Skip to main content

Review

ASICS Superblast 2 — Konkurrencesko og træningssko i én!

Med introduktionen af det nye superfoam giver ASICS Superblast 2 maksimal energireturnering under hver træning og konkurrenceløb. Denne løbesko kombinerer funktionerne fra en konkurrencesko med den komfortable støddæmpning fra en træningssko. Det gør Superblast 2 til et alsidigt valg for løbere på alle niveauer.

Hvad er nyt?

    • Bedre ventilerende overdel
    • Højere energireturnering takket være Flytefoam Turbo +
    • Forbedret ASICSGRIP-ydersål

ASICS Superblast 2 er tilgængelig fra den 5. juli.

3Grunde til at ASICS Superblast 2 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du er på udkig efter en løbesko med maksimal støddæmpning

Maksimal støddæmpning er efterhånden blevet til en forventning i løbeverdenen. Næsten alle løbesko har en tykkere mellemsål. Jo mere skum du har under fødderne desto mere komfort får du. Det gælder også Superblast 2. Denne model har en tyk mellemsål som gør at denne løbesko giver mere støddæmpning til de lange distancer. Støddæmpningsmaterialet absorberer vibrationer fra musklerne så der er mindre påvirkning af kroppen. Kom i gang med din næste træning med friskere ben.

Opsomming 2

Du ønsker en temposko til lange intervalblokke

En tyk mellemsål betyder helt generelt at en løbesko er mindre responsiv. Det gælder ikke for den nye Superblast. Det øverste lag består af Flytefoam Blast Turbo Plus-skummet som vi kender fra Metaspeed-konkurrenceskoene. Dette støddæmpningsmateriale giver den højeste energireturnering hvilket gør at den føles meget behagelig under lange intervalblokke som f.eks. 3 x 5 km. Dette er en ideel temposko til maratonforberedelsen. Og du kan endda bruge den til dine rolige udholdenhedsløb på grund af dens stabile natur da det nederste lag af Flytefoam Blast Plus gør den lidt fastere.

Opsomming 3

Du træner op til et halv- eller helmaraton

Den store fordel ved Superblast 2 er at du kan bruge denne sko til enhver form for træning og konkurrence. Den giver maksimal komfort til lange distancer men er også responsiv til lange tempoløb. Dette er en trænings- og konkurrencesko i én!

„Vil du have en konkurrencesko? Eller vil du have en allrounder? Du behøver slet ikke vælge for Superblast 2 er en to-i-éner! Oplev maksimal energireturnering og støddæmpning i både langsomt og hurtigt tempo.“

Daan Glorie – produktekspert

Vidste du…

At ASICS har sat sig som mål at være CO2-neutral inden 2030? Virksomheden har allerede taget store skridt i den rigtige retning ved at reducere deres CO2-udledning pr. produkt med hele 30 % mellem 2015 og 2020. Derudover bruger ASICS i stigende grad genbrugsmaterialer i deres løbeudstyr. For eksempel er Superblast 2’s overdel lavet af 62 % genbrugte plastflasker. Og Flytefoam Blast Plus Eco-mellemsålen er lavet af 24 % plantebaserede materialer.

De ASICS Superblast 2 i detaljer

Engineered Woven-overdel

med en fastgjort skotunge for en forbedret pasform og optimal komfort.

Flytefoam Blast Turbo Plus

i det øverste lag af mellemsålen. Denne støddæmpning er utrolig let, spændstig og returnerer en masse energi.

Flytefoam Blast Plus Eco

i det nederste lag af mellemsålen. Den er lavet af 24 % plantebaserede materialer og giver stabilitet samt en blød landing.

ASICSGRIP-ydersål

af blødt, letvægtsgummi for fremragende greb.

3Egenskaber ved ASICS Superblast 2

Opsomming 1

Engineered Woven-overdel

Superblast 2 har en Engineered Woven-overdel. Dette vævede materiale sikrer optimal luftventilation og holder dine fødder tørre og komfortable. Den er inspireret af ASICS’ konkurrencesko, så overdelen er også meget tynd, og skotungen er fastgjort. Endelig giver den indvendigt forstærkede hælkappe masser af støtte omkring anklerne.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Turbo Plus & Flytefoam Plus Eco-skum

Det øverste lag af mellemsålen består af Flytefoam Blast Turbo Plus-skumstoffet. Det er let, energisk og returnerer en masse energi for hvert skridt du tager. Det samme skum bruges også i ASICS’ konkurrencesko. Det nederste lag består af det robuste Flytefoam Blast Eco, der skaber en blød landing. Kombinationen af disse to støddæmpningsmaterialer gør, at du får en stabil løbeoplevelse, men med en fjedrende fornemmelse, så du kan løbe mere effektivt på de lange distancer.

Opsomming 3

ASICSGRIP-ydersål

ASICSGRIP-ydersålen har en lav densitet og er gjort lidt blødere i forhold til ydersålen i den første version af ASICS Superblast. Vi kender også denne ydersål fra ASICS’ trailsko, men i denne sko er der selvfølgelig ikke tilføjet nogen knopper. Oplev et fremragende greb på tørre og våde overflader.

ASICS Superblast eller Novablast?

ASICS Superblast og Novablast er begge allround løbesko, men med hver deres egenskaber. Novablast indeholder kun Flytefoam Blast Plus i mellemsålen, hvilket giver skoen en stabil og blød karakter. Superblast er en såkaldt „super trainer“ med superfoam i mellemsålen, hvilket giver den meget mere energireturnering. Det betyder, at Superblast 2 også er velegnet til konkurrencer, mens Novablast mere er en træningssko.

Løbetøj fra ASICS

Planlægger du at købe ASICS Superblast 2? Så fuldend dit outfit med løbetøj fra ASICS. I ASICS Metarun-kollektionen finder du løbetøj, der er lavet til hurtige træningspas og når vejret er varmere. Fra luftige singletter til behagelige shorts, der giver masser af bevægelsesfrihed. Så det er det perfekte match med Superblast 2, fordi denne sko også er lavet til hurtigere træning.

ASICS Metarun Singlet
ASICS Metarun Singlet

Gode sko + gode strømper = Forebygger vabler

Har du besluttet dig for ASICS Superblast 2? Så anbefaler vi også at købe et par gode løbestrømper for at forhindre vabler og holde fødderne godt ventilerede. De ASICS Performance Run Crew Strømper til både damer og herrer er halvhøje og lette løbestrømper. Mesh-materialet giver dig optimal ventilation og leder effektivt sveden væk. Strømperne fås i forskellige fine farver, der matcher farven på dine løbesko.

ASICS’ kollektion af løbesko

Vil du vælge den bedste ASICS-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores Shoe Advisor.

Superblast 2 er en del af ”Run Faster”-kollektionen fra ASICS. ”Run Faster” hjælper dig med at komme op i højeste gear. ASICS Superblast 2 er en alsidig løbesko, som du også kan bruge til løb.

Eller leder du efter de bedste og hurtigste konkurrencesko til at slå rekorder med? Så overvej ASICS Metaspeed Sky eller Edge. Bestem dit mål og vælg de rette ASICS-løbesko til hvert træningspas eller konkurrenceløb.

Eksempel på ASICS skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig: Løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra ASICS.

AllroundASICS Gel Nimbus
Tempo/intervalASICS Magic Speed 4 / ASICS Superblast
Konkurrence – ASICS Metaspeed Sky og Edge

Hvorfor er ASICS Superblast 2 en „super trainer“?

ASICS Superblast 2 er en såkaldt „super trainer“ – en løbesko, der er designet til træningsløb, men som indeholder teknologier fra carbon-konkurrenceskoene. Det kan være det samme støddæmpningsmateriale eller en slags plade, der giver fremdrift. Superblast 2 indeholder ingen plade, men den har et tykt lag Flytefoam Blast Turbo Plus-skum. Denne teknologi bruges også i ASICS Metaspeed Sky- og Edge-konkurrenceskoene. Nogle super trainers som Superblast 2 er designet til hurtige træningspas og kan bruges som sko til konkurrence.

Test af ASICS Superblast 2

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Daan Glories erfaringer med skoen.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

produktekspert

Tekniske specifikationer ASICS Superblast 2

Type sko
Konkurrencesko
Forskydning
8mm (45 mm hæl / 37 mm forfod)
Vægt
Ca. 249 Gram
Type løber
Neutral
Støddæmpningstype
Flytefoam Blast Turbo + (øverste lag) Flytefoam Blast Plus (nederste lag)

Forventninger

„Den første version af Superblast var ikke min personlige favorit. Jeg syntes den var lidt for tung og skulle vænne mig til den ekstremt tykke mellemsål. Jeg håber at Superblast 2 med opdateringen til Flytefoam Blast Turbo Plus-støddæmpningsmateriale føles lidt lettere.“

Slutspurten

ASICS Superblast 2 er blevet væsentligt forbedret i forhold til forgængeren. Opdateringen af Flytefoam Blast Turbo Plus-støddæmpningsmaterialet giver dig en højere energiudnyttelse, og skoen er også blevet lidt lettere. Med Superblast 2 har du en trænings- og konkurrencesko på fødderne, der driver dig fremad med hvert eneste skridt.

Andre modeller, der minder om ASICS Superblast 2, er blandt andet HOKA Mach X og Saucony Kinvara Pro. Det er også løbesko med høj energireturnering på grund af en tyk mellemsål, der delvis består af superfoam. Den største forskel er, at Mach X har en PEBAX-plade, og Kinvara Pro indeholder endda en carbonplade. Superblast 2 er lidt mere jævn og dynamisk, da sålen ikke indeholder en plade.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på ASICS Superblast 2 i vores webshop. Sidder du tilbage med? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.