Skip to main content

Review

ASICS MetaFuji Trail – Hurtig på stier og i bjergene

Mit dem ASICS MetaFuji Trail erklimmst du die höchsten Berge und läufst Slalom hinunter auf den schönsten Trails. Diese Trailrunning-Schuhe mit Carbonplatte sind gemacht für Trailrunner, die vor keiner Herausforderung zurückschrecken. Mit einer Kombination aus beispiellosem Grip, reaktionsschneller Dämpfung und Schutztechnologien bist du bereit, durch Schlamm, über Felsen und entlang steiler Hügel zu fliegen. Ziehe sie an und gib dir einen Geschwindigkeitsschub.

Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at ASICS MetaFuji Trail er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du deltager i konkurrence-trailløb

ASICS MetaFuji Trail er den ultimative konkurrencesko til stierne. Det er den hurtigste ASICS trailsko til dato. Det kan denne model takke carbonpladen for, for den er designet specielt til stier, og hjælper med at lede energien fremad. Takket være Flytefoam Turbo-skummet i det øverste lag oplever du også maksimal energireturnering og en letvægtsfølelse under fødderne.

Opsomming 2

Du løber på svære og tekniske stier

ASICSGRIP-ydersålen og den brede forfod gør MetaFuji Trail velegnet til svære og tekniske stier. Ydersålen har et ekstra lag, der leder snavs og mudder væk så hurtigt som muligt for at give bedre greb og vægt.

Opsomming 3

Du løber regelmæssigt lange trailløb

Selv hvis du vil tage det roligt på stierne, har MetaFuji Trail meget at byde på. Dæmpningsmaterialet Flytefoam Turbo opfanger stød fra løb og omdanner dem til fremadrettet energi. Det er praktisk på lange ture, da stødbelastningen er lidt større ved løb i højden end ved løb på asfalt. Og dagen efter kan du sagtens tage af sted igen til endnu en trailløbstur!

"Carbon trailsko udvikler sig i et hurtigt tempo. ASICS MetaFuji Trail viser, at carbon virkelig tilfører værdi, når man løber på stierne."

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

MetaFuji Trail blev skabt i samarbejde med ASICS-atleten Andreu Simon. Denne professionelle trailløber fra Spanien har vundet flere trailløb, herunder det 128 km lange Transgrancanaria 2023. Skoen blev testet og perfektioneret i timevis på Institute of Sport Science (ISS) i Japan ved hjælp af feedback fra Andreu og andre atleter, samt resultater af slitageprøver.

ASICS MetaFuji Trail i detaljer

Motion Wrap-overdel

Forbedrer lockdown og holdbarhed med let og åndbar mesh, forstærket med elastisk materiale i mellemfoden.

FF BLAST™ PLUS & FF BLAST TURBO

To typer dæmpning, der giver den perfekte balance mellem komfort og reaktionsevne.

Carbonplade

Hjælper dig med at løbe mere effektivt ved at understøtte den fremadrettede bevægelse.

ASICSGRIP-ydersål

Med et ekstra lag, der fjerner snavs og mudder så hurtigt som muligt for bedre greb og vægt.

Designet med tanke på miljøet

Mindst 89% af skoens overdel er blevet genbrugt. Der er også brugt mindre vand, og carbonudledningen blev reduceret under produktionen. Skoens indersåler, tåkappe, snørehuller, skotunge og -kant er alle lavet af genbrugsmaterialer. Så hvis du vælger MetaFuji Trail, træffer du et miljømæssigt bæredygtigt valg.

3egenskaber ved ASICS MetaFuji Trail

Opsomming 1

Motion Wrap-overdel

MetaFuji Trail har en overdel lavet af det superlette Motion Wrap-mesh. Dette mesh er designet til højhastighedsløb og holder midtfoden perfekt på plads. Det betyder, at du ikke glider i skoen, hvilket selvfølgelig er meget vigtigt, når du løber i terrænet. Desuden er overdelen åndbar og føles meget behagelig. Skoens tåkappe er forstærket og giver beskyttelse mod sten og andre skarpe forhindringer.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Turbo & Blast Plus dæmpningsmateriale

Magien i denne sko ligger i mellemsålen. Den består nemlig af to forskellige støddæmpningsmaterialer. Det øverste lag er det fjerlette Flytefoam Turbo, som vi kender fra Metaspeed-kollektionen til landevejsløb. Dette skum er ikke kun meget behageligt, men returnerer også en masse energi. Det får dig til at føle, at du står på en trampolin. Det nederste lag er Flytefoam Blast Plus-skummet. Det er lidt fastere og giver derfor stabilitet og en blød landing.

Opsomming 3

Carbonplade i mellemsålen giver fart

Mellem de to lag skum ligger en carbonplade, der er specielt designet til trailrunning. Pladen gør, at du oplever en masse stabilitet og respons. Du kan nemt holde tempoet under dit trailløb. Carbonpladen er placeret i hele trailskoens længde.

ASICS MetaFuji Trail versus Fuji Speed 3

ASICS MetaFuji Trail og Fuji Speed 3 har begge fokus på hastighed og indeholder begge en carbonplade. Fuji Speed 3 har dog en lidt tyndere mellemsål, hvilket gør den velegnet til hurtigere konkurrenceløb i mindre teknisk og udfordrende terræn. MetaFuji Trail er det bedste valg for dem, der skal løbe på hårde og meget tekniske stier. Den avancerede støddæmpning gør denne sko ideel til lange, udfordrende konkurrenceløb.

ASICS’ kollektion af trailsko

Er du usikker på, hvilken ASICS trailsko du skal vælge? Med vores online shoe advisor får du personlig rådgivning baseret på dit løbemønster ved at optage en video. Vi gør det også nemt for dig med vores skomatrix. Denne matrix giver dig et overblik over, hvilken ASICS trailsko der giver dig den bedste støtte og støddæmpning. ASICS Trabuco er den mest alsidige trailsko, som du kan bruge til enhver form for træning, og den er meget stabil takket være den brede sål. Er du på udkig efter mere støddæmpning? Så er Trabuco Max det bedste valg, da den har mere støddæmpende materiale i mellemsålen til lange (ultra)ture. Hvis du er til høj fart er ASICS Fuji Lite, Fuji Speed og MetaFuji Trail gode valg. Fuji Lite er let og har ikke en carbonplade, så den er også god som allrounder og til dine afslappede trailløb.

Eksempel på ASICS skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra ASICS.

Allround – ASICS Trabuco / Trabuco Max
Tempo/Interval – ASICS Fuji Lite
Konkurrence – Asics MetaFuji Trail

Test af ASICS MetaFuji Trail

Vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Daan Glories erfaringer med denne sko.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer ASICS MetaFuji Trail

Type sko
Trailsko
Offset
5 mm (44 mm hæl 39 mm forfod)
Vægt
260 gram
Type løber
Neutrale løbere
Dæmpningstype
Flytefoam Blast Turbo + Flytefoam Blast Plus
Carbonplade
Ja

Forventninger

“ASICS MetaFuji Trail ser ved første øjekast meget komfortabel ud på grund af den tykke mellemsål. Jeg ser mange ligheder med Metaspeed Sky og Edge, især mængden af skum i forfoden. Jeg træner i øjeblikket til Valencia Marathon og løber et hurtigt trailløb ca. hver måned for at udfordre mig selv. Desuden er det et godt boost for mine udholdenhedsevner. Og så har jeg også et mål om at komme på podiet. Jeg er nysgerrig efter, om MetaFuji Trail også er velegnet til korte og hurtige trailløb på op til 20 km.”

Slutspurten

Med MetaFuji Trail sætter ASICS virkelig prikken over i’et på deres kollektion af trailsko. ASICS Fuji Speed var allerede en god trailsko i carbon, men den var mere fokuseret på hurtige og korte trailløb. Nu har fans af langdistance-trails også et godt alternativ med carbon, masser af støddæmpning og optimalt greb. Vi anbefaler denne trailsko til øvede trailløbere og dem, der ønsker at maksimere deres præstation. Er du lige begyndt på trailløb? Så er ASICS Trabuco et godt valg for dig.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek ASICS MetaFuji Trail ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.