Skip to main content

Top 10

Top 10 Lauflichter und Reflektoren

Hvis du løber efter mørkets frembrud, skal du sørge for at have det bedste løbelys og reflekser på. I de mørke vintermåneder bliver det tidligere mørkt, og i længere tid på døgnet. Uanset om du foretrækker at løbe før eller efter arbejde, bliver det sværere at undgå at løbe i mørke. Det er vigtigt at sørge for, at du er synlig, både for dig selv og for de andre trafikanter. En god tommelfingerregel her er: Hellere for meget end for lidt belysning. Vi deler vores foretrukne løbelygter med dig. Tænd lyset, og af sted med dig!

  1. 3 grunde til at vælge kørelys
  2. Vores tips til løbelys og reflekser
  3. Hvor mange lumen har du brug for, når du løber?
  4. Top 10 bedste løbelys og reflekser
Køb belysning til løbShop løbetilbehør med reflekser indbygget

3GRUNDE TIL AT VÆLGE KØRELYS

Opsomming 1

Sikkerhed frem for alt

Trafikken er blevet mere og mere travl og hurtig i de senere år. Nu hvor der er flere og flere elcykler og andre elektriske køretøjer på vejene er det blevet endnu vigtigere at være synlig på vejen. Det kan nogle gange være svært at bedømme andre trafikanters hastighed. Tag altid lys på under enhver løbetur, selv når du løber på cykelstien. Det øger chancen for, at andre trafikanter bedre vil kunne bedømme, hvornår de skal sætte farten ned, når de kører forbi dig.

Opsomming 2

Synlighed for din egen skyld

Der findes forskellige typer af løbelys, så du bedre selv kan se vejen foran og omkring dig. Det kan være pandelamper og lygter, der sidder om brystet, som lyser p åen måde, så du kan orientere dig både i og uden for byområder. Når du løber trailløb i skoven eller lignende, er det bedst at vælge en pandelampe, da de genereltlyser kraftigere, fordi de indeholder flere lumen. Så kan du bedre se stien foran dig.

Opsomming 3

Synlighed for andre

Mange løbere vælger at løbe deres daglige træningstur på stierne i små parker eller uden for de bebyggede områder, hvor der er meget mere stille. Husk på, at mange cyklister og pendlere også bruger disse stier. Derfor et det vigtigt at have både for- og baglygter på, så du altid er synlig for andre. Her er det knapt så brugbart at vælge en refleksvest, men du kan med fordel vælge en vest med lys på i stedet.

“Brug hellere for meget end for lidt lys, da sikkerheden altid skal være din første prioritet.”

Daan Glorie – Produktekspert

Unsere Tipps für Lauflichter und Reflektoren

Opsomming 1

At kombinere

Vælg en kombination af løbetøj med reflekser og en vest med indbygget lys på. Det vil gøre dig synlig på mørke stier såvel som gader med lidt mere trafik. Brug for eksempel ASICS Lite-show-kollektionenstøj i kombination med en Gato X Vest Reflective-lysvest.

Opsomming 2

Praktiske bælte

Vil du have din mobil med dig, og samtidig være meget synlig? Så kan du med fordel vælge det praktiske Gato USB Led Waterproof bælte. Det er et bælte til omkring hoften, hvor du kan opbevare din telefon eller sportsernæring i, og der er samtidig indbygget lys i.

Opsomming 3

Løbetilbehør med reflekser indbygget

Der findes efterhånden rigtig meget løbetilbehør med reflekser indbygget. Det er blandt andet huer, kasketter, handsker og endda sokker. Foretrækker du løbetøj med reflekser? Så vælg Brooks Run Visible, ASICS Lite-Show eller tøj fra Odlo Reflective-kollektionen. Shop alt løbetøj med reflekser lige her.

Opsomming 4

Pandelampe eller brystlampe

Tænk på de andre trafikanter, og sørg for, at din pandelampe eller brystlampe peger nedad, når du har den på. Gato-mærket har både hoved-, bryst- og armlygter.

Opsomming 5

Løb sikkert!

Hvis du vælger armlygter, så køb to, så du kan have en om begge arme. Så skal du ikke tænke så meget over, hvilken side af trafikken du befinder dig på.

Hvor mange lumen har du brug for, når du løber?

Ved du, hvor mange lumen du har brug for, når du løber? Lumen er et udtryk for mængden af synligt lys, som en lyskilde udsender i alle retninger. I bebyggede områder har du brug for 100 lumen, men uden for bebyggede områder anbefaler vi mellem 100-300 lumen for optimal synlighed. Skal du løbe i mørket? Så anbefaler vi 300 lumen, så du kan se længere frem. Det giver dig mulighed for bedre at se vejen foran dig.

Top 10 bedste løbelys og reflekser

Her er en liste over de 10 bedste løbelys. Disse løbelys og reflekser er ikke opstillet i nogen bestemt rækkefølge. For hver ting er der beskrevet nogle af de unikke funktioner, som viser, hvorfor du skal vælge netop det produkt.

Gato Led Vest

Gato Safer Sport Led Vest USB

Vi er ret store fans af denne lysvest, da den både har belysning og reflekser. Vesten giver 360 gradersrefleksion og har fire hvide lysdioder på forsiden og fire røde lysdioder på bagsiden. Med det medfølgendekabel kan du oplade vesten via USB. Denne lysvest er justerbar og kan bæres uden på dit løbeoutfit.

Funktioner: genopladelig, 2 lystilstande (tændt og blinkende), maks. 5 batteritid.

Craft Vest

Craft Active Run Safety Vest

Craft Active Run Safety Vest er en løbevest med reflekterende detaljer på skuldre, bryst og lænd. Mesh-delen på ryggen er ventilerende, mens forsiden af vesten beskytter mod regn, vind og vejr. Med denne vest får du 360-graders reflekterende synlighed for de andre trafikanter.

Funktioner: let, ventilerende, reflekterende striber og logoer.

Gato Chest Light

Gato Chest Light Adjustable

Vil du øge synligheden for andre, og selv kunne se mere i mørket? Så vælg Gato Chest Light – her får du en kraftig, justerbar brystlygte kombineret med røde lygter på ryggen. Brystlygten har en justerbar lysvinkel, så dukan lyse fremad på stien helt op til 20 meter væk. Vesten er vandafvisende og har to lystilstande.

Funktioner: genopladelig, 2 lystilstande (tændt og blinkende), ca. 5 batteritid.

Gato Head Torch

Gato Head Torch USB

Denne budgetvenlige pandelampe har alle de funktioner, man kan ønske sig. Den er let, genopladelig og har en lang batteritid. Med sine 115 lumen er denne pandelampe bedst egnet til træning i og uden for byområder. Til trailløb vil vi anbefale en pandelampe med lidt flere lumen. Gato Head Torch USB har en praktisk bevægelsessensor, som gør, at du kan tænde og slukke pandelampen kun med et vink.

Funktioner: genopladelig, 3 lystilstande, 115 lumen, ca. 15 timers batteritid.

Nathan Lightbender

Nathan Lightbender Mini R Unisex

Multifunktionelt – det er en god beskrivelse af dette lette armbånd med lys. Nathan Lightbender Mini har en velcrolukning, der gør det muligt at have armbåndet på armen, og også på anklen. Da dine ben naturligvis bevæger sig en hel del mens du løber, vil du blive meget synlig i trafikken hvis du sætter den på din ankel. Du kan indstille denne lygte i tre forskellige farver, nemlig rød, grøn og blå.

Funktioner: Bruger CR2032-batteri (medfølger ikke), let, ca. 30-48 timers batteritid.

Ronhill Light Clip

Ronhill Light Clip

Vil du sætte noget lys fast på en rygsæk, løbesko eller andet tilbehør? Så skal du vælge Ronhill Light Clip, da denne LED-lygte kan fastgøres med en clip på de steder, hvor du ønsker ekstra synlighed. Denne lille lygte har 2 lystilstande.

Functioner: Bruger batterier, vandafvisende, ca. 100 timers batteritid.

Nathan Luna chest light

Nathan Luna Fire 250 RX Chest Light

En brystlampe, der også kan bruges som en lygte til forskellige dele af dit løbeoutfit? Så skal du have fat i Nathan Luna Fire 250RX-brystlygten. Clipsen gør det muligt at fastgøre lygten til ethvert stykke tøj under løbeturen. Med en maksimal lysstyrke på 250 lumen er denne lygte overraskende kraftig for sin lille størrelse.

Functioner: genopladelig, 250 lumen, 5 lystilstande, ca. 25 timers batteritid.

Ronhill Magnetic

Ronhill Magnetic Led Button

Den billigste løbelygte i denne top 10. Denne lygte er magnetisk, så den kan sættes på tøjet, så længe stoffet er maksimalt 1 mm tykt. Lyset slukker automatisk efter 6 timer.

Functioner: let, lille, ca. 50 timers batteritid.

Orbiloc Run Dual

Orbiloc Run Dual

Den mest kraftfulde løbelygte på markedet. Det unikke design af linsen sikrer synlighed fra alle vinkler på optil 5 kilometers afstand. Orbiloc Run Dual er vandtæt, kan holde til at blive udsat for ekstreme temperaturer og kan bæres om armen eller på tøjet. Der medfølger et armbånd ved køb af en Orbiloc Run Dual.

Functioner: let, 2 lystilstande, ca. 100 timers batteritid.

Nathan Neutron

Nathan Neutron Fire RX Headlight Unisex

Leder du efter en kraftig pandelampe med en god batterilevetid? Så bør du helt sikkert tage et kig på Nathan Neutron Fire RX – her er dit lys i mørket. Denne genopladelige pandelampe har hele 250 lumen og kan holde til vind og vejr. Siderne på denne pandelampe kan indstilles til rødt, grønt eller blåt lys.

Functioner: USB-opladelig, reflekterende detaljer, ca. 6-50 timers batteritid.

Slutspurten

Det er virkelig vigtigt at have løbelys på, når det er mørkt udenfor. Med løbelys og reflekterende løbetøj sikrer du, at du er synlig for dine medtrafikanter. Brug hellere for meget end for lidt lys, da sikkerheden altid skal være din første prioritet. Når du løber, så sørg for at vende dig mod trafikken, så du bliver set, og brug lygter på den side, der vender mod trafikken. På den måde kan du løbe i sikkerhed, selv når dagene bliver kortere og mørkere.

Er du nysgerrig på, hvad vi ellers kan byde på af løbelys og reflekser? Så tag et kig på vores afdeling med lys og lygter til løb i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.

Køb belysning til løbShop løbetilbehør med reflekser indbygget