Skip to main content

Review

adidas Ultraboost 5 (X) – Den letteste og mest responsive Ultraboost nogensinde!

adidas Ultraboost er en af de mest berømte løbesko i verden. Siden 2015 har Boost-sålens komfort kombineret med knit-overdelen gjort den til en af de bedste sko at løbe i. Og takket være dens gode udseende ser man ikke kun Ultraboost blive brugt at løbere men den bruges også i stigende grad som en fritidssko. Adidas har fornyet skoen fuldstændigt og Ultraboost 5 er lettere og mere responsiv end nogensinde!

Hvad er nyt?

  • Nyt skum
  • To typer overdele (5 adskiller sig fra 5x)
  • Continental Rubber
Shop dame modellerShop herre modeller

3Grunde til at adidas Ultraboost 5(x) er perfekt til dig

Opsomming 1

Du er på udkig efter en sko til dine lange udholdenhedsløb

Med sin lavere vægt og høje responsivitet er Ultraboost 5 perfekt til de lange udholdenhedsløb på landevejen. Dine ben holder sig friske i længere tid og overdelen er meget åndbar. Hvis du ikke løber så mange kilometer endnu er komforten selvfølgelig også rigtig god til dine kortere løbeture.

Opsomming 2

Du har ofte bøvl med dine akillessener

De fleste løbesko har en hælkappe som er meget fast omkring hele hælen. Det er godt i sig selv men det kan også lægge et ekstra pres på akillessenen. Med den udvendige hælkappe i Ultraboost 5 får du den støtte du har brug for uden at den trykker.

Opsomming 3

Du er på udkig efter løbesko der sidder godt til om din fod

Ultraboost 5 findes i to versioner: 5 og 5 X. Forskellen mellem disse to versioner ligger i overdelen. Begge er lavet af det samme Primeknit-materiale men forskellen ligger i snørekonstruktionen. 5’eren har den klassiske plastkonstruktion som vi kender fra tidligere versioner mens 5 X’eren sidder som en sok om foden hvilket gør den endnu lettere.

„Den nye Ultraboost har fået meget mere støddæmpning særligt i forfoden. Det er rart for det var lige præcis det jeg savnede i den tidligere version.“

Menno Munster – produktekspert

Vidste du…

At adidas Ultraboost er en så populær model at den har fået sin egen Wikipedia-side? Tag et kig her. https://en.wikipedia.org/wiki/Adidas_Ultraboost#Adidas_Ultraboost_Light

adidas Ultraboost 5(x) i detaljer

Primeknit + Forged-overdel

Former sig efter foden.

Udvendig hælkappe

God støtte uden at trykke.

LIGHTBOOST V2-skum

Returnerer mere energi.

Torsionssystem

For en naturlig afvikling.

Continental-ydersål

Ekstra greb og holdbarhed.

3Egenskaber i adidas Ultraboost 5(x)

Opsomming 1

Yderst behagelig overdel

Ultraboost 5’s overdel er konstrueret så den sidder godt på næsten alle fødder. Materialet er vævet for at give støtte hvor der er brug for det men er også ekstra åndbart i de områder hvor temperaturen er højest. Ultraboost 5 X er ekstra forstærket ved mellemfoden og ved snørebåndene for at kompensere for den manglende ramme.

Opsomming 2

Let og responsiv mellemsål

Takket være det nyeste Lightboost V2-skum er Ultraboost 5 mere komfortabel end nogensinde. Sålen er mere støddæmpende men returnerer også mere energi ved hvert skridt. Da der også er tilføjet mere skum-materiale under forfoden giver det en meget mere behagelig fornemmelse end i forgængeren. Det Torsions-systemet giver sålen ekstra fasthed og gør overgangen endnu glattere.

Opsomming 3

Continental-ydersål

Du kender måske til Continental fra bil- og cykeldæk men deres gummi bruges også i flere af adidas’ løbesko. Sammenlignet med andre ydersåler giver Continentals såler dig et bedre greb selv under våde forhold og sålerne holder også længere.

adidas’ kollektion af allround-løbesko

adidas’ kollektion af allround-løbesko består af tre kategorier med forskellige modeller: Supernova, Ultraboost og Adistar. I Supernova-kollektionen finder du primært alsidige sko der passer til begynderen og den erfarne løber. Ultraboost-kollektionen består af sko der giver dig masser af energireturnering og Adistar-kollektionen er primært til langsommere og længere udholdenhedsløb. For eksempel, Supernova Prima egner sig bedst til tempoløb og udholdenhedsløb på forfoden. Ultraboost 5 er bedst til allround-brug og Adistar BYD er den ideelle sko til de længere udholdenhedsløb.

Eksempel på adidas skorotation

Sko-rotation betyder at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra adidas.

Allround – adidas Ultraboost 5
Tempo/interval – adidas Adizero Boston 12
Konkurrence – adidas Adizero Adios Pro 3

Gode sko, gode strømper

Har du besluttet dig for adidas Ultraboost 5? Så anbefaler vi også at købe et par gode løbestrømper for at undgå vabler og holde fødderne godt ventilerede. adidas Run X UB23 Crew Socks er gode løbestrømper som holder fødderne kølige kilometer efter kilometer takket være det ventilerende mesh og HEAT.RDY-teknologien som sikrer god luftcirkulation. Strømperne indeholder også Formotion-teknologien: Den former sig efter din fods naturlige bevægelser så du får en optimal pasform og maksimal bevægelsesfrihed. De fås også i en lang række flotte farver.

Test af adidas Ultraboost 5

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs Menno Munsters resultater her.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Tekniske specifikationer adidas Ultraboost 5(x)

adidas Ultraboost 5

Skotype
Allround-løbesko
Hældrop
10 mm (31 mm hæl / 21 mm forfod)
Vægt
Ca. 244 gram kvinder / ca. 292 gram mænd
Løbertype
Neutral
Støddæmpningstype
Lightboost V2

adidas Ultraboost 5(x)

Skotype
Allround-løbesko
Hældrop
10 mm (31 mm hæl / 21 mm forfod)
Vægt
Ca. 237 gram kvinder / ca. 275 gram mænd
Løbertype
Neutral
Støddæmpningstype
Lightboost V2

Forventninger

„Jeg er ret begejstret for de ændringer adidas har foretaget i Ultraboost. Efter min mening manglede den tidligere version noget støddæmpning i forfoden og føltes noget tung. Begge dele er der blevet rettet op på. Dermed er Ultraboost forhåbentlig blevet en ægte løbesko igen og ikke „bare“ en fritidssko.“

Fit

“Jeg fik lov til at prøve et par Ultraboost 5X. Det er modellen uden plastikburet, som snørebåndene er fastgjort til, men denne version har også en soklignende overdel. Omkring midtfoden føler jeg rigtig god støtte, og skoen sidder også godt i hælen. Jeg bøvlede ikke med, at hælen gled under mit løb. Jeg lagde mærke til, at materialet i forfoden er meget elastisk og stramt over mine tæer. Derfor vil overdelen passe godt på mange mennesker, men den giver ikke så meget støtte der.”

Stride

“Når jeg løber, lægger jeg mærke til, at skoen afvikles jævnt. Jeg kan mærke, at Ultraboost fungerer bedre for mig, når jeg lander på hælen. Sålen har en fin afrunding, som sammen med Torsion-systemet leder dig frem på forfoden. LightBoost-materialet har en god blanding af støddæmpning og fasthed. Skoen føles ikke tung og returnerer en god del energi. Jeg ville stadig primært bruge Ultraboost til de daglige løbeture og lange udholdenhedsløb på grund af dens vægt og komfort.”

Comfort

“Apropos komfort: Ultraboost 5X har virkelig taget et stort skridt op i komfort i forhold til sin forgænger, særligt i forfoden. Jeg føler mig meget bedre beskyttet der nu, og derudover føles skoen også lettere. Kombineret med den velsiddende overdel kan du have Ultraboost 5X på hele dagen uden problemer, uanset om du skal løbe eller ej.”

Slutspurten

Opdateringerne i den nyeste Ultraboost fra adidas har gjort den til en rigtig dejlig løbesko igen. Komfortmæssigt er den en af de bedste allround-løbesko lige nu og udseendemæssigt har Ultraboost heller ikke skuffet. Desuden vil den igen komme i mange forskellige versioner og farver.

Du kan sammenligne Ultraboost 5 med ASICS GEL Nimbus eller New Balance Fresh Foam X 1080. Disse er også meget behagelige allround-løbesko.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek adidas Ultraboost 5 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.