Skip to main content

“Vilken är din favoritlöparsko?” Chansen är stor att du svarar “Nike Air Zoom Pegasus”. Detta är nämligen en av de mest populära löparskorna genom tiderna och de har funnits länge på marknaden. Det är många löpare som trivs med den här allroundskon för neutrala löpare. Nike Air Zoom Pegasus 39 är ute nu, och vem vet, kanske blir detta din nya favorit.

Shop Nike Pegasus 39

Nike Air Zoom Pegasus 39

Upptäck de unika egenskaperna hos den här löparskon

Den extra stoppningen vid skosulan och i kanten gör skon extra bekväm
Nike Air-element för särskilt mjuk häldämpning
Nike React-mellansula för en smidig och responsiv löpning
Extra stark och flexibel ovandel i mesh ger en lätt och andningsbar känsla
Nike Zoom Air-enhet i framfoten för en lyhörd känsla

Starka och ventilerande

Bekväm redan från första användningen. Så kan man beskriva passformen på den senaste Nike Pegasus. Pegasus 39 har ett Flywire-snörningssystem. Flywire är en tråd som består av Vectran – som är till och med tunnare än människohår – och nylon som utvecklats av Nike för att minimera vikten och maximera stödet. Vectra används även av NASA i deras rymddräkter och är fem gånger starkare än metall och tio gånger starkare än aluminium.

Tack vare Flywire-snörningen får du en personlig passform. Hälkappan och plösen har fått extra vaddering för ökad komfort. På så sätt slipper man irritationer vid den övre delen av vristen och närmast hälen. Avslutningsvis har Nike valt ett nytt mesh-material för ovandelen. Detta nya mesh-material är starkare än det tidigare och har bra ventilerande egenskaper.

Shop Nike Pegasus 39

“Keep your feet up in the air”

Lufttrycket är extremt viktigt när man cyklar. När du cyklar på stranden behöver man lågt lufttryck för att däcken ska få så bra grepp som möjligt, och när man cyklar på asfalt måste lufttrycket i däcken vara väldigt högt. När det gäller löpning är det ännu inte så vanligt att man utnyttjar lufttryck, men Nike gör detta. Från och med version 37 har Nike Pegasus försetts med en lyhörd Air Unit i främre delen av foten. Air Unit fjädrar in vid nedtramp och fjädrar tillbaka vid avtramp. I den senaste Nike Pegasus 39 finns denna Air Unit inte bara i framfoten utan även i hälen. De här två “luftkuddarna” har samma lufttryck och fungerar tillsammans med Nike React-skummet för en smidig och kraftfull övergång från häl till tå. Air Units innebär inte bara mjuk dämpning utan ger också massor av energiåtergivning. Tack vare de här funktionerna kan du använda Nike Pegasus för både en snabb femkilometare och en rofylld lång uthållighetsrunda på 21 km.

Historiskt slitstark sula

Nike blev känd för sin “Waffle Sole” 1974. Den amerikanska idrottstränaren och medgrundaren av Nike experimenterade med gummisulor som han framställde med hjälp av sin frus våffeljärn. Mönstret gav mer grepp och hållbarhet än någon annan löparsko på marknaden. Nike Pegasus 39 har denna historiska och slittåliga sula och ger därför optimalt grepp i både på blött och torrt underlag. Den största förändringen av sulan hittar vi i framfoten. Längst fram finns det nu nämligen tre flexskåror för ett smidigt steg. Vid hälen och på utsidan av skon finns tjockare gummi för extra hållbarhet.

Pick your pair

I Nikes kollektion är Pegasus allroundskon med medelhög dämpning och stabilitet. Är du ute efter en löparsko från Nike med mer dämpning? Välj då Nike Air Zoom Vomero eller Nike ZoomX invincible Run Flyknit. Båda modellerna har ZoomX i stället för React-foam, en dämpning som även ingår i Nikes välkända tävlingsskor Vaporfly och Alphafly. Den här ZoomX-dämpningen är lättare och mjukare än Nike React, men aningen mindre hållbar. Nike Air Zoom Pegasus 39 är inte lämplig för den överpronerande eller tyngre löparen. Välj i så fall hellre den mer stabila Nike Structure eller Nike Infinity som ger stöd för foten och fotleden.

PEGASUS 39 KÄNNS ENERGISK OCH DU KOMMER ATT gynnas av MER ENERGIÅTERVÄNDNING ÄN DETS PRESIDAND!”

Daan Glorie21RUN produktexpert | maratonlöpare

“Nikes expertis ligger bland annat i att skapa den perfekta passformen. Det är inte utan anledning som Pegasus också bärs vardagligt eller på fritiden. När du glider in i Nike Pegasus 39, är du säker på att omedelbart känna en bekväm passform. Så bekväm att du inte ens vill ta av dig skorna. Skon sitter lite tightare i mellanfotsområdet och det finns lite mer plats för tårna i framfotsområdet. Pegasus 39 känns väldigt energisk och du drar nytta av mer energiåtervinning än sin föregångare. Speciellt dämpningen i hälområdet har blivit mycket mjukare tack vare integrationen av ett Zoom Air-element. Nike Pegasus 39 är bra för ett uthållighetslopp, men också för din hastighetsträning på gatan eller banan.”

Slutspurt

Den senaste Nike Pegasus 39 ger en mer energifylld känsla under fötterna än sin föregångare. Det beror på två inslag av Zoom Air som vi hittar både i både hälen och främre delen av foten. Ovandelens nya mesh-material är starkare och ventilerar bättre. Eftersom skons allroundkaraktär bibehålls förväntar vi oss att Pegasus 39 alltjämt kommer att vara eller bli favoriten för många löpare.

Nyfiken? Du kan nu handla Nike Air Zoom Pegasus 39 i 21RUN webshop. Har du fortfarande frågor om denna sko eller andra Nike-modeller? Kontakta då gärna vår kundtjänst. Vårt team av passionerade löpare hjälper dig gärna!

Shop Nike Pegasus 39
Tekniska specifikationer för Nike Air Zoom Pegasus 38
Drop
10 mm
Vikt herr
ca. 261 gram (US 9)
Vikt dam
ca. 252 gram (US 8)
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Allround löparsko
Typ av dämpning
Nike React / Air Zoom
Tekniska specifikationer för Nike Air Zoom Pegasus 39
Drop
10 mm
Vikt herr
ca. 261 gram (US 9)
Vikt dam
ca. 252 gram (US 8)
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Allround löparsko
Typ av dämpning
Nike React / AIr Zoom
Coming Soon

Nike Pegasus 39 Dam

Köp nu
Shop

Nike Pegasus 39 Herr

Köp nu
Shop

Allt från
Nike

Upptäck mer från Nike