Skip to main content

“Vilken sorts löpare är du?” Detta står i centrum vid lanseringen av Polars senaste sportklocka, Polar Pacer Pro. Vissa löpare springer bara för att det är kul och nöjer sig med att mäta hastighet och distans, medan andra tränar för ett maraton och vill springa längs vackra vägar under sina längre löprundor. Det finns också löpare som kombinerar löpning med andra sporter som simning, cykling eller styrketräning. Den här klockan är gjord för alla dessa idrottare.

Shop Polar Pacer Pro

Vi har testat Polar Pacer Pro och redogör här om allt från de tekniska detaljerna till hur vi upplevde klockan. Vi jämför också Polar Pacer Pro med Garmin Fenix 7.

YOU. BETTER. RUN.

Premiumklocka med snäll prislapp

Det unika med Polar Pacer Pro är det låga priset för en klocka med så många avancerade funktioner. Detta för att Pacer Pro är utrustad med bland annat GPS, pulsmätning, vägvisning, musikkontroll och multisportfunktioner för triathlon. Tidigare har man bara hittat sådana funktioner i sportklockor i högre prisklasser, men Pacer Pro gör dem nu tillgängliga för en större grupp idrottsutövare. Dessutom har handledsmätningen uppdaterats och blivit mer tillförlitlig. Oavsett om du planerar att träna inför dina första 5 km, göra maratondebut eller köra en 1/8 triathlon kan Polar Pacer Pro hjälpa dig att nå dina mål.

Lättvikt för vardagsbruk

Med sina 41 gram väger denna klocka ännu mindre än Polar Vantage M2. Den känns knappt på handleden när du har den på dig. Komforten är ännu bättre tack vare det förnyade Polar Precision Prime handledsmått som fått en plattare utformning. I tidigare modeller från Polar hade detta handledsmått fortfarande utskjutande runda kulor, men detta har nu gjorts plattare så att ljusdetektorerna kan tränga djupare in i huden och det återkommande ljuset registreras. På så sätt förhindras avvikelser i pulsmätningen på handleden.

Passar alla handleder

Pacer Pro passar både smalare handleder hos kvinnor (storlek S: 120-190 mm) och kraftigare handleder hos män (storlek M/L: 145-210 mm) eftersom klockan kommer med ett extra långt armband. Klockans display har en storlek på 45 x 45 mm och har en glasfiberförstärkt polymerboett och Gorilla Glass 3.0. Detta är ett härdat glas som är utformat för att vara tunt, lätt och tåligt mot skador. På så sätt är den här Polar-klockan extra motståndskraftig mot stötar, fall och extrema väderförhållanden. Tidigare var det bara dyrare klockor som Polar Grit X som hade Gorilla Glass. Att detta nu även finns på Polar-klockor i mellanprisnivå är en välkommen utveckling. Både utseendet och känslan hos Polar Pacer Pro är förstklassig och den går därför också utmärkt att använda som en livsstilsklocka.

PROMENADTEST

Promenadtestet är ett enkelt och säkert test för att se hur din aeroba kondition utvecklas. Under testet promenerar du efter att ha värmt upp i en så stadig takt som möjligt och med en puls som ligger över en förutbestämd nivå. Om pulsen är för låg hörs en signal. Testet ger dig beräknad maximal VO2. Din maximala VO2 ger dig en fingervisning om din kondition.

Premium och nya funktioner

Multisport

Polar Pacer Pro kan hantera över 40 olika grenar, däribland multisporter som triathlon. I triathlon kan du följa tiderna inte bara för simning, cykling och löpning utan även tiderna för växlingarna. Klockan kan användas såväl när du simmar i poolen som i öppet vatten.

RUTTVÄGLEDNING MED KOMOOT

Det är väldigt enkelt att importera rutter till Polar Pacer Pro via Komoot-appen. Detta är en gratis app där du kan skapa och dela med dig av rutter till andra idrottare. När du har skapat en rutt behöver du bara koppla Polar till Komoot via Polar flow-appen.
När du navigerar följer du en vit linje och får en tydlig vibrerande och pipande signal för att veta vilken väg du ska ta. Om du trots allt tappar bort dig är det ingen fara eftersom Polar-klockan också har en “tillbaka till start”-funktion som vägleder dig tillbaka till din utgångspunkt.

MUSIKKONTROLL VIA MOBILEN

Med Polar Pacer Pro kan du styra musiken på din mobil. När du lyssnar på dina spellistor kan du kontrollera volym och även hoppa till föregående eller nästa låt. Du måste ha med dig mobilen eftersom du inte kan ladda ner några låtar på den här klockan.

Polar Pacer PRO vs Garmin Fenix 7

Sedan några år tillbaka har Garmin Fenix har varit en av de mest populära sportklockorna. Detta för att denna förstklassiga klocka förutom de vanliga sportfunktionerna även har funktioner för navigering, musik och betalningsmöjligheter. Vi ska jämföra Polar Pacer Pro med den här modellen och säga vad vi tycker.

Vår 21RUN-kollega och maratonlöpare Daan vågade testet:

“Under de två senaste veckorna har jag haft på mig Garmin Fenix 7 och Polar Pacer Pro på vardera handleden och jämfört alla data och funktioner. Det jag slogs av var att Polar Pacer Pro väger mycket mindre än Garmin Fenix (41 gram jämfört med 79 gram). Dessutom är boetten plattare på Polar medan batteritiden för båda klockorna är väldigt bra för alla idrottare (Garmin 73 timmar GPS och Polar 35 timmar GPS). Jag tränar 5 dagar i veckan och behövde ladda båda klockorna efter cirka 7-9 dagar.”

“Jag imponerades av hur exakt handledsmätningen var för Polar. Jag sprang 10 km och jämförde Garmin Fenix med HRM-PRO (bröstband) med Pacer Pro. Båda klockorna visade en puls på 119, vilket är rätt speciellt. Ett bröstbälte är ofta mer exakt, eftersom den mäter närmare hjärtat. Men i det här fallet är handledsmätningen lika tillförlitlig som bröstbandet. Vid intervallträning märkte jag däremot skillnad, men det är fullt normalt eftersom handledsmätningen registrerar förändringar i hjärtfrekvensen först något senare.”

“Det jag gillar med Pacer Pro är att man får dagliga träningsförslag baserade på tidigare träningspass. Klockan föreslår ett träningspass som du kan göra för att förbättra dig själv. Det kan handla om styrka, konditionsträning och rörlighet/smidighet. Oftast är det korta träningspass på 20 till 30 minuter. De här träningspassen kan alltså vara bra att göra även de dagar då du inte springer. På skärmen syns en rörlig figur som visar hur du ska utföra övningen. På Garmin är de här träningsförslagen begränsade till enbart löpträningspass.”

“Slutligen jämförde jag de två enheternas navigeringsmöjligheter. Båda klockorna låter dig importera och spåra rutter. Polar-klockorna kan kopplas till Komoot. Med denna programvara kan du skapa ett gratis konto och sedan enkelt skapa rutter eller rutter från andra löpare. Med Garmin visas navigeringen på en fullfärgsskärm, precis som cykel- och bilnavigeringssystem.Med Polar kan du följa ett så kallat “brödsmulespår”, det vill säga en svart skärm med en vit linje som du kan följa tillbaka. Jag tyckte faktiskt det här var mer än tillräckligt. Enheten anger vid varje sväng åt vilket håll du ska gå. På skärmen kan man till exempel se en bild på en rondell och pilen som går rakt över rondellen. Polar Pacer Pro är med andra ord perfekt om du vill kunna använda navigering vid löpning, cykling och promenader.”

“Min slutsats är att Polar Pacer Pro är ett riktigt bra köp för både nybörjare och mer avancerade löpare som vill ha förstklassiga funktioner men inte vill betala en förmögenhet. Garmin Fenix 7 har visserligen extrafunktioner som betalningsmöjligheter, solcellsladdning och längre batteritid, men du får betala mycket mer för de tilläggen.”

“Stay on pace like a pro”

Om vi jämför Polar Pacer Pro med andra produkter från Polar hamnar den här klockan mellan Polar Vantage M och Polar Vantage V2. Pacer PRO har alla de funktioner som Vantage M har, och även ytterligare funktioner som navigering, hillsplitter och barometer. Kompletteringen med Gorilla Glass 3.0 och den låga vikten ger Polar Pacer PRO ett lyxigt utseende. På så sätt är den en fantastisk klocka som man kan ha på sig hela dagen.

Tycker du att Polar Pacer Pro har för många funktioner? Letar du efter en mer ”back to basic” sportklocka? Nästa månad lanserar Polar sin Polar Pacer, en okomplicerad löparklocka med GPS och alla viktiga funktioner. Om du har några frågor är du välkommen att besöka någon av våra butiker där vi har attrappklockor på plats så att du kan prova modellen. Självklart kan du också fråga våra produktexperter om Polar Pacer PRO i vår kundtjänst.

Shop

Polar Pacer Pro

Shop Polar Pacer Pro
Shop

PolarPacer

Pre Order Polar Pacer
Shop

Allt från Polar

Upptäck mer från Polar