Skip to main content

Review

Nike Pegasus Plus – en vild løbesko til hverdagsløb

Pegasus Turbo er tilbage fra landevejen med et nyt navn: Nike Pegasus Plus. Med den karakteristiske stribe i overdelen, en fuld ZoomX-mellemsål og let som en fjer er dette en ideel allround- og temposko. Bliv en hurtigere løber og vælg Nike Pegasus Plus.

Hvad er nyt?

  • Ny temposko fra Nike (tidligere Pegasus Turbo)
  • Flyknit-overdel
  • Fuld ZoomX-mellemsål
  • Slidstærk gummisål

Nike Pegasus Plus vil være tilgængelig fra den 8. august.

Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at Nike Pegasus Plus er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du træner mest hastighed i øjeblikket

Nike Pegasus Plus er skabt til tempotræning. Du kan også tænke på denne model som efterfølgeren til Nike Pegasus Turbo. Denne løbesko kommer tilbage fra fortiden og hylder den oprindelige første version af Turbo både med hensyn til farve, design og funktioner. Den er omkring 15 gram lettere end før og har mere energireturnering takket være en fuld ZoomX-mellemsål.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en alsidig allround-løbesko

Med en vægt på kun 245 g i herre-modellen og 205 g i dame-modellen er dette en af de letteste allround-løbesko. ZoomX-skummet er dejligt blødt, når du vil løbe en rolig tur, men giver også masser af energi tilbage under hurtige træningspas. Kort sagt er dette en alsidig løbesko fra Nike. Der er tilføjet ekstra slidstærkt gummi, så du kan tilbagelægge mange kilometer i denne sko. Flyknit-overdelen holder dine fødder godt på plads i skoen, og de velplacerede perforeringer giver mere ventilation.

Opsomming 3

Du vil i gang med en rotation af løbesko

Pegasus Plus passer faktisk til enhver skorotation. Skorotation betyder, at du skifter mellem to forskellige løbesko, så du belaster din krop forskelligt hver gang, og skoene holder længere. Pegasus Plus er en allrounder, men også en temposko. Byt f.eks. denne model ud med Nike ZoomX Invincible til dine rolige træningspas, eller vælg Nike Vaporfly som den ultimative konkurrencesko med carbonplade.

"Med Pegasus Plus er Nike tilbage i kampen om at være den bedste temposko på markedet. Mere energireturnering, lettere end nogensinde og nu med en fuld ZoomX-mellemsål."

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Pegasus Plus har en karakteristisk “Turbo”-stribe i overdelen? Denne karakteristiske stribe, der løber på tværs af overdelen, er et visuelt kendetegn. Denne stribe symboliserer hastighed og teknologisk innovation, hvilket gør skoen øjeblikkeligt genkendelig.

Nike Pegasus Plus i detaljer:

Nike Flyknit-overdel

giver støtte omkring midtfoden og er fleksibel i forfoden for en god pasform

ZoomX-mellemsål

giver masser af energireturnering og en følelse af fremdrift

Slidstærk gummisål

med honeycomb-struktur giver godt greb på både tørre og våde overflader

Hvad er historien bag Pegasus Plus?

Selv om navnet er nyt, har Pegasus Plus faktisk en rig historie. Du kan også tænke på Pegasus Plus som Pegasus Turbo 4. Den første version af Pegasus Turbo blev lanceret i 2018 og var stærkt inspireret af de teknologier, der blev brugt i Nike ZoomX Vaporfly 4%, maratonskoen med carbonplade. Pegasus Turbo havde det samme ZoomX-skum for maksimal energireturnering, men til hverdagstræning. Derfor voksede Pegasus Turbo til at blive en populær løbesko blandt nybegyndere og eliteatleter. Og nu er denne model tilbage og har mange af de samme funktioner som den første version.

3egenskaber i Nike Pegasus Plus

Opsomming 1

Flyknit-overdel

Overdelen er lavet af Nike Flyknit. Den består af stærkt, men let garn, der er vævet sammen i ét helt stykke. Omkring midtfoden er materialet mere tætvævet for at give støtte, mens materialet ved forfoden er gjort fleksibelt og åndbart. Der er tilføjet reflekterende detaljer på hælkappen og skoens kant for bedre synlighed i mørket. Perforeringer i overdelen gør, at der er god ventilation til dine fødder, så du kan løbe i høj komfort.

Opsomming 2

ZoomX-dæmpningsmateriale

I mellemsålen ser vi ZoomX-støddæmpningsmaterialet i hele skoens længde. Dette skum er finjusteret til interval- og tempotræning og giver ca. 23% mere energireturnering end ZoomX-skummet, der bruges i Zoom Invincible. Dæmpningsmaterialet er også meget let, hvilket gør det nemt at accelerere, og de hurtige udholdenhedsløb føles lettere.

Opsomming 3

Ydersål med vaffelmønster

Ydersålen i gummi har Nikes ikoniske vaffelmønster. Den indeholder honeycomb-knopper, der giver greb på både tørre og våde overflader.

Nike Pegasus Plus eller Pegasus 41?

Nike Pegasus Plus er den hurtigere version af Pegasus 41. Modellen er ikke kun lettere, men har også mere energireturnering takket være ZoomX i stedet for React-skummet. Gå efter Nike Pegasus, hvis du er på udkig efter en pålidelig allrounder, og vælg Pegasus Plus, hvis du vil have en lettere og hurtigere løbesko.

Nike allround-løbesko

Er du på udkig efter en allround løbesko? Nike har et bredt udvalg af løbesko, som du kan tage på hver dag, uanset hvilken træning du giver dig i kast med. Nike Pegasus er den mest populære model med afbalanceret støddæmpning og en Nike Zoom Air Unit. Nike Pegasus Plus er den ideelle løbesko til tempotræning, eller hvis du er på udkig efter en let løbesko med lidt mere energireturnering. Langdistanceløbere vil elske Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3. Denne løbesko har en ekstra tyk ZoomX-mellemsål med lidt mere stabilitet på grund af en bredere sål.

Eksempel på Nike skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Nike-løbesko.

Allround – Nike Air Zoom Pegasus 41
Tempo/Interval – Nike Pegasus Plus
KonkurrenceNike ZoomX Vaporfly Next% 3 / Nike ZoomX Alphafly Next% 3

Nike løbetøj

Planlægger du at købe et par Nike Pegasus Plus? Så sæt prikken over i’et på dit outfit med løbetøj fra Nike. I Nike Aeroswift-kollektionen finder du løbetøj, der er skabt til hurtige træningspas, og når vejret er varmere. Fra luftige toppe til behagelige shorts, der giver masser af bevægelsesfrihed. Så det er det perfekte match med Nike Pegasus Plus, da denne sko også er designet til hurtigere træning.

Har du valgt Nike Pegasus Plus? Så anbefaler vi også at købe et par gode løbestrømper for at undgå vabler og holde fødderne godt ventilerede. Nike Multiplier no-show 2-pack til både damer og herrer er lave og tynde løbestrømper. Det er den ideelle løbestrømpe i kombination med Pegasus Plus på grund af mesh-panelerne midt på foden, som giver ekstra ventilation, og den ekstra støtte i svangen. På grund af det tynde materiale mærker du næsten ikke, at du har strømperne på. De fås i mange flotte farver.

Test af Nike Pegasus Plus

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Daan Glories erfaringer med skoen.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Nike Pegasus Plus

Type sko
All-round løbesko
Offset
10mm (35 mm hæl – 25 mm forfod)
Vægt
Ca. 205 gram dame / ca. 245 gram herre
Type løber
Neutral
Dæmpningstype
ZoomX-Foam

Forventninger

“For to år siden testede jeg Nike Pegasus Turbo Next Nature under nogle udholdenheds- og intervaltræningssessioner. På det tidspunkt var mellemsålen lavet af genanvendt ZoomX-skum, og jeg syntes, at skoen var meget blød. Jeg syntes, at denne løbesko var behagelig til let træning, men under intervaltræning følte jeg ikke, at energien blev udnyttet godt nok. Jeg følte, at det var svært for mig at komme i gang, fordi sålen var for blød. Jeg håber, at Nike Pegasus Plus er lidt mere responsiv, så man også kan bruge den til bane- og intervaltræning.”

Fit

“Overdelen er tydeligt inspireret af en konkurrencesko. Flyknit-overdelen er meget tynd, men giver et godt lockdown rundt om mellemfoden. Skotungen er tynd med en udskæring i midten, så den ikke lægger pres på vristen. Jeg synes, at hælkappen er behagelig, da den er forstærket, men formet væk fra hælen i toppen. Forfoden er dog relativt smal, så løbere med smalle fødder vil sætte pris på denne sko. Det er meget cool, at designet refererer til den første version af Pegasus Turbo med den farvede stribe i midten. Det giver skoen et hurtigt og markant look.”

Stride

“En ting, der slår mig med det samme, er stabiliteten i hælen. Det skyldes den brede base på denne allrounder. Støddæmpningen i hælen er blød, men jeg synker ikke ned. Forfoden har lidt mindre skum, så under afsættet mærker jeg virkelig underlaget. Den perfekte omslutning om foden fra overdelen får det næsten til at føles, som om jeg løber uden sko. Denne sko minder mig om HOKA Mach og New Balance Rebel, som også er lette og allround løbesko. For mig føles Pegasus Plus mere som en blød madras end som en trampolin. Jeg får ikke helt så meget energireturnering, som jeg får mere af i Rebel. Fans af Pegasus bør vælge Pegasus Plus, da du får mere støddæmpning og derfor kan løbe lange distancer med mere komfort. Desuden giver ZoomX-skummet mere energireturnering end React-skummet i den ”normale” Pegasus. Pegasus Plus har ingen rocker (afrundet sål), så jeg føler ikke, at afviklingen foregår automatisk.”

Speed

“I modsætning til andre temposko har Nike Pegasus Plus ikke en plade i mellemsålen. Derfor føler jeg, at denne sko er lidt blødere og derfor behagelig til rolige udholdenhedsløb. Når jeg løber i en sko med plade, bryder jeg mig normalt ikke om den til rolige tempoløb, da jeg for hvert skridt tvinges til at løbe hurtigere. Pegasus Plus føles let, men giver en masse kontakt med det underlag, jeg løber på.”

Slutspurten

Nike Pegasus Plus er en temposko og allroundsko i én. Vi forventer, at mange løbere vil være entusiastiske for denne nye model fra Nike, da den er en hyldest til den originale Nike Pegasus Turbo. ZoomX-mellemsålen og Flyknit-overdelen gør denne model lettere end nogensinde, men med mere energireturnering til hver eneste løbetur.

I stil med Nike Pegasus Plus findes også HOKA Mach og New Balance Fuelcell Rebel. Dette er også lette løbesko designet til interval- og tempotræning. Den største forskel er, at Pegasus Plus har et højere offset på 10 mm, hvilket gør den velegnet til både hæl- og forfodsløbere.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Nike Pegasus Plus ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.