Skip to main content
Mizuno Wave Sky 6 runningshoe white

recension

Mizuno Wave Sky; Löpning med huvudet i molnen?

Mizuno Wave Sky 6 är Mizunos mest dämpande allroundlöparsko. Tack vare den förnyade ovandelen i kombination med det innovativa ENERZY CORE-skummet kan du springa långa sträckor så bekvämt, att du inte vill stanna. Wave Sky 6 är en löparsko som passar för alla typer av träning. Denna allroundsko har en skön blandning av dämpning och stabilitet tack vare den breda sulan och ett dubbelt Wave-skumlager, som stimulerar en framåtrullning av foten.

MIZUNO WAVE sky 5

Drop
8 mm
Vikt Herrsko
Ca. 310 gram
Vikt Damsko
Ca. 260 gram
Löpartyp
Neutral löpare
Löparsko
Allroundlöparsko
Dämpningstyp
Mizuno ENERZY + ENERZY CORE + ENERZY WAVE

MIZUNO WAVE sky 6

Drop
8 mm
Vikt Herrsko
Ca. 310 gram
Vikt Damsko
Ca. 265 gram
Löpartyp
Neutral löpare
Löparsko
Allroundlöparsko
Dämpningstyp
Mizuno ENERZY + ENERZY CORE + ENERZY WAVE

3Skäl till varför Mizuno Wave Sky 6 är rätt för dig

  • Du letar efter en löparsko för att springa längre sträckor
    Mizuno Wave Sky 6 har mycket dämpning och är gjord för att springa långa sträckor som tex. halv- och helmaraton. Kombinationen av Mizuno ENERZY CORE och Mizuno ENERZY-skum ger den mest dämpning av alla Mizuno-skor. Mizuno ENERZY CORE är 293 % mjukare och har 56 % mer energiåtervinning än det tidigare skummet. Denna dämpning är mycket bekväm för långa avstånd.
  • Du har en något bredare fot eller en genomsnittlig till tung kroppsbyggnad
    Den nya Smooth Stretch vävda ovandelen ger en mjuk och bekväm passform. Sky 6 är lite bredare och tyngre jämfört med den populära Wave Rider. Sulans bas har gjorts bredare för att ge dig en stor yta att landa på. Mizuno Wave Sky 6 är lämplig för löpare med bredare fot och/eller tyngre kroppsbyggnad.
  • Du är en hällandare och letar efter en stabil och neutral löparsko
    Wave Sky 6 använder inte den traditionella Wave Plate. Istället används Foam Wave-teknologin. Denna teknik uttrycks i en liten våg, för extra stabilitet, och en stor våg, som ger kontroll under avrullningen. Mizuno ENERZY-skummet placeras ovanpå ett lager av EVA-skum som ger stabilitet utan att kompromissa dämpningen. Slutligen har X10 kolgummi lagts på utsidan av hälen för extra slitstyrka vid hälen.
Mizuno Wave Sky 6 zool
Mizuno Wave Sky 6 zwart/geel
Mizuno Wave SKy 6 runningshoes back
"När jag löper märker jag att jag får tillbaka mer energi än vad jag förväntade mig."

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att…?

“Reach Beyond”, är Mizunos slogan. Denna slogan härstammar från de fem varumärkesvärdena: pålitlig, innovativ, prestationsorienterad, inspirerande och passionerad. Mizuno vill motivera sina idrottare med denna slogan att uppnå det de (ännu) inte har. De vill motivera, uppmuntra och stödja varje idrottare i deras resa mot deras nästa mål och allt efter det. Historia skrivs inte på en dag, vilket är anledningen till att Mizuno ständigt strävar efter förträfflighet i att stödja människor till att bli en bättre versioner av sig själva.

Mizuno Wave Sky 6 i detalj

Mizuno Wave Sky 6 runningshoe white
Ny Smooth Stretch Woven ovandel

Ger en mjuk och bekväm passform.

Mizuno ENERZY CORE och Mizuno ENERZY

Ger den högsta nivån av dämpning och energiåtervinning.

Sulan är bredare vid hälen och framfoten

Vilket ger extra stabilitet vid varje steg.

Foam Wave-tekniken är unik för Mizuno

Wave Plate är karakteristisk för Mizunos skor. Detta är en plastplatta i löparskon, hos  Wave Sky 6 är det två skumlager som läggs ovanpå varandra i ett vågmönster. Dessa två skumlager är Mizuno ENERZY och Mizuno EVA. Den lilla vågkonstruktionen ger extra stabilitet medan den stora vågen guidar styrningen och avrullningen av foten. Avrullningen mot mellanfoten är smidig och man upplever mindre stress på hälen.

3uppdateringar av Mizuno Wave Sky 6

  • Ny ovandel med mer stretch
    Ovandeln Smooth Stretch Woven har mjukats upp jämfört med sin föregångare. Detta säkerställer en mjuk och bekväm passform. På strategiska ställen sträcker sig överdelen mer med foten för att man inte ska drabbas av tryckpunkter. När du springer är din fot väl innesluten och det ger mycket stöd och en “lockdown-känsla”.
  • Mizunos mjukaste dämpningsmaterial i mellansulan
    Jämfört med Wave Sky 5 har mellansulan inte förändrats. Mizuno Wave Sky 6 har en mellansula som består av tre typer av skum, nämligen Mizuno ENERZY, ENERZY CORE och Mizuno Wave. Mizuno ENERZY CORE överträffar alla förväntningar och är det mjukaste och mest motståndskraftiga material som någonsin skapats av Mizuno. Den är 293 % mjukare och ger 56 % mer energiåtervinning än tidigare material som har använts.
  • Vidgning av sulan vid häl och framfot
    “Ju bredare skon är, desto stabilare är den”. Detta koncept har applicerats på flera allround- och tävlingsskor. Den 6:e versionen av Sky har vidgats vid hälen och framfoten. Detta ger en större kontaktyta och extra stabilitet. Dessutom har framfoten flexspår, så att foten lätt kan varva ner.

Mizuno Wave Sky 6 test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången har Menno Munster provat Wave Sky 6 åt dig.

Menno Mutsers

Menno Munster

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
5 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10 km – 33,10
21,1 km – 1.18.19

Läs hans omdömme

Mizuno Wave Sky 6 hardloopschoen comfort

Komfort

Dämpningen på Mizuno Wave Sky 6 är väldigt mjuk, men formen på mellansulan styr foten i rätt riktning och skon känns också stadig. När man löper märker man att man får tillbaka mer energi än man förväntat sig. Jag förväntade mig en mer squishy känsla, men skon är förvånansvärt lätt, även vid ett lite högre tempo. Tack vare sin komfort är denna sko lämplig för många kilometer. Jag skulle använda den här skon först och främst för uthållighetslöpning på vägar, men man kan också köra tempoträning med den.

Mizuno Wave Sky 6 hardloopschoen fit

Fit

Mizuno Wave Sky 6 känns direkt väldigt bekväm när du tar på dig den. Ovandelen har en skön stretch och kramar bra om foten. På grund av den Smooth Stretch Woven ovandelen är Wave Sky även lämplig för löpare med lite bredare fot. Häldisken är stadig och hög och håller foten fast i skon. Skon är också ganska hög vid vristen vilket ger en ännu stadigare känsla. Om du har väldigt breda vrister kan detta irritera lite. Storleken på skon är som den normala storleken på löparskor.

Mizuno Wave Sky 6 runningshoe stride

Steg

Inte bara ovandelen utan även sulan på Wave Sky 6 är väldigt bekväm. Man märker inte att sulan består av tre olika material när man springer. Skon har en bred sula där foten så att säga sjunker in. Detta ger en mycket stabil känsla när du löper. Skosulan är ganska platt, så det är mycket kontakt med marken. Detta gör denna sko till ett bra alternativ för löpare som behöver lite extra stabilitet. Skosulan har en lätt rocker, vilket ger en liten knuff i slutet av steget.

Mizuno Familjen

Mizuno Wave Sky 6 är en del av Mizunos allround löparskor. Du kan springa hur långt som helst i dessa skor och använda dem för alla sorters träningspass.

Mizuno Wave Matrix Zweeds
Mizuno Wave Sky 6 running shoe

Mizuno Wave Sky 6

Wave Sky 6 är storebror till Wave Rider 26. Denna löparsko har mer dämpning och Mizuno ENERZY CORE-skum, vilket gör den lämplig för längre distanser (som halv- och helmaraton).

Se Mizuno Wave Sky
Mizuno Wave Rider Neo 2 running shoe

Mizuno Wave Rider Neo 2

Om du har varit ett Wave Rider fans i flera år, överväg då Wave Rider Neo 2. Denna lättare och mjukare version erbjuder en premiumkänsla och är utmärkt för tempo- och intervallträning.
Se Mizuno Wave Rider Neo 2

Mizuno Wave Rider 26 running

Mizuno Wave Rider 26

Mizuno Wave Rider 26 har mer dämpning än någonsin, men behåller sin stabila karaktär. Sätt på dig Wave Rider 26 och upplev en runner´s high.
Se Mizuno Wave Rider 26

Mizuno Wave Inspire 18 running shoe

Mizuno Wave Inspire 18

Mizuno Wave Inspire 18 är den stabila brodern till Wave Rider 26. Wave plattan på insidan är lite högre och där igenom förhindras överpronation.
Se Mizuno Wave Inspire 18

Mizuno Wave Horizon running shoe

Mizuno Wave Horizon 6

Mizuno Wave Horizon 6 är lämplig för löpare med överpronatorn. Horizon är den stödjande versionen av Mizuno Wave Sky. Denna löparsko ger mycket dämpning och stöd vilket gör den till den perfekta skon för längre eller tyngre löpare.
Se Mizuno Wave Horizon 6

Slutspurt

Mizuno Wave Sky 6 är Mizunos mest dämpande allroundlöparsko. Tack vare den förnyade Smooth Stretch Woven ovandelen känns passformen fantasrisk. Wave ENERZY CORE-skummet i mellansulan ger mycket dämpning och energiåtervinning, medan kolgummit på hälen ser till att du kan löpa många kilometer.

Har du blivit lika mycket fylld av entusiasm som vi är? Se då Mizuno Wave Sky 6 på våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta då gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.