Skip to main content
Altra Provision 7 running shoes

Recension

Altra Provision 7 – Byter du till Zero Drop?

Altra Provision 7 bygger på sin föregångares framgång. Varför drastiskt byta en sko när den redan är bra? Det måste de ha tänkt på med Altra. Denna allround löparsko för löpare med överpronation har en uppdaterad ovandel, men behåller sin balanserade Altra EGO mellansula. Ska du byta till Zero Drop-skor?

Altra Provision 7

Drop
0 mm
Vikt Herrsko
Ca. 274 gram
Vikt Damsko
Ca. 234 gram
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Allroundlöparsko

3skäl varför Altra Provision 7 är rätt för dig

 • Du letar efter en löparsko med bred framfot och lågt drop
  Altra utmärker sig genom löparskor med Zero Drop-tekniken. Det betyder att mellansulan har samma höjd både vid hälen och tårna, vilket ger dig den mest naturliga löpupplevelsen. Altra Provision 7 är dock endast lämplig för mitt-/framfotslandare. FootPod-tekniken har använts för att tillåta fötternas anatomiska position. Detta gör att skon rekommenderas för löpare med bred fot eller hallux valgus.
 • Du är en löpare med en lätt överpronation
  Det finns olika typer av överpronation. Om din vrist vrider sig inåt lite under markkontakt är Provision 7 den perfekta löparskon för dig. Denna löparsko har GuideRails-teknologin på insidan och utsidan av skon. GuideRails följer dina fötter under övergången. Du kan se Provision 7 som lillebror till Altra Paradigm. Paradigmet har mer stöd och dämpning. På grund av det lätta stödet är denna löparsko även lämplig för konditions- och styrketräning.
 • Du gillar att springa distanser kortare än halvmaraton
  Altra Provision 7 har en lätt Altra EGO-mellansula. Detta skummaterial ger balanserad dämpning och lyhördhet. Detta gör skon lämplig för dagliga träningspass med distanser mellan 5 km och halvmaraton.
Altra Provision 7 running shoe
Altra Provision 7 hardloopschoen
Altra Provision 7 front
"Min vänstra fotled tenderar att vika sig inåt, men detta händer inte när jag har denna sko på mig."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att?

Altra Paradigm 6 har genomgått en stor förändring tack vare samarbetet med tvåfaldiga OS-atleten Kara Goucher. Hon slutade 8:a på både 5 km och 10 km vid OS i Peking. Paradigm justerades från topp till tå. Stabilitetsskon fick en helt ny ovandel och mellansula. Detta resulterade i bättre passform och mer dämpning, samtidigt som man sparade på vikten. Löparna blev omedelbart entusiastiska. Uppdateringen från Altra Paradigm 6 till 7 är dock lite mindre. Om du gillade den tidigare versionen kan du enkelt byta till Paradigm 7.

Altra Provision 7 i detalj

Altra Provision 7 running shoes
Ny överdel

med meshpaneler för extra ventilation och luftcirkulation

Altra EGO-mellansula

ger effektiv dämpning och skydd

GuideRails-teknologin

och en InnerFlex-mellansula ger extra stöd och naturlig böjning av foten.

Zero Drop-teknik

, där mellansulan är i samma höjd vid både häl och tår.

3egenskaper hos Altra Provision 7

 • Ny överdel
  Provision 7 har en uppdaterad ovandel med fler meshpaneler för extra ventilation och luftcirkulation. Även hälkappan har förändrats, då den har blivit en upprätt hälkappa istället för en så kallad häl-flare. Detta gör att risken har blivit mycket mindre för att halka på hälen. Istället för platta snören är de nu rundare och har lite mer stretch. Om din fot utvidgar sig något så kommer snörena att stretcha sig lite.
 • Altra EGO-mellansula
  Altra EGO-mellansulan är kvar, men känns först något mjukare jämfört med föregångaren. Detta Altra EGO-skum har en balanserad dämpning, vilket ger dig känslan av att stå på en mjuk madrass samtidigt som du också känner av markkontakten. Därför är Provision 7 helt och hållet en allrounder och kan användas inte bara för uthållighetslopp utan även för tempoträning.
 • GuideRails och Zero Drop-teknologin
  GuideRails-teknologin hos Altra Provision 7 ger dynamiskt stöd för foten. Skon ger stöd när du behöver det. Man kan jämföra det med ett skyddsräcke där dina fötter är fastklämda så att övergången från häl till framfot bara kan ske framåt. Det som också är unikt med Altra är Zero Drop-teknologin som finns i alla deras löparskor. Hälen och framfoten är i samma höjd, vilket underlättar landning på framfoten. Zero Drop stimulerar markkontakt med låg påverkan.

Altra Provision 7 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången har Daan Glorie provat Altra Provision 7 åt dig.

Daan Glorie

Daan Glorie

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
5 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10 km – 35,36
21,1 km – 2:46:11

Läs hans omdöme

Altra Provision 7 running shoes

Passform

”Mitt första intryck var att skon inte är så bred som jag förväntade mig. Man kan känna att framfoten är bredare än hos andra löparskor, men jag känner inte att jag flyter omkring i skon. Denna Altra är normal i storlek, vilket innebär att du kan beställa dina löparskor i din normala storlek. Mellanfoten har 4 spetsöglor så jag känner verkligen att min fot inte kan glida runt. Detta minskar också risken från att halka på hälen. Under löpningen känns skon bekväm, men jag märker ett visst tryck på insidan av fotleden. Det är stödet som hälkappan erbjuder.”

Altra Provision 7 sole

Steg

”Under de första kilometrarna känner man att Provision 7 ger ett trevligt stöd. Min vänstra fotled tenderar att vika sig inåt, men detta sker inte när jag har på mig denna sko. Stödet känns inte obehagligt. Det ger mig faktiskt självförtroende att jag kan springa många kilometer utan smärta eller trötthet i lederna. Jag är verkligen en hällandare och då är Zero Drop inte riktigt att rekommendera, eftersom påverkan på dina vader är då för stor. Man kan jämföra det med att ha på sig tofflor hela dagen tex. då du är på semester, vilket också gör dina fötter trötta. Så fort jag börjar fokusera mig mer på en mitt- eller framfotslandning blir löpningen mer behaglig. Att öka tempot är också lätt i denna sko. Tack vare Zero Drop-teknologin känner du att du automatiskt att avstampen är korrekt, eftersom markkontakten är lite mer på framfoten.”

Altra Provision 7 front

Komfort

“Komforten hos denna Altra kan jämföras bäst med Saucony Omni, HOKA Gaviota och Brooks Adrenaline. Alla dessa skor har stöd för löpare med överpronation. Dämpningen känns balanserad vilket för mig betyder att du får tillräckligt med dämpning men också bra markkontakt. Altra EGO-skummet känns bekvämt. Det ger ingen spiralfjäder känsla, utan kan mer jämföras med en medelmjuk madrass. Jag skulle speciellt rekommendera denna sko om du ofta springer 5km och 10 km. Springer du ett halvmaraton en till två gånger om året? Då kan du utan tvekan välja Altra Provision 7”

Altra EGO och EGO Max familjen

Varumärket Altra arbetar med två typer av skummaterial, nämligen Altra EGO och Altra EGO Max dämpning. Altra EGO har en mellansula sammanställd med dubbla funktioner, nämligen en lyhörd och mjuk känsla för större energiåtervinning. Altra EGO Max är ett mjukare skummaterial och erbjuder mer dämpning för långa sträckor.

Altra EGO modeller: Escalante, Rivera, Provision en Lone Peak.
Altra EGO Max modeller: Torin, Paradigm en Mont Blanc.

Altra Provision 7
Altra Provision 7 running shoes

Altra Provison 7

Denna allround löparsko för löpare med överpronation har en uppdaterad ovandel, men behåller sin balanserade Altra EGO mellansula.

Köp Altra Provision 7
Altra Torin 6 running shoe

Altra Torin 6

Torin är en sko med ganska mycket dämpning och lyhördhet. Skon är perfekt för halv- och helmaraton, men du kan också träna lite snabbare intervallträning med den.
Se Altra Torin 6

Altra Rivera 2 running shoe

Altra Rivera 2

De Rivera is een echte allrounder. De schoen heeft een Slim Footshape™ waardoor hij geschikt is voor de meeste lopers. Fijn voor je dagelijkse run of een wat kortere wedstrijden.
Se Altra Rivera 2

Altra Paradigm 6 running shoe

Altra Paradigm 6

Altra Paradigm 6 för män är löparskor för löpare med överpronation. Tack vare kombinationen av StabiliPods och GuideRail ger dessa löparskor extra stöd.
Se Altra Paradigm 6

Altra Escalante 3

Altra Escalante

Precis som Rivera är Escalante en riktig allrounderl. Escalance har dock något mindre dämpning och ger därför bättre markkontakt. En bra sko för dina dagliga löpturer och kortare lopp.
Se Altra Escalante

Slutspurt

Altra Provision 7 bygger på sin föregångares framgång. Kombinationen av en Altra EGO-mellansula tillsammans med GuideRails-teknologin gör denna sko lämplig för löpare med överpronation som letar efter en riktig bra allround löparsko med vilken du enkelt kan springa sträckor från 5km upp till 21 km. Observera att Zero Drop-teknologin inte är lämplig för alla och löpning med dessa typer av skor bör du gradvis bygga upp. Om du direkt byter till Zero Drop finns det risk för spänning i vader och hälsenor.

Blev du lika intresserad som vi? Ta en titt på Altra Provision 7 på vår hemsida. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.