Skip to main content

Adidas Ultraboost 21: om du ställer den senaste versionen av skon bredvid ursprungliga Ultraboost går det knappt att se att det är samma sko. Den ursprungliga Ultraboost var en enorm succé. De neutrala löparskorna lovordades inte bara av de som sprang i stadsmiljö utan blev också extremt populära som livsstilskor. Det tog ett antal år för adidas att släppa Ultraboost 19 (uppföljningsmodellen till den ursprungliga Ultraboost). Men alltsedan dess har den mycket populära modellen åter hamnat i rampljuset. Och nu har modellen fått det nya årets utseende, år 2021.

Köp Ultraboost 21

Ursprungliga Ultraboost blev en direkt succé, detta tack vare skon enkelhet. Modellen utgjordes av enbart några få delar och dessa var alla redan kända från andra modeller. Det snygga utseendet, det bekväma steget och det enkla sättet att ta på och av skorna gjorde Ultraboost enormt populär bland en stor publik. Men adidas ville byta inriktning: även om den var populär som vardagssko var Ultraboost trots allt först och främst en löparsko. Just den där ”löparlooken” och ”löparkänslan” har blivit allt viktigare, vilket också tydligt framgår i utformandet av nya adidas Ultraboost 21.

ADIDAS ULTRABOOST 21 I DETALJ

Upptäck de unika egenskaperna hos de här skorna

adidas Ultraboost 21
Överdelen gjord av 90% av återvunnet material
6% mer Boost-dämpningsmaterial
Linear Energy Push-system för bättre stadga och energiåtervinning

BRA KÄNSLA

Som vi redan nämnt använder sig adidas av sina omfattande kunskaper och data i utformningen och uppbyggnaden av Ultraboost. Nya Ultraboost 21 har genomgått en betydande förändring. Förutom utseendet, som i högre grad återspeglar att de är gjorda för löpning, får man en bra känsla av den här skon även på andra sätt. Adidas arbetar hårt med sitt miljöengagemang genom att använda sig av hållbara och miljövänliga material. Bra exempel på detta är användningen av adidas Primeblue-material och Parley Ocean-plast, båda dessa material är ett viktigt steg på vägen mot en mer cirkulär produktionsprocess. Nya adidas Ultraboost 21 har en överdel som är gjord av 90% återvunnet material. Som löpare vet man hur skönt det är att ge sig ut på löpturer i naturen: den friska luften, den gröna skogen och utsikten över en klar sjö och en grön kulle – allt detta gör löpturen så mycket trevligare. För en minskad miljöpåverkan och för bevarandet av naturen har adidas alltmer börjat använda sig av återvunna material.

adidas Ultraboost 21 tying laces
adidas Ultraboost 21 runner

Less is More

Ultraboost 21 bygger vidare på sina föregångares enkelhet. Istället för att utsmycka med en massa glitter och glans har adidas valt att fokusera på de sju delar som verkligen är grunden för skons framgångar, de går in för strategin ”mindre är mer”. Detta framgår tydligt när man ser skons uppbyggnad.

Den övre delen är gjord i ett enda stycke och är därför helt sömlös. Det innebär att du inte kommer irriteras av några sömmar eller från en plös som envisas med att glida ner i skon. Snörningssystemet är enkelt men funktionellt. Även hälkappan är gjord i ett enda stycke och håller hälen säkert på plats under dina löpturer.

Om det är något man lägger märke till så är det tjockleken på mellansulans skummaterial vid hälen. Ultraboost skulle inte vara Ultraboost om den inte hade med något Boost-material. Det tjocka lagret av skummaterial vid hälen är helt och hållet gjort av det här dämpningsmaterialet och består av 6% mer Boost än hos föregångarna. Boost-skummet är känt för sin höga energiåtervinning och enorma dämpning. Skummet är slittåligt så det håller dessutom länge. Om du tillhör de som älskar Ultraboost kanske du måste vänja dig vid den nya utformningen, men det här extra skummet finns där av en god anledning.

LYHÖRDHET

Ultraboost 21 har utvecklats med tanke på lyhördheten. Genom att använda sig av extra Boost-dämpningsmaterial i hälen ger detta också mer energi i steget och avstampet. Det nyligen tillagda systemet Linear-Energy-Push (LEP) bidrar till detta. Systemet förbättrar stadgan i mellan- och framfoten. De ställen på Ultraboost 20 som många löpare kanske upplevt aningen för ”mjuka” har blivit fastare på UB21. Detta underlättar om du ökar farten på dina dagliga löpturer. Tillsammans med Boost-skummet omvandlar LEP-systemet nedtrampet till energi som ger hjälp vid avstampet. Upplevde du UB20 för mjuk? Då kommer du trivas bättre med UB21. Tanken bakom den nya designen är att öka energianvändningen, vilket ger dig en mer energisk känsla under din löpning. Och denna ökade energiupplevelse gör dig mer handlingskraftig i vardagen.

adidas Ultraboost 21 White

”Hur lätt vill du att något svårt ska vara?”

Finns det något som heter för mycket dämpning? Det där 6% extra Boost-materialet har en stor inverkan på Ultraboosts utformning. Du kanske undrar om du verkligen behöver all den där extra dämpningen. Vad vi säkert kan säga är att det extra Boost-materialet kommer ge dig den där extra energin som får dig att fixa löprundan. Tycker du ändå att det är alldeles för mycket Boost-dämpning? Då kan du alltid hålla dig till Ultraboost 20, den finns fortfarande finns att få.

Köp Ultraboost 20

NÅGRA AVSLUTANDE RADER

adidas Ultraboost 21 har förändrats rätt rejält. Inte bara när det gäller de material som används utan även till utseende och känsla. Allt handlar om den där energiska känslan. När man ser till dämpningsnivån kan man jämföra Ultraboost med ASICS Gel Nimbus och HOKA ONE ONE Bondi. Men när det gäller energiåtervinning skiljer sig modellerna enormt mycket åt. Med UB21 får du betydligt mer energiåtervinning. Har en medveten livshållning och tänker på din miljöpåverkan, och på hur du konsumerar och kastar? Då är adidas UB21 perfekt för dig.

Nyfiken? Köpa nya adidas Ultraboost 21 här. Har du fortfarande frågor? Tveka inte att kontakta vår kundtjänst.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER
Drop
10 mm
Vikt Herr
cirka. 340 gram (US 9)
Vikt Dam
Okänd
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Allround löparsko
NY!

adidas
Ultraboost 21

Herr & Dam

adidas ultraboost 21
Köp Ultraboost 21
FÖREGÅENDE UTGÅVA

adidas
Ultraboost 20

Dam & Herr

adidas Ultraboost 20
Köp Ultraboost 20
SE OCKSÅ

Alla
adidas skor

ÖVERBLICK

Se alla löparskor