Skip to main content

Vi har en nyhet! För första gången lanserar Nike en trailsko med det berömda ZoomX-skummet. Trumvirvel… Nike ZoomX Zegama Trail. Med inspiration från de spanska bergen är detta den ”maximalt dämpande” trailskon från Nike. Undvik inte en utmaning. Är du ett fan av trailrunning på extremt hög höjd? Eller har du precis börjat med trailrunning och tränar för ditt första lopp? Med ZoomX Zegama är du inte bara bekväm, utan du har också ett optimalt grepp.

Köp Nike ZoomX Zegama Trail

NIKE ZOOMX ZEGAMA TRAIL I DETALJ

Nike ZoomX Zegama Trail
Komplett ZoomX-mellansula för god dämpning och energiåtergivning
Ankelskydd som förhindrar att smuts kommer in i skon
4 mm dubbad slitbana med generöst avstånd mellan dubbarna för optimalt grepp i alla förhållanden

3 ANLEDNINGAR TILL ATT NIKE ZOOMX ZEGAMA TRAIL ÄR RÄTT FÖR DIG

  1. Du tränar för ett maraton eller en ultra trail-utmaning.ZoomX-mellansulan är lätt och ger mycket dämpning och energiåtergivning. Detta gör Zegama till den ultimata trailskon för löparen som vill springa ett maraton eller ett ultralopp. Dessutom kan du både träna och tävla med Zegama.
  2. Du vill ha ett bra grepp på höga höjder, men också i lera.Springer du terränglopp året runt? Då har vi goda nyheter, för tack vare 4 mm-dubbarna har du ett bra grepp på vått underlag, men också när du springer över höga berg. Greppet gör att du inte behöver anpassa din teknik utan kan hålla tempot.
  3. Du letar efter en allround-trailsko.Kombinationen av ZoomX och 4 mm-dubbar gör Zegama till den perfekta trailskon för långa lopp och tävlingar. Även en nybörjare kommer att gilla den här skon, eftersom den ger mycket komfort och är inte lika styv som många andra traditionella trailskor.
Nike ZoomX Zegama Trail
Nike ZoomX Zegama

MAXIMAL DÄMPNING I SPÅREN

Sedan 2009 har “skor med maximal dämpning” blivit alltmer trendiga. Allt började med varumärket HOKA, som introducerade löparskor med extremt tjocka sulor. På den tiden var det mycket populärt att springa i Vibram 5-fingersskor. Tanken var att fötterna blir mycket starkare om du springer i en lätt sko med så lite dämpning som möjligt. Nackdelen var att många löpare inte kunde hantera den belastning som barfotalöpning ger. Detta ledde till att löparna fick problem med vader, hälsenor och andra skador.

Numera finns det många skor med (extremt) tjocka sulor som skämmer bort fötterna under återhämtningsdagar och långa uthållighetslöpningar. Maximal stötdämpning på spåren har också funnits i några år nu i form av bl.a. HOKA Speedgoat, New Balance Fresh Foam More Trail, Brooks Caldera och adidas Terrex Agravic Ultra. Dessa trailskor är alla lämpliga för maraton- och ultralöpning. Den tjocka sulan och den relativt breda framfoten gör det mycket behagligt att springa långa sträckor på oasfalterade stigar.

Nienke Brinkman om ZoomX Zegama

Nienke Brinkman är Nederländernas bästa långdistanslöpare och den snabbaste nederländska maratonlöparen. I år vann hon bergsmaratonloppet Zegama-Aizkorri. Zegama Trail har arrangerats sedan 2002 och Killian Jornet har vunnit 10 gånger. I år slog han lopprekordet med nästan 9 minuter på 3 timmar och 36 minuter medan holländskan Nienke Brinkman slog kvinnornas lopprekord på 4 timmar och 16 minuter.

Nienke Brinkman delar med sig av sin upplevelse av Zegama-trailskon:
”Jag älskar Zegama. Den här skon är mycket bekväm och perfekt för långa sträckor eftersom den här trailskon har mycket dämpning. Belastningen på ens ben är mycket mindre med den här allround-skon. Jag använder Zegama för långa sträckor och återhämtningspass i kuperad terräng.”

3 UTMÄRKANDE EGENSKAPER HOS ZOOMX ZEGAMA

  1. Nikes första trailsko med ZoomX-skum.
    Vi känner till det här skummet från snabba vägskor som t.ex. Vaporfly och Alphafly. ZoomX är lätt, ger mycket dämpning och samtidigt mycket energiåtergivning. Eftersom ZoomX-mellansulan effektivt absorberar vibrationerna i stället för musklerna behöver musklerna inte arbeta lika hårt och du blir därför mindre trött. Tack vare den här dämpningen hamnar Zegama i kategorin ”trailskor med maximal dämpning”. Läs mer om detta i den här bloggen.
  2. Mycket teknisk ovandel som är speciellt framtagen för trailrunning.
    Många trailrunners behov har beaktats på tre områden i överdelen. För det första har skon ett ”ankelskydd” som är en upphöjd kant runt fotleden som förhindrar att smuts kommer in i skon. För det andra är tåområdet förstärkt och skyddat mot stötar. Slutligen är det konstruerade nätet vid mellanfoten extra ventilerande och släpper lätt igenom vatten vid ”river crossings”.
  3. Grova dubbar för optimalt grepp.
    ZoomX Zegama har en 4 mm dubbad slitbana med dubbar som är placerade i olika riktningar. Eftersom dubbarna sitter relativt långt ifrån varandra kan sand och lera lätt lossas så att du inte halkar, även i svåra förhållanden. En Rockplate på undersidan av yttersulan skyddar dina fötter när du går på hårda stenar.

Nike ZoomX Zegama

"Den här skon biter som ett lejon på mjuka och våta stigar."

Daan Glorie | produktexpert

FIT, STRIDE AND COMFORT

Fit

”Nike Zegama är ”true to size”, så du kan beställa samma storlek på löparskor som du normalt skulle ha gjort. Den här skon är bekväm direkt, särskilt på grund av den höga förslutningen kring fotleden. Det finns ett ganska tjockt skydd vid tån som kan motstå stötar mot framsidan och tårna. Skons plös är fin och tunn och den känns lika bekväm som de flesta tävlingsskor.”

Stride

”Wow, vilken skillnad från Pegasus Trail 4! Vi har testat den här skon tidigare och den var redan en bra trailsko, men Zegama är mycket bekvämare tack vare det tjocka lagret av ZoomX-skum under foten. Skon påminner om HOKA Speedgoat, Brooks Caldera och Adidas Terrex Agravic Ultra. Det här är alla trailskor med maximal dämpning. Med den här skon kan du utan problem springa på leder som är 21 km långa eller längre. ZoomX-skummet är ibland något “mjukt som en svamp” i vägskor, men i Zegama är det också fast och det beror på sulan.”

Grip

”De 42 dubbarna är fördelade över hälen och framfoten och är placerade så att det finns gott om utrymme mellan dem. På så sätt kan lera lossna lätt. Greppet i upp- och nedförsbacke är fantastiskt och du kan hålla tempot under terränglöpning. Dubbarna är större och grövre jämfört med Nike Pegasus Trail 4. Den här skon biter som ett lejon på mjuka och våta stigar. Den släpper aldrig taget och det ger grepp i alla förhållanden.”

TEKNISKA SPECIFIKATIONER FÖR NIKE ZOOMX ZEGAMA TRAIL
Drop
4 mm
Vikt Herr
ca. 318 Gram
Vikt Dam
ca. 266 Gram
Löpartyp
Neutral löpare
Skotyp
Trailsko
Typ av dämpning
ZoomX foam
Nike ZoomX Zegama

SLUTSPURTEN

ZoomX Zegama är ett fantastiskt tillägg till Nikes kollektion av trailskor. För första gången har det snabba och bekväma skummet nu använts i Nikes trailskor, vilket direkt gör Zegama till en ”trailsko med maximal dämpning”. Det här är den perfekta skon för långa distanser och utmanande stigar. Oavsett om du springer i lera, på hög höjd eller en extremt lång sträcka är Nike ZoomX Zegama Trail din träningspartner.

Är du nyfiken på hur den nya ZoomX Zegama Trail känns, eller har du några frågor? Kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.

Köp nu

NIKE ZOOMX ZEGAMA Trail Dam

Nike ZoomX Zegama Trail
Köp till dam
Köp nu

NIKE ZOOMX ZEGAMA TRAIL HERR

Nike ZoomX Zegama Trail
Köp till herr
Se även

Allt från Nike

Allt från Nike