Skip to main content

För två år sedan bara försvann den, kanske en av de mest karakteristiska skorna de senaste tio åren. Lätt, bekväm och med ZoomX-skum. Allt man kan önska sig hos en toppensko om du frågar oss. Men gissa vem som är tillbaka? Ja, vi pratar om Nike Pegasus Turbo! Och bäst av allt är att nya Nike Pegasus Turbo New Nature har ännu mer ZoomX-skum och fler egenskaper som gör dem extra hållbara.

Köp Nike Pegasus Turbo Next Nature

Nike Pegasus Turbo Next Nature I DETALJ

NIKE PEGASUS TURBO NEXT NATURE
Överdelen i 100% återvunnen Flyknit ger en behagligt omslutande känsla för fötterna.
ZoomX-skum med 55% återvunnet ZoomX-material garanterar en mjuk och följsam känsla.
Slitsula av 8% återvunnet gummi för att ge bra grepp i både vått och torrt väder.

Välkommen till Nike Pegasus-familjen

Nike Pegasus-familjen verkar bli större för varje år. Den här ikoniska löparskon har funnits i 39 år, så den har verkligen en gedigen bakgrund. Pegasus 39 kan du använda för alla distanser, oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren löpare. Den 39:e upplagan finns för både dam, herr och barn. Om du tillhör dem som föredrar trailrunning är Nike Pegasus Trail 4 den perfekta skon för dig. Skon har uppdaterats helt med ett nytt och fastare React-skum och ett nytt mönster med dubbar på undersidan för att ge optimalt grepp när du springer på leriga vägar. Denna trailsko finns också i en version med Gore-Tex där överdelen är helt vattentät och håller fötterna bekväma och torra.

Köp Nike Pegasus Turbo Next Nature

3 skäl till att Pegasus Turbo Next Nature är rätt för dig

 1. Du vill ha en snabb träningssko utan kolfiber.
  Nike Pegasus Turbo är den perfekta löparskon för tempo- och intervallträning. Det är många löpare som är i full gång med att träna inför halv- eller helmaran i höst. Ett bra sätt att förbereda sig inför detta är att träna i intervallblock eftersom du vill springa på snabbare tid. Intervallblock är intervaller på sådär 10 minuter där du börjar springa i det tempo du gör under själva loppet. På så sätt vänjer du dig vid tempot och konditionen blir rejält förbättrad eftersom du tränar så specifikt. Här passar Pegasus Turbo utmärkt med sitt ZoomX-skum som är tillräckligt mjukt för långa sträckor och samtidigt så lyhört att du kan springa fortare.
 2. Du vill satsa på miljövänligt när du väljer löparskor.
  Hållbarhet är inte längre bara en trend, det är ett gemensamt ansvar. Massor med varumärken har insett detta och även Nike tar nu till konkreta åtgärder. Förutom att deras framställning blivit mer miljövänlig (läs även: Visste du att) har man också gjort sina löparskor mer hållbara. 50% av Pegasus Turbo Next Nature består av återvunnet material. Till exempel är överdelen Flykit framställd av 80-100% återvunnen polyester och plast (från flaskor). Dessutom har ZoomX i mellansulan återvunnits från andra ZoomX-löparskor.
 3. Du vill ha en sko med fastare passform kring foten.
  Flykit-överdelen hos Pegasus Turbo sitter tätt runt foten. Detta för att överdelen omsluter foten nästan som en strumpa. Plösen fäster vid skons insida och snörningen löper i en slinga så att Turbon blir otroligt enkel att ta på. Den här löparskon lämpar sig inte för löpare med breda fötter eller höga vrister.
NIKE PEGASUS TURBO NEXT NATURE
NIKE PEGASUS TURBO NEXT NATURE

3 innovationer hos Nike Pegasus Turbo

  1. Överdelen har hämtat inspiration från Nike Pegasus 39.Pegasus Turbo Next Nature har en ny läst som bygger på Nike Pegasus 39. Flyknit-överdelen är gjord av återvunnen polyester och plast (från flaskor). Skons utseende är hämtat från den första versionen (Pegasus Turbo 35). En stor vertikal rand löper längs mitten av skon, precis som på den ursprungliga Pegasus Turbo. Om du tyckte om passformen på Pegasus 39 kommer du garanterat tycka om denna också.
  2. Mellansula av återvunnen ZoomX.Att göra löparskor hållbara är inte alldeles enkelt. Man ser ofta återvunna material på ovansidan av många skomärken, men att återvinna sulan är svårare eftersom man måste använda sig av kemiska processer för att få fram själva dämpningen i skon. Men Nike har likväl lyckats ta fram en återvunnen ZoomX-mellansula som ger precis samma effektiva dämpning och energiåtergivning som det vanliga ZoomX-skummet. Det här skummet användes från börjar inom flygindustrin men används nu i stor utsträckning av Nike i deras kollektion av tävlingsskor. Skummet tar emot belastningen vid fotens nedslag och omvandlar den till framåtdriv och energi.
  3. Snabbare än Nike Pegasus 39.Det återvunna ZoomX-skummet, som Nike kallar ZoomX-skrot, är lättare och mer responsivt än det vanliga ZoomX-skummet. Det hjälper dig att få upp fart snabbare och ger tillbaka mer energi för varje steg du tar. Om du tränar tre eller fler gånger per vecka kan det vara klokt att ha två par löparskor. På så sätt belastas kroppen olika varje gång och du tränar olika muskler. Dessutom får skorna vila så att skummaterialet hinner återgå till sin ursprungliga form. Pegasus 39 passar bäst för lugna uthållighetslöpningar medan Pegasus Turbo är perfekt för tempo- och intervallträning. Om du alternerar mellan de här två skomodellerna blir belastningen på kroppen mer gynnsam.
Tekniska specifikationer Nike Pegasus Turbo Next Nature
Drop
10 mm
Vikt herr
ca. 272 gram
Vikt dam
ca. 220 gram
Typ av löpare
Neutrala löpare
Skotyp
Allroundlöparsko
Typ av dämpning
Återvunnet ZoomX-skum
NIKE PEGASUS TURBO NEXT NATURE

Visste du att…

2020 startade Nike sitt “Move to Zero”-projekt. Nike har som mål att minska koldioxidutsläppen från sin tillverkning med 30% under den kommande 10-årsperioden. Första steget är att man år 2025 ska använda sig av helt grön energi i sina fabriker och kontor. Det avfall som kommer från tillverkningen är tänkt att användas för nya idrottsplatser men även i nya produkter och delar av löparskor. Nike Pegasus Turbo Next Nature är ett exempel på en löparsko där både överdelen och mellansulan kommer från återvunnet material.

Köp Nike Pegasus Next Nature

Fit
“Passformen är underbar, särskilt med den höga hälkappan och den tighta passformen runt mellanfoten. Ovandelen omsluter foten som en strumpa och sitter tätt runt vristen. Tacknämligt nog finns det en dragögla vid plösen så att man enkelt kan ta på sig skon. När det gäller storlek har Pegasus Turbo ”normal storlek” så du kan beställa den storlek du brukar ha på löparskor. När du springer kan foten andas bra eftersom överdelen är fin och tunn och ventilerande.”

Stride
“Jag använde Nike Pegasus Turbo under ett träningspass inför maraton. På programmet stod 2×4 km i maratontempo (4,00 p/km) med 200 m paus. Under det första blocket behövde jag vänja mig men den kändes bra redan från början. Skon är lätt och ger en bra blandning av markkontakt och energiåtergivning. Jag är själv en hällandare och behöver lite stöd. Men Turbo känns förvånansvärt stabil som också har att göra med den breda sulan vid hälen och framfoten. Under det andra blocket hade jag vant mig vid skon och kunde enkelt hålla tempot och till och med öka något trots motvinden.”

Comfort
“Hur bekväm är Pegasus Turbo Next Nature? Otroligt bekväm! Temposkor brukade vara stela och inte ha mycket dämpning att tala om. Lyckligtvis är den tiden förbi. Turbo är en av de bekvämaste skor jag någonsin sprungit i. Modellen påminner mest om Mach 5 som är en temposko som du även kan ha som allroundsko. Under foten kan man känna det fina skumskiktet och vid varje steg får man en liten push tillbaka mot fotvalvet. Lyhördheten kan givetvis inte jämföras med en tävlingssko som Vaporfly. Den här modellen känns som en lättare version av Nike Zoom Invincible Run Flyknit 2. Med Pegasus Turbo kan du absolut även springa uthållighetslöpningar. ‘Mer än en temposko’ är en slogan som passar bra in på Turbo.”

Slutspurt

Det är härligt att se Nike Pegasus Turbo vara tillbaka. Nike har ju faktiskt saknat en temposko utan kolfiberplatta och med det omtyckta ZoomX-skummet. Nu när den här modellen även slår ett slag för miljön blir Turbo också ett miljömedvetet val för många uthållighetslöpare. Denna mångsidiga löparsko är gjord för tempolöpning, intervallträning och snabba uthållighetslöpningar. Letar du efter en lättare allroundsko som som du också kan använda för dina dagliga träningspass? Då är Pegasus Turbo Next Nature det perfekta alternativet.

Liknande modeller som Pegasus Turbo är bland annat Hoka Mach 5 och ASICS Novablast 3 som båda är lättare träningsskor som passar utmärkt för tempoträning.

Är du nyfiken på hur Nike Pegasus Turbo Next Nature känns på foten? Har du fortfarande frågor? Hör av dig till vår kundtjänst och prata med någon av våra produktexperter.

NIKE PEGASUS TURBO NEXT NATURE
Köp

Nike Pegasus Turbo Next Nature till henne

NIKE PEGASUS TURBO NEXT NATURE
Köp Nike Pegasus Turbo Next Nature till henne
Köp

Nike Pegasus Turbo Next Nature till honom

NIKE PEGASUS TURBO NEXT NATURE
Köp Nike Pegasus Turbo Next Nature till honom
Se också

Allt från Nike

Köp Nike