Skip to main content

Den 20:e i varje månad tar vi en närmare titt på kommande månads alla lanseringar. Vilka skor, prylar, specialkollektioner och klädserier väntar på dig? Med vår lanseringsradar håller du dig ständigt uppdaterad. Och inte nog med det: I vår 21RUN Launch Radar får du dessutom veta vilka produkter vi kommer testa mer utförligt under den kommande månaden. Därmed är du alltid optimalt informerad – helt i linje med vårt motto “Vi guidar, hjälper och motiverar dig”.

Altra

Altra Vanish Tempo

I maj överraskade Altra oss med den första karbonskon, Altra Vanish Carbon. I juli introducerar Altra Tempo varianten av samma modell. En sko designad enligt samma principer som Altra Vanish Carbon, men utan karbonplatta. Altra Vanish Tempo är mer en sko för snabba träningspass men kan säkert också hjälpa dig att nå toppen i tävlingssammanhang. Förutom karbonplattan är båda dessa skor väldigt lika. Sulan består av det särskilt reaktiva EGO-skummet och skon har en BalancedCushioning bas (0 mm??) samt den välkända (Slim) FootShape formen. Yttersulan på Altra Vanish Tempo är starkare än i Race varianten. Detta är definitivt en bra egenskap när man gillar tempo. Även materialet på ovansidan har gjorts mera robust. Vi vill helst redan idag gå på kilometerjakt med den här skon.

Release Date: Juli 2022
Löpartyp:
Neutral
Sko typ: Tävlingslöpsko

Altra Outroad

Altra Outroad

AI juli kommer Altra att presentera Altra Outroad. Detta är en helt ny sko i Altra kollektionen. Du kan föreställa dig skon som en trail/hybridversion av Altra Rivera. Dubbarna är placerade på ett sätt att skon känns bra även på vanlig väg. Den är baserad på samma Slim FootShape bas som Rivera. Att man har utvecklat original FootShape passformen till ”standard” och ”slim” gör att denna sko blir mer intressant för fler och fler löpare. Skon har en 27 mm EGO-Foam Balanced Cushioning mellansula, som ger tillräcklig dämpning på både korta och långa sträckor. En sko som vi verkligen är nyfikna på.

Release Date: juli 2022
Löpartyp: Neutral
Sko typ: Trail Running

Altra Olympus

Altra Olympus 5

I juli lanserar Altra förutom den nya Altra Outroad och Altra Vanish Tempo den 5:e versionen av Olympus. Sulan på Altra Olympus 5 är identisk med sulan i den 4:e versionen. Skon har en vibram yttersula och en maximal dämpning på 33 mm. “Guardrailsen” ser till att du får den nödvändiga stabiliteten i spåret. En del nödvändiga förändringar i materialet har gjorts på ovansidan. Bland annat har man försett överdelen med mera material för att garantera att foten ligger bra och håller sig på plats. I tå regionen har man satt in flera skyddselement. Altra själv hävdar att detta är en sko som kommer att hålla i längden och är “vackrare” än den tidigare versionen. Vi kan inte vänta tills vi får hålla denna sko i våra händer! Trevlig detalj: koordinaterna för Olymps är inarbetade i den övre delen av skon.

Release Date: juli 2022
Läufertyp: Neutral
Sko typ: Trail Running

FOOTSHAPE™

Alle Altra-Schuhe verfügen über eine FOOTSHAPE™ Toe Box. Durch diese Technologie wird sichergestellt, dass deine Zehen Bewegungsfreiheit genießen und der große Zeh gerade ausgerichtet bleibt. Dies gewährleistet maximale Stabilität und Kraft. Altra-Schuhe sind im Allgemeinen breit konzipiert. Damit immer mehr Menschen das ultimative Altra-Feeling erleben können, setzt die Marke die FOOTSHAPE™-Technologie seit letztem Jahr in verschiedenen Schuhbreiten um.

BALANCED CUSHIONING™

Altra-Schuhe basieren auf einer BALANCED CUSHIONING™-Plattform. Das bedeutet: Zwischen Vorfuß und Ferse besteht kein Höhenunterschied (0mm Sprengung). Dies sorgt für eine optimale Fußausrichtung, verbessert die Körperhaltung und begünstigt ein sanftes Aufkommen des Fußes.

FIT4HER™

Frauen- und Männerfüße unterscheiden sich deutlich. Altras Fit4Her™-Technologie berücksichtigt die spezifische Form des weiblichen Fußes, der eine schmalere Ferse, einen schmaleren Mittelfuß sowie einen höheren Spann,
eine längere Fußwölbung und einzigartige Zehenabstände aufweist.

HOKA Mach 5

HOKA Mach 5

Förra året var Mach 4 en av de mest populära skointroduktionerna. Och det fanns det anledning till. Denna löparsko har genomgått en stor förändring jämfört med föregångaren. Mach 4 är en lätt träningssko för den dagliga träningen. Men även för intervallträningar anses den vara en bra partner. Nya Match 5 får oss att bli entusiastisk med innovationer från HOKA Carbon X och HOKA Mach Supersonic. Den nya PROFLY+- mellansulan erbjuder dig mer energiåterföring och tack vare Early Stage Meta Rocker designen får du ett framåtlutat avstamp! Så med det sagt har HOKA Mach 5 ett omfattande paket av features som lätt överträffar sin föregångare.

Release Date: 15. juli 2022
Löpartyp: Neutral
Sko typ: Tävlingslöpsko
21RUN-Review: Ja

Mizuno Horizon 6

Mizuno Wave Horizon 6

Under de senaste åren har Mizuno med hjälp av nya typer av skum tagit fram en hel del nyheter. Mizuno är känt för sin wave teknik. Detta är en platta i konstmaterial som ger bättre stabilitet och energiåterföring. Den anpassas till respektive modell. Tack vare nya dämpningsmaterial som Mizuno ENERZY och U4icX-skum blir löpskorna kontinuerligt lättare och mer dämpande. Mizuno Wave Horizon 6 är lyxskon för överpronerande löpare och en idealisk allround sko för längre eller tyngre löpare som vill springa långa sträckor.

Release Date: Juli 2022
Löpartyp: Överpronering
Sko typ: Allround löpsko

Nike Juniper Trail

Nike Juniper Trail 2

Första versionen av Juniper Trail lanserades förra året och blev omedelbart en succé. Juniper Trail 2 är en lågbudgetsko för ”vanliga” trail löpare. Yttersulan av gummi ger bra grepp på stigar så att du kan springa effektivt både i uppför och nedförsbackar. Har du precis börjat springa trailrunning och utvärderar fortfarande om det är din grej eller inte? Då är Juniper Trail 2 ett utmärkt val.

Release Date: Juli 2022
Löpartyp: Neutral
Sko typ: Trail Running

Keep in touch!

Nike “BETTER YOU PACK”

Årets VM i friidrott kommer att äga rum från 15 till 24 juli i Eugene, USA. Speciellt till detta tillfälle kommer Nike att lansera “BETTER YOU PACK” som är exklusivt tillägnad detta VM. En del av denna kollektion inkluderar Nike Alphafly Next 2%, Nike Dragonfly och Long Jump Elite. Dessa modeller erövrar sportvärlden med nya colourwayes.

Upptäck Nike

Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2

Inofficiellt är Nike Alphafly den snabbaste karbon springskon på maratondistansen. Eliud Kipchoge var den första atleten som sprang ett maraton på mindre än 2 timmar på prototypen av Alphafly (första versionen). Alphafly Next 2% får poäng med flera “ess i rockärmen” som till exempel ZoomX-mellansulan med en karbonplatta och de innovativa Air Zoom elementen under framfoten. Nya Nike Alphafly Next 2% imponerar med fantastiska uppgraderingar som en upphöjd häl, ett mjukare, lättare ZoomX-skum och ett nytt material på ovansidan. Hela skon utstrålar snabbhet – och vi är redan jättenyfikna och ser fram emot denna racer.

Release Date: Juli 2022
Löpartyp: Neutral
Sko typ: Tävlingslöpsko

Nike ZoomX
Dragonfly

Självklart ser vi fram emot nya svenska rekord! Speciellt till kommande friidrotts VM släpper Nike en specialutgåva av Nike Dragonfly – “BETTER YOU”. Denna superspiksko från Nike är lämplig för avstånd från 1.500m till 10km. Tack vare den lätta ZoomX-mellansulan erbjuder denna spiksko en otrolig bra dämpning. Vilken färg väljer du?

Release Date: Juli 2022
Löpartyp: Neutral
Sko typ: Spik Sko

Nike Air Zoom Long Jump Elite

Samtidigt som Dragonfly lanseras dyker även Nike Long Jump Elite upp i en “BETTER YOU” version. Dessa ultralätta spikskor är speciellt framtagna för längdhopp. Long Jump Elite ger dig möjlighet att nå din maximala hastighet för ditt avstamp till hoppet. Detta lyft genereras av en luftenhet i framfoten. Med denna spiksko finns inga ouppnåbara höjder. Ett hopp till prispallen!

Release Date: Juli 2022
Löpartyp: Neutral
Sko typ: Spik Sko

PÅ FARTEN TIL HVERDAG? UDFORSK VORES STORE UDVALG AF ALLROUND LØBESKO LIGE HER!