Skip to main content

Inför förhandsvisningen av Saucony Ride 15 såg vi fram emot en lättare sko med nyheter och inslag från Sauconys Endorphin-kollektionen. Det visade sig att vi hade rätt. I samband med den officiella lanseringen av skon kunde vi nu även konstatera uppdateringar som vi inte hade förväntat oss. Nya Saucony Ride har gjorts om helt och har fått minst åtta nya uppdateringar. I det här blogginlägget ska vi titta närmare på den här allroundskon för neutrala löpare.

Shop Saucony Ride 15

Saucony Ride 15

Upptäck de unika egenskaperna hos den här löparskon

Uppdatering av PWRRUN-dämpningen, som nu är mjukare och lättare – har en mer ”fjädrande känsla”
Mjuk innersula av PWRRUN+ för extra komfort under fötterna
Mer flexibilitet i framfoten tack vare flexskårorna i yttersulan
Överdel i FORMFIT för individuell passform

Uppdateringar där det händer något

Vi ska ta en närmare titt på vad som förändrats från överdel till sula: När du sätter foten i Ride 15 känns skon lite mjukare – tack vare innersulans PWRRUN+ material.
Foten står inte ovanpå sulan utan ligger bekvämt inne i den. Du står så att säga nere i PWRRUN-dämpningen. Den här tekniken gör skon ännu stabilare. Även FORMFIT-överdelen har uppdaterats. Man har också lagt till ett extra snörningshål som ger bättre omslutning kring mellanfoten och vristen. Därmed hålls foten på plats och du slipper känna att den halkar omkring inne på sulan.

Mjukare, lättare och bekvämare

Mellansulan har fått två stora uppdateringar: PWRRUN-skummet från den tidigare versionen har anpassats och är nu lättare, mjukare och mer responsivt. Sulan har fått 3 mm större volym vilket gör löpningen bekvämare. Sulans form är något rundare än hos föregångaren, något som är tänkt att ge mer rullning i steget.

Och så en titt på yttersulan … och här ser det faktiskt ut som att man har en helt annan sko framför sig. Yttersulan påminner om sulan på Saucony Endorphin Shift. Framfoten har gjorts bredare och känns stabilare. Ride 15 har en stor flexskåra längs hela sulan och mindre flexskåror i framfoten. Detta i kombination med den rundade utformningen ger dig en nästintill rullande känsla när du springer.

Alla de här nyheterna innebär en viktminskning på cirka 30 gram. Riktigt bra med tanke på att skon fått tjockare sula och mer dämpning.

Who is in for a ride?

Saucony Ride har i många år varit en klassiker för alla som vill ha en pålitlig träningssko i vardagen. Den är stabil, mångsidig och har inga överdrivna utsmyckningar. Ride 15 är en perfekt löparsko för neutrala löpare (även nybörjare) som vill klara distanser på 5-21 km. Löparskon har blivit märkbart stabilare tack vare sulans bredare nederdel – i kombination med den mjuka men responsiva PWRRUN-dämpningen. Ride är en lättviktssko med ett drop på 8 mm och är därmed en perfekt sko för mellan- och framfotslöpare. Detta lägre drop gör det lättare att landa på mellan- och framfoten.

Är du en tyngre löpare eller har du bredare fötter? Då är den här löparskon troligtvis inte helt perfekt för dig. Då ska du snarare ta en titt på Saucony Echelon som har bredare sula och bredare framfot, ett bra alternativ och ännu stabilare än Ride. Planerar du att springa maraton i år? Då rekommenderar vi Saucony Triumph 19. Jämfört med Saucony Ride har den här modellen ännu mjukare dämpning, vilket är särskilt bekvämt vid längre löprundor.

Let’s go for a ride

När vi testade Saucony Ride 15 blev vi särskilt imponerade av den låga vikten (ca 30 gram lättare än föregångaren). Den omarbetade PWRRUN-dämpningen är också märkbart mjukare. Tack vare den rundare utformningen av sulan och en mer flexibel känsla vid tån blir löpningen bekvämare och du får ett jämnare och smidigare avtramp. Det känns också som man får en rejäl skjuts framåt. I jämförelse kan nämnas att Ride 14 kändes aningen “plattare” och mindre responsiv.

Allround-talang

Letar du efter en allroundlöparsko som passar till vardagsbruk? Vill du ha en sko som du bekvämt kan springa dina första 5 km med? Eller letar du efter en sko för din intervallträning? Även om du vill köra alla dina träningspass med en och samma sko är Saucony Ride ett riktigt bra alternativ. Med sin omarbetade PWRRUN-dämpning är Ride 15 en mycket användbar och pålitlig löparsko för olika typer av löpare. Också bra att veta: Saucony Ride 15 är främst utformad för löpning på hårt underlag men du kan givetvis också ha den när du springer i terräng, i skogen eller på banan.

Nyfiken? Kanske har du några frågor om Saucony Ride 15? Hör då bara av dig till löparexperterna i vår kundtjänst.

Tekniska specifikationer för Saucony Ride 15
Drop
8 mm
Vikt dam
ca. 221 gram
Vikt herr
ca. 249 gram
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Allround löparsko
Typ av dämpning
PWRRUN (Update)

Shop

Saucony Ride 15 för dam

Handla dammodeller

Shop

Saucony Ride 15 för herr

Handla herrmodeller

Shop

Hela Saucony Sortiment

Saucony Logo
Upptäck nu