Skip to main content
KARHU
Karhu

Købsguide

KARHU købsguide

KARHU løbesko har eksisteret i over hundrede år, og mærket har noget af en historie bag sig. Nu er mærket tilbage med nogle meget fine allround-løbesko. KARHU fokusere på, at deres løbesko skal have den ideelle pasform for at gøre det lettere at løbe. I denne blog vil vi fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide om KARHU.

Shop KARHU løbesko til damerShop KARHU løbesko til herrer
Karhu

Innovativ fra dag 1

I 1916 blev KARHU til i et lille værksted i Helsinki. I dette værksted blev lokale birketræer forarbejdet til produkter i form af spyd, ski og diskus-skiver. Der blev også udviklet løbesko, og den første “Flying Finn” var en realitet. Et par år senere blev firmanavnet ændret til KARHU, som er finsk for bjørn. Nu er “The Flying Finns” blevet et kendt navn verden over, og der er stigende anerkendelse af KARHU løbesko. Flere årtier efter KARHU’s spæde begyndelse dominerede de De Olympiske Lege i Helsinki. Varemærket, det berømte M-symbol, der stammer fra ordet “Mestari”, finsk for “mester”, er synligt på siden af alle KARHU-sko.

I 1970 udviklede KARHU det første patenterede “Air Fusion”-mellemsålsystem til sine løbesko. I 1986 skabte de deres berømte “Fulcrum-teknologi” – et dæmpningssystem, der er designet til at skubbe dig fremad.

Moderne teknologi

KARHU er et mærke, der under konstant udvikling og har fokus på innovation. For eksempeludviklede de Ortix Fit for at tilbyde løbere innovativ løbekomfort. I 2018 blev det første Fit ID skabt i samarbejde med Fleet Feet. Baseret på millioner af fodscanninger har KARHU udviklet en pasform, der føles rigtig for så mange mennesker som muligt.

Fulcrum-teknologien

KARHU gør brug af deres Fulcrum-teknologi. Denne teknologi er specielt designet til at flyttede kræfter, der frigives under løb, fremad og reducere bremsekræfterne. Løberens energi omdannes til fremadrettet bevægelse, også kendt som en “rulleeffekt”. Fulcrum-teknologien giver en velbalanceret dæmpning, mere støtte og højere energiudnyttelse. Tænk på det som en lille bold, du slipper på et støddæmpende materiale. Bolden kan hoppe op igen eller synke ned i dæmpningen, men hvad hvis bolden hopper fremad? Det er den effekt, KARHU ønsker at opnå med deres Fulcrum-teknologi.

Karhu
Karhu
Karhu
„Det, der slår mig, når jeg hjælper kunder med løbesko fra KARHU i butikken er, at næsten alle fortæller, at skoene behagelige med det samme de får dem på. Kun løbere med meget smalle fødder har lidt problemer med KARHU. Den stabile karakter af skoene værdsættes også af rigtig mange løbere.”

Menno Munster – Produktekspert

Vidste du…

KARHU var det første mærke, der havde tre striber på siden af løbeskoene. Senere købte et andet stort sportsmærke retten til dette symbol, og derfor støder du stadig på de tre striber meget regelmæssigt.

Sammenlign Karhu løbesko

Karhu Mestari Run

Mestari Run 1.0

Ultimativ komfort

KARHU Mestari Run 1.0 er den nyeste model i KARHUs kollektion af løbesko. Mestari Run 1.0 til mænd er en premium løbesko med maksimal dæmpning, velegnet til både neutrale løbere, samt løbere med en smule overpronation. Mestari Run har en tykkere mellemsål for ekstra komfort under landevejsløb. Der opnås et effektivt afsæt under løb med Fulcrum-teknologi kombineret med KARHU-fremdriftspladen. Den redesignede sammensætning af AeroFoam-mellemsålen er blød og giver et fremadrettet boost.

Stabilitet

70%%

Dæmpning

90%%

Fremdrift

70%%

Offset: 8 mm  Vægt: 340 Gr Løbertype: Neutral og let overpronation
Bedst til: Kofort og effektivitet

Karhu Fusion

Fusion 3.5

Hurtig afvikling

KARHU Fusion 3.5 er en løbesko med responsiv dæmpning til den neutrale løber. Den fremaddrivende Fulcrum-vippe og dæmpning af høj kvalitet giver en behagelig løbetræning. Den 6 mm forskudte, forkortede Fulcrum og fremdriftsplade sikrer en hurtig og effektiv afvikling af foden. Fusion er relativt alsidig, men kommer bedst til sin ret i hurtige træningspas.

Stabilitet

70%%

Dæmpning

70%%

Fremdrift

90%%

Offset: 6 mm  Vægt: 272 Gr  Løbertype: Neutral
Bedst til: Tempotræning

Karhu Synchron

Synchron 2.0

Stabilitet og komfort

Med sit stabile design er KARHU Synchron 2.0 velegnet til både neutrale og overpronerende løbere. AeroFoam Nova-mellemsålen har masser af volumen og giver høj komfort under dit løb. Fulcrums placering er synlig på løbeskoens underside, og den gennemgående Fulcrum ved hæl og forfod giver ekstra stabilitet under fodens afvikling. IdealKnit-overdelen giver en overlegen pasform og suveræn ventilation til de længere træningspas. Den slidstærke ydersål giver et jævnt afsæt og et solidt greb på våde overflader. Synchron 2.0 er ideel til længere løbeture.

Stabilitet

90%%

Dæmpning

50%%

Fremdrift

70%%

Offset: 8 mm Vægt: 352 Gr  Løbertype: Neutral og overpronation
Bedst til: Lange distancer

Karhu Ikoni

Ikoni 2.5

Allround præstation

KARHU Ikoni 2.5 er en alsidig og blød dæmpende løbesko til neutrale og let overpronerende løbere. IdealKnit-overdelen har et strategisk designet ventilationsmønster, der giver god åndbarhed, mens printdetaljerne i hælen og forfoden sikrer en god pasform omkring foden. Kombinationen af Fulcrum og AeroFoam-mellemsålen giver fremdrift, energireturering og komfort. Det gør Ikoni velegnet til træning i langsomt såvel som højere tempo.

Stabilitet

50%%

Dæmpning

80%%

Fremdrift

80%%

Offset: 8 mm  Vægt: 272 Gr  Løbertype: Neutral og let overpronation
Bedst til: Allround

Karhu Ikoni Trail

Ikoni TR 1.0

Til off-road eventyr

KARHU Ikoni Trail 1.0 løbesko har en AeroFoam Trail-mellemsål, der giver højtydende dæmpning uden at miste fornemmelsen med underlaget. Kombinationen af det 5 mm høje offset og den unikke trail Fulcrum giver en fintfølende fornemmelse for fødderne og fremdrift på både flade og ujævne stier. Ydersålen på KARHU Ikoni Trail er kendetegnet ved M- og T-grip-mønsteret i slidbanen, M-grip giver sikkerhed under både op- og nedstigning, og T-grip giver greb under våde forhold. Pasformen på trailskoen er en anelse bredere ved forfoden end KARHUs løbesko til asfalt, så tæerne kan bevæge sig frit.

KARHU Ikoni Trail 1.0 fås også i en vandafvisende version, så du er bedre beskyttet i regnvejr og på mudrede overflader.

Stabilitet

80%%

Dæmpning

80%%

Fremdrift

80%%

Offset: 5 mm  Vægt: 350 Gr  Løbertype: Neutral og overpronation 
Bedst til:
Trail

Slutspurten

Er du nysgerrig på KARHU? Så tag et kig på kollektionen i vores webshop. Hvis du har spørgsmål til et af vores produkter fra KARHU, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeserviceteam. Vores løbeeksperter vil med glæde hjælpe dig med at vælge de helt rigtige KARHU-sko.

Shop KARHU løbesko til damerShop KARHU løbesko til herrer