Skip to main content

Testbericht

New Balance Fresh Foam X More v5 – Maksimal stødabsorbering til hverdagens løb

New Balance Fresh Foam X More v5 er New Balance’s allround løbesko med ultimativ komfort. Skoen kombinerer maksimal støddæmpning en innovativ rocker-form og en behagelig pasform som gør den perfekt til daglig træning og lange distancer.

Hvad er nyt?

    • Ny formel af Fresh Foam X

3Grunde til, at New Balance Fresh Foam X More v5 er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du leder efter maksimal komfort

Fresh Foam X-mellemsålen giver en overlegen støddæmpning som gør dine lange løbeture endnu mere behagelige. Perfekt til løbere der ønsker ekstra komfort og støtte under deres træning. More v5 er også en god sko til en kort restitutionstur.

Opsomming 2

Du træner op til et halv- eller helmaraton eller en endnu længere distance

Jo længere løb du løber desto flere kilometer skal du tilbagelægge i løbet af dine træningspas. More v5 er en ideel træningspartner til mange kilometer på landevejen. For en sko med så meget komfort er More v5 også relativt let så du vil ikke føle at du slæber rundt på meget tunge sko.

Opsomming 3

Du er på udkig efter en sko med en jævn afvikling

Man forventer det måske ikke af en sko med så tyk en sål men More v5 afvikles meget jævnt. Det skyldes bl.a. det lave offset på 4 mm og rocker-formen i forfoden. Det leder dig fra hælen og frem mod tæerne kort efter landingen.

„Fresh Foam X More v5 føles næsten som en pude under mine fødder selv på mine længste løbeture. Virkelig en gamechanger!“

Menno Munster – Produktspecialist

Vidste du…

At New Balance er kendt for deres innovative tilgang til skodesign? Fresh Foam-teknologien blev udviklet efter intensiv dataanalyse af tusindvis af løbere for at give den perfekte balance mellem komfort og ydeevne.

New Balance Fresh Foam X More v5 i detaljer

Overdel i Engineered Mesh

Strækbar men også robust.

Fresh Foam X-mellemsål

Fantastisk komfort ved hvert skridt.

Ndurance-Rubber

Meget slidstærkt og langtidsholdbart.

3Egenskaber i New Balance Fresh Foam X More v5

Opsomming 1

Åndbar overdel

Overdelen i Engineered Mesh er et aktivt åndbart materiale uden sømme. Det giver en behagelig følelse under løb og på grund af den gode omslutning stabiliseres din fod under løbeturen.

Opsomming 2

Super komfortabel mellemsål

Den nye sammensætning af Fresh Foam X giver mere energireturnering med en lav vægt. Desuden er sålen blevet lidt bredere end sin forgænger for at give mere stabilitet.

Opsomming 3

Holdbar ydersål

Ndurance-gummiet i sålen på More v5 er yderst slidstærkt hvilket gør det ekstra holdbart. Det gør More v5 endnu bedre velegnet til dine længere løbeture. Indhakkene i gummiet er ikke lagt langs bredden på skoen som man ofte ser i andre løbesko men i stedet i længden. Det giver skoen ekstra stivhed i forfoden og sikrer en jævn afvikling.

New Balance Fresh Foam X More v5 eller 1080v14?

Når man ser på specifikationerne for More v5 ser der ud til at være meget lidt forskel fra New Balances 1080v14. Begge sko bruger samme skum i mellemsålen og i hælen og More v5’s sål er kun en millimeter tykkere. Den største forskel ligger i tykkelsen på forfoden hvor More v5 er lidt tykkere og derfor er offsettet på More v5 også lavere med 4 millimeter. Den lidt tykkere sål gør More v5 lidt tungere så hvis du vil sætte tempoet op er det lidt lettere med 1080v14.

  More v5 1080v14
Såltykkelse hæl 33 mm 32 mm
Såltykkelse i forfoden 29 mm 26 mm
Offset 4 mm 6 mm
Vægt herre/dame 312/244g 302/237g

New Balance Fresh Foam-kollektionen

Vil du vælge den bedste New Balance-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores Shoe Advisor.

New Balance har forskellige typer løbesko til den neutrale løber. For eksempel er 880v14 og 1080v14 mest velegnede til nybegynderen eller løberen der kan lide at løbe lange distancer. New Balance Rebel og SC Pacer fokuserer lidt mere på tempotræning og er en del af New Balance’s ”Fuelcell”-familie. Beslut dig for et mål og vælg derefter den passende New Balance-løbesko til hver træning.

Eksempel på New Balance skorotation

Sko-rotation betyder at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra New Balance.

Allround – New Balance Fresh Foam X More v5
Tempo/interval – New Balance FuelCell Rebel v4
Konkurrenceløb – New Balance FuelCell SC Elite v4

New Balance Fresh Foam X More v5 i test

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Menno Munsters erfaringer med skoen.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktspecialist

Tekniske specifikationer New Balance Fresh Foam X More v5

Type sko
All-round løbesko
Forskydning
4 mm (33 mm hæl / 29 mm forfod)
Vægt
Ca. 244 gr Damer / 312 gr Herrer
Type løber
Neutral
Dæmpningstype
Fresh Foam X

Forventninger

„Jeg var vild med komforten i den nye Fresh Foam X-sammensætning i sidste års 1080 så det samme skum i en endnu tykkere sko burde efter min mening resultere i den mest komfortable sko jeg nogensinde har haft på. Den brede sål og siderne vil forhåbentlig sikre at afviklingen guides lige frem på en god måde.“

Fit

“More v5 føles super behagelig lige fra det øjeblik, man tager skoen på. Overdelen giver fasthed, men har også godt med stræk, særligt i forfoden. Med hensyn til længde og bredde falder skoen normalt, og der er ingen grund til at vælge andet end din almindelige størrelse. Skotungen er godt polstret, og der er også masser af polstring i kraven. Skotungen er fastgjort til siderne, så den forbliver på plads, og hælen er godt omsluttet af den robuste hælkappe og de høje sidevægge.”

Stride

“Afviklingen af More v5 er overraskende jævn. Den brede platform gør, at du står ret godt fast i skoen, og sidevæggene giver ekstra støtte til siden af foden. Løbere, der overpronerer en smule, vil måske også nyde et par More v5. Rocker-formen sikrer, at du gradvist ruller frem på tæerne.”

Comfort

“Man mærker straks den store mængde stødabsorbering under foden, men det gode ved dette skum er, at man ikke synker helt ned i det. Det er konstrueret på en sådan måde, at det stadig er fast nok til, at afviklingen stadig er helt jævn. Til gengæld får du ikke meget føling med underlaget. Faktisk føles skoen som en fast pude, der giver dig præcis den støtte, du har brug for.”

Slutspurten

New Balance Fresh Foam X More v5 tilbyder alt, hvad du har brug for til komfortable, støddæmpede løbeture. Takket være Fresh Foam X-teknologien og den innovative rocker-form er du garanteret en jævn og effektiv løbeoplevelse. Denne sko er ideel til neutrale løbere, der leder efter en allround løbesko til deres daglige træningspas. Tilføj Fresh Foam X More v5 til din skorotation, og oplev forskellen!

Er du lige så begejstret som os? Så tjek New Balance Fresh Foam X More v5 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.