Skip to main content

Det kan vara svårt att hålla sig motiverad som löpare. Det är inte varje dag du känner för att träna eller svettas under ett hårt intervallträningspass. Men känslan efter träningen är alltid fantastisk. Ibland måste man bara göra det. Tänk inte för mycket och ta på dig löparskorna. Det senaste On Cloudgo kan motivera dig att fortsätta springa. Den här allroundlöparskon för den neutrala löparen utmärker sig genom sin lätta vikt, flexibla karaktär och Helion-dämpning. Kan du ta på dig den?

Köp On Cloudgo

On Cloudgo i detalj

Överdelen är tillverkad av 85–90 % återvunnet material som polyester och TPU.
Helion™ superfoam för mjuk dämpning och en responsiv känsla vid varje steg.
Slitstark sula med optimalt grepp. Sulan är förseglad så att inga stenar kan tränga in.

3 anledningar till att On Cloudgo är rätt för dig

 1. Du letar efter en lättviktig löparsko för alla typer av löpning.
  Med sina 255 gram är On Cloudgo en av de lättaste allroundlöparskorna. Skon har tillräcklig dämpning för långa distanser, men tack vare sin lätta vikt och flexibilitet passar den även för tempo- eller intervallträning.
 2. Du springer främst för att förbättra din kondition och tränar en eller två gånger i veckan. Du springer vanligtvis en sträcka på 5–10 km.
  On Cloudgo är utrustad med Helion superfoam, som ger en mjuk dämpning så att du utan ansträngning kan springa 5–10 km. Stabiliteten i den här skon tillhandahålls av en TPU-platta i mellansulan, som också främjar rörelsen framåt mot tårna.
 3. När du köper en löparsko är du mån om hållbarhet.
  On är ett av de mest innovativa märkena inom löpning när det gäller hållbarhet. De vill minska sitt koldioxidavtryck, göra skokartonger mer hållbara och övergå till cirkulära produkter. On Cloudgo är tillverkad av 25–30 % återvunnet material. Till exempel är innersulan, fodret i ankeln, skosnörena och förstärkningen av ovandelen tillverkade av 100 % återvunnen polyester.

Ny medlem i familjen

On har lanserat många nya skomodeller under de senaste sex månaderna. Varför? Eftersom On vill göra varumärket mer tillgängligt för alla löpare. On kom ut med en sko med maximal dämpning (On Cloudmonster), en stödjande löparsko (On Cloudrunner) och en terrängsko (On Cloudvista). Oavsett vilket mål du har finns det alltid en On-sko som passar dina ambitioner. Du bör se On Cloudgo som den neutrala motsvarigheten till On Cloudrunner. Kort sagt, en neutral sko med tillräcklig dämpning för en 5 km eller 10 km lång löprunda. Planerar du att springa snabbare? Då kan vi rekommendera nedanstående modeller.

On-skor med mycket dämpning: On Cloudmonster och On Cloudstratus. Båda skorna är lämpliga för halv- och helmaratonlopp tack vare den tjockare Helion-mellansulan och de större Cloud-delarna.

On-skor med stöd:On Cloudrunner och On Cloudflyer. Cloudrunner har en kombination av stora och små Cloud-delar, vilket ger mycket stöd. Stabiliteten hos Cloudflyer beror främst på den bredare sulan, vilket gör att skon även passar för tyngre löpare eller löpare med bredare fot.

On tävlingsskor: On Cloudboom echo och On Cloudflash. Båda tävlingsskorna har en Speedboard som är berikad med carbon. Cloudboom är inriktad på halv- och helmaraton medan Cloudflash främst utmärker sig på 5 och 10 km.

Visste du att…

On grundades 2010 av Olivier Bernhard, trefaldig världsmästare i duathlon och flerfaldig Ironman-vinnare från Schweiz. Han vann 1994 års triathlon i Almere, som fortfarande anordnas i dag och som är Nederländernas största triathlon. Som idrottsman visste Olivier vad han letade efter i en bra löparsko, och det var en kombination av bra dämpning och framåtriktad rörelse. Den verkliga idén föddes på en sandbelagd boulevard. Sanden gör att du glider lite framåt. Och det är vad On:s löparskor gör.

Köp On Cloudgo

3 innovationer i On Cloudgo

 1. Överdelen har en hög andel återvunnet material.
  On Cloudgo är mycket bekväm att ha på sig. Detta beror på de mjuka materialen runt hälkappan, plösen och runt tån. Ovandelen är tillverkad av 85–90 % återvunnet material som polyester och TPU. TPU-materialet är en kombination av hårdplast och silikon. Tåpartiet är förstärkt och skyddar dina fötter från stötar och hårda föremål som stenar och grenar.
 2. Helion™ superfoam
  som ger en mjuk dämpning och en följsam känsla vid varje steg. Den här dämpningen används också i On Cloudmonster och On Cloudvista, men Cloudgo har ett tunnare lager av det här skummaterialet. Detta ger en fin balans mellan dämpning och markkontakt. Det gör också att den här löparskon är mer allsidig. TPU Speedboard, en plastplatta i mellansulan, ger en stabil och energisk löparupplevelse. Denna Speedboard har också gjorts lite mer flexibel jämfört med andra On-modeller. Slutligen har Cloud-delarna sammanfogats, vilket skapar en mjukare övergång från häl till framfot.
 3. Slitstark sula med optimalt grepp.
  Tidigare har löpare ibland störts av stenar och kottar som hamnat i sulan på löparskorna. Lyckligtvis hör det till det förflutna, eftersom Cloudgo har en stängd sula som inget kan komma in i. De har också tänkt på hållbarheten, för de har lagt till extra gummi i hälen och framfoten så att du kan springa många kilometer. Gummit ger bra grepp när du springer i torra och våta förhållanden.

"Vi lever nu i en tid av maximal dämpning, skor med carbonplattor och löparskor med bananliknande sulor. Cloudgo följer inte den trenden och gör det enkelt att springa."

Daan Glorie | Product Expert

Fit, Stride och Comfort

Fit
“Passformen är nästan perfekt. Jag känner knappt att jag har en sko på mig. Det innebär att skon sitter bekvämt, ger tillräckligt stöd och gott om utrymme vid framfoten för att sträcka ut tårna. Även hälkappan känns gedigen. För en något smalare fot är skon något mindre lämplig, eftersom denna löpare måste knyta snörena mycket hårt för att få en optimal passform.”

Stride
“Redan vid de första stegen känns Cloudgo lätt och passar därför bäst för tempoträning eller intervaller. Men det här kan också vara en bra sko för löparen som vill ha en sko utan krångel. Eller en löpare som vill gå över till en sko med mindre dämpning. Vi lever nu i en tid av maximal dämpning, skor med carbonplattor och löparskor med bananliknande sulor. Cloudgo följer inte den trenden och gör det enkelt att springa. Den är precis som löparskor var förr, nämligen robust och med mycket markkontakt.”

Comfort
“Skon känns bland annat som Saucony Ride, Brooks Ghost och Asics Cumulus. En löparsko för allroundbruk och för en löpare som inte vill ha för mycket dämpning. Träning på banor, intervallträning och tempoblock ingår i Cloudgo. Letar du efter en sko med mer dämpning och komfort? Då rekommenderar vi On Cloudstratus och On Cloudmonster, eftersom de har en tjockare sula och större Cloud-delar.”

Tekniska specifikationer för On Cloudgo
Drop
10,5 mm
Vikt herrar:
255 gram
Vikt damer:
214 gram
Löpartyp:
Neutral löpare
Skotyp:
Allround löparsko
Dämpningstyp:
Helion™ foam + Cloud-Tec

Slutspurten

Cloudgo är ett trevligt tillägg till On:s skosamling. En allroundsko med tillräcklig dämpning för att springa 5 km och 10 km varje dag. Den stora fördelen med den här skon är passformen, eftersom skon sitter bekvämt runt foten redan från första gången du tar på den. Letar du efter en lättviktig löparsko som passar i alla situationer? Sök inte längre och välj On Cloudgo.

Vi lever nu i en tid då varje löparsko har mer dämpning. On Cloudgo är inte en av dem. “Back to basics” är mer passande för den här skon. Detta gör Cloudgo mindre lämplig för långa uthållighetslöpningar på 21 km och mer. Du bör då välja Cloudstratus eller Cloudmonster.

Har du fortfarande frågor? Kontakta våra produktexperter via vår kundtjänst.

Köp

On Cloudgo
dam

Köp On Cloudgo dam
Köp

On Cloudgo
herr

Köp On Cloudgo herr
Se även

Allt från
On

Köp On