Skip to main content
Top ten running shoes
The best running shoes

Top 10

Top 10 bedste løbesko

Leder du efter de bedste løbesko? Der findes løbesko til alle slags løbere. Men hvilken løbesko skal du vælge? Hvad skal du være opmærksom på, når du køber dem? En nybegynder har for eksempel brug for andre løbesko end en erfaren maratonløber. Og den bedste løbesko afhænger også af din fodtype og dit løbemønster. Vi giver dig en liste over de 10 bedste løbesko. Vi opdeler disse top 10 i en top 5 over neutrale løbesko og en top 5 over løbesko til overpronation. Og vi forklarer, hvilke løbesko der er de rigtige for dig.

Til Online Shoe Advisor
Top ten running shoes

3 Fordele ved løbesko

Opsomming 1

Overdelen giver støtte og god åndbarhed

Overdelen af løbesko er ofte lavet af et mesh-materiale. Mesh er sømløst, let og behageligt for fødderne. Derved kan dine fødder ånde, og risikoen for vabler mindskes. Hælkappen på en løbesko er normalt indvendigt forstærket, hvilket giver støtte til anklen.

Opsomming 2

Effektiv stødabsorbering og komfortabel dæmpning

Løbesko giver en effektiv stødabsorbering. Under løb belastes dine underben med 2-3 gange din kropsvægt ved hver landing. Derfor er dæmpning i skoene en super vigtig faktor. De dæmper effektivt stødet fra landingen, så du kan fortsætte med at løbe i længere tid. Hver løbesko har sin egen unikke dæmpning. Afhængigt af din distance og dit niveau kan du vælge høj eller lav dæmpning.

Opsomming 3

Individuel støtte

Du kan groft sagt inddele løbesko i to forskellige typer. Der findes neutrale løbesko og løbesko til overpronation. Neutrale løbesko er til løbere med neutral fodstilling. Pronationsløbesko er beregnet til løbere med overpronation, der har brug for en vis støtte til ankel og knæ. Sålen på pronationsløbesko er ofte forstærket på indersiden for at forhindre, at anklen falder for meget ind.

10 best running shoes
Top ten running shopes
10 best running shoes
"Sæt dig et mål, før du vælger de bedste løbesko. Hvis du lige er begyndt, er stabilitet og komfort det vigtigste. Hvis du ønsker at løbe hurtigere tider, anbefaler vi en tempo- eller konkurrencesko."

Daan Glorie – Produktekspert

competition shoes

Hvad er dæmpning i løbesko?

Med dæmpning mener vi den type skum, der anvendes i løbeskoens mellemsål. Der findes løbesko med meget hårde skummaterialer eller mere elastiske dæmpningsmaterialer. Hvilken dæmpning der er bedst afhænger bl.a. af din kropsvægt, stabilitet i dine led, din løbeerfaring og dit mål. Maratonløbere foretrækker lidt mere dæmpning og komfort, mens en nybegynder primært ønsker en mere afbalanceret dæmpning. Afbalanceret betyder, at mellemsålen har en god kombination af dæmpning og stabilitet.

Shop løbesko til damerShop løbesko til herrer

Hvad er offset i løbesko?

Offset beskriver forskellen i hælens højde i forhold til forfodens højde. De fleste løbesko har en forskydning på 8 til 10 mm. Dette gør løbeskoene velegnede til mange forskellige løbere. Sko med et offset på 6 mm og under, er normalt beregnet til midt- og forfodsløbere. Det skyldes, at jo lavere offset, desto mere løber du på din forfod. Dette er i hvert fald teorien; i praksis er der nogle undtagelser. Hælløbere med korte skridt og høj skridtfrekvens har ofte gavn af et lidt lavere offset.

Som nybegynder er det bedst at vælge et lidt højere offset, da disse løbesko har mindre belastning på lægmusklerne og akillessenerne.

De fire kategorier af løbesko

Sæt dig et mål, før du vælger de bedste løbesko. Hvis du lige er begyndt, er stabilitet og komfort det vigtigste. Hvis du ønsker at løbe hurtigere tider, anbefaler vi en tempo- eller konkurrencesko. Disse er lettere i vægt og har elastisk dæmpning for maksimal energireturnering. Overordnet set kan du inddele løbesko i 4 kategorier:

  • Neutral: dette er løbesko til løbere med en neutral fodstilling
  • Antipronation: løbesko designet til løbere med overpronation, der har brug for ekstra støtte
  • Tempo: lette løbesko, der er ideelle til tempoløb og intervaller
  • Konkurrence: løbesko med elastisk dæmpning, carbon og innovative teknologier til at sætte nye personlige rekorder

De neutrale og pronationsløbesko i tabellen nedenfor er såkaldte allroundsko. Det betyder, at du kan have disse sko på under både rolig og hurtig træning. Tempo- og løbesko er lette og er specielt designet til at løbe personlige rekorder.

ASICS

Neutral
Gel-Nimbus
Gel-Cumulus

Overpronation
GT 2000
Kayano

Tempo
Magic Speed
Noosa Tri

Konkurrence
Metaspeed Sky Paris
Metaspeed Edge Paris

Brooks

Neutral
Ghost
Glycerin

Overpronation
Adrenaline GTS
Glycerin GTS

Tempo
Hyperion Tempo
Hyperion Max

Konkurrence
Hyperion Elite

Saucony

Neutral
Ride
Triumph

Overpronation
Guide
Tempus

Tempo
Kinvara (Pro)
Endorphin Speed

Konkurrence
Endorphin Elite
Endorphin Pro

HOKA

Neutral
Clifton
Bondi

Overpronation
Arahi
Gaviota

Tempo
Mach
Mach X

Konkurrence
Rocket X
Cielo X

Nike

Neutral
Pegasus
Vomero

Overpronation
Structure
Invincible

Tempo
Pegasus Turbo
Streakfly

Konkurrence
Vaporfly
Alphafly

Salomon

Neutral
Aero Blaze
Aero Glide

Overpronation

Tempo
Aero Volt

Konkurrence
Phantasm

Karhu

Neutral
Fusion

Overpronation
Ikoni
Synchron

Tempo

Konkurrence

Mizuno

Neutral
Wave Rider
Wave Sky

Overpronation
Wave Inspire
Wave Horizon

Tempo
Rebellion Flash
Rebellion Sonic

Konkurrence
Rebellion Pro

adidas

Neutral
Supernova Rise
Supernova Stride

Overpronation
Supernova Solution

Tempo
Adizero Boston
Adizero SL

Konkurrence
Takumi Sen
Adios Pro

On

Neutral
Cloudsurfer
Cloudmonster

Overpronation
Cloudrunner
Cloudflyer

Tempo
Cloudswift

Konkurrence
Cloudboom Echo

New Balance

Neutral
880
1080

Overpronation
860
Vongo

Tempo
Rebel
SC Pacer

Konkurrence
SC Elite
SC Trainer

Top 10 bedste løbesko

Vi giver dig en liste over de 10 bedste løbesko. Vi opdeler disse top 10 i en top 5 over neutrale løbesko og en top 5 over løbesko til overpronation. For hver model er offset og vægt angivet. Hvis du vil er på jagt efter den bedste løbesko, skal du huske at overveje disse aspekter ved skoen.

Bedste neutrale løbesko | Top 5

ASICS GEL Nimbus 26

ASICS Nimbus 26

ASICS Gel Nimbus 26 er en pålidelig neutral allround løbesko. Nimbus har i mange år været populær blandt langdistanceløbere. Denne løbesko er kendt for at give en luksuriøs løbefornemmelse med masser af støddæmpning. Der er Gel-dæmpning i hælen for ekstra komfort under landingen. Nimbus er velegnet til både begyndere og øvede løbere på grund af den fantastisk gode støddæmpning og stabilitet.

Offset: 8 mm  Vægt: ca. 304 gr herre / 262 gr dame

Brooks Ghost 15

Brooks Ghost 15 er løbesko til den neutrale løber. Denne meget elskede løbesko bliver kun bedre og bedre. Brooks Ghost 15 har fået flere opdateringer for at gøre skoen endnu blødere. Ændringerne er primært i mellemsålen og overdelen af skoen. Ghost 15 er yderst velegnet til hællandere på grund af dens højere offset og behagelige dæmpning i hælen.

Offset: 12 mm  Vægt: 286 gr Herre / 255 gr Dame

Nike Pegasus40

Nike Pegasus 40

Nike Air Zoom Pegasus 40 er neutrale, allround løbesko. ’Pegasus’ er Nikes ældste model af løbesko. Og også en af de mest populære. Skoen er ideel til den daglige løbetur, men er også gode at bruge til udholdenhedsløb. Løbere, der er på udkig efter en letvægtssko, kan forkæle sig selv med et par Pegasus 40.

Offset: 10 mm  Vægt: 309 gr Herre / 242 gr Dame

HOKA Clifton 9

HOKA Clifton 9

HOKA Clifton 9 er neutrale løbesko. Den nyeste model af den populære Clifton er lettere og endnu blødere end sin forgænger. Clifton har i mange år været kendt som “løbeskoen med maksimal dæmpning”, der er en favorit hos mange nybegyndere og øvede løbere. Det lavere offset gør Clifton bedst egnet til midt- og forfodsløbere.

Offset: 5 mm  Vægt: 248 gr Herre / 204 gr Dame

New Balance 880v14

New Balance 880v14

New Balance Fresh Foam X 880v14 er en neutral, allround løbesko. Skoen hører til Fresh Foam-familien og er kendt for sin behagelige støddæmpning. Skoen er blevet lidt lettere og mere fjedrende end sin forgænger på grund opdateringen af Fresh Foam X-støddæmpningsmaterialet. Uanset om du skal ud på en kort eller lang løbetur, vil du med et par 880v14 på fødderne være klar til enhver form for løbetræning.

Offset: 6 mm  Vægt: 300 gr herre / 238 gr dame

Bedste løbesko til overpronation | Top 5

Asics gel kayano 30

ASICS Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 er den perfekte sko, hvis du leder efter en allround løbesko til overpronation og masser af dæmpning. Uanset om du er på vej ud på en 5 km-løbetur eller en lidt længere udholdenhedstur, kan GEL-KAYANO klare det hele. Skoen er velegnet til både nybegyndere og erfarne løbere.

Offset: 10 mm  Vægt: 299 gr herre / 270 gr dame

adidas Supernova Solution

adidas Supernova Solution

Supernova Solution er en neutral allround løbesko designet til løbere med overpronation. Mellemsålen i Dreamstrike+ giver en velbalanceret støddæmpning med en god energireturnering. Takket være skoens EnergyRods i skum vil du opleve en jævn afvikling fra hæl til forfod, samtidig med at du får den rette stabilitet. Oplev et nyt niveau af løb med denne allround løbesko!

Offset: 10 mm  Vægt: 289 gr herre / 240 gr dame

Brooks Adrenaline 23

Brooks Adrenaline GTS 23

Brooks Adrenaline GTS 22 er løbesko til løbere med overpronation. Denne løbesko er kendt for sin høje løbekomfort og luksuriøse følelse ved indstigning i skoen. Disse allround løbesko giver støtte til pronationsløbere – præcis når de har brug for det, i modsætning til en konstant korrektion, som de fleste pronationssko giver. Adrenaline GTS 22 er velegnet til løbere på alle niveauer og især hællandere på grund af det høje offset.

Offset: 12 mm  Vægt: 289 gr Herre / 255 gr Dame

Saucony Guide 17

Saucony Guide 17

Uanset om du træner op til et maraton eller bare nyder nogle afslappede løbeture, er Saucony Guide 17 den ideelle allround løbesko til løberen med overpronation. Løb korte eller lange ture; Guide kan det hele. Det gør skoen velegnet til både begyndere og mere erfarne løbere. Få mest muligt ud af hvert skridt med denne allround løbesko!

Offset: 8 mm  Vægt: 269 gr herre / 232 gr dame

Mizuno Wave Inspire 20

Mizuno Wave Inspire 20

Vælg Mizuno Wave Inspire 20 og oplev den perfekte kombination af komfort og performance, når du løber med denne allround løbesko til overpronation. Denne sko kan klare ethvert tempo du løber, uanset om det er en 5 km tur i medium tempo eller en længere løbetur. Med Inspire 20 får du en helt igennem alsidig og pålidelig allround løbesko.

Offset: 12 mm  Vægt: 292 gr herre / 249 gr dame

Endspurt

Hvilken sko er den bedste løbesko for dig? Først skal du bestemme dig for, hvad dit mål er, og hvilken type løber du er. På vores hjemmeside kan du udfylde Online Shoe Advisor og få personlig skorådgivning. Ved hjælp af dine data og nogle (stabilitets-)tests vil de rette løbesko blive matchet til din profil baseret på din fodprofil og vores løbedatabase. Så kan du være sikker på, at du tager det helt rigtige valg.

Sidder du tilbage med spørgsmål om løbesko? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.

Shop løbesko til damerShop løbesko til herrer