Skip to main content

Den 20:e i varje månad tar vi en närmare titt på kommande månads alla lanseringar. Vilka skor, prylar, specialkollektioner och klädserier väntar på dig? Med vår lanseringsradar håller du dig ständigt uppdaterad. Och inte nog med det: I vår 21RUN Launch Radar får du dessutom veta vilka produkter vi kommer testa mer utförligt under den kommande månaden. Därmed är du alltid optimalt informerad – helt i linje med vårt motto “Vi guidar, hjälper och motiverar dig”.

Hoka Bondi 8

HOKA Bondi 8

Bondi är ett stående inslag i HOKA- kollektionen. Den här månaden släpps HOKA Bondi 8, den perfekta löparskon för löpare som vill ha maximal dämpning eller bara är ute efter en väldigt stabil neutral löparsko. Den ikoniska tjocka sulan har nu fått en förlängd häl och en omarbetad slitsula för att ge en smidigare övergång från häl till framfot. Letar du efter en allroundsko för dina mer lugna träningspass? Då är HOKA Bondi 8 det perfekta alternativet. Trevligt att Bondi även i år finns i en bred och en extra bred version.

Release Date: juli 2022
Löpartyp:
Neutral
Skotyp:
Tävlingslöpskor

Saucony Triumph 20

Saucony Triumph 20

Dags för fest? Absolut! Saucony firar sitt 20-årsjubileum av Saucony Triumph. Detta är den lyxiga allroundlöparskon för neutrala löpare. PWRRUN+ har nu uppdaterats och ger 5% större dämpning och 5% större energiåtergivning. Triumph lämpar sig bäst för konditionsträning och långa uthållighetslöpningar. Förutom att sulan har uppdaterat hittar vi hos Triumph 20 både en helt ny ovandel och en ny slitsula. Gör dina långa uthållighetspass ännu längre och spring som på moln med Saucony Triumph 20.

Release Date: augusti 2022
Löpartyp:
Neutral
Skotyp:
Allround löparskor

Neutrale Pronation

Vad är neutral pronation?

Foten landar på utsidan av hälen och lutar därefter inåt. Detta dämpar stötarna och tar upp kroppstyngden. Fotleden förblir rak ovanför hälen. Detta är vad som utmärker en neutral löpare. Den här löparen behöver inget extra stöd. De löparskor som passar bäst för neutrala löpare är neutrala löparskor.

Shoppa löparskor neutral

Vad är överpronation?

Foten landar på utsidan av hälen och lutar därefter alltför mycket inåt. Det bildas ett stort tryck på insidan av foten. Fotleden sjunker inåt. Detta är vad som utmärker en överpronerande löpare. Den här löparen behöver extra stöd på insidan av foten. Vilken grad av stöd som behövs skiljer sig åt mellan olika skomodeller. Pronationsskor är de löparskor som passar bäst för personer med överpronation.

Shoppa löparskor stabilitet

Vad är underpronation?

Der Fuß kommt auf der Außenseite der Ferse auf und kippt dann nicht oder nur wenig nach innen. Dadurch wird viel Druck auf die Außenseite des Fußes ausgeübt. Der Knöchel knickt nach außen. Dies sind die Merkmale von Läufern mit Unterpronation. Diese Läufer benötigen keine zusätzliche Unterstützung, sie brauchen jedoch Schuhe mit hoher Rotationssteifigkeit. Dadurch wird die Möglichkeit, über die Außenkante der Füße zu laufen, verringert. Die erste Wahl ist daher immer ein Paar neutrale Laufschuhe.

Shoppa löparskor neutral
adidas Solarcontrol

adidas Solarcontrol

Den här skon är efterföljaren till adidas kollektion Solarglide ST. Solarcontrol är en allroundsko för den överpronerande löparen. Innovationerna från ST-versionen finns även i den nya modellen, nämligen: LEP2.0 (plastplatta för stabilitet), BOOST-skum och Continental-gummi. Tack vare ett nytt lager EVA-skum är Solarcontrol inte bara mycket stabil utan dessutom extremt bekväm. Ge dig själv en boost med nya Solarcontrol.

Release Date: augusti 2022
Löpartyp: Överpronering
Skotyp: Allround löparskor

ASICS Kayano 29

ASICS GEL-Kayano 29

Här är den, ASICS GEL-Kayano 29. Enligt ASICS är GEL-Kayano 29 den lättaste och mest dämpande Asics Gel-Kayano någonsin. Det här är den bekväma allroundlöparskon för överpronerande löpare. Den senaste versionen av denna ikoniska modell väger 10 gram mindre än den tidigare modellen och har för första gången FF BLAST™ PLUS-skum som vi känner igen från ASICS GEL-Nimbus 24. Skon ger bra komfort och stöd så att du som löpare kan springa längre och mer bekvämt. LITETRUSS-korrigeringen på insidan av sulan ger dig stöd när du behöver det. En sko som definitivt är värd att pröva.

Release Date: augusti 2022
Löpartyp: Överpronering
Skotyp: Allround löparskor

Keep in touch!

Nike ZoomX Zegma

Nike ZoomX Zegama

Med ZoomX Zegama lanserar Nike en ny trailsko. Skon har hämtat sin inspiration från de höga bergen i Baskien och det berömda spanska bergsloppet. Bergsmaratonloppet Zegama-Aizkorri är ett av de tuffaste trailloppen i världen med en imponerande höjd på 5472 meter. I år vanns loppet av den holländska Nike-idrottaren Nienke Brinkman i damklassen. Nike ZoomX Zegama är en trailsko med det populära ZoomX-skummet och lämpar sig därför för snabba och långa trailpass. Hittills har Nike Pegasus Trail 4 varit den modell som gett mest dämpning på stigar, men Zegama kommer definitivt att överträffa den skon när det kommer till dämpning.

Release Date: augusti 2022
Löpartyp: Neutral
Skotyp: Trail Running

HOKA Mafate Speed 4

HOKA Mafate Speed 4

En sommar fylld av roliga löpevenemang och nya äventyr står för dörren. Kanske är du påväg att ge dig ut på traillöpning? Om du har planer på detta ska du definitivt fundera på att satsa på Mafate Speed 4. Den här trailskon är en vidareutveckling av den välkända HOKA Bondi skon för vägar. Här kan du se fram emot massor med dämpning och massor av komfort för under dina långa traillöpningar. HOKA Mafate Speed 4 passar också för den som är lite tyngre och även den som nyss börjat löpträna just på grund av den stabila och breda sulan. Tack vare Vibram-undersidan får du också optimalt grepp under din löprunda.

Release Date: augusti 2022
Löpartyp: Neutral
Skotyp: Trail Running

Saucony Elite-kollektionen

Framtagen för hastighet, gjord för topprestationer under tävlingsdagar. Saucony Elite Pack är lätt, ventilerande och bekväm på en och samma gång. Genom att variera de olika plaggen får du en vinnande kombination. Saucony Elite Pack innehåller tights, singlets, långärmat, korta tights, kortbyxor och kortärmat. Materialet håller dig sval hela tiden, även när loppet närmar sig sitt slut. Så oavsett vilken tävlingsklädsel du väljer, var beredd på att du kommer få en rejäl skjuts!

Release Date: augusti 2022
Löpartyp: Neutral
Klädtyp: Tävlingskläder

Är du redo för det vackra vädret? Se här hur du kan klä dig bäst för de varma temperaturerna.