Skip to main content

Review

ASICS GT-2000 13 – Pålidelig og forbedret løbesko

ASICS GT-2000 13 er den nyeste version af en længe elsket løbesko. Siden lanceringen i 2012 har GT-2000 været kendt for sin perfekte balance mellem stabilitet og støddæmpning. Er du på udkig efter en pålidelig løbesko til din daglige træning? Så er ASICS-2000 13 helt sikkert et godt valg.

Hvad er nyt?

  • En ny åndbar overdel giver mere komfort og bedre pasform
  • Mere støddæmpning i forfoden
  • Ny geometri i ydersålen
  • En trækstrop på hælkappen gør det nemt at tage skoene af og på
Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at ASICS GT-2000 13 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du har let overpronation

Falder dine ankler naturligt lidt indad? Så er ASICS GT-2000 13 det perfekte match, da denne løbesko ligger i kategorien “let antipronationssko”. Skoen giver støtte gennem 3D GUIDANCE SYSTEM. Sålen er relativt bred, hælen er afrundet, og din fod stabiliseres af det støddæmpende materiale, du står i.

Opsomming 2

Du lander på hælene, eller er lige gået i gang med løb

Der er PureGel i hælen på ASICS GT-2000 13. Denne gel-støddæmpning føles blød under landingen og dæmper effektivt stød fra landingen under løb. Resultatet er mere komfort, når du løber korte og lange distancer. Takket være komforten og stabiliteten er GT-2000 13 en velegnet sko til nybegyndere og løbere, der lander på hælen. Det skyldes, at hælen indeholder mest støddæmpning, så du komfortabelt kan opbygge din løbedistance.

Opsomming 3

Du foretrækker en lidt smallere løbesko

Løbesko fra ASICS har altid haft en lidt strammere og smallere pasform sammenlignet med andre løbemærker. Og det er også tilfældet i ASICS GT-2000 13. Det skyldes, at ASICS er et asiatisk mærke, og de fleste asiatiske fødder er lidt smallere end europæiske og amerikanske fødder. Hælkappen er også lidt smallere sammenlignet med andre løbesko.

"Med ASICS GT-2000 13 får du en alsidig løbesko, der også byder på en god støtte. Nu forbedret med mere støddæmpning i forfoden, så den føles mere behagelig under afsættet."

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

ASICS GT-2000 13 har modtaget Seal of Acceptance-godkendelsesmærket fra American Association of Podiatrists. Det betyder, at den er blevet nøje vurderet af et udvalg af fodterapeuter og læger med speciale i behandling af fod-, ankel- og benstrukturer for at sikre, at den fremmer god fodsundhed.

ASICS GT-2000 13 i detaljer

Overdel i Jacquard mesh

Sikrer optimal pasform og høj åndbarhed

FF BLAST™ PLUS

Et letvægtsskum, der giver en blød landing og en responsiv følelse under fødderne

PureGel

En silikonegel i hælen dæmper effektivt stød fra løb og hællanding

3D GUIDANCE SYSTEM

Stabiliserer dine fødder i neutral position og skaber en jævn afvikling.

AHARPLUS og ASICS LO-HRD-gummiydersål

Påsat hælen for forbedret holdbarhed og greb

Historien bag ASICS GT-2000

Vidste du, at GT-2000’s forgænger var GT-2130 og GT-2170? Disse modeller var lidt tungere, og det skyldtes primært brugen af andre materialer og en anden korrektionsmetode. Overdelen på disse sko havde også stadig mange sømme og syninger. Offsettet dengang var på hele 14 til 16 mm, mens den nu er nede på 8 mm. Det giver en noget mere jævn afvikling fra hæl til forfod.

3egenskaber i ASICS GT-2000 13

Opsomming 1

3D GUIDANCE SYSTEM

ASICS GT-2000 13 er udstyret med 3D GUIDANCE SYSTEM. Men hvad betyder det helt præcist? Det betyder, at skoen har 3 funktioner, som gør den meget stabil. For det første er hælen gjort lidt bredere, for jo bredere skoen er, desto mere stabil er løbeoplevelsen. Desuden står foden nede i støddæmpningsmaterialet i stedet for oven på det. Det betyder, at dine fødder bliver stabiliseret, men ikke korrigeret af en hård blok. Og endelig er hælen mere afrundet, så du oplever en jævn afvikling mod forfoden, når du lander på hælen.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Plus & ASICS PureGel

Mellemsålen består af dæmpningsmaterialet Flytefoam Blast Plus. Dette skum er let og giver mere respons, når du sætter af. I hælen bruges PureGel-teknologi til letvægtsdæmpning og en blødere landing. Skoen har også en OrtoLite X-55 indersål, der giver en blød indstigningskomfort.

Opsomming 3

Ny geometri i ydersålen

Sammenlignet med forgængeren har ASICS GT-2000 13 en større udskæring i hælen, og forfoden er blevet gjort bredere, så den også indeholder mere skum. Resultatet er, at du nu oplever en mere jævn overgang fra hæl til tå.

ASICS GT-2000 13 vs Kayano 31

Når det gælder stabilitet, har ASICS flere muligheder. De mest populære løbesko til overpronation er ASICS GT-2000 og Kayano. Men hvilken skal du vælge? ASICS Kayano har lidt mere støddæmpning og støtte, hvilket gør denne sko meget populær blandt halv- og helmaratonløbere. Den mest alsidige og lidt lettere sko er GT-2000. Denne model har ikke blot en lidt tyndere mellemsål, den sparer også omkring 30 gram i gennemsnit i forhold til Kayano. I sidste ende handler valget mellem disse to løbesko om personlige præferencer og den mængde støtte, du har brug for.

Die ASICS Run Further Stability-Kollektion 

Vil du vælge de bedste ASICS-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor.

I “Run Further”-kollektionen finder du modeller, der er lavet til din daglige træning. Der er flere stabile muligheder i denne kategori. For eksempel er der ASICS GT-1000 til nybegynderen, som endnu ikke har brug for så meget støddæmpning. GT-2000 er til den entusiastiske løber, der ønsker mere støddæmpning og komfort. Og endelig er der Kayano til løberen, der er på udkig efter maksimal komfort. Vi råder løbere med en lidt tungere kropsbygning til at gå efter ASICS GT-4000 med maksimal støtte.

Eksempel på ASICS skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra ASICS.

Allround – ASICS GT-2000
Tempo/Interval – ASICS Magic Speed
Konkurrence – ASICS Metaspeed Sky / Edge

Test af ASICS GT-2000 13

Vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Daan Glories erfaringer med denne sko.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer ASICS GT-2000 13

Skotype
Løbesko til overpronation
Offset
8 mm
Vægt
Ca. 275 g til herrer / ca. 235 g til damer
Løbertype
Overpronation
Dæmpningstype
Flytefoam Blast Plus + PureGel

Forventninger

“Jeg testede ASICS GT-2000 12 på flere udholdenhedsløb, og jeg blev overrasket over, hvor behagelig en løbesko til overpronation kan være. Den føltes let, og jeg kunne også nemt sætte tempoet op. Jeg håber, at ASICS GT-2000 13 har lidt mere støddæmpning i forfoden, for det er jeg fan af. Energireturneringen i forfoden hjælper mig med at holde min skridtfrekvens oppe.”

Slutspurten

Med GT-2000 13 har ASICS fået en rigtig god allround løbesko med stabilitet. Modellen er tilpasset efter det japanske “Kaizen”-princip, som betyder, at en løbesko gradvist forbedres i små trin. Takket være dette princip kan fans af den tidligere version uden problemer skifte til GT-2000 13. Støddæmpningen er stadig den samme, men takket være den nye geometri i ydersålen vil du opleve en mere jævn afvikling fra hæl til tå.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek ASICS GT-2000 13 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.