Skip to main content

Running gear  > Altra Experience

Running gear  >

Altra Experience

Udforsk Altra Experience

Mød Altra Experience-familien. Denne samling af løbesko er kendt for deres jævne afvikling, brede tåområde og lette fornemmelse på fødderne. Løb ubesværet, effektivt og med den støtte, du har brug for. Uanset om du løber mest på landevejen eller også tager ud på stierne, findes der en passende Altra-løbesko til enhver løber. Til landevejsløbere er der Altra Experience Flow og Form, mens trailløbere kan tage ud på nye eventyr i et par Altra Experience Wild. Vælg din sko. Løb mere. Med færre anstrengelser.

Se Altra Experience trail-kollektion

Om Altra Experience-løbesko

Altra Experience-kollektionen er en samling af løbesko, der er designet specielt til løberen, der ønsker at løbe med mindre anstrengelse. Det hele handler om effektiv afvikling tagget være det lave offset på 4 mm og den afrundede sål (også kendt som en rocker). Disse løbesko har relativt høj støddæmpning, men føles stadig lette. Kort sagt er dette en ægte allround løbesko til både lange løbeture og korte intervaller.

Vi har opstillet Altra Experience-modellerne i en praktisk oversigt, så du kan få et overblik over, hvilken model der passer bedst til dig og dine behov. Alle disse løbesko fra Altra har ”Standard Footshape fit”. Det betyder, at forfoden er relativt bred i forhold til andre løbesko, så tæerne har god plads til at sprede sig ud under løb. I denne blog vil vi komme nærmere ind på alle detaljerne ved disse løbesko.

Model
Skotype
Offset og Såltykkelse
Vægt
Altra Experience Form Overpronation 4 mm
30 hæl / 26 forfod dame
32 hæl / 28 forfod herre
Ca. 272 gr herre
Ca. 221 gr dame
Altra Experience Flow Neutral 4 mm
30 hæl / 26 forfod dame
32 hæl / 28 forfod herre
Ca. 238 gr herre
Ca. 204 gr dame
Altra Experience Wild Trailsko 4 mm
30 hæl / 26 forfod dame
32 hæl / 28 forfod herre
Ca. 283 gr herre
Ca. 246 gr dame
Altra Experience Form

Type: Overpronation
Offset: 4 mm  – 30 hæl / 26 forfod dame, 32 hæl / 28 forfod herre
Vægt: Ca. 221 gr dame, 272 gr herre

Altra Experience Flow

Type: Neutral
Offset: 4 mm  – 30 hæl / 26 forfod dame, 32 hæl / 28 forfod herre
Vægt: Ca. 204 gr dame, 238 gr herre

Altra Experience Wild

Type: Trailsko
Offset: 4 mm – 30 hæl / 26 forfod dame, 32 hæl / 28 forfod herre
Vægt:
Ca. 246 gr dame, 283 gr herre

"Experience-løbeskoene gør Altra mere anvendelige for flere typer løbere. Det lave offset på 4 mm fremmer en effektiv løbestil, og den brede tåboks betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om hverken vabler eller irritation."

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Altra blev grundlagt af to løbere, Golden Harper og Brian Beckstead, som var frustrerede over begrænsningerne i traditionelle løbesko, og besluttede sig derfor for at skabe noget, der passede bedre til fodens naturlige form og bevægelse. De tre funktioner, der adskiller Altra fra andre mærker inden for løbesko, er:

  • FootShape Toe Box: Altras løbesko er designet med en bredere tåboks, der giver tæerne mulighed for at spredes og bøje naturligt. Det giver mere stabilitet, komfort og naturlig afvikling af foden under løb.
  • Zero-Dropteknologi: Altra-løbesko har et 0 mm offset, hvilket betyder, at hælen og forfoden er i samme højde. Det giver en mere naturlig og balanceret fodstilling under løb, og kan være med til at fremme en mere effektiv løbestil
  • Afbalanceret støddæmpning: Altras løbesko har som regel en mellemsål, der hverken er for tyk eller tynd. Det sikrer en behagelig og responsiv løbeoplevelse, hvor du også har kontakt med underlaget.

3egenskaber i Altra Experience løbeskoene

Opsomming 1

Standard Footshape Fit

Altra Experience-løbeskoene har et Standard Footshape Fit, hvilket betyder, at disse modeller er lidt bredere i forfoden, så dine tæer har al den plads, de har brug for til at spredes. Standard Footshape er en mellemting mellem Original og Slim Footshape Fit. Pasformen er tilpasset til fodens anatomi, hvilket adskiller Altra fra mange andre mærker. Det skyldes, at de fleste løbesko er lidt smallere ved forfoden, hvilket nogle gange giver tæerne for lidt plads.

Opsomming 2

Afbalanceret dæmpning

Altra Experience Form, Flow og Wild har en mellemsål af formstøbt EVA-skum. Dette sikrer en behagelig løbeoplevelse uanset distancen. Denne type skum er fast og let i vægt, og har både god støddæmpning og energireturnering. Den relativt tykke mellemsål gør også disse sko gode til længere udholdenhedsløb. Den afrundede sål og det lave offset fremmer også en jævn fodafvikling, så du kan løbe mere effektivt i alle slags tempo.

Opsomming 3

Unik ydersål med højt greb

Ydersålen i gummi giver godt greb og trækkraft på alle overflader, mens mellemsålens Innerflex-teknologi giver en høj grad af fleksibilitet. Altras Innerflex-teknologi beskriver det gitter af slidser, der skærer gennem hele mellemsålen, både på lodret og vandret. Resultatet heraf er, at skoen bedre bevæger sig med din naturlige fodafvikling. Altra Experience Form har en tykkere ydersål på indersiden af skoen for øget stabilitet. Altra Experience Wild har mest greb på grund af MaxTrac-ydersålen. Mønsteret under skoen er ikke for grov, hvilket også gør den til en ideel on- og offroad trailsko. Du kan sagtens løbe på asfalten, før du begiver dig ud på stierne.

Altra Experience-løbesko

Hvilken Altra Experience-løbesko skal du vælge? Det afhænger af, hvilken type løber du er. Løber du på landevejen eller på stierne? Har du en neutral fodstilling, eller har du brug for støtte på grund af overpronation? Altra har 3 forskellige Experience-løbesko, alle med deres egne specifikke fordele og forskellige egenskaber.

Opsomming 1

Altra Experience Form (tidligere Altra FWD Experience)

Uanset hvilket løbeniveau du ligger på, er Altra Experience Form den ideelle allround-sko til overpronation. Denne sko er efterfølgeren til FWD Experience, som var den første Altra-løbesko med et 4 mm offset. Denne sko kan klare ethvert tempo du løber i, uanset om det er en 5 km tur i et medium tempo eller en rigtig lang løbetur. Mærk den perfekte balance mellem støddæmpning og responsivitet med denne allround løbesko!

Type: Overpronation Offset: 4 mm Vægt: ca. 221 gr dame / 272 gr herre
Shop Altra Experience Form
Opsomming 2

Altra Experience Flow

Hvis du er på udkig efter en pålidelig og neutral allround løbesko, er Altra Experience Flow lige den sko, du har brug for! Skoen brillerer ved sin lette vægt og jævne afvikling. Uanset hvilket tempo du løber i – en hurtig tur på 5 km eller et langt udholdenhedsløb – så kan du stole på Experience Flow-løbeskoen. Få mest muligt ud af hvert løb med denne allround løbesko.

Type: Neutral Offset: 4 mm Vægt: ca. 204 gr dame / 238 gr herre
Shop Altra Experience Flow
Opsomming 3

Altra Experience Wild

Altra Experience Wild er en pålidelig allrounder til alle dine trail-eventyr. Skoen er alsidig, hvilket gør denne model velegnet til enhver trail-distance og træningstype. Nyd den perfekte balance mellem greb, beskyttelse og stabilitet. Udforsk nye naturområder med denne trailsko.

Type: Trailsko Offset: 4 mm Vægt: ca. 246 gr dame / 283 gr herre
Shop Altra Experience Wild

Køb Altra løbesko online

Altra har dog også mange andre løbesko – dog med Zero Drop-teknologien. Det betyder, at forskellen mellem hælens og forfodens højde er 0 mm. Det gør, at du kommer til at løbe mere fremme på forfoden.

Hvis du har spørgsmål til et af vores produkter fra Altra, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vores løbeeksperter vil med glæde hjælpe dig med at vælge de helt rette Altra-løbesko.

Shop Altra løbesko