Skip to main content

New Balance Fresh Foam

DÆMPNING UDEN ENERGITAB

Køb nu

SUVERÆN KOMFORT. HELE VEJEN.

Fresh Foam er et unikt dæmpningsmateriale, der er anvendt i de fleste mellemsåle på NewBalance løbesko. Materialet giver dæmpning uden energitab. Kort sagt, er Fresh Foam udformet som små perler af skum, som er elastiske, og giver dig mulighed for at lægge kilometer efter kilometer bag dig på behagelig vis. For nylig har New Balance videreudviklet Fresh Foam-materialet – den opdaterede udgave af Fresh Foam er blevet endnu lettere og blødere, og har nu navnet Fresh Foam X.

FANTASTISKE SKO – NU ENDNU BEDRE END FØR

Prototyper, der blev meget bedre end forventet; sådan startede historien om Fresh Foam. I 2013 udviklede New Balance fem par nye pigsko til Kim Conley, en olympisk atletikudøver. Efter omfattende analyse af hendes løbe- og landingsmønstre blev skoene produceret med hjælp af en 3D-printer. Efter blot et par test-træninger senere, skilte et par sig klart ud. Efter at have kvalificeret sig til verdensmesterskabet fortalte Conley New Balance, at hun ville tage den prototype, hun havde trænet med, med til konkurrencen. Dette overraskede designerne af skoene – skoene var faktisk designet til kun at skulle bruges til nogle få træningspas. Denne positive feedback fra Conley var den afgørende faktor for New Balance ingeniørerne: De skulle bruge dette nyudviklede skum i alle deres løbesko til både vej og terræn. Og sådan begyndte Fresh Foam-æraen. I 2020 opdaterede New Balance det originale Fresh Foam, og tilpassede også navnet til Fresh Foam X. Ved at analysere data fra tusindvis af løbere, er denne opdaterede version blevet endnu blødere, lettere og mere levende end den originale version.

Billedet viser New Balance Fresh Foam 1080v9 til højre (i sort) og 1080v11 til venstre (i gul). Træk linjen frem og tilbage for at se, hvordan Fresh Foam har udviklet sig.

ALLE NEW BALANCE FRESH FOAM LØBESKO

1080v11

Ønsker du optimal komfort? Så er Fresh Foam 1080 fra New Balance perfekt til dig. Denne neutrale sko sikrer en blød landing uden at miste den direkte følelse for, og kontakt med jorden.

Køb nu

More v3

New Balance Fresh Foam More v3 er neutrale, allround løbesko, der giver en god portion dæmpning. Denne løbesko er perfekt til løb i middeltempo, men også til restitutionsløb.

Køb nu

880v11

Fresh Foam 880, også kendt som New Balances arbejdshest. Med disse neutrale løbesko kan du løbe enhver afstand, du ønsker, alt imens du kan nyde fuld komfort og lydhørhed.

Køb nu

Vongo v5

Fresh Foam Vongo fra New Balance er en stabilitetssko, der ikke har en traditionel støtte eller korrektion på indersiden. I stedet har indersiden skumperler i mindre størrelse, der skaber en højere densitet, og derved ekstra stabilitet.

Køb nu
Tech Talk

EVA Material

Fresh Foam er en unik type dæmpningsmateriale, der findes i mellemsålen på New Balance sko. Fresh Foams hovedfokus er at give dæmpning uden at miste energi. I stedet for et energitab i dæmpningsprocessen, sørger Fresh Foam aktivt for at returnere energien til dig. Især to elementer gør Fresh Foam så effektivt. Først of fremmest er der EVA-materialet. EVA er et slidstærkt syntetisk materiale, der er blevet indarbejdet i mellemsålen. Ved at bruge innovative teknologier har New Balance formået at skabe en unik sammensætning, som de har kaldt EVA. EVA-materialet har de helt rette egenskaber til perfekt dæmpning og energireturnering. Den finjusterede formel sikrer en fjedrende samt stabil følelse under løb. Ved at komprimere mellemsålen med varme, er materialet gjort endnu lettere, og giver endnu mere dæmpning. Det nye EVA-skum bøjer mere dynamisk end traditionelt EVA-materiale, og takket være dette, kan det enten matche eller modsat påvirke føddernes naturlige fleksionsmønstre.

Tech Talk

3D STRUCTURE

Det andet unikke element, der gør Fresh Foam så vellykket, er sålens 3D-struktur. Ved hjælp af software og computerkraft, har mellemsålen forskellige geometriske mønstre. Afhængigt af skoens funktion, er der brugt lasere til yderligere at forfine sålernes design. Takket være denne kombination af geometriske mønstre og laserbehandling, har sålerne således fået en blødere struktur, og kan give den ultimative bløde landing uden at energien går tabt under landingsfasen - til dæmpning eller bevægelse til siderne. Sålen er opdelt i forskellige zoner. Nogle dele af sålen har en tættere struktur, og andre dele en mere åben struktur, alt afhængig af den kompression og påvirkning, som den del af sålen skal absorbere under landing og afsæt. Dette resulterer i en meget lydhør følelse under løb. Sammenlignet med RevLite-materialet, New Balance ofte brugte førhen, er Fresh Foam lidt hårdere og tættere i strukturen. Som et direkte resultat heraf, har skoen en bedre holdbarhed, og den giver dig mulighed for at fortsætte endnu længere. Det giver dog også en meget blødere fornemmelse og et mere fjedrende løb.

BRING SERIOUS SOFTNESS INTO EVERYTHING YOU DO.

New Balance Fresh Foam giver en blød og energisk følelse under løb. Materialet, der er udformet i små perler under hele længden af din fod er yderst modstandsdygtigt og returnerer en enorm mængde energi. Tidligere tabte man mindst 50% af den energi, der blev frigivet under landing. I gennemsnit returnerer sammensætningen af moderne mellemsåler 70% af den energi, der frigives under landing tilbage til løberen, mens 30% af energien stadig går tabt. Takket være denne væsentligt øgede energireturnering, vil du få en sikker og stabil følelse under dit løb.
Køb sko fra New Balance Fresh Foam kollektionen