Skip to main content

Review

HOKA Tecton X 3 – Carbon-trailsko til vindere

Gå efter eventyr og maksimal hastighed med HOKA Tecton X 3. Denne trailsko med carbonplade er skabt til dine hurtige trailløb. Store trailløb er allerede blevet vundet med denne trailsko. Vil du også snart op på podiet? Så løb i HOKA Tecton X 3.

Hvad er nyt?

  • Indbygget trail gaitor
  • To lag PEBA-superfoam
  • Vinget carbonplade

HOKA Tecton X 3 vil være tilgængelig fra den 17. august.

Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at HOKA Tecton X 3 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du løber lange distancer og ultraløb på stierne

Er du vild med langdistance-trails? Så er HOKA Tecton X 3 den perfekte trailsko til dig. De to lag PEBA-skum og carbonpladen sikrer en blød landing med maksimal energireturnering og fremdrift. Uanset om du er på vej ud på et trailløb på 50 km eller 100 miles, vil du opleve en enorm komfort med HOKA Tecton X 3.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en konkurrencesko til stierne

Med HOKA Tecton X 3 har du den ultimative konkurrencesko på fødderne. HOKA har sat alle sejl til for at spare vægt, men stadig give dig et fartboost. En supertynd og stærk Matryx-overdel holder din fod godt på plads i skoen, mens de to lag PEBA-superskum og carbonpladen driver dig fremad, også på op- og nedstigninger. PEBA-skummet er kendt fra konkurrencesko til landevejen og giver den bedste respons.

Opsomming 3

Du løber primært på mere tekniske stier

Carbonpladen er blevet modificeret og har nu en vingeformet konstruktion. Resultatet er, at du oplever en masse energireturnering, men også en masse sidestabilitet. Denne sko er perfekt til tekniske stier, hvis du skal klatre meget i højden eller støder på mange sten undervejs. Den opdaterede overdel med indbygget trail gaitor holder også sten og andet snavs ude.

"Leder du efter den ultimative konkurrencesko til stierne? Så vil HOKA Tecton X 3 være lige noget for dig. En carbonplade og to lag superfoam giver dig et ekstra boost af fart."

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Den professionelle trail-atlet Jim Walmsley havde en drøm om at vinde UTMB (Ultra Trail de Mont Blanc) som den første amerikanske atlet nogensinde. HOKA udviklede den ultimative trailracer til ham, som var en prototype af Tecton X 3. Efter intens forberedelse og en nøje sammensat træningsplan lykkedes det Jim at vinde UTMB i 2023 med en banerekord.

HOKA Tecton X3 i detaljer:

Matryx-overdel

som er let og hurtigtørrende

Indbyggede trail gaitors

der holder snavs og sten ude af skoen

Carbonplade med vingekonstruktion

til fremdrift og øget stabilitet

Vibram Megagrip Litebase

ydersål er lavet til fart, greb og trækkraft på ethvert spor

Hvad er historien bag HOKA Tecton X?

HOKA Tecton X blev lanceret i 2022 og var en af de første trailsko med en carbonplade. Modellen havde to parallelt løbende carbonplader, der gav fremadrettet hastighed og samtidig lateral fleksibilitet. Når man løber på asfalterede stier, er det meget vigtigt, at ankler og fødder kan bevæge sig frit.

3egenskaber i HOKA Tecton X3:

Opsomming 1

Hurtigtørrende Matryx-overdel

Overdelen i Tecton X 3 består af det særlige Matryx-materiale. Dette ekstremt lette materiale er fugttransporterende, holdbart og ekstremt stærkt. Det giver god beskyttelse mod sten, grene og andre skarpe forhindringer. Hvis du løber gennem vand, vil materialet hurtigt transportere fugten væk, så dine fødder holdes tørre.

Opsomming 2

Vingeformet carbonplade og superfoam

Tecton X havde tidligere to carbonplader, men i dag er det én carbonplade med en vingekonstruktion. Denne plade giver dig fremdrift og øget stabilitet. Carbonpladen arbejder sammen med to lag PEBA-superfoam. Vi kender dette støddæmpningsmateriale fra bl.a. HOKA Rocket X2, den ultimative carbon-konkurrencesko til landevejen. Resultatet er, at du får maksimal energi tilbage ved hvert skridt, hvilket er ideelt til hurtige trailløb.

Opsomming 3

Vibram Megagrip Litebase slidstærk sål

Vibram Megagrip Litebase ydersålen giver dig det bedste greb, men stadig med en følelse af lethed. Det består af et højtydende gummimateriale, som reducerer ydersålens vægt, samtidig med at det giver optimalt greb. Vibram Megagrip reducerer tykkelsen på ydersålen med ca. 40-50% og reducerer vægten med ca. 30%.

HOKA Tecton X 3 eller Pegasus 41?

HOKA Tecton X 3 og Speedgoat er begge velegnede til at løbe ultradistancer. Den store forskel er, at Texton X 3 har en carbonplade og to lag superfoam for maksimal energireturnering under hurtige træningspas og konkurrenceløb. HOKA Speedgoat har en allround-karakter, som betyder, at du kan bruge den til alle former for trails og træning.

HOKAs kollektion af trailsko

Er du på udkig efter en allround trailsko? HOKA har et bredt udvalg af trailsko, som du kan tage på til alle typer trail, uanset hvilken træning du vil give dig i kast med. HOKA Speedgoat er den mest populære model med afbalanceret støddæmpning og godt greb. HOKA Mafate Speed har maksimal støddæmpning til både korte og lange distancer. Er du mere på udkig efter en let og dynamisk trailsko, bør du vælge HOKA Zinal eller Torrent. Torrent har lidt mere greb, mens Zinal er perfekt til kortere trailløb. For de mest entusiastiske trailløbere er der HOKA Tecton X, den hurtigste trailsko med carbonplade til konkurrenceløb.

Eksempel på HOKA skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra HOKA.

Allround – HOKA Speedgoat 6 / Mafate Speed
Tempo/Interval – HOKA Zinal
Konkurrence – HOKA Tecton X

Test af HOKA Tecton X 3

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Daan Glories erfaringer med skoen.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer HOKA Tecton X 3

Type sko
Trailsko
Offset
5 mm (såltykkelse herre: 40 mm hæl / 35 mm forfod) (såltykkelse dame: 39 mm hæl / 34 mm forfod)
Vægt
Ca. 286 g herre / ca. 223 g dame
Type løber
Neutral
Dæmpningstype
PEBA-dæmpningsmateriale

Forventninger

“Jeg nød at teste og bruge den første version af Tecton X under både træning og konkurrenceløb. Jeg havde aldrig prøvet så let en trailsko før. særligt under op- og nedstigninger mærkede jeg en stor fordel på grund af de to parallelle plader. På forhånd var jeg ret nysgerrig efter at vide, om carbon mon også fungerer i trailsko, og HOKA har bevist at det gør det absolut. Jeg håber, at Tecton X 3 føles lidt mere spændstig og også har lidt mere dæmpning. I den kommende tid har jeg planer om at løbe nogle trailløb i Holland for at opbygge styrke og kondition frem mod Valencia Marathon til efteråret.”

Review

Fit

“Denne overdel føles helt fantastisk! Jeg har aldrig løbet i en trailsko med indbygget gaiter før, men den er mere behagelig, end jeg havde regnet med. Den sidder fint til omkring min ankel, og jeg kunne også nemt tage skoen på med løkken foran. Jeg lagde især mærke til, at forfoden er lidt bredere end i en gennemsnitlig trailsko, men det er rart, når man løber lange ture og ultradistancer. Hælkappen er meget blød, og Matryx-overdelen beskytter mine fødder mod skarpe forhindringer.”

Stride

“Da jeg først stod med skoen i hænderne, føltes den tung. Men da jeg tog den på, føltes den let, og det er på grund af de to lag superfoam. Denne trailsko er virkelig komfortabel på grund af den tykke, bløde mellemsål. Jeg mærker ikke noget til carbonpladen, hvilket er positivt, for nogle carbonsko til vejen kan føles ret stive i det. Carbonpladen giver mig et ekstra boost af fart under både op og ned ad bakke. Desuden lagde jeg også mærke til den høje stabilitet under lange nedstigninger og løb på single tracks. Jeg synes også, at denne trailsko er velegnet til de mere tekniske stier på grund af den brede platform i både hælen og forfoden.”

Speed

“HOKA har virkelig sat alle sejl til for at gøre trailløbere hurtigere med Tecton X3. De to lag superfoam og carbonpladen skruer energireturneringen op på maks. Tecton X 3 føles behagelig i alle tempi, og det er jeg glad for, da de fleste carbonsko kun er behagelige, når man løber rigtig hurtigt. Jeg vil anbefale denne trailsko til langdistanceløb. Du kan også bruge den til træning, da Vibram Litebase-gummisålen er yderst holdbar.”

Endspurt

Store ændringer giver store præstationer. Vi tror, at HOKA Tecton X 3 vil blive en populær konkurrencesko til stierne. Fra ende til anden oser denne sko af topklasse. Den indbyggede gaitor, carbonplade, superfoam og Vibram litebase-ydersålen gør Tecton X 3 til et ægte race-monster. Prototypen har allerede vundet store trailløb, så hvis du går efter det allerbedste, bør du vælge Tecton X 3.

I lighed med HOKA Tecton X 3 findes også ASICS Fuji Speed og Nike ZoomX Ultrafly. Det er også modeller af konkurrencesko til trail med indbygget carbonplade. Den største forskel er, at Tecton også har en indbygget trailgaitor og en 40 mm tyk mellemsål for mere støddæmpning og komfort.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på HOKA Tecton X 3 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.