Skip to main content

Review

New Balance Fresh Foam X 1080v14 – Ultra støddæmpning til hver eneste løbetur

New Balance Fresh Foam X 1080v14 er en løbesko, der udstråler ren komfort. Det er den perfekte løbesko til dine rolige og lange træningspas. Takket være den opdaterede sammensætning af Fresh Foam X-støddæmpningsmaterialet og en bredere base er skoen blevet mere stabil, men har bevaret sin elasticitet. Vil du vide mere? Så læs videre i vores anmeldelse.

Hvad er nyt?

    • Forbedret Fresh Foam X-sammensætning, der får skoen til at føles lidt blødere og giver mere støddæmpning
    • Bredere sål for øget stabilitet
    • Ny overdel giver bedre pasform og fleksibilitet

3 grunde til, at New Balance Fresh Foam X 1080v14 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du træner til et halv- eller helmaraton

New Balance 1080v14 er designet til at løbe lange distancer. Når du træner til et (halv-)maraton, løber du naturligvis mange kilometer, og så er det rart at have en løbesko med rigtig god støddæmpning. Takket være den tykke Fresh Foam X-mellemsål vil du restituere meget hurtigere, da du mærker mindre til underlaget, mens du løber.

Opsomming 2

Som begynderløber er det bedst med høj komfort

En løbesko med masser af støddæmpning som 1080v14 er ikke kun ideel til langdistanceløbere, men også til nybegyndere. Hvis du ikke er vant til at løbe endnu, er det rart at have en sko, hvor du oplever en masse komfort. Så føles det nemmere at løbe end i de slidte kondisko, du måske har stående i skabet.

Opsomming 3

Du har en lidt bredere (for-) fod

New Balance 1080 er designet lidt bredere end en gennemsnitlig løbesko, og overdelen giver en vis strækbarhed. Det gør skoen fantastisk til en lidt bredere fod. Klemmer dine fødder i en løbesko med standardbredde? Så vælg New Balance 1080v14 i den brede version eller den ekstra brede version.

New Balance 1080v14 er som en blød madras, som du lægger dig på efter en lang dag med hårdt arbejde. Skoen er vidunderligt blød og behagelig. Den giver mig lyst til at løbe endnu længere!

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

New Balance Fresh Foam har nu været til i 10 år. New Balance arbejder med “data-to-design”, hvilket betyder, at mange løbestile studeres og undersøges. Baseret på de forskellige løbestile justeres støddæmpningen til løbernes behov. For eksempel har de fleste løbere brug for mere støddæmpning i hælen, da det er der, hvor leddene belasted med 3 til 5 gange kropsvægten. Derfor har Fresh Foam-modellerne en tendens til at være mere stødabsorberende i hælen og en smule fastere i forfoden for at give tilstrækkelig stødabsorbering i alle områder. For at fejre Fresh Foam’s 10-års jubilæum er New Balance Balos blevet lanceret, en løbesko med superfoam. Vil du vide mere om denne model? Så læs vores anmeldelse af New Balance Fresh Foam X Balos.

https://21run.com/blog/dk/2024/07/new-balance-fresh-foam-x-balos/

Overdel i teknisk mesh

Giver masser af åndbarhed, og den fastgjorte skotunge holder dine fødder på plads i skoen

Fresh Foam X-støddæmpningsmateriale

Mellemsålens honeycomb-struktur giver ultra-dæmpning og uovertruffen komfort

Ndurance-ydersål

Robust gummiydersål med bred hæl- og forfodsbase for øget stabilitet

Historien om New Balance og kyllingen

I 1906 blev New Balance grundlagt af skomageren William J. Riley. Han ønskede at hjælpe folk med fodproblemer ved at skabe specielt tilpassede sko og indlægssåler. En dag så han kyllingerne udenfor på sin gård og funderede over, hvorfor en kylling mon står så stabilt. Kyllingens fødder er i en position med spredte tæer, som gør det muligt for kyllingen at stå meget stabilt oprejst. Riley tog dette som sit udgangspunkt for at designe løbesko. Derfor er New Balances løbesko altid en smule bredere i forfoden, så der er plads nok til, at tæerne kan sprede sig og udvide sig.

3 egenskaber i New Balance Fresh Foam X 1080v14

Opsomming 1

Bequemes Obermaterial

Die gefaltete Zunge dieses Schuhs ist an beiden Seiten mit dem Obermaterial verbunden, sodass kein Schmutz in den Schuh eindringen kann und die Zunge zentriert bleibt. Die Fersenkappe ist innen verstärkt und bietet Unterstützung im Knöchelbereich. Das Mesh-Material ist im Mittelfußbereich etwas fester, während es im Vorfußbereich sehr dehnbar und damit auch sehr atmungsaktiv ist. Als letzten Schliff verfügt das Obermaterial über eine verstellbare Schnürung, um eine perfekte Passform zu gewährleisten.

Opsomming 2

Fresh Foam X-Zwischensohle

Ausgestattet mit der superweichen Fresh Foam X-Zwischensohle, bietet der New Balance 1080v14 ultimative Dämpfung und unvergleichlichen Komfort. Die Sohle hat eine Wabenstruktur für zusätzliche Dämpfung bei der Landung und ein reaktionsfreudiges Gefühl beim Absetzen. Dieser Schaumstoff, der zu etwa 3 % aus organischem Material besteht, sorgt für angenehmen Komfort. Die EVA-Einlegesohle bietet an den benötigten Stellen zusätzliche Unterstützung und sorgt für eine flexible Passform. Das Rocker-Profil der Zwischensohle sorgt für ein geschmeidigeres und natürlicheres Gefühl beim Abrollen von der Ferse bis zu den Zehen.

Opsomming 3

NDurance-Außensohle

Dank der NDurance-Gummiaußensohle hat man beim Laufen überragenden Grip und eine extrem strapazierfähige Außensohle. Im Vergleich zum Vorgänger wurden die Ferse und der Vorfuß breiter gestaltet, sodass der Schuh stabiler ist. Dadurch ist der Schuh für verschiedene Laufstile geeignet, egal ob man auf der Ferse oder eher auf dem Vorfuß landet. In verschleißgefährdeten Bereichen bietet die NDurance-Technologie zusätzlichen Schutz, damit der Schuh länger hält.

New Balance 880v14 versus New Balance 1080v14

Når det gælder komfort og daglig træning, har New Balance mange muligheder at byde på. De mest populære neutrale løbesko er New Balance 880 og 1080. Men hvilken skal du vælge? New Balance 1080 har mest støddæmpning og er beregnet til at løbe lange distancer som halv- og helmaraton. 880 har en mere allround karakter, er lidt lettere i vægt og giver mere føling med underlaget. Derfor er 880 New Balances mest alsidige løbesko. Vi har opstillet forskellene mellem de to modeller i en tabel herunder.

New Balance Fresh Foam-kollektionen

Vil du vælge de bedste New Balance-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores Shoe advisor.

New Balance 1080v14 er en del af Fresh Foam X-familien. Fresh Foam X-kollektionen har fået sit navn fra New Balances støddæmpningsmateriale. Sålerne er udviklet på baggrund af data fra tusindvis af løbere. Fresh Foam X-sålen leverer forskellige typer støddæmpning og støtte på forskellige dele af skoen. De mest populære neutrale Fresh Foam X-modeller er 880 og 1080. Der findes også New Balance Fresh Foam X More til alle dem, der elsker maksimal støddæmpning. Og med New Balance Balos har du en sko med maksimal støddæmpning og maksimal energireturnering til tempotræning. Så der er en passende model til enhver løber.

Eksempel på New Balance skorotation sko

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra New Balance.

Allround – New Balance 1080
Tempo/interval – New Balance Fuelcell Rebel
Konkurrence – New Balance Fuelcell Trainer / Elite

Test af New Balance 1080v14

Vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Daan Glories erfaringer med denne sko.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer New Balance Fresh Foam X 1080v14

Skotype
Allround løbesko
Offset
8 mm
Vægt
Ca. 235 gr dame / 298 gr herre
Løbertype
Neutral
Dæmpningstype
Fresh Foam X

Forventninger

“Den forrige version af New Balance 1080 blev modtaget med lidt blandede tilbagemeldinger. Skoen var blevet meget blødere og derfor lidt for ustabil for nogle løbere. Andre elskede opdateringen og nød den superbløde og støddæmpede løbeoplevelse. Jeg følte også, at den var blevet lidt for blød, og er spændt på at se, om 1080v14 er blevet lidt mere stabil. Udseendemæssigt ligner den lidt mere Fresh Foam More, som er New Balances løbesko med maksimal støddæmpning.”

Slutspurten

Med Fresh Foam 1080v14 tager New Balance et godt skridt i retning af en stabil og pålidelig løbesko med masser af støddæmpning. Forgængeren var enormt innovativ, men lidt mindre brugbar for nybegyndere eller løbere med en lidt tungere løbestil. Takket være den bredere base er skoen nu meget mere stabil, men den karakteristiske og fjedrende Fresh Foam-støddæmpning er bevaret. Derfor kan du sagtens bruge denne sko til alle dine daglige udholdenhedsløb, hvor tempoet ikke nødvendigvis er så vigtigt. Til tempotræning anbefaler vi New Balance FuelCell Rebel eller Propel.

New Balance Fresh Foam X 1080v14 minder om Saucony Triumph og HOKA Skyflow. Det er også løbesko med masser af støddæmpning til enhver slags træning. Den store forskel er, at 1080v14 er lidt lettere og har en lidt mere aggressiv rockerform, der hjælper din fod under afviklingen til afsættet.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek New Balance 1080v14 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.