Skip to main content

Review

Brooks Ghost Max 2 – En pålidelig og komfortabel partner

Med Brooks Ghost Max 2 er det muligt at løbe i høj komfort, og stadig med masser af stabilitet. Denne løbesko er lavet til alle løbere, der sætter komforten i højsædet. Med det opdaterede DNA LOFT v3-skum og en behagelig pasform til selv brede fødder er denne allrounder velegnet til mange forskellige løbere. Vil du vide mere? Så læs med i vores review.

Hvad er nyt?

  • Ny overdel
  • Opdatering til DNA LOFT v3 skum
Shop dame-modelShop herre-model
Blog zijbalk stad

3grunde til, at Brooks Ghost Max 2 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du løber regelmæssigt lange distancer

Når du tænker på langdistanceløb, tænker du også på en komfortabel løbesko med masser af støddæmpning. Det er, hvad Brooks Ghost Max er specielt designet til. Takket være den ekstra tykke mellemsål af DNA LOFT v3 får du masser af stødabsorbering for hvert skridt, du tager. Denne løbesko er fantastisk god til lange distancer på op til maraton og længere.

Opsomming 2

Du har en bred fod eller bruger dine egne indlægssåler

Bruger du indlægssåler eller har du en lidt bredere fod? Så bør du helt sikkert overveje Brooks Ghost Max som din nye løbesko. Denne model er rigtig god til en bredere forfod og en lidt højere vrist. Og vidste du, at Brooks Ghost Max 2 også fås i forskellige bredder til både damer og herrer? For eksempel er 1D standarden til herrer, men der findes også en 2 E (bred) og 4 E (ekstra bred) model.

Opsomming 3

Du er nybegynder inden for løb

Brooks Ghost Max 2 er en velegnet løbesko til nybegyndere. Dette takket være den gode stabilitet i skoen, der hjælper hvis din løbeteknik ikke er så god endnu. De fleste begyndere har endnu ikke god nok stabilitet i ankel-, knæ- og hofteled, men denne skos brede base gør den stabil til løb i alle tempi. Det tykke støddæmpningslag reducerer løbets belastning af dine ben.

"Brooks Ghost 2 er blevet mere alsidig med opdateringen til DNA Loft V3-støddæmpningsmaterialet. Nu behøver ud ikke nøjes med kun at bruge den til dine udholdenhedsløb, du kan også bruge den til tempotræning."

Daan Glorie – produktekspert

Vidste du schon…

Brooks har eksisteret siden 1914. Virksomheden startede oprindeligt med at lave balletsko og bade- og svømmesko, men voksede til et af de mest populære løbemærker i 80’erne og 90’erne. Nu er hele deres fokus på at lave løbesko, hvilket betyder, at produkterne er af høj kvalitet og konstant er under udvikling.

Brooks Ghost Max 2 i detaljer

Dobbelt Jaquard Air Mesh-overdel

med masser af ventilation og en robust hælkappe

DNA LOFT v3-skummet

er blødt, men føles også meget let under løb

GlideRoll-teknologien

sikrer en jævn overgang fra hæl til tå

Segmented Crash Pad

med masser af slidgummi for optimalt greb, men også god stødabsorbering

Hvordan er DNA LOFT v3-skummet blevet til?

DNA LOFT v3 er ikke helt nyt, det blev allerede brugt i Brooks Glycerin-modellen. Dette støddæmpningsmateriale blev skabt ved at sprøjte nitrogen ind i mellemsålen. Nitrogeninfusion er en proces, der er velkendt i bl.a. kaffebranchen. Hos Brooks fandt man ud af, at man kan lave tykkere mellemsåler med nitrogeninfusion, men samtidig spare på vægten. Resultatet er mere affjedring under løb, men samtidig en god holdbarhed i skummet.

3egenskaber i Brooks Ghost Max 2

Opsomming 1

DNA LOFT v3-dæmpningsmateriale

Mellemsålen på Brooks Ghost Max 2 er beriget med DNA LOFT v3-støddæmpningsmaterialet. Dette tykke støddæmpningslag er injiceret med nitrogen, så du får en blød og behagelig følelse under dine fødder. Desuden har skiftet til dette skum gjort Ghost Max 2 mere alsidig, så du kan bruge den til tempotræning og lange intervalblokke.

Opsomming 2

GlideRoll Rocker

”GlideRoll Rocker” lyder meget avanceret, men det henviser faktisk til sålens kurve. Flere og flere løbesko er formet som en vippe. Disse afrundede såler gør afviklingen fra hæl til tæer meget mere jævn, da løbeskoen automatisk ruller lidt mere fremad.

Opsomming 3

Masser af stabilitet

Ghost Max 2 er en virkelig stabil og neutral løbesko. Det skyldes den brede sål i kombination med den robuste hælkappe og skalkonstruktionen. Når du tager skoen på, sidder din fod så at sige i støddæmpningsmaterialet, hvilket giver dine fødder mulighed for at afvikle mere stabilt. Den stabile løbefornemmelse forstærkes af GlideRoll Rocker. Dine fødder kan ikke rulle indad, men de kan rulle fremad.

Brooks Ghost Max 2 eller Glycerin 21?

Brooks Ghost Max 2 og Glycerin 21 er begge neutrale løbesko. Den største forskel ligger i offset, vægt og støddæmpning. Brooks Glycerin har et offset på 10 mm, mens Ghost Max har et lavere offset på 6 mm. Det gør Ghost Max 2 lidt mere velegnet til løbere med en midt- eller forfodslanding. Med omkring 278 g er Glycerin dog en smule lettere end Brooks Ghost Max 2 på 306 g. Forfoden på Glycerin er også lidt blødere, mens Ghost Max har GlideRoll-teknologi med en stivere forfod, der automatisk afvikler fra hæl til tå.

Die Brooks-Laufschuhkollektion

Vil du vælge de bedste løbesko fra Brooks? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor.

Brooks har flere typer løbesko til den neutrale løber. Ghost og Glycerin er f.eks. de mest populære til korte og lange distancer. Ghost Max 2 er den mest stødabsorberende løbesko i Brooks’ kollektion. Leder du efter løbesko med lidt mere støtte? Så bør du tage et kig på Adrenaline GTS og Glycerin GTS.

Eksempel på Brooks skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko Brooks.

Allround – Brooks Ghost Max 2
Tempo/IntervallBrooks Hyperion (Max)
KonkurrenceBrooks Hyperion Elite 4

Gode sko + gode strømper = forebygger vabler

Brooks Crew Socks er fantastiske løbestrømper, som du kan bruge sammen med Brooks Ghost Max. Disse strømper er velegnede til både lange ture og konkurrenceløb, både til damer og herrer! Strømperne giver od stødabsorbering, er mellemhøje og giver ekstra svangstøtte.

Brooks løbetøj

Har du planer om at købe et par Brooks Ghost Max 2? Så sæt prikken over i’et på dit outfit med løbetøj fra Brooks. I High Point-kollektionen finder du funktionelt løbetøj til trailløb, men du kan selvfølgelig også bruge det på dine daglige træningsture. Super praktisk, fordi bukserne i High Point-kollektionen ofte har lommer til nøgler, sportsernæring og din telefon. Tag afsted med dit yndlingsløbetøj uden at være nødt til at bære noget i hænderne.

Test af Brooks Ghost Max 2

Vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Daan Glories erfaringer med skoen her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer

Type sko
Konkurrencesko
Offset
6 mm (28 mm hæl – 22 mm forfod)
Vægt
Ca. 269 gram dame / ca. 306 gram herre
Type løber
Neutral
Dæmpningstype
DNA Loft v3

Forventninger

”Den første version af Ghost Max var ret populær på grund af dens komfort og stabilitet. Desuden var denne løbesko virkelig karakteristisk på grund af den brede forfod og høje vrist. Jeg synes, det var en behagelig sko til mine rolige udholdenhedsløb, men den var lidt tungere og stivere end for eksempel HOKA Clifton og New Balance 880, som jeg også bruger. Jeg er spændt på at se, om Brooks Ghost Max 2 er blevet lidt mere fleksibel og lettere, så man også kan bruge den til noget mere tempotræning.”

Fit

“Brooks Ghost Max 2 føles lidt smallere end den forrige version. Den giver mig en dejlig lukket pasform, hvor mine tæer har plads nok til at bevæge sig. Hælkappen er fast nok til, at jeg ikke glider ud af hælen, mens jeg løber. Jeg behøver heller ikke at trække snørebåndene ret stramt til, før skoen sidder behageligt. Dette er en sko, der giver meget støtte fra overdelen, inklusive den forstærkede hælkappe med et blødt stof bagpå. Jeg synes, at den eneste ulempe er de lidt korte snørebånd. Denne model fås i øvrigt også i forskellige bredder, hvis du føler, at dine fødder bliver lidt klemt i standardbredden.”

Stride

“Jeg har trænet lidt udholdenheds- og tempoløb i Ghost Max 2. Jeg har bemærket, at de føles meget lettere end forgængeren. DNA LOFT v3-skummet er også lidt blødere, så jeg syntes også det var behageligt under lange udholdenhedsløb på 20 til 30 km. Under mine udholdenhedsløb kan jeg godt lide at træne på grusstier og bløde overflader for at reducere belastningen af mine led. På de ikke-asfalterede stier fandt jeg Ghost Max 2 meget stabil. Jeg kom undervejs til at træde på en lille gren og var lidt bange for, at min ankel ville vrikke om, men det tillod skoen heldigvis ikke. Den afrundede sål giver mig mulighed for en let afvikling med ekstra støddæmpning i forfoden under afsættet.”

Comfort

“Denne løbesko ligger i kategorien ”maksimal støddæmpning”. Det er løbesko med en såltykkelse på op mod 40 mm. Ghost Max 2 er dog ikke den blødeste løbesko. DNA LOFT v3-skummet føles meget fast og returnerer relativt mindre energi. Brug primært Brooks Ghost Max 2 til dine langsomme og lange udholdenhedsløb. For erfarne løbere er dette den perfekte løbesko til restitutionsudholdenhedsløb, og når du føler dig lidt træt. Nybegyndere og løbere med en lidt tungere kropsbygning eller løbestil vil nyde godt af stabiliteten og pålideligheden i denne allrounder.”

Slutspurten

Den første version af Brooks Ghost Max var allerede super populær, og vi forventer, at den 2. version vil få endnu flere løbere til at hoppe med på Ghost Max-bølgen. Skoen er blødere, lettere og mere alsidig takket være DNA LOFT v3-støddæmpningsmaterialet. Heldigvis er den stabile karakter bevaret, og løbere med fødder, der ikke nødvendigvis passer i ”standard”-modeller (f.eks. brede fødder eller høj vrist) vil nok finde et godt match med denne model. Den tykke mellemsål gør Ghost Max 2 mindre egnet til korte intervaller og konkurrenceløb. Her bør du i stedet se på Brooks Hyperion eller Hyperion Max.

Brooks Ghost Max 2 minder om HOKA Bondi og adidas Adistar. Det er også modeller af løbesko med maksimal støddæmpning og en afrundet mellemsål, der giver en jævn afvikling. Den store forskel er, at Ghost Max 2 er lidt bredere i forfoden, hvilket gør den velegnet til løbere, der bruger indlægssåler eller har brede fødder.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Brooks Ghost Max 2 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.