Skip to main content

Review

Nike Air Zoom Pegasus 41 – en moderne klassiker

Nike Air Zoom Pegasus 41 er en løbesko, der fortjener at blive fejret. I mere end fire årtier har Pegasus været populær blandt løbere på alle niveauer. Den nu 41. udgave af Pegasus er blevet fuldstændig opdateret i både sål og overdel. Uanset hvad dit mål er, vil Pegasus give dig mulighed for at komme ud og løbe på vejen hver dag. Er du også nysgerrig på ændringerne? Du kan læse det hele i vores blog.

Hvad er nyt?

  • ReactX-skum
  • Engineered Mesh

Nike Air Zoom Pegasus 41 vil være tilgængelig fra den 5. juni.

Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at Nike Air Zoom Pegasus 41 er den rette sko til dig

Opsomming 1

DU ER PÅ UDKIG EFTER EN ALSIDIG OG ALLROUND LØBESKO

Nike Pegasus 41 er velegnet til både korte og lange løbeture. ReactX-mellemsålen med to Zoom Air Units føles behagelig på lange udholdenhedsture, men er stadig responsiv, når du vil løbe i et lidt hurtigere tempo.

Opsomming 2

DU LØBER ALLEREDE I ET PAR NIKE AIR ZOOM PEGASUS 40

Hvis du allerede løber i et par Nike Air Zoom Pegasus 40, kan du sagtens skifte til den nyeste model. Pegasus 41 bevarer den samme følelse på foden, da de samme materialer er blevet brugt i overdelen. Selv i sålen ser vi den samme måde, hvorpå Air Zoom-enhederne er placeret i hæl og forfod.

Opsomming 3

DU ER HÆL-, MELLEM- ELLER FORFODSLØBER

Ja, du læste rigtigt. Nike Pegasus 41 er en ideel løbesko, uanset hvad din løbeteknik er. Med en højere hældrop på 10 mm og afbalanceret støddæmpning er dette en pålidelig løbesko. Nike Pegasus 41 er velegnet til begynderløberen, men også til løberen, der vil løbe sit første maraton.

”Jeg er vild med Pegasus' alsidighed. Jeg elsker at løbe med den på vejen, på banen og i sandklitterne.”

Menno Munster – Produktekspert

Vidste du…

Nike Pegasus har eksisteret i hele 41 år, og der er nu rigtig mange Pegasus-fans over hele verden. For at imødekomme fans i deres forskellige løbeeventyr er der nu blevet udgivet forskellige udgaver af Pegasus. For eksempel er der Pegasus Trail i en almindelig og en GORE-TEX-variant til alle dine trailløbseventyr i både tørt og vådt vejr. I efteråret 2024 vender også den elskede Pegasus Turbo tilbage, som er lavet til hurtigere træning.

Nike Air Zoom Pegasus 41 i detaljer:

Ekstra polstring langs skokanten

for en behagelig pasform

Ny mesh-overdel

endnu blødere og mere åndbar

Nike reactx-mellemsål

mere responsiv og holdbar

To zoom air units

en mere fjedrende følelse under hæl og forfod

Ydersål med vaffelmønster

for optimalt greb og god holdbarhed

3egenskaber i Nike Air Zoom Pegasus 41

Opsomming 1

Forbedret overdel

Pasformen har altid været et af Pegasus’ styrker, og Nike har forsøgt at bevare den samme gode følelse i skoen, men med nogle forbedringer. Båndet omkring midtfoden er den samme som i Pegasus 40, men mesh-materialet blødere og mere åndbart.

Opsomming 2

Nike ReactX-mellemsål

Mellemsålen i Pegasus 41 er blevet fuldstændig fornyet. React-foam er blevet erstattet af ReactX-foam. Dette materiale returnerer 13% mere energi, og dets CO2-aftryk er 43% lavere. Sålen er også blevet 3 mm tykkere for at give ekstra støddæmpning og beskyttelse. Zoom Air-units giver dig også ekstra bounce i hælen og forfoden.

Opsomming 3

YDERSÅL MED VAFFELMØNSTER

Nike blev kendt for deres ”Waffle Sole” i 1974. Den amerikanske atletiktræner og Nike-medstifter Bill Bowerman eksperimenterede med gummisåler støbt i konens vaffeljern. Vi ser også denne karakteristiske ydersål i Pegasus 41. Ydersålen er slidstærk og giver et godt greb under alle vejrforhold. Den ekstra flexrille sikrer et jævnt afsæt fra tæerne.

NIKE ALLROUND LØBESKO-KOLLEKTION

Er du på udkig efter en allround løbesko? Nike har et stort udvalg af løbesko, som du kan bruge hver dag, uanset hvilken træning du kaster dig ud i. Nike Pegasus er den mest populære model med afbalanceret støddæmpning og to Nike Zoom Air Units. Nike Vomero 17 er et støddæmpningstrin højere. Denne model har en ZoomX-mellemsål, som gør den velegnet til lange løbeture. Maksimal støddæmpning, maksimal komfort – det er mottoet for Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3. Denne løbesko har en ekstra tyk ZoomX-mellemsål med lidt mere stabilitet takket være den bredere sål. Nike ReactX Infinity Run Flyknit 4 er den lette allrounder, der giver en stabil og responsiv løbeoplevelse.

Eksempel på Nike skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Nike.

Allround – Nike Air Zoom Pegasus 41
Tempo/Interval – Nike Zoom Fly 5
Konkurrence – Nike ZoomX Vaporfly Next 3

Test af Nike Air Zoom Pegasus 41

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Menno Munsters resultater her.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Tekniske specifikationer Nike Air Zoom Pegasus 41

Type sko
All-round løbesko
Type løber
Neutrale løbere
Offset
10 mm - 37 mm hæl / 27 mm forfod
Vægt
Ca. 251 gram dame / Ca. 283 gram herre
Dæmpning
ReactX

Forventninger

”Personligt har jeg altid været meget positiv over for Nike Pegasus. Den sidste, jeg løb i, var Pegasus 39, så 41’eren er blevet fuldstændig redesignet i forhold til. Jeg har selv brugt skoen mest i skoven og på atletikbanen, for til landevejsløb foretrækker jeg lidt mere støddæmpning. Det har Nike arbejdet på, så det kan blive en meget alsidig sko.”

Slutspurten

Alle de egenskaber, der har gjort Pegasus til en så elsket sko gennem årene, vender tilbage i Pegasus 41. Med sin opdaterede mellemsål og letvægtsoverdel er denne klassiker helt up-to-date igen.

Er du på udkig efter en lignende sko fra et andet mærke? Så prøv Saucony Ride 17 eller ASICS GEL-Cumulus 26. Det er også neutrale allround-løbesko med medium støddæmpning.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Nike Air Zoom Pegasus 41 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.