kan göra dig till en bättre löpare."

Daan Glorie – Produktexpert

5smartwatch-funktioner i Polar Ignite 3

Polar Ignite 3 är mer än bara en sportklocka. Den förbättrade skärmen och den starkare boetten gör den också till en perfekt vardagsklocka. Dessutom har klockan många smartwatch-funktioner:

 • Meddelanden från mobilen
  Ta emot meddelanden och samtal från mobilen på din klocka.
 • Musikstyrning
  Via klockan kan du styra musiken på din mobil. Det blir otroligt enkelt att hoppa till nästa låt eller att justera volymen under träningspasset.
 • Väderprognos
  Håll koll på dagens väder och få en tvådagars väderprognos.
 • Kontinuerlig pulsmätning
  Tack vare PrecisionPrime™ pulsmätning kan du följa din vilopuls och återhämtning under sömnen.
 • 24/7 Aktivitetsmätning
  Polar Ignite 3 registrerar alla dina aktiviteter och steg under dagen. Med Polar Flow-appen kan du ställa in mål för antal steg och förbättra både din motivation och dina prestationer.

Vilka är skillnaderna mellan Polar Ignite 2 och 3?

Polar Ignite 3 kommer med några riktigt bra uppdateringar. AMOLED-touchskärmen är otroligt ljus och tydlig. Detta gör klockan lätt att avläsa vid både inom- och utomhusträning. Med sitt Gorilla Glass 3.0 är skärmen dessutom extra slitstark. Det här glaset är fyra gånger mer motståndskraftigt mot repor än vanligt glas. Processorn är snabbare så att du enklare kan  byta widgetar och träningsprofil. Vad gäller batteritiden är den mycket imponerande med sina 30 timmar i träningsläge (hela 10 timmar mer än den tidigare versionen).

3nya funktioner i Polar Ignite 3

Wünscht sich nicht jeder Läufer eine Sportuhr mit einer zuverlässigen GPS Funktion, damit man sehen kann, wie weit man wirklich gelaufen ist und wie hart man trainiert hat? Aus genau diesem Grund punktet die Polar Ignite 3 jetzt auch über Dual Band A-GPS. Aber was bedeutet das genau? Mit Dual Band A-GPS profitierst du von einer höheren Genauigkeit, mit weniger Störungen durch hohe Gebäude und schlechtem Wetter. Durchschnittlich werden Positionsfehler um das Zweifache verringert. So bleibst du immer auf Kurs, wo auch immer du bist. Die Polar Ignite verfügt aber auch über diese 3 neuen Trainings- und Erholungsfunktionen:

 • Röststyrning
  Du får ljudfeedback under din träning via Polar Flow i hörlurarna eller högtalaren
 • SleepWise™
  Med den här nya widgeten kan du se hur sömnen påverkar din energi och vakenhet under dagen.
 • SleepGate™
  Förbättra sömnen genom att få reda på den optimala tiden för att sova.
Polar Ignite 3 box package

Vilka är skillnaderna mellan Polar Ignite 3 och Polar Pacer Pro?

Tidigare i år lanserades Polar Pacer Pro, efterföljaren till Polar Vantage M-serien. Den klockan skiljer sig från Polar Ignite 3 genom följande funktioner:

 • Vägvisning
  Appen Komoot navigerar dig sväng efter sväng så att du kan välja natursköna rutter när du cyklar, vandrar och springer. Funktionen är dessutom praktisk när du ger dig ut på trailrunning.
 • Hill Splitter™
  Den här funktionen registrerar automatiskt dina uppåt- och nedåtstigningar. På så sätt ser du inte bara hur många gånger du tagit dig uppför en backe, utan du får också koll på din snabbaste och långsammaste uppstigning.
 • Löpeffekt på handleden
  Löpeffekt blir alltmer populär. Och det med rätta, för genom att träna med effekt kan du förbättra konditionen på ett mycket mer målinriktat sätt. Effekten påverkas av underlaget och väderförhållandena (t.ex. motvind). Genom att mäta effekten när du springer lär du dig att springa i ett jämnare tempo och fördela din energi på ett lämpligt sätt.

Polar Ignite 3 i praktiken 

Polar Ignite 3 testas av våra egna experter. Den här gången har Daan Glorie testat Polar Ignite 3 åt dig.

Daan Glorie

Daan Glorie

Polar Ignite 3 Smart Watch

Kristallklara OLED-skärmen

“Jag har haft möjligheten att testa Polar Ignite 3 under de senaste veckorna. Jag har använt klockan under löppass, men även under styrketräningspass hemma. Det som direkt utmärkte sig var den kristallklara OLED-skärmen. Under min morgonrunda i mörkret var skärmen väldigt lätt att läsa och färgerna lyser verkligen upp. Tyvärr regnade det rejält då jag sprang, men detta var inga problem för Polar Ignite 3. Skärmen har en touch-screen funktion och den reagerade bra då jag tröck på den med fingret trots att den var blöt eftersom det regnade! Jag gillar att man kan justera datafälten, för jag vill till exempel se mitt tempo, distans och puls under träning.”

Polar Ignite 3 screen

Träningspass

“Baserat på dina träningspass ger Polar dig dagliga förslag på typer av träningspass du kan göra. Dessa inkluderar löppass samt styrke- och stödpass (som tex. rörlighet). Styrketräningen jag gjorde bestod av armhävningar och box step-ups. Vid varje övning ger klockan även en omfattande förklaring och animering så att du utför övningarna korrekt. Tränar du på gymmet kan du även skicka pulsen från klockan till din träningsenhet (om den har bluetooth) så att du alltid har korrekt data. Polar Ignite 3 är verkligen en klocka som kan göra dig till en bättre löpare.”

KONTROLLERA DIN HÄLSA

“Funktionerna SleepWise™ och Sleepgate™ är trevliga tillägg till Polar Ignite 3. På så sätt kan du se hur din sömn påverkar din energinivå. Detta gör den här klockan inte bara till en bra sportklocka, utan även för att kontrollera din hälsa 24/7. I slutändan strävar alla efter ett hälsosamt liv fullt av energi och Polar Ignite 3 är din personliga coach som hjälper dig att uppnå detta.”

Polar Ignite 3 back

Slutspurt

Polar Ignite 3 är en modern fitness- och hälsoklocka som sätter ett nytt riktmärke i sportklockans landskap. Det är inte bara en vacker klocka att se på, utan den har också fantastiska nya funktioner. AMOLED-skärmen låter dig nu träna din löpning, kondition och agility under alla omständigheter med instruktioner och animationer från handleden. Optimera din sömn och återhämtning med de nya SleepWise- och SleepGate-funktionerna. Är en pålitlig GPS viktig för dig? Polar har också tänkt på det med tillägget av Dual band A-GPS, som ger bättre GPS mellan höga byggnader.

Blev du lika nyfiken som vi? Ta en titt på Polar Ignite 3 på vår hemsida. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.