Skip to main content

Den här gången börjar vi vårt blogginlägg med en filmjämförelse. Handen på hjärtat … kan du komma på någon film där den sista halvan är bättre än den första? Visst verkar det aldrig vara så? Men givetvis tänker vi inte titta på film idag utan på en sko. En sko som dock står väldigt mycket redo att hamna i rampljuset: Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2. Den andra utgåvan av den världsberömda och banbrytande tävlingsskon från Nike. Detta tillsammans med ingen mindre än Eliud Kipchoge, världens snabbaste nu levande människa. Nike har gjort allt i sin makt för att optimera sin skomodell Vaporfly. Kommer storyn få ett ”lyckligt slut”? Vi ska gå ner på detaljnivå i detta ”Bloggbuster” blogginlägg.

Köp tidigare version

!Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2 finns att tillgå hos oss i slutet av mars.

Med Nike Vaporfly, lillebror till Alphafly, flyger löpare över mållinjen. Nya ZoomX Vaporfly NEXT% 2 har samma grundläggande design som sin väldigt omtyckta föregångare. Den här tävlingsskon passar för neutrala löpare som inte backar undan för långa distanser.

Nike Vaporfly NEXT% 2 i Detalj

Upptäck de unika egenskaperna hos de här skorna

ZoomX-skummaterialet i fullängd ger den absolut bästa energiåtervinningen från Nike Running någonsin.
Kolfiberplattan ger dig fart framåt och ser till att ge dig en jämn övergång.
Längsgående flexspår på yttersulan förbättrar greppet i alla sorters väder. För optimala prestationer!
Meshmaterialet på ovansidan är mjukare och luftigare än Vaporweave.

DEN SNABBASTE SULAN NÅGONSIN

Vaporfly NEXT% är en vidareutveckling av Vaporfly 4%. När man jämför med den tidigare modellen ser man att en hel del har ändrats för att göra skon till och med ännu snabbare och bättre. Nike lyssnade på feedback från ett flertal toppidrottare och tog hänsyn till deras åsikter när de utformade den nya modellen. Så vad är det då som är nytt: den nya modellen har 15% mer ZoomX-skummaterial i mellansulan, mönstret på yttersulan har uppgraderats för att ge bättre grepp i svängar och ovansidans Flykit-material har ersatts av transparent Vaporweave-material. Med NEXT% får du en rejäl skjuts framåt och kommer definitivt ta hem ett antal priser. Vem vet, kanske blir det till och med en Oscar.

REDO FÖR HOLLYWOOD

För att göra den andra utgåvan av NEXT% till och med ännu bättre, har Nike främst justerat skruvarna för ”komfort” och ”hållbarhet”. Dessutom finns de här nya vrålåken i både dam- och herrversion så att alla kan dra nytta av fördelarna med den utsökta passformen. Ovansidans mesh-material är mjukare och luftigare än Vaporweave-överdelarna i den tidigare versionen. Skon anpassar sig därmed bättre till din fot och vet precis vilken komfort du behöver under alla dina kommande mil.

Den nydesignade plösen ger också en dos extra komfort. Den lätta vadderingen minskar trycket från skosnörena. Dessutom finns förstärkta delar längs foten för extra stöd och uppbyggnad. Vid framfoten sitter de här förstärkningarna på ställen som särskilt utsätts för slitage.

BERÖMDA ROLLINNEHAVARE

Precis som sin föregångare använder sig den nya versionen av ZoomX-dämpning och en kolfiberplatta i fullängd. Båda tillsammans ger dig en enastående energiåtergivning. Kolfiberplattan ger dig dessutom ett rejält driv framåt och en jämn övergång mellan häl och tå.

ZoomX-skummaterialet i fullängd, som ger den högsta energiåtergivningen någonsin hos alla Nike-modeller, förser dig med enastående responsiv komfort. Och yttersulan längsgående flexspår förbättrar greppet på olika ytor oavsett väderlek. På så sätt är du väl förberedd inför din tävling och klarar dina personliga mål till och med ännu snabbare.

Är du redo för ett nytt spännande avsnitt?

Nyfiken? Snart kan du köpa Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2 hos oss. Kan du inte vänta så länge? Ta då en titt på våra andra superstjärnor från Nike här.

Upptäck Nikes kollektion av tävlingsskor

VID MÅLSNÖRET

Nike skickar alltså in en riktig kändis i loppet så att du kan klara dina personliga mål – eller till och med överträffa dem. Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2 är definitivt en fantastisk ”uppföljare” och överglänser den första versionen när det handlar om komfort och hållbarhet. Älskar du Nike men är samtidigt nyfiken på vilka andra modeller som är jämförbara med den här racern? Då kan du till exempel ta en titt på Saucony Endorphin Speed, HOKA ONE ONE Carbon X2 och HOKA ONE ONE Mach 4. Givetvis hittar du de här skorna i vår webbshop. Och undrar du fortfarande över något? Tveka inte, vår kundtjänst hjälper dig mer än gärna!

Tekniska Specifikationer
Drop
8 mm
Kommer senare
Okänd
Vikt Dam
Kommer senare
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Tävlingsskor
Köp nu

Nike ZoomX Vaporfly NEXT%

Köp Nike ZoomX Vaporfly NEXT% Unisex
Köp nu

Nike Air Zoom Alphafly NEXT%

Köp Nike Air Zoom Alphafly NEXT%
Köp nu

Nike
Tavlingsskor

Nike Logo
Köp Nike Tavlingsskor