Skip to main content
Mizuno Wave Rider 26 running

PRODUKTRECENSION

MIZUNO WAVE RIDER 26; DIN BILJETT TILL EN RUNNERS HIGH?

Mizuno Wave Rider är tillbaka! Den 26:e upplagan av den ikoniska Mizuno har mer dämpning än någonsin samtidigt som den bibehållit sina stabila egenskaper. Tack vare Wave Plate få du framåtdriv medan MIZUNO ENERZY-skummet ger dig ny energi. Njut av löpturen medan du springer mot dina mål.

Mizuno Wave Rider 26 är en löparsko som du kan använda för din dagliga träning. En sko som med sin “mjuka” rullning och sin höga komfort ser till att du får ut det mesta av din löpning och kan springa betydligt längre än du kanske ursprungligen tänkt dig.

MIZUNO WAVE RIDER 26

Drop
12 mm
Vikt herr
Ca. 275 gram
Vikt dam
Ca. 230 gram
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Allroundlöparskor

3käl till varför Mizuno Wave Rider 26 är rätt för dig

 • Du är en hällöpare och vill ha en löparsko med mycket dämpning i hälen.
  Mizuno Wave Rider 26 har ett drop (skillnaden mellan hälen och framfoten) på 12 mm. Därmed är skon helt perfekt för hällöpare. Stöten från hälens landning absorberas nämligen extra effektivt. Detta högre drop innebär mindre belastning på vaden och akillessenan. Välkända Mizuno Wave Plate som lagts till från hälen ger bra stabilitet och hög energiåtergivning vid varje steg du tar.

 • Du vill ha en allroundlöparsko som är neutral och stabil.
  Vad är det då som skiljer Wave Rider 26 från andra neutrala allroundlöparskor? Jo, det är MIZUNO ENERZY-skummet i kombination med Mizuno Wave Plate. MIZUNO ENERZY-skummet ger utmärkt dämpning och energiåtergivning och är samtidigt slittåligt. Det innebär att skon bibehåller sina dämpande egenskaper under lång tid. Tanken bakom den unika Wave Plate är att skon ska tillhandahålla stabilitet för fotens vridrörelse och samtidigt förhindra att foten rör sig i sidled. Det vågiga mönstret på plattan ser till att foten kan röra sig framåt och håller fotleden stabil under avstampet. De flesta neutrala skor blir alltmer flexibla och ibland till och med instabila, men Wave Rider 26 är fortfarande en av de mest stabila löparskorna som finns för neutrala löpare.

 • Du har precis börjat springa och vill träna upp dig långsamt.
  När du börjar träna vill du gärna ha en allsidig löparsko som ger både stabilitet och dämpning. Wave Rider 26 är väldigt bra för detta. Skon passar utmärkt om du ska träna inför 5 km eller 10 km då ENERZY-skummet ger en så välbalanserad dämpning. Wave Rider 26 är också en pålitlig följeslagare om du gillar att springa på obelagda vägar. Tack vare att den motverkar fotens vridning håller den fotleden, knäet och höften stabila när du tar dig fram över stock och sten.

Mizuno Wave Rider 26 running
Mizuno Wave Rider 26 running
Mizuno Wave Rider 26 running

OM MIZUNO WAVE RIDER 26 ÄNDÅ INTE ÄR DEN SKO SOM DU LETAR EFTER,SE DÅ VÅRT HELA SORTIMENT AV ALL-ROUND LÖPARSKOR.

"Upplevelsen av att springa med Mizuno Wave Rider 26 kan beskrivas med två ord: studsande och stabil"

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

Mizuno har varit huvudsponsor för TCS Amsterdam Marathon sedan 2000. Varje år lanserar Mizuno en särskild sko just för Amsterdam Marathon, där en Mizuno löparsko får något inslag från staden Amsterdam och anspelar på maratonloppets historia. Förra året var det till exempel samarbetet med Rijksmuseum och specialutgåvan av Wave Skyrise 2. Den här skon hämtade inspiration från Rijksmuseums asiatiska paviljong. I år släpper Mizuno sin Wave Rider 26 i en Amsterdam-utgåva. Skon kommer i slutet av september. Det ser vi fram emot. 

Mizuno Wave Rider 26 i detalj

Mizuno Wave Rider 26 running
MIZUNO ENERZY-skum

Mellansulan har blivit 2 mm tjockare och ger betydligt mer dämpning och energiåtergivning vid varje steg.

WAVE PLATE

Denna platta löper från hälen till framfoten och ser till att din löpning blir stabil och jämn.

Mesh-överdel

Överdelen är mjuk och bekväm och ger utmärkt ventilation för foten.

UNIKT FÖR MIZUNO – WAVE PLATE

Wave Plate är karakteristisk för Mizunos skor. Det är en plastplatta i löparskon eller i några av modellerna, ett skumlager som med ett vågmönster placeras ovanpå varandra. Tanken bakom den unika Wave Plate äratt ge skon vridstyvhet och samtidigt förhindra lateral rörelser. Plattans vågiga mönster låter din fotknöl flytta framåt så att knölen hålls stabil under ställningsfasen. Medans de flesta neutrala skor blir allt mer flexibla och ibland mer instabila, förblir Wave Rider 26 en av de mest stabila neutrala löparskor på marknaden.

3nyheter hos Mizuno Wave Rider 26

 • MIZUNO ENERZY-skummet i mellansulan har blivit 2 mm tjockare
  Typisk trend för löparskor 2022: “större dämpning, tjockare sula och mer komfort”. Under Corona-tiden började fler människor springa. Detta var löpare som inte hade som mål att springa snabbt utan istället ville förbättra sin hälsa. Varumärkena bemötte detta på ett smart sätt genom att göra löparskor ännu bekvämare. Mizuno Wave Rider 26 tar fasta på trenden och har nu mer dämpning än någonsin. MIZUNO ENERZY-mellansulan har blivit 2 mm tjockare och ger utmärkt dämpning och energiåtergivning. Oavsett vilken distans du siktar på kan vara säker på att klara den med Wave Rider 26.
 • Ny överdel av Jacquard-mesh
  Den nya överdelen av Jacquard-mesh är mycket ventilerande och håller fötterna torra och bekväma. Överdelen är framställd av återvunnet material. Hälkappan är formad efter vaden så att skon inte glider av. Hälkappans inre förstärkning ger också stöd för fotleden. Fodret på insidan av hälen är mycket bekvämt.
 • Rundare form på slitsulan
  Mizuno Wave Rider 26 har fått en rundare sula så att övergången från häl till tå blir smidigare. Mellansulan som blivit 2 mm tjockare ger dig också en ännu mer framåtdriv och en mjukt dämpande känsla under fötterna.

MIZUNO WAVE RIDER 26 I TEST

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången har Daan Glorie provat Wave Rider 26 åt dig.

Daan Glorie tester

Daan Glorie

Typ löpare
Neutral hällandare

Frekvens
6 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10 km – 35:36
42,2 km – 2:56:11

LÄS HANS OMDÖMME

Mizuno Wave Rider 26

Fit

“När du tar på dig skon känner du direkt att den är aningen bredare i framfoten än den tidigare versionen. Snörningen, plösen och hälkappan är oförändrade så överlag ger passformen en välbekant Mizuno-känsla. Kring mellanfoten sitter skon lite tajtare vilken ger en behagligt omslutande känsla.”

Mizuno Wave Rider 26

Stride

“Detta är Mizunos mest populära löparsko i kollektionen. Wave Rider är känd för sin stabilitet, sin Wave Plate och sina inte alltför stora förändringar varje år. Med den 26:e upplagan tar Wave Rider dock ett stort kliv framåt eftersom skon känns mycket mjukare och smidigare. Wave Plate har flyttats något framåt, vilket innebär att du få mer dämpning under hälen. Framfoten är också mer responsiv, vilket gör det lättare att öka tempot. Upplevelsen av att springa med Mizuno Wave Rider 26 kan beskrivas med två ord: studsande och stabil.’”

Mizuno Wave Rider 26

Comfort

“Vissa löpare kunde fortfarande ”flacka” med Wave Rider 25 eftersom Wave Plate tillsammans med den höga hälen försvårar en jämn löpning. Det problemet finns inte nu. Mizuno Wave Rider 26 har ett jämnt steg, mjuk fjädrande dämpning och ändå den välbekanta stabila känslan. Den här skon kan nu på allvar konkurrera med ASICS Cumulus och Brooks Ghost.”

Mizuno Allround-serien

Mizuno Wave Rider 26 är en del av Mizunos kollektion av allroundlöparskor. Med de här skorna kan du springa alla sorts distanser och du kan också använda dem vid träning.

Product Matrix Mizuno Zweeds
Mizuno Wave Rider 26

MIZUNO WAVE RIDER 26

Mizuno Wave Rider 26 har mer dämpning än någonsin, men behåller sin stabila karaktär. Ta på dig Wave Rider 26 och uppleva en runner´s high.

Se Mizuno Wave Rider 26 i butiken
Mizuno Wave Rider Neo 2 running shoe

MIZUNO WAVE RIDER NEO 2

Om du har varit Wave Rider fans i flera år, överväg då Wave Rider Neo 2. Denna lättare och mjukare version erbjuder en. premiumkänsla och är utmärkt för tempo- och intervallträning.
Se Mizuno Wave Rider Neo 2

Mizuno Wave Sky 6 running shoe

Mizuno Wave Sky 6

Wave Sky 6 är storebror till Wave Rider 26. Den här löparskon har lite mer dämpning och Mizuno ENERZYCORE-skum, vilket gör den lämplig för längre distanser (som halv- och helmaraton).
Se Mizuno Wave Sky

Mizuno Wave Inspire 18 running shoe

Mizuno Wave Inspire 18

Mizuno Wave Inspire 18 är den stabila brodern till Wave Rider 26. Wave plattan på insidan är lite högre och där igenom förhindras överpronation.
Se Mizuno Wave Inspire 18

Mizuno Wave Horizon running shoe

Mizuno Wave Horizon 6

Mizuno Wave Horizon 6 är lämplig för löpare med överpronatorn. Horizon är den stödjande versionen av Mizuno Wave Sky. Denna löparsko ger mycket dämpningoch stöd vilket gör den till den perfekta skon för längre eller tyngre löpare.
Se Mizuno Wave Horizon 6

Slutspurt

Med Wave Rider 26 tar Mizuno ett snyggt steg mot en allroundlöparsko med mer komfort och energiåtergivning. Det tjockare MIZUNO ENERZY-skummet tillsammans med Wave Plate, som är lätt framskjuten i skon, ger ett jämnare steg. Trots omställningen till en tjockare mellansula är Mizuno Wave Rider 26 ändå en väldigt stabil löparsko. Och det välkomnar vi eftersom många av dagens löparskor blir alltmer instabila.

Modeller som liknar Mizuno Wave Rider är ASICS Cumulus och Brooks Ghost. Båda dessa är stabila allroundlöparskor för neutrala löpare.

Undrar du hur Mizuno Wave Rider 26 känns på? Titta in i någon av våra butiker för en kostnadsfri analys av din löpstil. Våra produktexperter i butiken kontrollerar med shoeadvisor om skon är rätt för dig. Har du fortfarande några frågor? Kontakta då vår kundtjänst och prata med någon av våra produktexperter.