Skip to main content

Review

ASICS GEL-KAYANO 31 – Den mest komfortable sko til overpronation

ASICS GEL-KAYANO 31 viser, at det er muligt: maksimal komfort og stabilitet i én sko. I årevis virkede det som en umulig kombination. Overpronerende løbere måtte nøjes med stive sko med en hård blok på indersiden og frem for alt meget lidt støddæmpning. Det har ASICS ændret på med Kayano, som giver løbere, der har brug for lidt mere stabilitet, den komfort, de fortjener.

Hvad er nyt?

  • Overdel
  • Ydersål
Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at ASICS GEL-KAYANO 31 er den rigtige for dig

Opsomming 1

Du lander på hælen of overpronerer

ASICS Gel-Kayano 31 er en ideel løbesko til hællandere, da denne model har PureGEL i hælen for behagelig støddæmpning. PureGEL giver 65% mere støddæmpning end den GEL, som ASICS tidligere brugte. Det dæmper effektivt stødet fra landingen, så du oplever en mere behagelig landing, der belaster kroppen mindre. 4D Guidance Systemet har en ekstra responsiv skumblok under svangen, som forhindrer overpronation.

Opsomming 2

Du leder efter en allround løbesko med høj stabilitet

Med sko med den mængde støddæmpning, som Kayano 31 tilbyder, kan det være en udfordring også at holde skoen stabil nok. ASICS har formået at gøre dette ved at gøre sålen lidt bredere, så du står på en bred og stabil platform. 4D Guidance Systemet giver støtte under løb. Ydersålen er også blevet ændret, og har nu en anelse mere gummi på indersiden af løbeskoen. Dette gummi bidrager også til lidt ekstra stabil beskyttelse, mens du løber.

Opsomming 3

Du træner op til et halvt eller helmaraton

Kayano 31’s mellemsål er 40 mm tyk ved hælen og 30 mm tyk under forfoden. Det betyder, at du oplever mere støddæmpning både under de korte og lange distancer. Desuden har den 31. version af Kayano nu Flytefoam Blast Plus ECO i mellemsålen. Dette skum er fremstillet af 20% genbrugsmaterialer og giver en let og energisk støddæmpning. Når du løber halv- og helmaraton, er det vigtigt med masser af støddæmpning, så du kan løbe komfortabelt i timevis. Og det er præcis, hvad Kayano 31 kan tilbyde: En blød løbeoplevelse som på skyer.

"ASICS GEL-KAYANO 30 har gjort løb meget sjovere for en stor gruppe løbere, og den 31. version er kun blevet bedre."

Menno Munster – Produktekspert

Vidste du…

ASICS Kayano er opkaldt efter designeren Toshikazu Kayano. Han er tidligere olympisk maratonløber fra Japan og kom på en innovativ idé. Gel-Kayano var en af de første løbesko, der blev designet specielt til løbere med overpronation. Ved overpronation har foden tendens til at falde indad mod midten under løb. Kayano var populær på grund af sin effektive stødabsorbering og DuoMax-støtten.

ASICS GEL-Kayano 31 i detaljer

ASICS Gel-Kayano 31
Engineered Stretch Knit overdel

Giver masser af åndbarhed

4D Guidance System

sikrer stabilitet for hvert skridt, du tager

Flytefoam Blast Plus Eco-dæmpning

så man får følelsen af at løbe på skyer

Puregel i hælen

for letvægtsdæmpning og en blød landing

Hybrid ASICSGRIP

kombination af AHAR og ASICSGRIP

Hvor holdbare er ASICS GEL-KAYANO 31?

ASICS tager et stort skridt inden for bæredygtighed med Gel-Kayano 31. For eksempel består 75% af overdelen af genbrugsmaterialer. ASICS gør dette for at reducere mængden af affald og CO2-udledning. Indersålen er fremstillet ved hjælp af en farvningsproces, der reducerer vandforbruget med ca. 33% og CO2-udledningen med 45% sammenlignet med traditionel farvningsteknologi. Endelig er mellemsålen fremstillet af 24% biobaserede materialer.

3egenskaber i ASICS GEL-KAYANO 31

Opsomming 1

Super komfortabel overdel i engineered stretch knit

Den opdaterede Engineered Mesh-overdel giver bedre ventilation end den forrige version. Skotungen er gjort lidt tyndere og sidder behageligt over vristen uden tryk eller irritation. Kanten af skoen er lavet af Knit Rib-materialet for ekstra komfort, når du tager skoen af og på. Som sædvanlig er forfoden gjort lidt bredere, så tæerne kan sprede sig under løb på længere distancer.

Opsomming 2

Maksimal dæmpning

Hele mellemsålen på GEL-Kayano er lavet af det nye Flytefoam Blast Plus ECO. Dette skum består af 24% biobaserede materialer og giver en let og energisk støddæmpning. Mellemsålen er forblevet den samme i tykkelse som sin forgænger. Den karakteristiske GEL-støddæmpning er ikke længere synlig udefra, men ligger nu indvendigt i sålen. PureGEL opfanger effektivt stødet fra landingen og giver 65% mere støddæmpning end den GEL, ASICS brugte tidligere.

Opsomming 3

4D Guidance System for optimal støtte

ASICS udviklet støttesystemet i Kayano ud fra flere biomekaniske studier. Lige som i Kayano 30 bruges 4D Guidance Systemet. Men hvad gør dette system helt præcist? Foden er stabiliseret i 4 dimensioner: i bredden, længden, højden og timingen af støtten. Sålen er bred, så du har en stabil platform under landingen. Hælens geometri er rundere og bredere end før. Som et resultat heraf oplever du en jævn afvikling fra hæl til tå. Endelig sikrer den ekstra responsive skumblok på indersiden af skoen, at din ankel hurtigt vender tilbage til den korrekte position i tilfælde af overpronation under løb.

Gode sko, gode strømper

Hvis du vælger ASICS GEL-KAYANO 31, vil vi også anbefale et par gode løbestrømper. ASICS Performance Run Crew Socks Paris er behagelige løbestrømper til både damer og herrer. Disse lette løbestrømper er designet til komfort takket være strategisk placerede støddæmpende dele, også under svangen. Strømperne har fugttransporterende egenskaber, der forbedrer åndbarheden, så dine fødder holdes kølige og ikke holder dig tilbage under din løbetur!

ASICS Run Further Stability-kollektionen

I Run Further-kollektionen finder du modeller, der er skabt til din daglige træning. Der er flere stabile modeller i denne kategori. For eksempel er der ASICS GT-1000 12 til begynderløberen, som ikke har brug for så meget støddæmpning endnu. GT-2000 12 er til den mere erfarne løber, der vil have mere støddæmpning og komfort, og så er der GEL-KAYANO 31 til løberen, der vil have maksimal komfort.

Eksempel på ASICS skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra ASICS.

Allround – ASICS GEL-KAYANO 31
Tempo/Interval – ASICS MAGIC SPEED 3
Konkurrence – ASICS METASPEED SKY PARIS

Der ASICS GEL-Kayano 31 im Test

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs om Menno Munsters erfaringer med skoen.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Tekniske specifikationer ASICS GEL-Kayano 31

Skotype
Allround løbesko
Type løber
Overpronation
Offset
8 mm ( 40 mm hæl / 30 mm forfod)
Vægt
Ca. 305 gram
Dæmpning
FF Blast+ Eco

Forventninger

“ASICS GEL-KAYANO 30 var en meget markant opdatering fra version 29. Med ét vink havde ASICS igen skoen til overpronation med mest komfort. Det var en markant overgang for mange Kayano-løbere, og en stor ændring for mange, men det bragte også mange nye fans af Kayano tilbage til modellen. Version 31 bygger videre på succesen fra Kayano 30, og vi ser de opdateringer af overdelen, som Nimbus 26 også fik, og som fik positiv feedback. Jeg forventer ikke en helt ny fornemmelse, når jeg løber, men blot lidt bedre greb og en behagelig fornemmelse når jeg træder ned i skoen.”

Fit

“Med stabilitetssko er jeg altid ekstra kritisk over for overdelen, da jeg også forventer at få lidt mere støtte der. Og det er noget, som Kayano 31 gør rigtig godt. Hælkappen er smal, forstærket indvendigt og omslutter min ankel helt perfekt. Det forhindrer mig også i at glide ud af hælen, hvilket er en almindelig udfordring med mange løbesko. Forfoden i antipronationssko er som regel lidt bredere i det, da fødderne har en tendens til at trykkes lidt mere, når fodstillingen korrigeres. Det er også tilfældet med Kayano 31. Mine tæer har mere plads, end jeg er vant til. I øvrigt er det godt at vide, at Kayano 31 også fås i forskellige bredder.”

Stride

“Hvis du vil have maksimal støddæmpning, skal du vælge et par Kayano. Hælen er meget tyk og gøres ekstra blød af den indvendigt placerede PureGel. Jeg syntes, at den forrige Kayano føltes lidt for klodset, fordi hælen stak langt tilbage, men det er blevet meget bedre her i den nyeste version. Hælkappen og skumlaget ligger nu under hinanden, så jeg får ikke følelsen af, at jeg står på et enormt støddæmpende lag. Dette er den mere stabile version af Nimbus, og de er meget på niveau med hinanden med hensyn til komfortniveau. Og det er meget positivt, da sko til overpronation har haft en tendens til at være mindre komfortable på grund af korrektionsblokkene.”

Stability

“Under lange udholdenhedsløb føler jeg mig virkelig sikker i Kayano 31, da jeg kan mærke stabiliteten ved hvert skridt. Både i sving og på lige strækninger bliver min højre ankel (som naturligt er lidt mere ustabil) godt stabiliseret. Den nye Kayano får sin stabilitet fra sålens brede base samt den måde, min fod befinder sig nede i støddæmpningslaget. Jeg vil primært anbefale Kayano til dine afslappede udholdenhedsløb, hvor tempoet ikke er så vigtigt. Til tempotræning er det bedre at vælge ASICS Novablast eller Magic Speed.”

Slutspurten

ASICS GEL-KAYANO 31 er stadig den mest komfortable løbesko til overpronation i øjeblikket. Mindre opdateringer gør stadig ikke skoen markant anderledes i forhold til forgængeren. For mange løbere er skoen en rigtig god mulighed for at få mange kilometer i benene med god stabilitet.

Andre stabile sko med masser af støddæmpning er Brooks Glycerin GTS 21 og New Balance Fresh Foam X Vongo V6.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på ASICS GEL-KAYANO 31 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.