Skip to main content

Den nya tävlingssäsongen är här och då är det dags för ett träningslopp på banan, ett 10 km lopp eller kanske ett maraton. Vad passar bättre än att börja sportsäsongen med en ny sportklocka? I samband med det lanserar Garmin två nya sportklockor: nya Forerunner 255 och 955. Vi ser fram emot dessa nya sportklockor. Men vad är då nytt med dessa wearables och varför är dessa klockor en bra träningspartner till dig? Här tittar vi närmare på de nya modellerna och förklarar mer om fördelarna, skillnader och nya funktioner.

Köp Garmin Forerunner 255Köp Garmin Forerunner 955

MER OM GARMIN FORERUNNER 255

Garmin Forerunner
Multi-band GNSS-System för en mera exakt GPS
Garmin Pay för kontantlösa betalningar
Mätning av löpsträcka och prestation på handleden (med HRM-PRO eller RD-pod)
Triathlon funktion
Finns även som musikversion och för smala handleder (Forerunner 255S)

MER OM GARMIN FORERUNNER 955

Garmin Forerunner
Multi-band GNSS-System för en mera exakt GPS
Solladdning
Pekskärm i kombination med knappstyrning
Mätning av löpsträcka och prestation på handleden (med HRM-PRO eller RD-pod)

Välkommen till Forerunner-familjen

Garmin Forerunner kollektionen är framtagen främst för löpare men även för andra entusiastiska idrottare som cyklister, simmare och fans av andra sporter. Dessa Garminklockor skiljer sig från andra modeller genom funktioner som musik (via Spotify Premium), navigation (endast Forerunner 955) och Garmin Pay. Förutom dessa praktiska, innovativa funktioner är Forerunner-familjen känd för en noggrann GPS, omfattande löparstatistik och god insikt i sömn och återhämtningsbeteende. På det sättet har du möjlighet att utveckla dig i just din sport och kan även förbättra din mentala balans.

Garmin Forerunner kollektionen består av modellerna Forerunner 55, 245, 255, 745, 945 och 955. Forerunner 55 riktar sig främst till nybörjare inom löpning, medan Forerunner 745 är framtagen främst till triathlon entusiaster och professionella löpare. Den stora skillnaden mellan 745 och 955 är möjligheten att navigera med färgkartor.

Köp Garmin Forerunner 255Köp Garmin Forerunner 955

Vilka nya funktioner kommer Garmin att erbjuda på både Forerunner 255 och 955?

Garmin har lyckats med de nya funktionerna som GPS, träningsvägledning, hälsofunktioner, återhämtning och aktivitetsprofiler. GPS precisionen har förbättrats, nya GPS mottagaren använder sig av två frekvenser per satellit. Detta gör GPS:n mer exakt, i t.ex. livliga städer eller i en park. Båda klockorna har följande funktioner:

  • HRV-stress: Detta spårar hjärtfrekvensen under sömnen och ger dig en bättre inblick i din allmänna hälsa, återhämtning och träningsstatus.
  • Running Power (Löpeffekt): Pulsbältet (HRM-PRO) eller Running Dynamics Pod måste bäras för mätning. Med denna funktion lär du dig att träna mer effektivt och att bemästra tävlingar.
  • Garmin Pay: För kontantlösa betalningar.
  • Triathlonfunktion: Inte bara tiderna för din aktivitet sparas, utan även bytestiderna.
  • Race Widget: Den här widgeten ger träningstips, dagliga träningsförslag och prognoser för din nästa löprunda. Dessa tas fram med hjälp av din löpsträcka, dina prestations- och fitnessdata samt väderinformation.
Garmin Forerunner
Garmin Forerunner

Vad är skillnaden mellan Forerunner 245 och 255?

Garmin Forerunner 255 är efterföljaren till Forerunner 245. Den stora skillnaden mellan dessa två sportklockor är batteritiden, den har förbättrats till 14 dagar (smartwatch-läge) eller 30 timmar (GPS-läge). Föregångaren 245 har en batteritid på enbart 7 dagar/24 timmar. Verkligen bra funktioner är triathlonfunktionen samt Garmin Pay. Men det är naturligtvis inte allt, flera funktioner och fördelar finns:

  • Smal version: Forerunner 255 finns nu även i en S-version som är lämplig för löpare med en smalare handled (handledsomfång 110 – 175 mm).
  • Running Power: Running Power har utvecklats av Garmin och använder data som pace, vertikal rörelse, lutning och även lokala vindförhållanden för att beräkna din löpprestation.
  • Morning Report: Ger en kort översikt över din nattsömn, återhämtningstid, träningsstatus, HRV-status och ger dig dagliga träningsförslag.
  • Träningsjämförelse: Jämför intensiteten i dina senaste träningspass med den optimala träningen. På det sättet tränar du aldrig för lite eller för mycket.

Vad är skillnaden mellan Forerunner 945 och 955?

Garmin Forerunner 955 är efterföljaren till Forerunner 945. Denna klocka är känd som sportklockan för triathlon entusiaster och målmedvetna idrottare som vill mäta all data och veta allt (!). Kort sagt, den är för alla “goalseekers” och “datafreaks”. Forerunner 955 har nu en pekskärm, möjlighet att ladda med solceller och andra finesser som du hittar här:

    • Uthållighet i realtid: Med denna funktion får du veta hur mycket som finns i “tanken” och hur du kan använda din energi på bästa sätt.
    • Träningsberedskap: Du kan ta reda på om och när du ska träna. Ibland är det bättre att du vilar medan du en annan dag är i form för en intensiv intervallträning.
    • Träningsstatus: Med hjälp av denna status får du veta om du tränar för lite eller för mycket. Håll ett öga på den informationen så att du får ut det mesta av din träning.
Garmin Forerunner
Garmin Forerunner

Varför skulle du välja 955 i stället för 255?

Du bör välja Garmin 955 om du vill ha mer insikt i din träning och din träningsplanering. Tack vare uthållighet i realtid-funktionen hjälper Forerunner 955 dig dessutom att dosera din energi – under träningen och även under tävlingen. Som en extra funktion har 955 också färgade navigeringskartor, en pekskärm, solladdningsfunktion och en längre batteritid (42 timmar mot 30 timmar i GPS-läge).

Är du redo for(erunner)?!

Garmin Forerunner 255 och 955 finns nu i vår butik. Har du några frågor? Kontakta gärna vår kundtjänst. Vårt team av passionerade löpare hjälper dig gärna.

Köp Garmin Forerunner 255Köp Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 255
Batteritid
30 timmar i GPS-läge / 14 dagar i smartwatch-läge
Skärmens mått
33 mm (standardversion) / 27,9 mm (small varianten)
Vikt
ca. 49 gram
Vattentålighet
5 ATM
Klockglaset
Corning Gorilla Glass 3
Armband typ
Quick Release 22 mm (standard) / 18 mm (small varianten)
Garmin Forerunner 955
Batteritid
42 timmar i GPS-läge / 15 dagar i smartwatch-läge / 49 timmar i solläge
Skärmens mått
33 mm
Vikt
ca. 53 Gram
Vattentålighet
5 ATM
Klockglaset
Corning Gorilla Glass DX
Armband typ
QuickFit 22mm
Köp nu

Garmin Forerunner 955

Garmin Forerunner
Köp Garmin Forerunner 955
Köp nu

Garmin Forerunner 255

Garmin Forerunner
Köp Garmin Forerunner 255
OCKSÅ INTRESSANT

Allt från GARMIN

Garmin Logo
Upptäck Garmin