Skip to main content

Review

HOKA Mach X 2 – Hastighedspartneren til hverdag

Tag udfordringen op med at blive hurtigere med HOKA Mach X 2. Denne løbesko har superfoam og en PEBAX-plade, der giver maksimal fremdrift. Denne alsidige temposko kan også bruges til din daglige træning på grund af dens stabile karakter. Hvilken træning eller konkurrenceløb vil du bruge den til?

Was ist neu?

  • Ny letvægtsoverdel
  • Mellemsålen er blødere på grund af mere PEBA-superfoam i toppen og supercritical EVA i bunden.
  • PEBAX (plastplade) med en vinget konstruktion

HOKA Mach X 2 vil være tilgængelig fra den 30. august.

Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at HOKA Mach X 2 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du er på udkig efter en mere stabil konkurrencesko

HOKA Mach X 2 er en meget stabil konkurrencesko. Men hvordan kan den være så stabil? Mellemsålen består af to støddæmpende lag, nemlig supercritical EVA og PEBA-superfoam. Det nederste EVA-lag og plastpladen i mellemsålen gør denne model mere stabil end de fleste andre konkurrencesko med carbonplade. Desuden har PEBA-pladen nu fået en vingekonstruktion for øget stabilitet under hvert skridt.

Opsomming 2

Du lander naturligt på midt- eller forfoden

Sålens afrundede design er inspireret af HOKA Cielo X 1, den ultimative konkurrencesko med carbonplade. Denne aggressive afrunding og et lavt offset på 5 mm gør denne model bedst egnet til mellem- og forfodsløbere. Faktisk er det mere sandsynligt, at en løber med hæl vil mærke sine lægge eller akillessener på grund af det lavere offset.

Opsomming 3

Du er på udkig efter en løbesko til hurtige træningspas

Mach X 2 er en ægte partner til dine hurtige træningspas. PEBA-superfoam giver masser af energireturnering, og PEBAX-pladen driver dig fremad. Denne løbesko hjælper dig med at holde farten hele vejen til målstregen.

"Med Mach X 2 kan du løbe intervaller og konkurrenceløb. Men det nye supercritical EVA-skum gør også skoen behagelig til dine udholdenhedsløb."

Daan Glorie – Produktekspert

Er HOKA Mach X 2 en supertrainer?

Vi kalder en løbesko for en supertrainer, hvis den indeholder teknologier fra konkurrencesko. Og vi kan definitivt bekræfte, at HOKA Mach X 2 er en ægte supersko! Den føles let på foden, har superfoam og driver dig fremad takket være den afrundede sål. Den store forskel i forhold til en rigtig konkurrencesko er, at Mach X 2 ikke har en carbonplade, men en PEBAX-plade (i plastik). Det gør skoen lidt mere fleksibel og rar at have på til hverdagstræning. At løbe i carbonsko giver en helt anden belastning på læggene og hofterne.

HOKA Mach X 2 i detaljer:

Vævet overdel med smal hælkappe

giver let åndbarhed og en sikker pasform

Den fastgjorte skotunge forhindrer, at skoen glider

og giver en tæt fornemmelse omkring fødderne

PEBAX-plade med vingekonstruktion

giver ekstra støtte og afstivning under hvert trin

Meget elastisk PEBA-skum

giver maksimal støddæmpning og energireturnering

3egenskaber i HOKA Mach X 2

Opsomming 1

Vævet overdel

Mach X 2’s overdel er inspireret af HOKA’s konkurrencesko. Den smalle hælkappe og den vævede overdel giver let åndbarhed og en sikker pasform. Skotungen er fastgjort til siderne af skoen for at forhindre, at den glider. Takket være den ribbede struktur på snørebåndene løsner de sig ikke under løb.

Opsomming 2

PEBA-superfoam og supercritical EVA-mellemsål

PEBA-superfoam og supercritical EVA giver dig masser af energireturnering og komfort, når du løber korte og lange distancer. Ved hjælp af højt tryk og høj temperatur udvides EVA-skummet, hvilket giver det en blød og unik fornemmelse. Det nederste lag består af EVA-skummet, som giver mere stabilitet end PEBA-skummet, som er mere elastisk og ligger oven på PEBAX-pladen. Så Mach X 2 er meget blødere og mere komfortabel end sin forgænger.

Opsomming 3

PEBAX-plade

Mellem de to støddæmpende lag ligger en PEBAX-plade. Den har nu en vingeformet konstruktion, så pladen også er synlig udefra. Denne konstruktion har gjort skoen mere stabil, både i hælen og i forfoden.

HOKA Mach X 2 eller Mach 6?

Hvad er det bedste valg; Mach X 2 eller Mach 6 fra HOKA? Det afhænger af dit mål. Mach 6 er en let allrounder uden plade, mens Mach X 2 også har superfoam og en PEBAX-plade. Så Mach X 2 har lidt mere støddæmpning og giver dig mere fart. Mach 6 er dog lidt mere stabil og derfor velegnet til løbere på alle niveauer. Du kan også bruge begge sko til konkurrenceløb.

HOKA Fly-kollektionen

Vil du vælge de bedste HOKA-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online skorådgiver. HOKA har forskellige typer af løbesko. Helt overordnet kan man inddele dem i kategorierne Glide, Fly og Sky. HOKA Fly-kategorien består af de hurtigste løbesko til intervaltræning og konkurrenceløb, såsom HOKA Mach og Cielo X.

HOKA Mach er en let allrounder, som også er god til interval- og tempotræning. Cielo X 1 har en lidt hurtigere karakter på grund af PEBA-superfoam-mellemsålen kombineret med en carbonplade. Til kortere konkurrenceløb er der Cielo RD, som har superfoam, en tyndere mellemsål og carbonplade. Det gør denne model lidt mere stabil på en rute med flere sving.

Bestem dit mål for at vælge de rette løbesko fra HOKA til enhver træning eller konkurrenceløb.

Eksempel på HOKA skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra HOKA.

Allround – HOKA Mach X 2
Tempo/IntervalHOKA Mach 6 / Cielo RD
Konkurrence – HOKA Cielo X 1

Test af HOKA Mach X 2

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Daan Glories erfaringer med skoen.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer HOKA Mach X 2

Type sko
Konkurrencesko
Offset
5 mm (dame: 42 mm hæl / 37 mm forfod, herre: 44 mm hæl / 39 mm forfod)
Vægt
Ca. 221 gram dame / ca. 260 gram herre
Type løber
Neutral
Dæmpningstype
PEBA Superfoam + Super-Critical EVA

Forventninger

“Jeg syntes, at HOKA Mach X var en virkelig god løbesko til mine udholdenhedsløb og træning i pulszone 2/3. Den var mere stabil end de fleste carbonsko, men gav stadig den samme energi og afvikling som en konkurrencesko. Jeg nød også at bruge den til mine lange udholdenhedsløb, fordi denne model føles så behagelig. Jeg er spændt på at se, om Mach X er blevet lidt blødere og har fået endnu mere energireturnering.”

Slutspurten

HOKA Mach X 2 er en komfortabel og alsidig løbesko. Brug denne sko til både daglige træningspas og konkurrenceløb. Med sin stabile karakter og PEBA-superfoam i mellemsålen får du rigtig meget energireturnering. Modellen har fået en ordentlig overhaling, så den føles lettere, men med mere støddæmpning på samme tid.

I lighed med Mach X 2 er ASICS Magic Speed og adidas Adizero Boston. Det er begge løbesko med et højt energireturneringsniveau på grund af en mellemsål, der delvist består af superfoam. Den største forskel er, at HOKA Mach X 2 har et lavt offset på 5 mm kombineret med en lidt tykkere mellemsål på 44 mm for herrer og 42 mm for damer.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på HOKA Mach X 2 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.