Skip to main content

 

HOKA

Købeguide

 

Hvilke HOKA-løbesko passer bedst til dig?

HOKA allround løbesko og trailsko er blevet en fast del af løbeverdenen. HOKAs bløde sportssko blev oprindeligt udviklet til trail- og ultraløbere. De tog straks mærket til sig på grund af skoens dæmpning og stabilitet. I dag tilbyder HOKA et bredt udvalg af løbesko til forskellige typer løbere, til løb på forskelligt underlag. På denne side tager vi dig gennem hele sortimentet. Så du kan finde ud af, hvilke HOKA-sko der passer bedst til dig, dine mål og din løbestil.

Shop HOKA-løbesko til damerShop HOKA-løbesko til herrer

Om HOKA

HOKA er et relativt nyt løbemærke og blev skabt i 2009. Grundlæggere bag HOKA fra Frankrig forsøgte at finde en løsning på et simpelt problem. I Annecy løb de meget i bjergene og erfarede, at især løb ned ad bakke var meget belastende for kroppen. De ønskede at gøre løb ned ad bakke mindre belastende ved at gentænke løbeskoens udformning.

Da HOKA udviklede løbeskoene, var de ikke styret af de almindelige standarder, der var fremme i løbeverdenen på det tidspunkt. De gjorde det ikke for at være kontroversielle, men snarere for at sørge for, at komfort og dæmpning var i centrum. Således blev den ikoniske, store mellemsål i HOKA’s løbesko til.

Hvordan er størrelsen i HOKA-sko?

Generelt kan du bruge den samme størrelse til HOKA-løbesko som til dine normale løbesko.Det er normalt et nummer større end størrelsen på dine hverdagssko. HOKA har en tendenstil at være en smule smalle ved midtfoden, så løbere med en lidt bredere fod bør kigge efter en ‘Wide’-variant.

“Man kan virkelig se, at HOKA har startet en trend i verden af blødere løbesko med de tykke såler og rocker-form i forfoden. Næsten alle andre mærker har nu minimum én sko, der ligner en sko fra HOKA, men HOKA fortsætter stadig med at innovere.”

Menno Munster – Produktekspert

 

Vidste du…

HOKA Speedgoat er opkaldt efter den amerikanske ultraløber Karl Meltzer. Han har vundet flere 100-mile ultramaraton og også slået hastighedsrekorder på langdistancestier i Amerika.Karl er nu arrangør af konkurrenceløbet Speedgoat 50 km i Sandy Utah.

3 teknologier, der gør HOKA unik

Opsomming 1

Store mellemsål

Den store mellemsål giver maksimal dæmpning med minimal vægt. Tykkelsen gør, at skoen fjedrer ekstra meget. Mellemsålen absorberer derfor effektivt stødet fra landingen og giver komfort og stabilitet.

Opsomming 2

Meta-Rocker-Geometrien

Meta-Rocker-geometrien i mellemsålen understøtter det naturlige gangmønster, fordi mellemsålen nærmest driver dig fremad under dit løb, og sikrer en jævn afvikling af foden.

Active Foot Frame

Derudover bruger HOKA-sko en Active Foot Frame. Det betyder, at foden i ligger nede i mellemsålen i HOKA-sko i stedet for at stå oven på den. Det giver en ekstra stabilitet til alle slags løbere med mange forskellige slags løbestile.

GLIDE Allround løbesko-kollektion

GLIDE er en kollektion af HOKA-sko med den blødeste og mest jævne løbeoplevelse. Skoene er bygget efter HOKA’s principper om maksimal dæmpning og minimal vægt. Der er en sko med blød dæmpning til ethvert tempo, og der er også flere muligheder for løbere, derhar brug for ekstra stabilitet. Hvis du har brug for at restituere fra din forrige løbetur, kan du også gøre det med et par HOKA Ora Recovery slippers.

Neutral

HOKA Clifton

Clifton er designet til din daglige træning og løbetur. Skoene giver god komfort og en blød løbeoplevelse.

Offset: 5 mm  Vægt: 204 gr (D) / 248 gr (H)

HOKA Bondi

Bondi-seriens løbesko giver den bedste dæmpning af alle HOKA’s sko til landevejsløb.

Offset: 4 mm  Vægt: 252 gr (D) / 307 gr (H)

HOKA Ora Recovery Slide

Brug denne sandal efter et intenst træningspas eller konkurrenceløb, så dine fødder kan hvile og få luft på den nærmest skylignende fodseng. Brug denne sandal, når du vil restituere optimalt!

Sprengung: 6 mm  Gewicht: 181 gr

Til antipronation

 

Arahi

Arahi er en meget let sko til overpronation. Arahi giver behagelig dæmpning uden at tynge skoen ned.

Offset: 5 mm  Vægt: 216 gr (D) / 264 gr (H)

Gaviota

Denne løbesko har maksimal dæmpning og stabilitet og er også ideelle til den lidt tungere løber.

Offset: 6 mm  Vægt: 252 gr (D) / 310 gr (H)

FLY Tempo- og konkurrencesko-kollektion

FLY-kollektionen indeholder de mest responsive sko, der er skabt til løb i højere tempo. Skoene er kendetegnet ved lav vægt og god dæmpning. Med ProFly-systemet bruges der flere lag af meget responsivt skum samt carbonplader for at sikre den mest effektive afvikling. FLY-kollektionen er baseret på den vægtløse følelse af at flyve og være fri for alle grænser.

HOKA Rocket X2

HOKA Rocket X

Rocket X er designet til høj performance og løb i højt tempo. Skoene giver et hurtigt afsæt og en blød landing.

Offset: 5 mm  Vægt: 210 gr

HOKA Mach

Denne alsidige træningssko er komfortabel nok til de længere distancer og responsiv nok til tempoløb.

Offset: 5 mm  Vægt: 193 gr (D) / 232 gr (H)

HOKA Carbon X

Carbon X er konkurrencesko med en carbonplade. Denne plade driver dig fremadunder dit løb, ved at returnere en enorm mængde energi ved hvert skridt.

Offset: 5 mm  Vægt: 188 gr (D) / 222 gr (H)

SKY Trailsko-kollektion

SKY er HOKAs trailskokollektion, som er skabt til at bestige bjergtoppe med. Trailskoene hardæmpning, greb og støtte til at overvinde det mest barske terræn. Uanset om du tager en runde i den lokale park eller løber ultra-trail gennem Alperne, har SKY-kollektionen en trailsko til alle.

HOKA Speedgoat

HOKA Speedgoat

Grundstenen i Speedgoat er ret enkel: en let trailsko med en god portion dæmpning, en bred mellemsål og en solid meta-rocker.

Offset: 4 mm Vægt: 226 gr (D) / 276 gr (H)

HOKA Challenger

HOKA Challenger ATR

Challenger ATR er designet til løb på mange forskellige slags underlag. Denne sko giver god beskyttelse i mange forskellige vejrforhold.

Offset: 5 mm  Vægt: 107 gr (D) / 252 gr (H)

HOKA Tecton X

HOKA Tecton X

Tecton X er skabt til fart og præcision, og giver fremdrift samt en blød landing.

Offset: 5 mm  Vægt: 211 gr (D) / 252 gr (H)

Slutspurten

Er du nysgerrig? Så tag et kig på HOKA-kollektionen i vores webshop. Hvis du har spørgsmål til et af vores produkter fra HOKA, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeserviceteam. Vores løbeeksperter vil med glæde hjælpe dig med at vælge de rigtige HOKA-sko.

Shop HOKA-løbesko til damerShop HOKA-løbesko til herrer