Skip to main content

Review

Salomon S/Lab Genesis Spine – Til lange trailløb om vinteren

 Salomon S/Lab Genesis Spine er designet til de mest tekniske stier under vinterforhold. Oplev stabilitet, suverænt greb og frem for alt optimal beskyttelse af dine fødder. Takket være den særlige trail gaiter (gamacher) vil sten blive holdt ude af skoen under alle dine trailløb. Hvilket eventyr skal du ud på?

Hvad er nyt?

  • Ny model fra Salomon specifikt designet til lange trailløb under vinterforhold.

Salomon S/Lab Genesis Spine vil være tilgængelig fra den 6. september

Shop dame-modelShop herre-model
What is trailrunning

3grunde til, at Salomon S/Lab Genesis Spine er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du løber trailløb om vinteren

Salomon S/Lab Genesis er en perfekt trailsko til vinterforhold. Med en vandafvisende lynlås og gamacher hjælper Genesis Spine med at beskytte dine fødder mod sten eller teknisk terræn. Desuden får du ekstra støtte over midten af foden fra den robuste og lukkede overdel.

Opsomming 2

Du ønsker masser af støddæmpning til langdistance-stier

Uanset hvor lang og hård stien er, får du takket være den tykke Energy Foam-mellemsål masser af støddæmpning til at overvinde enhver langdistancesti. Skummet er let og giver en massiv støddæmpning, der skubber dig fremad for hvert skridt, du tager.

Opsomming 3

Du har brug for lidt mere stabilitet på tekniske stier

Mellem ydersålen og mellemsålen sidder Active Chassis. Denne robuste ramme giver ekstra beskyttelse af foden og sikrer et stabilt løb. Rammen i skoen giver en stabil base for foden, hvilket er vigtigt, når man løber på tekniske stier. Den hjælper med at stabilisere foden og reducerer risikoen for forstuvninger eller skader.

Salomon Sense Ride 5 trail running shoes women
Salomon Sense Ride 5 trailrunning shoes
Salomon Sense Ride 5 trailrunning shoes
"Salomon S/Lab Genesis Spine er den ultimative trailsko til vinterforhold. Hver eneste detalje i skoen rammer plet. Overdelen beskytter, støddæmpningen er perfekt, og grebet er enestående."

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du..

Salomon S/Lab Genesis Spine blev udviklet i samarbejde med rockkunstneren David Penney. Han deltog i 2022 Spine Race i England. Det er et trailløb over en distance på 268 miles på tværs af “Englands rygrad”. Desværre måtte han opgive på grund af smerter og manglende energi. I 2023 stillede han op igen for at få revanche, og det lykkedes ham at gennemføre, sikke en præstation!

Salomon S/Lab Genesis Spine i detaljer:

Indbygget trail gaiter (gamacher)

med vandafvisende lynlås holder sten og andet snavs ude

Quicklace-snøresystem

så du kan tage trailskoene på og af på i et snuptag

Energy Foam

leverer masser af stødabsorbering under korte og lange trailløb

Active Chassis

stabiliserer foden og forebygger ankelforstuvninger

Contagrip All Terrain-ydersål

med dobbeltmønstret profil giver et super sikkert greb på selv de mest tekniske stier

3egenskaber i Salomon S/Lab Genesis Spine

Opsomming 1

Indbygget trail gaiter (gamacher)

Den indbyggede trail gaiter har en vandafvisende lynlås. Gamachen er lavet af en særlig film, der filtrerer sten fra og giver ekstra beskyttelse over midten. Dine fødder holdes på plads af denne konstruktion, så løberen kan fokusere på det stenede eller tekniske terræn.

Opsomming 2

Active Chassis™

Active Chassis er et smart koncept fra Salomon, der guider foden uden at tilføje en tung korrektionsblok. Under tekniske trailløb forhindrer dette støttesystem, at du forstuver din ankel. Dens stabile natur betyder, at du kan bruge S/Lab Genesis Spine til både ultraløb i bjergene og udfordrende stier i skove med masser af træstubbe og andre forhindringer.

Opsomming 3

Contagrip-ydersål med groft mønster

For at sikre et overlegent greb har denne model Contagrip-ydersål, så du kan tage ud på enhver slags sti, fri for bekymringer. Sålen giver optimalt greb på våde, løse overflader såvel som på tørre og hårde overflader. Sålen tilpasser sig enhver overflade uden at gå på kompromis med grebet. Den store afstand mellem knopperne i sålmønsteret gør, at mudder og andet snavs let kommer fri af sålen.

Salomon S/Lab Genesis eller Genesis Spine?

S/Lab Genesis er Salomons allround trailsko til lange stier med en standardoverdel. Denne model har en integreret sok og sikrer, at der ikke kommer snavs ind i skoen. S/Lab Genesis Spine er kendetegnet ved den robuste trail gaiter, der er specielt designet til trailløb i sne og kulde.

Salomons kollektion af trailsko

Vil du vælge de bedste Salomon trailsko? Så bør du først afklare, hvilken type trail du skal løbe. Er det et ultratrail? Er der mange højdemeter, eller er der tekniske udfordringer? Salomon har forskellige typer trailsko. Helt overordnet kan man inddele dem i road-to-trail, allround og bjergløb. Nedenfor er en tabel med nogle eksempler.

Road to Trail Allround Berglauf
Glide Max TR Sense Ride

Supercross

Ultra Glide

Speedcross

Pulsar Trail

S/Lab Alpine

Salomon Sense Ride er den mest alsidige trailsko, der giver dig mulighed for at løbe både korte og lange distancer. Speedcross er den perfekte trailsko, hvis du vil op i de høje bjerge, da det grove mønster og knopprofilen gør, at du altid har optimalt greb. Og for skyrunning-fans er der Salomon S/Lab Alpine, den lette og dynamiske trailsko til at overvinde mange højdemeter på kort tid.

Beslut dig for dit mål for at vælge de rette Salomon trailsko til enhver træning eller konkurrenceløb.

Eksempel på Salomon skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Salomon.

Allround – Salomon Speedcross / Salomon Sense Ride
Tempo/Interval – Salomon S/Lab Pulsar
Konkurrence – Salomon S/Lab Genesis Spine

Test af Salomon S/Lab Genesis Spine

Vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Daan Glories erfaringer med denne sko.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Salomon S/Lab Genesis Spine

Skotype
Trailsko
Offset
8mm (30 mm hæl / 22 mm forfod)
Vægt
Ca. 237 gram
Type løber
Neutrale løbere
Dæmpningstype
Energy Foam

Forventninger

“Salomons kollektion af trailsko er allerede meget omfattende, og Genesis Spine imødekommer en specifik målgruppes behov; nemlig de løbere, der tager op i bjergene om vinteren og udfordrer sig selv med trailløb i sne og kulde. Her i Holland får vi ikke så tit sne, men jeg har alligevel løbet et par gange, når der var sne. Der valgte jeg HOKA Mafate Speed, og følte den var meget velegnet på grund af dens grove knopper og stabile karakter. Jeg er nysgerrig efter at se, om S/Lab Genesis Spine er sammenlignelig.”

Endspurt

Salomon S/Lab Genesis Spine er en komfortabel trailsko, der beskytter dine fødder under lange og kolde trailløb. Brug denne sko til meget tekniske stier i bjergene. Med sin stabile karakter og Energy Foam i mellemsålen vil du opleve høj komfort på selv ultradistancer. Denne model er helt ny, men deler mange funktioner med den almindelige version af Salomon Genesis.

I samme familie som Salomon Genesis Spine er HOKA Mafate Speed, HOKA Speedgoat GTX Spike samt Nike Pegasus Trail GTX. Det er også modeller af trailsko med en vandtæt Gore-Tex-overdel, der holder fødderne tørre og komfortable. Den store forskel er, at S/Lab Genesis Spine har en indbygget trail gaiter med masser af beskyttelse mod skarpe sten og grene.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Salomon S/Lab Genesis Spine ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.