Skip to main content

ASICS Nimbus har under många år varit ASICS flaggskeppssko. I denna vardags-löparsko för neutrala löpare hittar vi den allra främsta tekniken. ASICS Gel-Nimbus 24 är den mjukaste och lättaste Nimbus-versionen hittills. Vill du veta varför? Här berättar vi allt om den allsidiga löparskon och de olika uppdateringarna av den.

Köp ASICS Gel-Nimbus 24

Egenskaper hos ASICS Gel Nimbus 24

Upptäck de unika egenskaperna hos de här skorna

Ny dämpning i form av Flytefoam Blast Plus (förkortat FF Blast +) i hela sulan. Det här materialet är 15 % lättare och ger 15 % högre dämpning jämfört med ASICS novablast-kollektion.
TRUSSTIC-systemet är integrerat i mellansulan (och inte längre i yttersulan). Detta innebär en smidigare övergång från häl till tå.
Tunnare och längre plös. Detta ger en bättre omslutning kring fotleden och en skönare passform.
ASICS lättviktsgummi i yttersidan. Det här materialet är 15-20 % lättare än i ASICS Nimbus 23, men är lika hållbart som i tidigare Nimbus-utgåvor.

Den lättaste och mjukaste versionen någonsin

ASICS har gjort stora framsteg med bland annat sin ASICS Novablast-kollektion. Novablast är en lite lättare och samtidigt allsidig löparsko från ASICS. Den senaste tekniken från den här skon har nu införlivats i ASICS Nimbus 24.

Dämpningen i ASICS Gel-Nimbus har förnyats helt tack vare FF Blast+. Detta är första gången ASICS använder sig av den här dämpningen i sina löparskor. Materialet är 15 % lättare och innebär 15 % mer dämpning jämfört med ASICS Novablast. Dessutom har man för första gången införlivat det välkända TRUSSTIC-systemet i sulan, en plastplatta mellan hälen och framfoten som innebär ökad stabilitet. Det ger också en smidigare övergång från häl till tå vilket gör ASICS Nimbus lämplig för både korta och långa löprundor.

Köp ASICS Gel-Nimbus 24

Smal passform

Löparskor från ASICS har alltid en lite snävare och smalare passform jämfört med andra märken. Och detta gäller även ASICS Nimbus 24. Det beror på att ASICS är ett asiatiskt märke och där har människor ofta smalare fötter än i Europa och USA. Hälkappan är förstärkt invändigt och ger extra stabilitet kring fotleden. I mittendelen är skon aningen snävare och i framfoten finns det en aning större utrymme för foten att breda ut sig.

Passformen kring fotleden har också förbättrats med hjälp av en elastisk och tunnare plös.Plösen har dessutom försetts med fler ventilationshål för bättre andningsförmåga

Hållbarhet

I ASICS Nimbus 24 hittar vi det nya ASICS Lite Rubber, ett gummimaterial som är 15-20 % lättare än hos ASICS Nimbus 23 men med samma hållbarhet som vi sett hos tidigare versioner av Nimbus. Yttersulan är för första gången förlängd så att den löper längs hela sulan vilket ger bättre kontakt med underlaget och även en stadigare hållning för foten.

Slutligen

ASICS Nimbus 24 är den lättaste Nimbus-versionen någonsin tack vare inslaget av FF Blast+ i sulan. Med den nya tunnare plösen är också passformen bättre. Sist men inte minst är Nimbus 24 betydligt smidigare tack vare TRUSSTIC-systemet som för första gången integrerats i sulan.

Nybörjare och hällandare

Nimbus 24 är den perfekta löparskon för nybörjare och hällandare. Du kanske undrar varför? Jo, som nybörjare vill du bygga upp och hålla igång din löpning i långsam takt, och den här löparskon är perfekt för det. Många nybörjare får problem med vaderna och hälsenan. Den här löparskon kan förebygga det. ASICS Nimbus är känd för sitt högre häldrop som minskar trycket på vaderna och hälsenan. Dessutom har skon ett gelskikt i hälen som ger extra dämpning och komfort. Med den här GEL-tekniken känns det verkligen som att springa på moln.

Köp ASICS Gel-Nimbus 24
Tekniska specifikationer för ASICS Gel-Nimbus 23
Drop
10 mm herr / 13 mm dam
Vikt Herr
309 gram
Vikt Dam
ca. 261 gram
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allround löparskor
Typ av dämpning
Flytefoam + FF Propel
Tekniska specifikationer för ASICS Gel-Nimbus 24
Drop
10 mm herr / 13 mm dam
Vikt Herr
289 gram
Vikt Dam
253 gram
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allround löparskor
Typ av dämpning
Flytefoam + FF Blast+

Shop

ASICS Gel Nimbus 24 Herr

ASICS Gel Nimbus 24 Herr

Shop

ASICS Gel Nimbus 24 Dam

ASICS Gel Nimbus 24 Dam

Shop

ASICS samling

Mer från ASICS