Skip to main content
Saucony Endorphin Shift 3 Running shoe

Recension/span>

Recension: Saucony Endorfin Shift 3; gör en vanlig dag speciell

Saucony Endorfin Shift 3 har genomgått en stor metamorfos. Skon är nu lättare, mjukare och snabbare än någonsin. Gör en vanlig dag speciell genom att uppdatera till en extra tjock PWRRUN mellansula med fokus på komfort. Förläng dina långa löparlopp, följ ditt träningsschema och uppnå ditt mål under en av höstens många lokala crosstävlingar.

Saucony Endorphin Shift 3

Drop
4 mm
Vikt herrsko
Ca. 269 gram
Vikt damsko
Ca. 235 gram
Löpartyp
Neutral löpare
Skotyp
Allround löparsko
Dämpningstyp
PWRRUN-skum (update)

3skäl varför Saucony Endorphin Shift 3 är rätt för dig

 • Du är en framfotslöpare och letar efter en allround löparsko

  De Endorphin Shift 3 har ett drop på 4mm. Det betyder att skillnaden mellan hälen och framfoten är endast 4 mm är. Detta låga drop gör denna löpskola lämplig för framfotslöpning, eftersom detta drop stimulerar en framfots markkontakt. Den största dämpningen är inte vid hälen utan vid framfoten vilket gör att du får en bekvämare markkontakt. Shift 3 har en allround-karaktär, som gör att denna sko är lika lämplig för långa avstånd som för tempolopp.

 • Du gillar inte extremt mjuka dämpande sulor

  Löparskornas mellansula görs allt tjockare och mjukare eftersom de användas för att göra långdistanslöpning behagligare. Endorfin Shift 3 har en uppdaterad PWRRUN-mellansula. Denna sula är mjuk och väldigt reaktiv. Det betyder att skon ger tillbaka mer energi och att man sjunker in mindre i sulan. Vad gäller dämpningen befinner sig Shift någonstans mellan Ride 15 och Triumph 20.

 • Du vill ha en sko som gör att du enkelt kan accelerera

  Helst vill du ha en löparsko som du kan använda för alla träningspass. Shift har en allround-karaktär, eftersom den har ett lågt drop kombinerat med ett PWWRUN-skum vilket ger bra respons. Det låga droppet gör markkontakten enklare med framfoten. Vid tempolöpning landar man automatiskt mer på mitten- och framfoten. Ju högre hastighet, desto mer strävar kroppen efter den mest effektiva löptekniken. Med landning på framfoten är markkontakten kortare och tiden i luften längre. Därmed löper du fortare och kommer att sätta nya rekord.

Saucony Endorphin Shift 3 wite
Saucony Endorphin Shift 3 white shoes
Saucony Endorphin Shift 3 inside
"Shift 3 riktar sig mot löpare som vill ha en sko med lågt drop och framåt rullning."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att….

Saucony fick inspirationen för sitt logo från tre stora stenblock var Saucony Creek i Kutztown strömmar. Dessa tre stenblock står som symbol för de tre pilar på märket nämligen: goda prestationer, god hälsa och en god gemenskap. Detta är de tre huvudelementen för all design av detta amerikanska toppmärke.

Saucony Endorphin Shift 3 i detalj

Saucony Endorphin Shift 3 Running shoe
Förnyad mjuk hälkappa 

Hälkappan är förstärkd vid botten av hälen utan att mycket plast har tillförts.

En 2mm tjockare PWRRUN-skum mellansula

Denna mellansula ger mer komfort för långa löpturer och lugna träningspass.

Ny mesh-ovandel

Denna ovandel är lättare så att dina fötter kan andas bättre.

Nytt inlägg baserat på PWRRUN+ skum

Denna innersula är 7 mm tjock och ger mjuk dämpning under dina fötter.

Sauconys historia

Saucony grundades år 1898. Saucony startade en gång från en lokal fabrik i Bostons förorter och har nu vuxit till ett globalt varumärke. Sedan början av sin existens har Saucony satsat mycket på innovativa tekniker och distinkta stilar. Saucony har under de senaste åren utvecklat ett brett sortiment av ikoniska skor. Några av dem är Jazz, Shadow och något nyare Azura, Kinvara, Guide, Ride och Triumph. Alla modeller förbättras varje år tack vare nya innovationer. Saucony har nu blivit ett nödvändigt varumärke i löparskobranschen.

3Innovationer av Saucony Endorphin Shift 3

 • Förnyad hälkappa som minskar vikten

  Endorfin Shift 2 hade en extern hälkappa i plast som gav lite mer stöd runt hälen och fotleden. Med den 3:e versionen är den strömlinjeformade hälkappan tunnare, men eftersom foten är lite mer placerad i skummet har skon blivit mer stabil. Denna förändring har gjort skon hela 26 gram lättare!

 • Tjockare och uppdaterad PWRRUN-mellansula för mer dämpning och komfort

  Ett mjukare skummaterial ger nu mer dämpning och mer energi tillbaka än du upplevde med Endorfin Shift 2. Dessutom har PWRRUN-sulan gjorts 3 mm tjockare. Denna uppdatering gör Shift 3 mer bekväm när du springer längre sträckor som halv- och helmaraton.

 • Ny mesh-ovandel

  Saucony Endorfin Shift 3-överdelen är inspirerad av Endorfin Speed ​​​​and Pro. Skotungan har gjorts tunnare, liksom meshet vid framfoten. Detta säkerställer att dina fötter kan andas bättre. Meshet är så lätt att man nästan tror att man tar på sig en tävlingssko. Tåpartiet har en förstärkning så att dina tår inte kan skada meshet så lätt.

SAUCONY ENDORPHIN SHIFT 3 TEST

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången har Daan Glorie provat Endorphin Shift 3 åt dig.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Passformen

“Endorfin Shifts passform ger stöd och komfort. När du tar på dig den känner du direkt att din fotled är väl innesluten. Hälkappan är hög och formad mot vaden. Fördelen är att du inte kommer att glida ur hälen. Skotungan är tunn och fastsydd på insidan av skon. Detta gör att dina fötter kan andas bra och tungan kommer inte att irritera eller glida.”

Saucony Endorphin Shift 3 Zool

Steget

“När du löper känner du av att Endorfin Shift 3 har förbättrats. Dämpningen känns något mjukare än hos föregångaren. Ändå behåller denna modell sina karakteristiska egenskaper. Detta är inte en sko för alla. Modellen är speciellt lämplig för mitt- till framfotslöpning på grund av det låga drop på 4 mm. Även om sulan tyder på att du får mycket dämpning är skon förvånansvärt stabil. Detta tack vare den breda plattformen som hälen och framfoten har. Shift 3 passar löpare som vill ha en sko med lågt drop och framåt rullning. När du springer känner du verkligen av att du får en knuff framåt.”

Saucony Endorphin Shift 3 comfort

Komfort

“Jämfört med Saucony Triumph är Shift mycket hårdare vad gäller dämpningen. Du har alltså mer markkontakt. Detta är behagligt om du ska öka tempot under intervallträning eller snabba uthållighetspass. Denna dämpning kan också vara en fördel om du inte gillar skor som är för mjuka eller om du har en löpstil med mindre markkontakt. Framfotslöpare kommer att uppskatta denna modell eftersom den stimulerar dig att landa på framfoten.

Endorphin Family

År 2020 kom Saucony Endorphin löparskon på marknaden. Redan från början var denna kollektion en stor framgång med tanke på det innovativa konceptet från Speedroll (rund sula) i kombination med det förnyade PWRRUN-skummet. Denna familj består av 2 snabba skor, en träningssko och en terrängsko.

Product Matrix Saucony Endorphin
Saucony Endorphin Shift 3 Running shoe

Saucony Endorphin Shift

Shift är en allround träningssko med ett relativt lågt drop (4 mm) och en extremt tjock sula. Detta gör skon mest lämpliga för mitt- och framfotslöpning.

Saucony Endorphin Shift 3 shoppen
Saucony Endorphin Speed

 

Saucony Endorphin Speed  

Speed är en temposko med en nylonplatta som du också kan använda för tävlingar. Nylonplattan säkerställer ett explosivt lyft till framfoten och verkar samman med Sauconys superskum, som kallas PWRRUN PB.
Se Saucony Endorphin Speed

Saucony Endorphin Pro running shoe

 

Saucony Endorphin Pro 

Vill du ha den absolut bästa tävlingsskon för vilken distans som helst? Välj då Saucony Endorphin Pro 3, för detta är nämligen en tävlingssko med kolplatta som ser till att du kan förbättra dina personliga rekord.
Se Saucony Endorphin Pro

Saucony Endorphin Edge running shoe

 

Saucony Endorphin Edge

Om du vill slå rekord även när du springer terränglöpning? Då är Edge-skon rätt för dig. I mellansulan finns en asymmetrisk och flexibel Carbitex™ AFX kolfiberplatta för snabb stegavveckling och stabil markkontakt.
Se Saucony Endorphin Edge

 

Slutspurt

Saucony Endorfin Shift 3 är rejält förbättrad med en uppdaterad överdel och den förnyade PWRRUN-mellansulan som har gjorts 3 mm tjockare.  Shift 3 största fördel är att den har en allround karaktär. Med denna Saucony sko kan du bokstavligen springa vilken typ av löpning du vill. Speedroll-tekniken gör stegavvecklingen lätt för foten och överdelen i mesh gör att den känns som en tävlingssko.

Jämförbara modeller med Saucony Endorphin Shift 3 är bland andra HOKA Rincon 3 och ASICS Novablast 3. Båda är allround löparskor med lite tjockare mellansula och något mindre drop, kombinerat med ett skummaterial som är lätt i vikt.

Blev du lika entusiastisk som vi? Se då Saucony Endorphin Shift 3 på våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.