Skip to main content

I löparvärlden har vi sett många trender och utvecklingar komma och gå. Tjocka sulor, tunna sulor, kolfiberplattor och plastplattor. Men en sak är och förblir densamma – Saucony Kinvara. En neutral, fjäderlätt tävlingssko.

Shop Saucony Kinvara 13

Den senaste Saucony Kinvara 13 är lättare och snabbare än någonsin tack vare sin förbättrade överdel, men den har samma dämpning som sin föregångare.

Saucony Kinvara 13 i detalj

Upptäck de unika egenskaperna hos de här skorna

En mer strömlinjeformad passform vid mitten av foten
Lätt och responsiv PWRRUN-dämpning
Skons ovandel är andningsbar tack vare Engineered Mono Mesh
Slitstarkt XT-900-gummi på strategiska ställen som lätt brukar bli slitna på löparskor

Snabba dagar, snabba skor

Olika studier har visat att man genom att variera sina löparskor kan minska antalet skador. Under lugna träningspass passar det bra att ha en löparsko med mycket dämpning. Under snabba träningspass kan du ha en tävlingssko som Saucony Kinvara. Kinvara 13 passar utmärkt för intervallträning, löpträning och lopp från 5 km till en halvmara. Genom att skifta skor stimulerar och stärker du musklerna på olika sätt.

Shop Saucony Kinvara 13

Tillbaka till ursprunget

Saucony Kinvara har funnits sedan 2009 och lanserades under en period då det var väldigt populärt att springa i barfotaskor. Att detta blev så populärt berodde på en bok av Christopher McDougall. Denne amerikan tränade med en mexikansk urbefolkning, Tarahumara, som sprang mycket på hemgjorda sandaler tillverkade av bildäck. McDougall upptäckte att hans skador försvann när han själv började springa med de här sandalerna. I och med detta föddes idén om att foten blev mycket starkare av att springa barfota än i avancerade skor med en massa dämpning och stöd.

Saucony lanserade då sin Kinvara för att kunna uppfylla den önskan som fanns hos många löpare om att ta steget till barfotalöpning, men ändå med ett visst skydd mot stenar och skarpa föremål. Kinvara är en löparsko med låg vikt och tillräcklig dämpning för att du ska kunna springa en mil eller halvmara med den.

Kraft till löpningen

Dämpningen i Saucony Kinvara 13 är densamma som i den tidigare versionen. PWRRUN-sulan introducerades förra året. PWRRUN består av en blandning av TPU- och EVA-skum, som båda är unika, hållbara och flexibla plastmaterial. PWRRUN är 28 procent lättare än det välkända EVERRUN-skummet som Saucony tidigare använde i alla sina löparskor. Tack vare PWRRUN erbjuder Kinvara en bra kombination av stabil markkontakt och tillräcklig dämpning för både korta och längre uthållighetslöpningar.

Lätt, lättare, lättast

Med sina 213 gram för män (US9) och 184 gram för kvinnor (US8) är Saucony Kinvara 13 extremt lätta. Hur har Saucony då lyckats göra den här skon så lätt? Jo, man har dragit ner på vikten genom att såväl ovandelen som yttersidan gjorts väldigt tunna. Kinvara 13 väger mindre än någonsin tack vare den förändrade överdelen som nu består av Engineered Mono Mesh. Det här materialet andas bättre och sträcker sig längre kring foten. På yttersulan används slitstarkt XT-900-gummi på hälen och framfoten. Det är här som löparskor normalt slits mest. Den låga vikten på Kinvara 13 gör det lättare att komma upp i fart helt enkelt för att du har mindre vikt på fötterna. Med tanke på att du i genomsnitt tar 160-180 steg per minut kan dessa få gram göra enorm skillnad.

Tekniska specifikationer för Saucony Kinvara 12
Drop
4 mm
Vikt herr
219 gram (US 9)
Vikt dam
184 gram (US 8)
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Tävlingssko
Typ av dämpning
PWRRUN
Tekniska specifikationer för Saucony Kinvara 13
Drop
4 mm
Vikt herr
213 gram (US 9)
Vikt dam
184 gram (US 8)
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Tävlingssko
Typ av dämpning
PWRRUN

Fast to the finish

Saucony Kinvara 13 är en perfekt löparsko för den som vill slå nya personliga rekord. Den här löparskon utmärker sig genom sin extremt lätta vikt och sitt låga häldrop på 4 mm. Den nya överdelen i Engineered Mono Mesh innebär ökad ventilation och detta i kombination med den välkända PWRRUN-dämpningen gör den här skon till den perfekta “racingplattan”.

Saucony Kinvara 13 är jämförbar med bland annat adidas SL20.2 och Hoka Rincon 3. Båda modellerna är lätta och lämpar sig för snabba träningspass och tävlingar.

Shop Saucony Kinvara 13
Shop

Saucony Kinvara för dam

Saucony Kinvara för dam
Shop

Saucony Kinvara för herr

Saucony Kinvara för herr
Också intressant

Hela Sauconys sortiment

Upplev hela Saucony