Skip to main content

För att kunna slå rekord är daglig träning ett måste, det gäller att bli bättre och vara väl förberedd på självaste tävlingsdagen! Med nya adidas Adizero Adios Pro 3 kommer du kunna prestera på bästa sätt. Denna tävlingslöpsko erbjuder dig den bästa dämpningen och energiåterföringen av alla adidas skor. I den här bloggen lär du dig allt om denna maratonlöpare.

Köp Adidas Adizero Adios Pro 3

Mer om adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Adios Pro 3
Cut ins i området vid framfoten och hälen för minskad vikt
Mer Lightstrike PRO skum under framfoten
Omarbetad andningsaktivt topmaterial med en högre häl
Karbonplatta under hälen och EnergyRods under framfoten

ADIDAS ROAD TO RECORDS

Den 30 april 2022 ägde loppet “Road to Records” rum på adidas Campus. adidas atleter tävlade inte bara mot varandra men också mot klockan. Fokus låg på att förbättra personliga och nationella rekord samt världsrekordet. Banan bestod av ett varv på 2,5km och 3 distanser skulle springas: 5km, 10km och halvmaratonsträckan. Särskilt imponerande var herrarnas 5km lopp. Yomif Kejelcha från Etiopien sprang på 12,53 – det är den tredje snabbaste tiden genom tiderna och bara 3 sekunder över det officiella världsrekordet. Dessutom sattes 4 nationella rekord i detta lopp.

ADIOS PRO 2 jämfört med ADIOS PRO 3

Med Adios Pro 2 har många rekord slagits och historiska framgångar har uppnåtts. Förra året bidrog Peres Jepchirchir till historia genom att vinna OS guld och New York Marathon samma år. Båda gångerna sprang den kenyanska långdistanslöperskan med Adizero Adios Pro 2. Inte konstigt att många idrottare nu längtar till lanseringen av nya adidas Adios Pro 3. Denna nya snabba tävlingslöpsko som är framtagen för maratondistansen har förbättrats avsevärt när det gäller topmaterialet och mellansulan. Nedan hittar du en sammanställning av alla uppdateringar:

• Topmaterialet har förbättrats. Det nya Celermesh materialet består av enbart ett skikt, är andningsaktivt och behagligt. I den tidigare versionen hade Adios Pro ett något mer vattenavvisande topmaterial men det var mindre andningsaktivt.

Öglan på baksidan underlättar att ta på och av sig skon. Ytterligare förstärkningar har lagts till i häl- och mellanfotområdet för att hålla din fot på plats under loppet.

Adios Pro 3 har mer Lightstrike Pro skum. I framfoten är detta skumskikt 3 mm tjockare vilket ger dig mer dämpning vid avstampet. Mellansulan består av två lager Lightstrike Pro som ger god komfort när du springer halvmaraton och maraton.

Under hälen finns en karbonplatta och under framfoten har man placerat energyrods 2.0 som är berikade med karbon. EnergyRods speglar anatomin i mellanfoten och i tårna. Jämfört med föregångaren har dessa nya EnergyRods lyfts upp i framfotområdet – allt det för ett explosivt avstamp.

adidas Adizero Adios Pro 3
adidas Adizero Adios Pro 3

FÖRDEL MED KARBONSKOR

Idag kan man inte tänka sig en löpvärld utan karbonskor. Inledningsvis trodde vissa idrottare att det var en hype, men nu är det klart att karbonlöpskor är här för att stanna och utvecklingen kommer att ske kontinuerligt. Varje löpskomärke har för närvarande skor med en karbonplatta i sortimentet. I kombination med “Superfoam” drar du nytta av ännu mer energiåterföring vilket är en avgörande fördel under loppet. Du kommer nämligen kunna springa sista delen av loppet utan att bli för trött. Och: Efter loppet kan din kropp återhämta sig snabbare eftersom den fysiska belastningen av karbonskor är lägre.
Varför är belastningen med karbonskor lägre? De viktigaste orsakerna är bland annat:

• Området i framfoten på en karbonsko är en aning böjt och stel så att du i avstampet med stortån inte behöver använda så mycket kraft. Skon “skjuter” dig framåt, så att säga.

• Den tjocka sulan ger extra fjädring och minskar belastningen när du springer på asfalt. Dessutom kan den tjocka sulan påverka din steglängd och löpeffektivitet positivt då den nedre delen av ditt ben blir längre.

FIT, STRIDE & RECORDS

Under evenemanget “Road to Records” kunde vårt 21RUN team testa adidas Adizero Adios Pro 3 under ett 5km lopp. Denna tävling ägde rum på adidas Campus, ett område där alla nya adidas-produkter är designade och utvecklade.

Fit
Statement av vår kollega och produktexpert Daan Glorie: “Jag ville verkligen springa ett personligt rekord på 5km igen, mitt senaste rekord är nämligen för 4 år sedan. Under de senaste månaderna har jag tränat mycket, både löpning och styrka därför låg adidas “Road to Records” evenemanget helt rätt i tiden för mig. När jag tog på mig adidas Adios Pro 3 kände jag genast skillnaden i topmaterialet. Det har blivit mera andningsaktivt och på grund av den höga hälen sitter den mycket bättre.”

Stride
Kollegan Daan är begeistrad: “Adidas Adizero Adios Pro 3 känns lättare och har mer dämpning än föregångaren. Jag la särskilt märke till stabiliteten i området där den främre delen av foten ligger tack vare Continental Wear Tool. Den ger bra grepp i avstampet. Under de 5km kände jag en knuff framåt i varje steg. Denna sko passar bäst för halvmaraton och maraton då du i dessa lopp springer i ett konstant högt tempo. När jag försökte springa snabbare var jag tvungen att uppbringa mer energi på grund av den högre dämpningen.

Records
“Efter 4 år har jag lyckats med ett personligt rekord på 5km sträckan. Och: jag är övertygad om att detta rekord delvis beror på adidas Adios Pro 3. Dämpningen känns mjukare än föregångaren och stabiliteten har också förbättrats. Jag kunde hålla mina tider stabilt och hade enbart lite träningsvärk nästa dag. Jag ser fram emot att i slutet av året kunna nå mitt personliga maratonbästa med den här skon.”

adidas Adizero Adios Pro 3

Unlocking Human Potential

Adizero-familjens slogan är “Unlocking Human Potential”, vilket betyder något som “få ut det mesta av din personliga potential”. Denna familj av snabba löpskor kan delas in i dessa två kategorier: “Win Races” och “Train To Win”. adidas Adios Pro 3 tillsammans med Prime X, Takumi Sen, Adios och Adizero RC är en del av ”Win Races” kollektionen. Takumi Sen 8 är en idealisk sko för lopp över 5- och 10km, eftersom den har något mindre Lightstrike PRO skum och är lite mer reaktiv. Med denna sko kan du enkelt öka din hastighet över korta sträckor (t.ex. 200m och 400m intervaller). Letar du efter en snabb träningssko? Då är adidas Adizero Adios 6 verkligen ett bra val. Den har Lightstrike PRO material i framfoten och hållbarheten har utökats med mera Continental gummi.

I ETT NÖTSKAL

adidas Adios Pro 3 har förbättrats avsevärt jämfört med sin föregångare: med mer Lightstrike PRO skum i framfotsområdet, en styvare konstruktion av EnergyRods och förbättrad andning av topmaterialet. Inför EM och friidrotts-VM förväntar vi oss många personliga, nationella och kanske till och med internationella rekord. Med denna tävlingslöpsko känner du verkligen för att springa längre sträckor.

Jämförbara med denna tävlingssko är Nike Vaporfly Next% och ASICS Metaspeed Sky+ & Edge+. Dessa racers är också lämpade för att springa in nya topptider på långa sträckor. Har du fortfarande frågor om Adios Pro 3 eller tävlingslöpskor i allmänhet? Kontakta då gärna vår kundtjänst. Vårt professionella team av passionerade löpare hjälper dig gärna.

adidas Adizero Adios Pro 3
TEKNISKA SPECIFIKATIONER ADIDAS ADIZERO ADIOS PRO 2
Drop
8,5 mm
Vikt
ca 215 Gram
Löpare typ
Neutral löpare
Skotyp
Tävlingslöpsko
Dämpningstyp
LightStrike PRO
TEKNISKA SPECIFIKATIONER ADIDAS ADIZERO ADIOS PRO 3
Drop
8,5 mm
Vikt
ca 213 Gram
Löpare typ
Neutral löpare
Skotyp
Tävlingslöpsko
Dämpningstyp
LightStrike PRO
Köp nu

adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Adios Pro 3
Köp Adidas Adizero Adios Pro 3
Köp nu

adidas allround löpskor

Köp Adidas allround löpskor
Också intressant

Allt från adidas

Upptäck Adidas kollektionen