Skip to main content

adidas Adizero Adios Pro 4 – Efterlad dine rekorder i støvet

adidas Adizero Adios Pro 4 er den ultimative konkurrencesko, hvis du vil knuse dine personlige rekorder på halv- og helmaraton. Med en kombination af Lightstrike Pro, Energy Rods 2.0 og en opdateret overdel er skoen ikke bare lettere end nogensinde, men giver også mere komfort. Lighttraxtion-ydersålen er vægtbesparende og giver dig optimalt greb under ethvert konkurrenceløb. Denne sko er virkelig hurtig, kan du følge med?

Hvad er nyt?

  • Ny let og åndbar Lightlock-overdel
  • Blødere Lightstrike Pro-støddæmpningsmateriale med høj energireturnering
  • Energy Rods 2.0 med carbon er blevet spidsere ved tæerne
  • Ny ydersål med Lighttraxion-teknologi

adidas Adizero Adios Pro 4 vil være tilgængelig fra januar 2025.

Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at adidas Adizero Adios Pro 4 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du vil have en af de hurtigste konkurrencesko på markedet

Med kun 205 gram, to lag Lightstrike Pro-superfoam og en carbonkonstruktion er adidas’ Adios Pro 4 en af de hurtigste konkurrencesko, der findes. Der er allerede sat flere nationale, europæiske og verdensrekorder med den tidligere version. Desuden har skoen været på podiet ved store maratonløb hver gang. Det viser, at det ikke kun er en hurtig sko, men også rigtig mange topatleters valg. Lightstrike Pro-skummet er let og giver den højeste energireturnering, så du kan løbe i et højt tempo, selv når du bliver træt.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en stabil konkurrencesko med carbon

adidas Adizero Adios Pro 4 er en konkurrencesko med carbon, som er velegnet til (halv)maratonløbere på alle niveauer. Det er ligegyldigt, om du løber i 2,5 eller 4 timer, da carbonkonstruktionen løber parallelt med fodknoglerne, hvilket hjælper dig med at afvikle mere effektivt. Desuden er hælen lidt bredere sammenlignet med andre carbonsko, så du vil opleve en masse stabilitet under landingen.

Opsomming 3

Du træner op til et halv- eller helmaraton

Pro 4 fra adidas er designet til at løbe halv- og helmaraton. Denne carbonsko har en såltykkelse på næsten 4 cm, så du kan opleve masser af støddæmpning og komfort, mens du løber lange distancer. Har du planer om at løbe et kortere løb på 5 eller 10 km? Så kan du også vælge adidas Adizero Takumi Sen, da denne model har en tyndere mellemsål, som gør den lettere i vægt og præsterer lidt bedre, når du løber på en rute med flere sving.

"Vi har måttet vente et stykke tid på den, men ventetiden er i høj grad blevet belønnet. adidas Adizero Adios Pro 4 er lettere, hurtigere og mere komfortabel end nogensinde."

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Atleterne hos adidas testede Pro 4 grundigt i laboratoriet og under træningssessioner på landevejen, og atleterne var meget begejstrede. En af atleterne kommenterede: “adidas Adizero Adios Pro 4 føles meget afbalanceret. Den føles virkelig som en forlængelse af min krop, så jeg kan blive ved med at løbe i et højt tempo”.

adidas Adizero Adios Pro 4 i detaljer

Lightlock-overdel

Lightlock-overdelen er en vævet struktur, der giver høj slidstyrke og optimal støtte, selv under våde forhold.

Lightstrike Pro-dæmpningsmateriale

Et særdeles responsivt skum fra adidas, der giver letvægtsdæmpning og energireturnering.

Energy Rods 2.0 carbonkonstruktion

Carbonkonstruktion, der sikrer en effektiv og eksplosiv afvikling.

Lighttraxion- og Continental-ydersål

En ny type gummi, der er lettere i vægt, men kan tilbyde det samme faste greb under racerforhold. På forfoden er der en stribe Continental-gummi for ekstra holdbarhed.

Interview om adidas Adizero Adios Pro 4

Vi fik lov til at stille nogle spørgsmål til produkteksperterne hos adidas om den nyeste Adizero Adios Pro 4 konkurrencesko. Hvad er ændringerne i forhold til forgængeren, og hvem egner den sig bedst til?

Hvad er målgruppen for adidas Adizero Adios Pro 4?

“adidas Adizero Pro 4 er lavet til et bredt udvalg af løbere – ikke kun dem, der løber maraton på under 3 timer. Skoens stabile karakter er bevaret, men skoen er nu gjort lettere og støddæmpningen lidt blødere for at give komfort, når man løber lange distancer. Så løbere, der løber et maraton på 4 timer, kan også sagtens vælge Adios Pro 4.” 

Er der foretaget nogen ændringer af Energy Rods i carbon?

“Ja, vi har taget ved lære af innovationen af adidas Adizero Adios Pro Evo. Det er en meget eksklusiv konkurrencesko i carbon, som kun vejer 138 gram, hvilket er den letteste på markedet. Rockeren (afrundingen af forfoden) starter nu tidligere, fra ca. 2/3 af skoen. Der er lavet mange undersøgelser, og denne rocker-udformning gør, at løberen kan afvikle mere effektivt under løb.”

Hvordan er Adios Pro 4 blevet gjort mere stabil?

Volumen i forfoden er blevet gjort lidt bredere for at give mere stabilitet. Som en ekstra bonus er der placeret lidt mere skum i forfoden. Det betyder, at du oplever mere komfort under afsættet.

Hvad er forskellen på materialet i overdelen i forhold til Pro 3?

Lightlock-overdelen er meget blød, har mere stretch og smyger sig om dine fødder sammenlignet med Pro 3. Snøresystemet er gjort lidt smallere og mere lige, så der er mindre pres på foden. Det vævede ripstop-materiale er let og fugttransporterende. Materialet har stretch i siderne, så din fod kan stå lidt fastere i skoen.

Er der foretaget nogen ændringer af Lightstrike Pro-dæmpningsmaterialet?

Ja, støddæmpningsmaterialet er blevet gjort lidt blødere, hvilket også gør, at det føles lettere under fødderne. Dette skum blev også udviklet på baggrund af innovationen med Adios Pro Evo. 

Hvordan adskiller ydersålen sig fra den tidligere version?

Lighttraxion-gummiet er designet til at give samme holdbarhed og greb som Continental-gummiet, men er lidt lettere i vægt. I forfoden er der lige under fodballen placeret en stribe Continental-gummi. Det giver mere greb under afsættet. Dette er også baseret på data fra atleter, der løber i konkurrencetempo, hvilket gjorde det muligt for os at se afviklingen af ydersålen.

3egenskaber ved adidas Adizero Adios Pro 4

Opsomming 1

Let og robust overdel

Lightlock-overdelen er en ny type materiale, som adidas har udviklet til at omslutte foden bedre, men med færre trykpunkter eller irritationer. Materialet har en vævet struktur, der gør det tyndt, stærkt og vandafvisende. Derudover er overdelen let, meget åndbar og giver støtte uden unødig vægt.

Opsomming 2

Maksimal energiudnyttelse takket være Lightstrike Pro og Energy Rods 2.0

Lightstrike Pro-skummet i mellemsålen er et meget responsivt skum, som giver et højt energireturneringsniveau ved hvert skridt. Det betyder, at du kan løbe hurtigere med mindre energitab, perfekt til konkurrenceløb, hvor hvert sekund tæller. Energy Rods 2.0 er carbonrør, der ligger parallelt med dine fodknogler. De giver unik støtte til mellemfoden og resulterer i et mere eksplosivt afsæt. Sammenlignet med forgængeren er carbonrørene i forfoden blevet gjort lidt stejlere for at give en mere effektiv kraftoverførsel under konkurrenceløb.

Opsomming 3

Lighttraxion- og Continental-ydersål

Lighttraxion-ydersålen er designet til ekstremt greb under træning og konkurrence. Materialet er let, men giver stadig tilstrækkeligt greb, selv på våde veje. Det sikrer, at du har maksimal kontrol i hurtige sving og på lige strækninger. På forfoden er der placeret Continental-gummi for at give mere greb og holdbarhed under afsættet.

adidas Adizero Adios Pro 4 vs. Adizero Prime X

adidas Adizero Adios Pro 4 og Adizero Prime X er begge konkurrencesko med carbon. Den største forskel er, at Prime X har en tykkere mellemsål og indeholder en carbonplade ud over Carbon Energy Rods. I lovlige konkurrencesko er to carbonplader forbudt, og såltykkelsen må ikke overstige 4 cm. Atleter, der konkurrerer om en podieplacering, må derfor ikke deltage i et løb med Prime X, men kan bruge den til hurtige og lange træningspas. Prime X gør det nemt at løbe hurtige tider på grund af dens højere energireturnering.

adidas Adizero Adios Pro 4
Offset Vægt Foam Kendetegn
6 mm (39 mm hæl / 33 mm forfod) 205 Gram Lightstrike Pro Høj energireturnering med ét lag carbon
Adidas Adizero Prime X 2 Strung
Offset Vægt Foam Kendetegn
7 mm (50 mm hæl / 43 mm forfod) 295 Gram Lightstrike Pro Høj energireturnering med to lag carbon

adidas’ Adizero-kollektion

Adizero-kollektionen har været en favorit blandt løbere i årevis. Med tilføjelsen af innovative teknologier som Energy Rods og Lighstrike Pro-skum fortsætter adidas med at sætte en høj standard for konkurrencesko. Målet er at give løberne de værktøjer, de skal bruge for at dominere hvert eneste konkurrenceløb. adidas Boston er temposkoen med glasfiberrør og superskum, der giver dig mulighed for at træne i højt tempo. Adizero Adios Pro og Adizero Prime X er de ultimative konkurrencesko med carbonforstærkede Energy Rods. Prime X har en ulovlig såltykkelse over 4 cm samt to carbonplader, der giver maksimal energireturnering under træning og konkurrenceløb. Til eliteløbere er der designet Adizero Adios Pro Evo, som er den letteste konkurrencesko i carbon, der nogensinde er lavet.

Vil du vælge den bedste adidas konkurrencesko? Så udfyld vores online shoe advisor eller tjek vores skomatrix, hvor vi rangerer skoene i forhold til støddæmpning og energireturnering (responsivitet).

Eksempel på adidas skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra adidas-løbesko.

Allround – adidas Supernova Rise / Prima
Tempo/Interval – adidas Adizero Boston
Konkurrence — adidas Adizero Adios Pro 4 / Takumi Sen

Test af adidas Adizero Adios Pro 4

Vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Daan Glories erfaringer med denne sko.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer adidas Adizero Adios Pro 4

Type sko
Konkurrencesko
Offset
6 mm (39 mm hæl – 33 mm forfod)
Vægt
205 gram
Type løber
Neutral
Dæmpningstype
Lightstrike PRO

Forventninger

Forventninger
“adidas Adizero Adios Pro 3 har været min mest foretrukne konkurrencesko nogensinde. Jeg løb alle mine PR’er i den, inklusive mit maraton på 2.40.43 i Rotterdam sidste år. Skoen er let, giver en utrolig mængde energi retur og er også meget stabil. Jeg kunne især godt lide den stabilitet og holdbarhed, da Continental-sålen holdt til hele 600 km. Jeg er nysgerrig på at se, hvordan Adios Pro 4 føles, og om den stadig er velegnet til en stor målgruppe; fra 4-timers maratonløberen til eliteløberen.”

Slutspurten

Med Adizero Adios Pro 4 viser adidas, at de godt kan fortsætte med at udvikle carbonsko, men uden at ændre på skoens store styrke. Denne konkurrencesko er stadig velegnet til alle maratonløbere, uanset om du løber i 4 timer eller 2,5 timer. Den redesignede ydersål giver et godt greb, og takket være carbon Energy Rods føler du en masse stabilitet. Men vigtigst af alt; denne carbon-racer er enormt hurtig. Med kun 205 gram og opdateret Lightstrike Pro-skum får du maksimal støddæmpning og energireturnering til lange distancer. Hvis du er mere til distancer på 5 eller 10 km, anbefaler vi i stedet adidas Adizero Takumi Sen til formålet.

adidas Adizero Adios Pro 4 ligner Saucony Endorphin Elite og Nike Vaporfly 3, som også er hurtige konkurrencesko i carbon til halv- og helmaratonløb. Den store forskel er, at adidas ikke har en decideret carbonplade, men i stedet carbonrør, hvilket betyder, at der er mere superfoam i forfoden. Desuden er bunden af hælen ret bred, hvilket gør Pro 4 stabil, selv når du lander lidt længere tilbage på hælen.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek adidas Adizero Adios Pro 4 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.