Skip to main content

Review

Brooks Ghost 16 – Populær løbesko med en større opdatering

Vælg en komfortabel og pålidelig løbesko – vælg et par Brooks Ghost 16. Denne populære allrounder kan bruges hver dag. Takket være opdateringen til DNA LOFT v3 er denne sko lettere, mere fjedrende og dynamisk end nogensinde. Hvornår skal du ud og løbe igen?

Hvad er nyt?

  • Ny overdel
  • DNA LOFT v3-skum
Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at Brooks Ghost 16 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du er på udkig efter en komfortabel allrounder

Har du planer om et kort eller langt træningspas? Med Brooks Ghost 16 kan du klare enhver løbetræning. Mellemsålen består af det nye DNA LOFT v3-skum, som giver mere støddæmpning end sin forgænger, men med mindre vægt på dine fødder. Den dæmper effektivt stødet ved landing, mens skummet også er responsivt, når du begynder at øge tempoet.

Opsomming 2

Du lander på hælen under løb, eller er begynder inden for løb

Brooks Ghost 16 har et offset på 12 mm. ’Offset’ beskriver højdeforskellen mellem hælen og forfoden. Det gør skoen ideel til løberen, der lander på hælen, da der er ekstra støddæmpning her. Mange nybegyndere lander også på hælen, fordi de typisk opbygger deres løb mens de veksler med gang. Og når man går, afvikler man altid med en landing fra hælen. Med Ghost 16 har du en pålidelig og stabil løbesko på fødderne.

Opsomming 3

Du har en smal eller bred fod

Hvert år fås Brooks Ghost i ekstra smalle og brede versioner. Det betyder, at der findes en passende Brooks Ghost til alle løbere. Brooks Ghost narrow (2A) er en løbesko til kvinder med en ekstra smal fod. Til mænd fås Brooks Ghost endda i to brede varianter, nemlig Wide (2E) og extra Wide (4E). Hvis du døjer med knyster (hallux valgus) eller har en ekstremt bred fod, har de brede varianter af Brooks Ghost 16 en behagelig pasform.

“Brooks Ghost 16 har været gennem en spændende opdatering. Et helt nyt støddæmpningssystem gør den blødere OG betydeligt lettere.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Brooks Ghost 16’s mellemsål er injiceret med nitrogen. Nitrogeninfusion er en proces, der er velkendt i andre brancher end sport og løb, blandet andet kaffeindustrien. Hos Brooks fandt de ud af, at man med nitrogeninfusion kan skabe mere støddæmpning uden at øge vægten i materialet. Derfor får du som løber mere affjedring uden at miste holdbarhed.

Brooks Ghost 16 i detaljer

Overdel i Engineered

omslutter fødderne og giver god støtte fra hælen

DNA LOFT v3-dæmpning

giver en blød landing og en følelse af lethed under fødderne

RoadTrack rubber

øger holdbarheden i skoen, og giver samtidig godt greb under alle slags forhold

Segmented Crash Pad

er integreret i ydersålen, så stødet fra landingen absorberes optimalt

Brooks Ghost 16 eller Brooks Glycerin 21?

Brooks Ghost og Glycerin har været faste partnere i årevis. Glycerin har altid haft lidt mere støddæmpning end Ghost, og det samme gælder for de nyeste versioner. De ligner hinanden endnu mere nu, da de indeholder det samme DNA LOFT v3-skum. Den store forskel er offset, rocker og mængden af støddæmpning. Glycerin har et lavere offset på 10 mm, mens Ghost har 12 mm højdeforskel mellem hæl og forfod. Det gør Ghost mere velegnet til begynderløbere, da den også er lidt mere stabil. Glycerin 21 kommer til sin ret på de lange distancer og er ideel til erfarne løbere, der løber mange kilometer om ugen.

3egenskaber i Brooks Ghost 16

Opsomming 1

Overdel i Engineered Mesh

Overdelen i Engineered Mesh giver masser af åndbarhed, men bidrager også til stabiliteten. Det skyldes den indvendigt forstærkede hælkappe kombineret med snøresystemet og den behagelige skotunge. Der er en blød foring i hælkappen for at give dig en god omslutning omkring anklerne. Du behøver ikke bekymre dig om bredden på forfoden, da denne model fås i forskellige bredder.

Opsomming 2

Fornyet mellemsål

Den største opdatering af Brooks Ghost 16 ligger i mellemsålen. DNA LOFT v3 er blødere og lettere end LOFT v2, der blev brugt i Ghost 15. Dette skummateriale er blevet injiceret med nitrogen, hvilket giver mere blød stødabsorbering under din fod, men sparer vægt. Resultatet er, at Ghost 16 er ca. 20 gram lettere end den tidligere version. Oplev blød støddæmpning, når du løber lange distancer, men et responsivt afsæt, når du løber tempoløb.

Opsomming 3

Stabil og jævn afvikling

Den bløde støddæmpning og ydersålens mønster (også kaldet Segmented Crash Pad) sikrer en jævn afvikling fra hæl til forfod. I forfoden er der 6 store flexriller, som gør det muligt for den forreste del af skoen at bøje let.

Gode sko, gode strømper

Brooks Crew Socks er fantastiske løbestrømper, som du kan bruge sammen med Brooks Ghost 16. Strømperne er velegnede til lange ture og konkurrenceløb, både til damer og herrer! Strømperne giver masser af stødabsorbering, er mellemhøje og giver ekstra svangstøtte.

Brooks løbetøj

Planlægger du at købe Ghost 16? Så fuldend også dit outfit med Brooks’ løbetøj. I High Point-kollektionen finder du funktionelt løbetøj til trailløb, men du kan selvfølgelig også sagtens bruge det til dine daglige træningsture. Super praktisk, fordi bukserne i High Point-kollektionen ofte har lommer til nøgler, sportsernæring og din telefon. Kom af sted med dit yndlingsløbetøj uden at være nødt til at have noget i hænderne.

Shop Brooks løbetøj

Allround løbesko fra Brooks

Vil du vælge den bedste Mizuno-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor. Brooks har forskellige typer løbesko til den neutrale løber. Ghost og Glycerin er f.eks. de mest populære til korte og lange distancer. Ghost 16 har Adrenaline GTS som en støttende version, mens Glycerin har en stabil partner i Glycerin GTS. Sæt dit mål for at vælge den passende Brooks-løbesko til hvert træningspas.

Eksempel på Brooks skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Brooks.

Allround – Brooks Ghost
Tempo/IntervalBrooks Hyperion Max
KonkurrenceBrooks Hyperion Elite

Test af Brooks Ghost 16

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs her om Daan Glories erfaringer med skoen.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Brooks Ghost 16

Type sko
All-round løbesko
Type løber
Neutral
Offset
12 mm ( 36 mm hæl / 24 mm forfod)
Vægt
Ca. 240 gram dame / 269 gram herre
Dæmpning
DNA LOFT v3

Forventninger

“Brooks Ghost har været en super pålidelig løbesko i mange år efterhånden. I vores butikker er skoen meget populær på grund af dens stabilitet og allround-karakter. Jeg er mere tilhænger af sko med lidt mere støddæmpning som Glycerin og Ghost Max, så jeg er spændt på at se, om den nye Ghost 16 også egner sig til min langdistancetræning. Jeg løber et helt maraton hvert år, og så er det rart at kunne skifte mellem forskellige sko. Hvem ved, måske begynder jeg at bruge Ghost 16 til min daglige træning i de lave pulszoner som zone 1 og 2. Jeg glæder mig meget til at teste skoen.”

Slutspurten

Vi er ret begejstrede for denne opdatering af Brooks Ghost. I de sidste par år har vi mest set små justeringer af overdelen og støddæmpningsmaterialet. Men nu med innovationen i DNA LOFT v3-skummet får løberne mere komfort og energi retur under enhver form for træning. Denne sko er velegnet til både nybegyndere og erfarne løbere. For den uerfarne løber kan den endda være en stabil konkurrencesko til f.eks. 10 km eller halvmaraton. Den erfarne løber kan også bruge denne sko, når trætheden sætter ind efter tempotræning eller lange udholdenhedsløb.

Brooks Ghost 16 minder om ASICS Cumulus 26 og New Balance Fresh Foam X 880v14. De er begge neutrale, og i høj grad alsidige løbesko. Uanset om du er på vej ud af døren til en kort eller lang løbetur, kan du hoppe i et par Brooks Ghost 16.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Brooks Ghost 16 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.