Skip to main content

De flesta av oss springer väl iväg direkt om vi ser ett monster. Men det monster vi ska tala om här behöver vi definitivt inte vara rädda för. Tvärtom: det här monstret kan bli din nya löparkompis. On presenterar nya On Cloudmonster, en löparsko med extra dämpning och komfort för all sorts träning. Så sätt på dig On Cloudmonster och ge dig ut på ett monstruöst äventyr!

Shop On Cloudmonster

On Cloudmonster

Upptäck de unika egenskaperna hos den här löparskon

Max CloudTec, de största molnelementen för mjuka nedslag
Återvunnen överdel gjord av 50% återvunnen polyester
Mellansula av extra tjock Heilion Superfoam för extrem dämpning
Speedboard: en syntetisk platta som ger en explosiv, framåtdriven push-off.

Get weird

Löparskor från On har sin egen unika look som tilltalar vissa löpare men som andra kanske inte är riktigt lika förtjusta i. Men den galna sulan bygger på filosofin att rent bokstavligen ge löpare ett försprång. De runda hålen, eller så att säga molnen, i sulan kan dras ihop och töjas ut både vertikalt och horisontellt. Tack vare detta får du inte bara horisontell dämpning utan även framåtriktad dämpning när du springer. On Cloudmonster är försedd med Max CloudTec, de största molninslagen någonsin. Max CloudTec fungerar i kombination med en mellansula av extra tjock Helion Superfoam.

Genom att kombinera dessa olika tekniker ger skon mer dämpning än andra allroundlöparskor från On. Att springa med On Cloudmonster kan kännas ovant i början eftersom man får mycket mer dämpning än vad man är van vid. Sulan är betydligt tjockare än på andra On-modeller och innebär mindre kontakt med marken. När du är ute på längre löprundor uppskattar du dock den mjuka sulan. Skon fick oss att springa längre än vad vi hade tänkt att göra.

Shop On Cloudmonster

Inget stöd, men vägledning

Det schweiziska märket On tillverkar inga klassiska stabilitetsskor. Formgivarna på On anser inte att hårda korrigeringsblock under fotvalvet eller extra fasta mellansulor har någon effekt. On arbetar istället med en speedboard som inte korrigerar foten utan följer den. Denna speedboard är placerad mellan Helion Superfoam-mellansulan och Cloudmaterialet, det vill säga molnhålen. Plastbrädan som löper från hälen till framfoten ger stabilitet och ett framåtdrivet avtramp. När man springer känns On Cloudmonster väldigt stabil, även på grusvägar. Denna sko med “maximal dämpning” gör att foten rullar bekvämt som om du ständigt sprang i en nerförsbacke.

Maximal dämpning, minimalt fotavtryck

On Cloudmonster är en hållbar sko i många avseenden. Överdelen är till exempel framställd av 50% återvunnen polyester. Hela skon utgörs av 30% återvunnet material. I framtiden ska även sulan göras mer hållbar. En aningen tuffare utmaning eftersom tillverkningen av dämpande sulor ofta kräver kemiska tillvägagångssätt.

Också Speedboard har hållbara egenskaper. Brädan är nämligen gjord av polypropen som ofta används som material i brödlådor och drickmuggar och som är relativt lätt att återvinna jämfört med annan sorts plast.  

“Välkommen till de Tjocka Sulornas Show”

Förr ville man göra löparskor så lätta som möjligt. Tillverkare av löparskor lanserade skor med allt tunnare sulor på marknaden. Tanken bakom detta: Ju lättare skon är, desto lättare och behagligare blir löparupplevelsen. Konceptet innebar dock även vissa nackdelar eftersom belastningen på lederna blir större och återhämtningen efter en lång uthållighetslöpning också kan bli längre. För tillfället är det många märken som erbjuder sin version av “extremt tjocka sulor”. Vi hittar bland annat Hoka Bondi, Nike Invincible och adidas Ultraboost. Och med nya Cloudmonster ansluter sig nu också On till kategorin “maximal dämpning”. Ultimat komfort för oändligt långa löprundor med mindre påfrestning på kroppen.

"En sko som jag hittills har saknat i On-kollektionen."

Jim KruiverProduktexpert

On Cloudmonster testad av oss

Vi bjöds in för att testa On Cloudmonster i Merksplas i Belgien. Vår kollega Jim testade Ons senaste sko med tidigare topplöpare Edwin de Vries. Vad tyckte den passionerade löparen om den här skon? Erbjuder den här skon verkligen den monstruösa dämpning som On lovar?

“Först kändes Cloudmonster lite instabil. Men så fort man började promenera på den kändes den behagligt mjuk. Ju längre man har på sig skon, desto bättre känns det. Även passformen är bra, och överdelen är perfekt anpassad till foten. En sko som jag hittills har saknat i On-kollektionen.”

Dream On

On Cloudmonster är en sko som både fötterna och blicken imponeras av. Denna allroundlöparsko erbjuder mycket mer dämpning än övriga On-modeller. En riktigt positiv utveckling eftersom många märken numera har sin egen version av löparskon med “maximal dämpning”. Om du drömmer om att springa ett halvmaraton eller ett maraton är detta On-skon för dig.

Shop On Cloudmonster
Tekniska specifikationer för On Cloudmonster
Drop
6 mm
Vikt herr
ca. 275 gram
Vikt dam
ca. 230 gram
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Allround löparsko
Typ av dämpning
Helion superfoam + MaxCloudTec
Shop

On Cloudmonster Dam

Köp nu
Shop

On Cloudmonster Herr

Köp nu
Shop

Allt från
On

Upptäck allt från On