Skip to main content
Mizuno Wave Sky 6

Karhu

Udforsk hele sortimentet, eksklusivt hos 21RUN

Shop Karhu

FRA FORTID TIL NUTID

Det finske mærke Karhu har allerede skrevet historie med deres løbesko. Karhu-sko er blevet båret af en lang række finske legender inden for løb, som f.eks. den ni-dobbelte olympiske mester Paavo Nurmi. Karhu er baseret på det finske princip om et helt simpelt design. I årenes løb har Karhu udviklet sig til et globalt løbe- og livsstilsmærke. Fra nu af kan du finde hele sortimentet af løbesko, eksklusivt hos 21RUN.

Se hele sortimentet

DE 3 TOPMODELLER I LØBESORTIMENTET

Synchron

Synchron er en model, der er velegnet til de længere distancer, og til pronationsløbere. Synchron har den længste Fulcrum-enhed ud af alle Karhu-modellerne. Fulcrum-teknologien giver stabilitet, og samtidig ekstra dæmpning. Synchron er en model tilbage fra 80’erne, som nogle løbere nok vil huske.

Se Synchron-kollektionen

Fusion

Fusion er en neutral løbesko, velegnet til løbeture med fart på. Fusion giver en hurtigere skridtafvikling, så du kan øge din hastighed. I modsætning til Synchron har Fusion den mindste Fulcrum-enhed. Skoen fås også i HiVo, hvis du har brug for mere plads i overdelen.

Se Fusion-kollektionen

Ikoni

Ikoni er essentielt en neutral løbesko med lidt ekstra støtte. Fulcrum-enheden er mellemlang, og ligger derfor mellem Fusion og Synchron med hensyn til støtte. Så hvis du har brug for lidt ekstra støtte på dine daglige ture, er Ikoni en god løbesko til dig. Ikoni fås også i HiVo.

Se Ikoni-kollektionen

FRA NUTIDENS KARHU TIL FORTIDEN

BEGYNDELSEN

I 1916 startede Karhu op i et lille værksted i Helsinki. Dengang hed virksomheden ”Ab sportartiklar Oy”, og fremstillede fra birketræ bl.a. spyd og diskus-skiver til atletik. Her begyndte man også så småt at producere løbesko.

DE FLYVENDE FINNERE

Virksomhedens navn blev i 1920 ændret til Karhu, der betyder ”bjørn” på finsk. Det var i disse år, at de flyvende finnere dominerede inden for atletiksporten. Karhu blev endnu mere berømt med bl.a. den nu-dobbelte olympiske mester Paavo Nurmi.

LOGOET

I 1952 vandt 15 atleter olympisk guld med pigsko fra Karhu. På daværende tidspunkt havde logoet stadig 3 striber, men i 1960 blev det ændret til et M-symbol. M’et, der stadig sidder på skoene, kommer fra ”mestari”, som er finsk for ”mester”.

FULCRUM-TEKNOLOGIEN

I 1986 blev Fulcrum-teknologien til, udviklet med henblik på lydhørhed. Teknologien blev udviklet i samarbejde med Jyväskylä Universitetet. Mærket fortsætter den dag i dag stadig med at have fokus på innovation.

KARHU FRA FORTIDEN

Lær forgængerne til Karhus nyeste modeller at kende ved at swipe.