Skip to main content

De bedste sport-bh’er

En god sports-bh er lige så vigtig som et par gode løbesko, og er blevet et must-have for løbere i dag. Sports-bh’er har mange fordele og er ikke kun uundværligt tilbehør, der hjælper kvindelige atleter med at yde deres bedste, de er også en flot del af et outfit, og kan fås i mange modeller og farver, der har til formål at beskytte og støtte brystet – og få dig til at se godt ud på samme tid.
Hvert år lancerer flere specialiserede mærker nye modeller af sports-bh’er, som bliver bedre og bedre. Nogle gange kan det være helt svært at vælge. I denne blog ser vi på fordelene og de forskellige funktioner ved sports-bh’er, og gennemgår nogle af de hyppigst stillede spørgsmål. Og for at hjælpe dig med at vælge, finder du her også vores udvalg af de 5 bedste sports-bh’er.

Se alle sports-bh’er

3fordele ved en sports-bh

Opsomming 1

Optimal støtte til brystet med en sports-bh

Under løb bliver brystet hårdt påvirket af de forskellige bevægelser under løb. Brystet bevæger sig med kroppen, både op og ned og fra side til side. En sports-bh har til formål at begrænse disse bevægelser ved at give optimal støtte til brysterne.
Sports-bh’en omslutter brysterne og støtter dem både forneden og foroven for at begrænse rystelser og vandrette bevægelser. Med god støtte til brystet kan du koncentrere dig fuldt ud om din løbetur, uanset om det er en afslappet løbetur, en intens intervaltræning eller en lang udholdenhedstur.

Opsomming 2

Komfort ved hvert skridt med en god sports-bh

SSports-bh’er støtter ikke kun dine bryster, men er også designet til at give dig den komfort, du har brug for, mens du løber. Sports-bh’er er lavet af tekniske materialer, der er hudvenlige, elastiske, slidstærke og åndbare. Optimal fjernelse af sved under træning forhindrer ikke kun smertefuldt og distraherende ubehag, men forebygger også irritation af huden.

Sports-bh’er har justerbare skulderstropper, så de kan tilpasses din kropsform og følge din krops bevægelser. Så du har komplet bevægelsesfrihed, uden begrænsninger, der kan påvirke din præstation eller glæde, både under træning og konkurrencer.

Opsomming 3

En sports-bh, der reducerer løbets påvirkning af brystet

Det er vigtigt at vælge de rette løbesko for at reducere belastningen på led og sener under løb, men det er lige så vigtigt for løbere at bære en sports-bh, der er specielt designet til at absorbere stødet fra løb og beskytte brystet, uanset intensiteten.

Sports-bh’er er sømløse og er fri for bøjler, hvilket betyder, at der er mindre risiko for at opleve irritation, gnavesår eller endda skader på huden på og omkring dine bryster.

Ved at støtte og beskytte brystet optimalt giver en sports-bh dig en følelse af sikkerhed og selvtillid, så du kan løbe bekymringsfrit og tage alle dine udfordringer op.

SportBH
“Jeg kan ikke forestille mig at løbe uden en sports-bh. For mig er det lige som sikkerhedsselen i bilen, jeg tager aldrig af sted uden at have den på!”

Camille Cholbi – Produktekspert

Vidste du?

Under aktiviteter, hvor du laver hurtige bevægelser eller din krop bevæger sig op og ned ofte, som f.eks. løb, kan vægten af dit bryst øges op til 5 gange, afhængigt af intensiteten. Brysternes lodrette bevægelse kan være op til 6 cm og den vandrette helt op til 9 cm. En sports-bh kan, afhængigt af modellen, reducere dine brysters bevægelse med 50-70%.

4 spørgsmål og svar om sports-bh’er

Opsomming 1

Hvorfor bør du bruge en sports-bh?

 • Da bryster ikke indeholder muskler og udelukkende består af fedt- og kirtelvæv, kan de konstante bevægelser og stød under løb ikke kun være smertefulde, men også føre til slaphed i længden.
 • Da almindelige bh’er ikke er designet til at absorbere stødet fra løb, er det vigtigt at bruge passende sportsundertøj. En sports-bh støtter dine bryster, begrænser deres bevægelse og reducerer det stød de udsættes for, under løb. Desuden er bøjler, som kan forårsage smerter eller endda skader på brysterne, blevet erstattet af et elastisk bånd i sports-bh’er.
 • En sports-bh beskytter ikke kun dine bryster, men giver også stor komfort takket være de bløde, sømløse, elastiske og åndbare materialer, som giver dig fuld bevægelsesfrihed og transporterer sveden effektivt væk, mens du løber.
Opsomming 2

Er det også nødvendigt med en sports-bh til små bryster?

En sports-bh er lige så vigtig for små bryster som for større bryster. Uanset din skålstørrelse er dine bryster påvirkelige over for stød, så en sports-bh er også kraftigt anbefalet til kvinder med små bryster.

Brooks har et stort udvalg af sports-bh’er i høj kvalitet i kollektionerne Brooks Dare og Brooks Drive. Du finder bh’er, der passer til alle bryststørrelser, med justerbare stropper i forskellige bredder. Så kan du også få en pasform, der passer præcis til din krop.

Opsomming 3

Hvad er forskellen på en sports-bh og en sports-bustier?

Selvom sports-bh’er og sports-bustiers har samme funktion, nemlig at støtte brysterne under træning, adskiller de sig på en række måder:

 • Måden, de støtter på
  En sports-bustier omslutter din barm og holder brysterne sammen, så de støttes som en ”enhed”. En sports-bh, derimod, omslutter brysterne hver for sig. Det er grunden til, at en sports-bustier normalt anbefales til mindre bryster og sports-bh’er til større bryster, da de giver mere støtte. Sports-bh’er har også justerbare stropper for en endnu bedre pasform.
 • Måden, de tages på
  En sports-bustier tages på over hovedet, mens en sports-bh kan åbnes foran eller bagpå, så den kan tages på over armene. Fordi der ikke er nogen hægter, er en sports-bustier hurtig og nem at tage på. En sports-bustier bruges også ofte alene som løbetøj, især i varmt vejr.

Sports-bustiers og bh’er beskytter brystet lige godt. Så valget handler mere om personlige præferencer og komfort. Vælg f.eks. en Nike sport-bustier eller en Odlo sports-bh, og løb helt fri for bekymringer!

Opsomming 4

Hvilken type bh skal jeg vælge til løb?

Til løb anbefaler vi, at du vælger en bh, der er designet til sportsgrene med høj belastning. Sports-bh’er inddeles normalt i 3 kategorier, afhængigt af sportens belastning. Så overordnet er der 3 typer af bh’er:

 • Bh’er til sportsgrene med høj belastning: løb, holdsport, crossfit.
 • Bh’er til sportsgrene med medium belastning: cykling, boksning, vægtløftning.
 • Bh’er til sportsgrene med lav belastning: yoga, pilates, golf, let gymnastik, Nordic walking.

Hvis du vælger en bh til høj belastning, vil dine bryster få maksimal støtte for at reducere de konstante stød og bevægelser, som løb medfører. PureLime sports-bh’er samt high-impact sports-bustiers fra Shock Absorber kombinerer ofte både kompression og omslutning for at holde brysterne på plads uden at gå på kompromis med bevægelsesfriheden.
Fra den daglige løbetur til intens intervaltræning, fra et langdistanceløb som et maraton til et friskt trailløb, vil den rette sports-bh give dine bryster optimal beskyttelse og give den komfort, du har brug for, for at nå dit mål.

Top 5 bedste sports-bh'er

Nedenfor er vores bud på de 5 bedste sports-bh’er. De er ikke opstillet i en bestemt rækkefølge. Ud for hver model beskriver vi de vigtigste funktioner.

Opsomming 1

Shock Absorber Ultimate Run Bra

 • Shock Absorber Ultimate Run Bra er designet til at give maksimal støtte under sportsaktiviteter med høj intensitet som f.eks. løb og trailrunning.
 • Det innovative design reducerer brystets bevægelse med 78% uden at begrænse din bevægelsesfrihed. Takket være de justerbare stropper og bryststørrelsen tilpasser bh’en sig perfekt til din kropsform.
 • Shock Absorber Ultimate Run Bra har Dry Action System-teknologi, der hurtigt transporterer sveden væk fra huden. Det holder dig tør og komfortabel, selv under de mest intense træningspas.
 • Takket være det sømløse design er der ingen friktion eller irritation af huden.

Fra en hurtig lille runde til et maratonløb – denne bh i høj kvalitet støtter dig i alle dine udfordringer og giver komfort, bevægelsesfrihed og åndbarhed. En af de bedste støttende bh’er til dine bryster, når du løber!

Shop Shock Absorber Ultimate Run Bra
Opsomming 2

Shock Absorber Ultimate Run Padded Bra

 • Shock Absorber Ultimate Padded Bra er super velegnet til løbere.
 • Materialet af høj kvalitet har mesh-indlæg for optimal åndbarhed. Sved transporteres effektivt væk, og materialet tørrer hurtigt.
 • Takket være de to formede, let polstrede skåle og de brede skulderstropper får du ikke kun god komfort, men også maksimal støtte under løbeturen. Båndet under brystet er sømløs og forhindrer irritation.
 • De forskellige lukninger bagpå sikrer en præcis pasform, så du kan bevæge dig helt frit.
Shop Shock Absorber Ultimate Run Padded Bra
Opsomming 3

Shock Absorber Ultimate Run Padded Bra

 • Shock Absorber Active Multi Sports Bra giver aktiv støtte til dine bryster under forskellige sportsaktiviteter, f.eks. løb eller holdsport.
 • Racerback-formen giver dig masser af bevægelsesfrihed. Takket være det dobbelte justeringssystem i ryggen og de justerbare skulderstropper kan du tilpasse bh’en til din kropsform. Så kan du bevæge dig frit uden at bekymre dig om, om dine bryster bliver på plads, når du dyrker sport.
 • Shock Absorber Multi Sports Bra er en sports-bh, som er nem at tage af og på. Det tekniske materiale har super god åndbarhed for optimal komfort under alle dine sportsaktiviteter.
Shop Shock Absorber Active Multi Sports Bra
Opsomming 4

PureLime Compression Bra

 • Purelime Compression Bra er specielt designet til sportsgrene med høj intensitet som f.eks. løb. Denne sports-bh med et sporty look har et særligt design, så den sidder behageligt under armene, med faste, sømløse skåle, der dækker brysterne helt.
 • Denne sports-bh i høj kvalitet har en høj lukning, brede justerbare skulderstropper og et justeringssystem med kroge for optimal støtte. Elastiske stropper over og omkring brystet giver ekstra støtte ved at begrænse brysternes bevægelser, både lodret og vandret, selv under de mest intense træningspas.
 • Pureline Compression Bra er fremstillet af teknisk Coolmax-materiale, som er både åndbart, behageligt og ekstremt holdbart, så du kan træne helt frit og komfortabelt!
Shop Pure Lime Compression Bra
Opsomming 5

Nike Swoosh medium Support Sports Bra

 • Nike Swoosh Bra er en sports-bustier uden foring, der giver den perfekte balance mellem beskyttelse og komfort til alle dine sportsaktiviteter med medium intensitet.
 • Takket være Dri-fit-teknologien transporteres sved hurtigt væk fra huden og holder dig tør under alle forhold.
 • Stretchmaterialet og racerback-formen giver dig fuld bevægelsesfrihed, mens de brede skulderstropper giver pålidelig støtte til din daglige løbetur eller træning i fitnesscenteret.
 • Den lette Nike Swoosh Bra er nem at tage af og på.
Shop Nike Swoosh Medium Support Sports Bra

Slutspurten

En sports-bh er mere end bare et stykke tøj. Det er en vigtig del af outfittet for alle typer af løbere. Uanset om du bare løber for sjov en gang i mellem, er en ivrig trailløber eller en erfaren maratonløber, er en sports-bh vigtig for din beskyttelse, komfort og præstation. Vælg de bedste sports-bh’er, og nå dine mål uden bekymringer!

Sidder du tilbage med spørgsmål om sports-bh’er? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.

Har du flere spørgsmål til sports-bh’er? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice. Vores team af professionelle og passionerede løbere vil med glæde hjælpe dig med at vælge den helt rette sports-bh.

Se alle sports-bh’er