Skip to main content

Shoe4Africa

Run with purpose

For hver ordre du placerer, donerer vi 1 euro til Shoe4Africa

Step by step

Hos 21RUN (All4running) donerer vi 1 euro pr. ordre til Shoe4Africa. På denne måde kan vi sammen bidrage til en bedre fremtid med fokus på uddannelse for afrikanske børn. Vi har f.eks. allerede bygget en skole og arbejder nu på sportsfaciliteter.

Uddannelse som fundamentet

For hver euro vi donerer, fokuserer vi på uddannelse. Kun 30% af kenyanske børn har mulighed for at få en ungdomsuddannelse. Dette bør være grundlaget for sport. Første skridt er taget, da skolen er bygget, og de første elever studerer allerede, men der er naturligvis brug for mere for at holde en skole kørende. 

“We are here to give them hope. We are happy that these are our children who watch us on television while we compete abroad. We must show love and encourage them in life ”

– Eliud Kipchoge
Ambassador Shoe4Africa

Motion uden bekymringer

Ud over uddannelse fokuserer vi også på sportsfaciliteter. Alle skal have mulighed for at dyrke sport. Løb er mere end fysisk træning. Det handler om balance i dit liv og personlig udvikling. Eliud Kipchoge er ambassadør for Shoe4Africa, og han tror på, at alt er muligt. Han var f.eks. den første person nogensinde til at løbe maratonløbet under to timer. Ligeledes mener han, at alle børn har ret til en strålende fremtid.

Sådan blev Shoe4Africa til

Efter en træningstur i Kenya i 1995, gav løberen Toby Tanser sine løbesko til taxachaufføren, der kørte ham tilbage til lufthavnen. Chaufføren havde fortalt ham, hvor meget han elskede at løbe. Det var i det øjeblik, at det gik op for Toby, hvordan de rette værktøjer kan være afgørende for udviklingen i et menneskes liv.

Efter at være vendt tilbage til Sverige arbejdede Toby på at starte Shoe4Africa, og siden da har flere projekter forbedret levevilkårene for børn i Kenya.

Det var i det øjeblik, at det gik op for Toby, hvordan de rette værktøjer kan være afgørende for udviklingen i et menneskes liv.

I løbet af årene har Shoe4Africa stået bag finansieringen af flere projekter, herunder fem skoler. I 2008 meddelte Shoe4Africa desuden, at de igangsatte konstruktionen af Øst- og Centralafrikas første børnehospital. For at finansiere dette organiserede Shoe4Africa hundredvis af konkurrencer.

Hvert år fik Shoe4Africa flere donorer og ambassadører. Berømte personer som Natalie Portman og Christiano Ronaldo donerer penge til Shoe4Africa for at muliggøre opførelsen af børnehospitalet. Blot tyve år efter Shoe4Africa’s etablering blev hospitalet åbnet og taget i brug med det samme. Børn fra hele regionen kommer fortsat til hospitalet for at få hjælp. Desuden skaber hospitalet arbejdspladser for den lokale befolkning.

Stifter Toby Tanser

Updates

11. Januar 2023

Siden 2015 har Shoe4Africa nået flere milepæle, bl.a. i samarbejde med All4running. For eksempel har Shoe4africa behandlet 1.000.000 patienter på Shoe4Africa børnehospitalet, tilberedt 5.629.000 måltider og mere end 17.200 børn har gået på vores Shoe4Africa- og All4running-skoler (som er helt gratis)!

Alt dette har også skabt arbejdspladser. Hundredvis af arbejdere har været involveret i opførelsen af de mere end 17 bygninger, der er blevet bygget af Shoe4Africa, og tusindvis af mennesker har fået arbejde på grund af det, vi har sat i gang med Shoe4Africa, og vi fortsætter med at skabe en direkte effekt i området.

På billedet ses det nye Shoe4Africa All4running House, der er ved at blive bygget og åbner i marts måned. Det første projekt fra Shoe4Africa All4running House vil være at oprette en løbeklub for piger i alderen 6-8 år. Det bliver den første løbeklub i Kenya, der henvender sig til denne aldersgruppe!

24. Oktober 2022

Med åbningen af den nye All4running-skole i 2021 var det tanken at inspirere lokalsamfundet og vise, at man gennem sport og uddannelse har mulighed for at forandre sit liv. Rift Valley er kendt for at producere løbere i verdensklasse, og for dem, der studerer og træner, er der mulighed for at få et stipendium til at fortsætte deres uddannelse. Som f.eks. Eliud Kipchoge, der ændrede sit liv gennem uddannelse og sport.

Under opførelsen af den nye All4running-skole blev det besluttet at opkalde hvert klasselokale efter en lokal atlet, som kunne inspirere de unge børn. Det første klasselokale er opkaldt efter Vincent Kipchumba. To gange blev han nummer to i London Marathon. Det andet klasselokale er opkaldt efter Evans Chebet. Han vandt dette års Boston Marathon. Klasselokale nummer tre er opkaldt efter Amos Kipruto. Amos vandt London Marathon i begyndelsen af oktober. Det fjerde klasselokale hedder Benson Kipruto-klasseværelset – den 9. oktober vandt Benson Chicago Marathon, og sidste år vandt han Boston Marathon.

Shoe 4 Africa update