Skip to main content

Review

Saucony Tempus 2 – Endelig en sko, der er let, hurtig OG stabil

I årevis har løberen med overpronation været relativt dårligt stillet. De var nødt til at vælge mellem en tung sko med tilstrækkelig stabilitet eller en hurtig, men ustabil sko. Det har Saucony ændret på med Tempus. Superfoam fra deres konkurrencesko er kombineret med en stabil EVA-frame for at opnå en unik kombination af energireturnering og stabilitet. Fordi Tempus-sålen var så vellidt, er det kun overdelen, der er blevet forbedret i Tempus 2.

Hvad er nyt?

  • Opdateret Engineered Mesh giver ekstra styrke omkring midtfoden
Shop dame-modelShop herre-model
Blog zijbalk stad

3grunde til, at Saucony Tempus 2 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du er på udkig efter en sko til hurtig træning

Takket være PWRRUN-PB-skummet i hælen og forfoden er Tempus 2 mere responsiv end en almindelig træningssko. Det gør det lettere at løbe i et højere tempo, fordi skummet komprimeres mere, men springer også hurtigere ud igen. Du kan også bruge Tempus 2 til konkurrenceløb.

Opsomming 2

Du har brug for ekstra stabilitet

Hvis du er en løber med overpronation, kan en sko med ekstra fasthed på indersiden af foden være en god løsning. Når du løber længere, og dine ben bliver mere trætte, har fødderne ofte en tendens til at pronere (falde indad). Her giver Tempus 2 den ekstra støtte, du har brug for.

Opsomming 3

Du træner til et halv- eller helmaraton

Saucony Tempus 2 er en sko, der ikke kun er responsiv, men også let. Det gør den også til en sko, du kan bruge til lange udholdenhedsløb. Særligt hvis du skal løbe udholdenhedsløb på mere end 30 kilometer under din maratonforberedelse – her er det ikke rart med en sko, der er for tung.

"Saucony Tempus 2's hastighed og stabilitet gør den super velegnet til en stor gruppe løbere, der tidligere har været underprioriteret."

Menno Munster – Produktekspert

Vidste du…

Saucony Tempus 2 benytter genbrugsmaterialer til overdelen, hvilket ikke kun er super komfortabelt, men også rigtig godt for miljøet. Det betyder, at du bidrager til en mere bæredygtig verden, mens du arbejder på at nå dine løbemål. Desuden har Saucony opbygget et godt ry som et mærke, der konstant innoverer for at forbedre præstation og komfort for løbere. Introduktionen af PWRRUN PB og en PWRRUN-frame i Tempus 2 viser, hvordan de bliver ved med at hæve standarden.

Saucony Tempus 2 i detaljer:

PWRRUN PB

Top støddæmpning og energireturnering

PWRRUN-frame

Giver stabilitet og støtte

FORMFIT-overdel

Passer perfekt til din forfod

XT-900-gummi

Slidstærk ydersål med lang levetid

3egenskaber i Saucony Tempus 2

Opsomming 1

PWRRUN PB

Dette nye støddæmpningsmateriale giver en blødere og mere responsiv følelse end forgængeren. Det hjælper med at gøre hvert skridt lettere og giver et energisk boost, som især er rart under de længere løbeture.

Opsomming 2

FORMFIT

Dette design gør, at skoen passer bedre til din fods form. Det sikrer en behagelig og fast pasform, som gør det mindre sandsynligt, at du får vabler og gnavesår under dit løb.

Opsomming 3

Forstærket hælkappe

Tilføjelsen af en forstærket hælkappe giver ekstra stabilitet og beskyttelse. Det sikrer, at hælen holdes på plads, hvilket kan hjælpe med at forebygge skader, især på længere distancer.

Saucony Guide 17 eller Saucony Tempus 2?

Når man tænker på en let løbesko til overpronation, ledes tankerne hurtigt til Saucony Guide. Den nyeste Guide er også ret let og vejer præcis det samme som Tempus. Men hvad er så forskellen? Guidens mellemsål består udelukkende af PWRRUN-skum og har et lavere offset. Det gør Guide mere velegnet til løbeture i roligt tempo, mens Tempus brillierer ved et højere tempo på grund af sin responsivitet.

Sauconys kollektion af løbesko til overpronation

Ud over Guide 17 og Tempus 2 er der endnu en mulighed fra Saucony til løbere med overpronation, nemlig Hurricane 24, som er den mest komfortable og stabile løsning i sortimentet. Det betyder dog også, at denne sko er lidt tungere og mindre egnet til højere hastigheder.

Eksempel på Saucony skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Saucony.

Allround – Hurricane 24
Tempo/Interval – Tempus 2
Konkurrence – Kinvara Pro

Test af Saucony Tempus 2

Vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Menno Munsters erfaringer med denne sko.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Tekniske specifikationer Saucony Tempus 2

Type sko
All-round løbesko
Offset
6 mm (38 mm hæl / 32 mm forfod)
Vægt
Ca. 269 gram herre-model, ca. 232 gram dame-model
Type løber
Overpronation
Dæmpningstype
PWRRUN PB og PWRRUN

Forventninger

“Med kun en opdatering af overdelen forventer jeg ikke de store ændringer i forhold til den første Tempus, men det er slet ikke nogen dårlig nyhed. Den første Tempus var trods alt en rigtig god sko. Overdelen var dog lidt til den rummelige side og havde tendens til at krølle lidt sammen på løbere med en smallere fod. Hvis dette også er blevet forbedret, vil den nye Tempus være helt fantastisk.”

Slutspurten

Saucony Tempus 2 sikrer, at den superfoam, vi kender fra konkurrencesko, nu også er tilgængelig for løbere med overpronation, så de også kan nyde godt af en let sko med masser af respons. Tempus var den første i rækken og er stadig noget helt særligt i klassen. Andre mærker har nu også hurtige løbesko til overpronation, som for eksempel Brooks Hyperion GTS.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Saucony Tempus 2 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.