Skip to main content

Review

ASICS Noosa Tri 16 – Hurtig, let og allround løbesko 

ASICS Noosa Tri 16 er en løbesko, der skiller sig ud i ASICS’ sortiment. Skoen er specielt designet til triatleter og løbere, der ønsker en kombination af responsiv støddæmpning og en følelse af lethed. I denne anmeldelse dykker vi dybere ned i dens tekniske funktioner og deler vores erfaringer med skoen.

Hvad er nyt?

    • Nye overdel
    • Opdatering af Flytefoam Blast Plus-dæmpningsmaterialet
    • Bedre greb og holdbarhed

ASICS Noosa Tri 16 er tilgængelig fra 1. juli.

3grunde til, at ASICS Noosa Tri 16 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du leder efter en let allround løbesko

ASICS Noosa Tri 16 er blevet meget blødere takket være opdateringen til Flytefoam Blast Plus-skum, hvilket gør skoen velegnet til din daglige træning. Den er lidt mindre støddæmpende end Novablast og Cumulus, men er væsentligt lettere i vægt. Derfor kan du også bruge Noosa Tri perfekt til intervaller og konkurrenceløb.

Opsomming 2

Du træner op til et 5 eller 10 km løb

I navnet Noosa Tri står Tri for ”Triathlon”. Oprindeligt var denne sko designet til triatleter, der ledte efter en let løbesko til deres træning og konkurrenceløb. I mellemtiden er Noosa Tri blevet velegnet til en bredere brugerbase. Dens stabile og lette natur gør den til en fin sko til 5 og 10 km konkurrenceløb, selv hvis der er mange sving på ruten.

Opsomming 3

Du ønsker en budgetvenlig temposko

Mange tempo- eller intervalsko koster nu op mod 1500 kr eller mere, fordi de indeholder en plade og et såkaldt “superfoam”. Noosa Tri indeholder ingen af delene, og er derfor lidt mere budgetvenlig. Desuden indeholder denne sko ikke en plade, men har en “rocker” for en meget jævn afvikling.

"Noosa Tri er den ideelle allrounder, som du kan løbe i ethvert tempo med."

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Forkortelsen TRI henviser til triatlon. I denne sport dyrker man tre sportsgrene efter hinanden, nemlig: svømning, cykling og løb. Fordi der er skifte mellem sportsgrenene undervejs, kan man miste meget tid, da man naturligvis skal skifte fra cykel- til løbesko. Noosa Tri 16 er nem at tage på takket være hælstroppen bagpå, men også på grund af skotungens placering. Noosa Tri egner sig bedst til sprint- og kvarttriatlon, da skoen er blød, men giver masser af jordkontakt.

ASICS Noosa Tri 16 i detaljer:

Engineered mesh-overdel

giver støtte og åndbarhed

Flytefoam Blast Plus-skum

giver letvægtsstødabsorbering

ASICSGRIP-teknologien

giver et overlegent greb på mange forskellige overflader

3egenskaber i ASICS Noosa Tri 16

Opsomming 1

Engineered mesh-overdel

Overdelen i Engineered Mesh giver støtte i strategiske områder omkring mellemfoden og har høj åndbarhed i forfoden. Hælkappen er lidt lavere end på forgængeren, og snørebåndene er blevet lidt længere, så det er blevet nemmere at snøre skoen. Takket være løkken ved hælkappen og udformningen af skotungen er det nemt at tage skoen af og på.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Plus-dæmpningsmateriale

Den største ændring i Noosa Tri er at se i mellemsålen. Nu består den af dæmpningsmaterialet Flytefoam Blast Plus. Det gør Noosa Tri 16 lidt blødere end før, men også lettere. Vi kender Flytefoam Blast Plus-skummet fra ASICS Novablast og ASICS Cumulus. EVA-mellemsålen giver en stor mængde energi retur til dig under dit løb.

Opsomming 3

ASICSGRIP-ydersål

Ydersålen har fået et lidt anderledes mønster i forhold til forgængeren, men giver stadig den samme trækkraft. ASICSGRIP-teknologien giver et fremragende greb på forskellige overflader takket være en kombination af gummi og det specialudviklede mønster. Det giver dig mulighed for at løbe mange kilometer uden besvær.

Asics Noosa Tri 16 eller Novablast 4?

ASICS Noosa Tri 16 og Novablast 4 er to modeller af allround-løbesko med en lidt hurtigere karakter. Den store forskel ligger i vægt, offset og såltykkelse. Novablast har en tykkere mellemsål og et højere offset på 8 mm, hvilket gør den velegnet til halv- og helmaraton. Noosa Tri er lidt lettere i vægt, har 5 mm offset og egner sig bedst til distancer op til halvmaraton.

ASICS løbetøj

Planlægger du at købe et par ASICS Noosa Tri? Så sæt prikken over i’et på dit outfit med ASICS’ løbetøj. I ASICS Core-kollektionen finder du alt det tøj, du har brug for som løber. Fra funktionelle toppe til lette løbeshorts, så du forbliver kølig og tør, mens du træner.

Gode sko, gode strømper

Har du besluttet dig for et par ASICS Noosa Tri 16? Så anbefaler vi også at købe et par gode løbestrømper for at forhindre vabler og holde dine fødder godt ventilerede. ASICS Performance Run Crew Socks til både damer og herrer er halvhøje og lette løbestrømper. Mesh-områderne giver dig optimal ventilation og leder effektivt sveden væk fra huden. Strømpen fås i forskellige farver, der matcher farven på dine løbesko.

ASICS’ kollektion af allround-løbesko

Vil du vælge den bedste ASICS-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor. Er du på udkig efter en allround løbesko med komfort og støtte? Så er du helt sikkert landet det rette sted med ASICS’ kollektion af løbesko. De mest populære sko er ASICS Gel Nimbus og Gel Cumulus. Gel Nimbus har lidt mere støddæmpning og komfort til lange distancer, mens Gel Cumulus er den mest alsidige løbesko. ASICS Noosa Tri og ASICS Novablast er allround løbesko med en lidt hurtigere karakter, hvilket også gør dem behagelige til intervaller og tempotræning.

Eksempel på ASICS skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra ASICS.

Allround – ASICS Gel Cumulus
Tempo/Interval – ASICS Noosa Tri
KonkurrenceASICS Metaspeed Sky / Edge

Historien bag ASICS Noosa Tri

De klare farver og mønstre på den specialdesignede mesh-overdel er inspireret af de tidlige Gel-NOOSA-modeller fra 2000’erne. Forløberne for denne løbesko var Gel Bondi og Gel Forster Tri. Disse sko var også neon- og pangfarvede. Noosa Tri er opkaldt efter Noosa-triatlon i Australien. Dette event er siden blevet en af de 10 største olympiske triatloner i verden.

Test af ASICS Noosa Tri 16

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Daan Glories erfaringer med skoen.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer ASICS Noosa Tri 16

Type sko
All-round løbesko
Offset
5 mm (Herre: 34,5 mm hæl — 29,5 mm forfod) (Dame: 33,5 mm hæl – 28,5 mm forfod)
Vægt
Ca. 213 gram
Type løber
Neutral
Dæmpningstype
Flytefoam Blast Plus

Forventninger

“Noosa Tri er lidt af en ukendt sko for mig, da jeg aldrig har testet den før. Jeg er nysgerrig efter at se, om det er en passende sko til min banetræning og intervaller på landevejen. Jeg træner i øjeblikket til Valencia maraton i slutningen af året, hvor jeg forhåbentlig vil bryde grænsen på 2 timer og 40 minutter. Jeg bruger forskellige sko til forskellige typer træning. For eksempel elsker jeg Nimbus til restitutionsløb og lange distancer, men jeg kan ikke løbe høje tempi i dem, fordi de er meget bløde og lidt tungere. Noosa Tri’s 213 g lover noget, for hvert gram tæller, når det handler om hastighed.”

Slutspurten

ASICS Noosa Tri 16 er med alle sine innovationer en ideel løbesko til tempotræning, intervaller og daglige udholdenhedsløb. Den er nu blevet endnu mere komfortabel med den nye Flytefoam Blast Plus. Det gør landingen blødere og afsættet mere responsivt. Det lavere offset på 5 mm og den lette vægt gør Noosa Tri velegnet til løbere med en lidt hurtigere afvikling eller dem, der ønsker mere føling med underlaget.

ASICS Noosa Tri 16 minder om New Balance Fuelcell Rebel og HOKA Mach. Det er også modeller af hurtige og ekstremt lette allround-løbesko. Noosa Tri er mere stabil takket være det klassiske EVA-skum.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på ASICS Noosa Tri 16 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.