Skip to main content
Top ten running shoes
The best running shoes

Top 10

Top 10 bedste løbesko

Leder du efter de bedste løbesko? Der findes løbesko til alle slags løbere. Men hvilken løbesko skal du vælge? Hvad skal du være opmærksom på, når du køber dem? En nybegynder har for eksempel brug for andre løbesko end en erfaren maratonløber. Og den bedste løbesko afhænger også af din fodtype og dit løbemønster. Vi giver dig en liste over de 10 bedste løbesko. Vi opdeler disse top 10 i en top 5 over neutrale løbesko og en top 5 over løbesko til overpronation. Og vi forklarer, hvilke løbesko der er de rigtige for dig.

Shop løbesko til damerShop løbesko til herrer

Top 10

Top 10 bedste løbesko

Leder du efter de bedste løbesko? Der findes løbesko til alle slags løbere. Men hvilken løbesko skal du vælge? Hvad skal du være opmærksom på, når du køber dem? En nybegynder har for eksempel brug for andre løbesko end en erfaren maratonløber. Og den bedste løbesko afhænger også af din fodtype og dit løbemønster. Vi giver dig en liste over de 10 bedste løbesko. Vi opdeler disse top 10 i en top 5 over neutrale løbesko og en top 5 over løbesko til overpronation. Og vi forklarer, hvilke løbesko der er de rigtige for dig.

Shop løbesko til damerShop løbesko til herrer
Top ten running shoes

3 Fordele ved løbesko

Opsomming 1

Overdelen giver støtte og god åndbarhed

Overdelen af løbesko er ofte lavet af et mesh-materiale. Mesh er sømløst, let og behageligt for fødderne. Derved kan dine fødder ånde, og risikoen for vabler mindskes. Hælkappen på en løbesko er normalt indvendigt forstærket, hvilket giver støtte til anklen.

Opsomming 2

Effektiv stødabsorbering og komfortabel dæmpning

Løbesko giver en effektiv stødabsorbering. Under løb belastes dine underben med 2-3 gange din kropsvægt ved hver landing. Derfor er dæmpning i skoene en super vigtig faktor. De dæmper effektivt stødet fra landingen, så du kan fortsætte med at løbe i længere tid. Hver løbesko har sin egen unikke dæmpning. Afhængigt af din distance og dit niveau kan du vælge høj eller lav dæmpning.

Opsomming 3

Individuel støtte

Du kan groft sagt inddele løbesko i to forskellige typer. Der findes neutrale løbesko og løbesko til overpronation. Neutrale løbesko er til løbere med neutral fodstilling. Pronationsløbesko er beregnet til løbere med overpronation, der har brug for en vis støtte til ankel og knæ. Sålen på pronationsløbesko er ofte forstærket på indersiden for at forhindre, at anklen falder for meget ind.

10 best running shoes
Top ten running shopes
10 best running shoes
"Sæt dig et mål, før du vælger de bedste løbesko. Hvis du lige er begyndt, er stabilitet og komfort det vigtigste. Hvis du ønsker at løbe hurtigere tider, anbefaler vi en tempo- eller konkurrencesko."

Daan Glorie – Produktekspert

competition shoes

Hvad er dæmpning i løbesko?

Med dæmpning mener vi den type skum, der anvendes i løbeskoens mellemsål. Der findes løbesko med meget hårde skummaterialer eller mere elastiske dæmpningsmaterialer. Hvilken dæmpning der er bedst afhænger bl.a. af din kropsvægt, stabilitet i dine led, din løbeerfaring og dit mål. Maratonløbere foretrækker lidt mere dæmpning og komfort, mens en nybegynder primært ønsker en mere afbalanceret dæmpning. Afbalanceret betyder, at mellemsålen har en god kombination af dæmpning og stabilitet.

Hvad er offset i løbesko?

Offset beskriver forskellen i hælens højde i forhold til forfodens højde. De fleste løbesko har en forskydning på 8 til 10 mm. Dette gør løbeskoene velegnede til mange forskellige løbere. Sko med et offset på 6 mm og under, er normalt beregnet til midt- og forfodsløbere. Det skyldes, at jo lavere offset, desto mere løber du på din forfod. Dette er i hvert fald teorien; i praksis er der nogle undtagelser. Hælløbere med korte skridt og høj skridtfrekvens har ofte gavn af et lidt lavere offset.

Som nybegynder er det bedst at vælge et lidt højere offset, da disse løbesko har mindre belastning på lægmusklerne og akillessenerne.

De fire kategorier af løbesko

Sæt dig et mål, før du vælger de bedste løbesko. Hvis du lige er begyndt, er stabilitet og komfort det vigtigste. Hvis du ønsker at løbe hurtigere tider, anbefaler vi en tempo- eller konkurrencesko. Disse er lettere i vægt og har elastisk dæmpning for maksimal energireturnering. Overordnet set kan du inddele løbesko i 4 kategorier:

  • Neutral: dette er løbesko til løbere med en neutral fodstilling
  • Antipronation: løbesko designet til løbere med overpronation, der har brug for ekstra støtte
  • Tempo: lette løbesko, der er ideelle til tempoløb og intervaller
  • Konkurrence: løbesko med elastisk dæmpning, carbon og innovative teknologier til at sætte nye personlige rekorder

De neutrale og pronationsløbesko i tabellen nedenfor er såkaldte allroundsko. Det betyder, at du kan have disse sko på under både rolig og hurtig træning. Tempo- og løbesko er lette og er specielt designet til at løbe personlige rekorder.

ASICS

Neutral
Gel-Nimbus
Gel-Cumulus
Antipronation
GT 2000
Kayano

Tempo
Magic Speed
Noosa Tri
Konkurrence
Metaspeed Sky
Metaspeed Edge

Brooks

Neutral
Ghost
Glycerin
Antipronation
Adrenaline GTS
Glycerin GTS

Tempo
Hyperion Tempo
Hyperion Max
Konkurrence
Hyperion Elite

Saucony

Neutral
Ride
Triumph
Antipronation
Guide
Tempus

Tempo
Kinvara
Endorphin Speed
Konkurrence
Endorphin Elite

HOKA

Neutral
Clifton
Bondi
Antipronation
Arahi
Gaviota

Tempo
Mach

Konkurrence

Rocket X

Nike

Neutral
Pegasus
Vomero
Antipronation
Structure
Invincible

Tempo
Tempo Next%

Konkurrence
Vaporfly

Salomon

Neutral
Aero Blaze
Aero Glide
Antipronation

Tempo
Aero Blaze

Konkurrence
Phantasm

Karhu

Neutral
Fusion
Antipronation
Ikoni
Synchron

Tempo

Konkurrence

adidas

Neutral
Solarboost
Solarglide
Antipronation
Solarcontrol

Tempo
Adizero SL

Konkurrence
Takumi Sen
Adios Pro

ON

Neutral
Cloudgo
Cloudmonster
Antipronation
Cloudrunner
Cloudflyer

Tempo
Cloudswift

Konkurrence
Cloudboom

New Balance

Neutral
880
1080
Antipronation
680
Vongo

Tempo
SC Pacer

Konkurrence
SC Elite

Neutral
Antipronation
Tempo
Konkurrence
ASICS
Gel-NimbusGel-Cumulus
GT 2000Kayano
Magic SpeedNoosa Tri
Metaspeed SkyMetaspeed Edge
Brooks
GhostGlycerin
Adrenaline GTSGlycerin GTS
Hyperion TempoHyperion Max
Hyperion Elite
Saucony
RideTriumph
GuideTempus
KinvaraEndorphin Speed
Endorphin Elite
Nike
PegasusVomero
StructureInvincible
Tempo Next%
Vaporfly
Salomon
Aero BlazeAero Glide
-
Aero Blaze
Phantasm
HOKA
CliftonBondi
ArahiGaviota
Mach
Rocket X
Karhu
Fusion
IkoniSynchron
-
-
Mizuno
Wave RiderWave Sky
Wave InspireWave Horizon
Rebellion SonicRebellion Flash
Rebellion Pro
adidas
SolarboostSolarglide
Solarcontrol
Adizero SL
Takumi SenAdios Pro
ON
CloudgoCloudmonster
CloudrunnerCloudflyer
Cloudswift
Cloudboom
New Balance
8801080
860Vomero
CS Pacer
CS Elite

Top 10 bedste løbesko

Vi giver dig en liste over de 10 bedste løbesko. Vi opdeler disse top 10 i en top 5 over neutrale løbesko og en top 5 over løbesko til overpronation. For hver model er offset og vægt angivet. Hvis du vil er på jagt efter den bedste løbesko, skal du huske at overveje disse aspekter ved skoen.

Die 5 besten neutralen Laufschuhe

ASICS GEL-Nimbus 25

ASICS Nimbus 25

Gel Nimbus 25 er en neutral løbesko. Nimbus er en populær løbesko, særligt blandt langdistanceløbere. Løbeskoene er kendt for at give en luksuriøs løbefornemmelse og masser af dæmpning. Nimbus er velegnet til både nybegynderen og den øvede løber grundet dens fremragende dæmpning og stabilitet.

Offset: 8 mm  Vægt: 292 gr Herre / 260 gr Dame

Brooks Ghost 15

Brooks Ghost 15

Brooks Ghost 15 er løbesko til den neutrale løber. Denne meget elskede løbesko bliver kun bedre og bedre. Brooks Ghost 15 har fået flere opdateringer for at gøre skoen endnu blødere. Ændringerne er primært i mellemsålen og overdelen af skoen. Ghost 15 er yderst velegnet til hællandere på grund af dens højere offset og behagelige dæmpning i hælen.

Offset: 12 mm  Vægt: 286 gr Herre / 255 gr Dame

Nike Pegasus 40

Nike Pegasus 40

Nike Air Zoom Pegasus 40 er neutrale, allround løbesko. ’Pegasus’ er Nikes ældste model af løbesko. Og også en af de mest populære. Skoen er ideel til den daglige løbetur, men er også gode at bruge til udholdenhedsløb. Løbere, der er på udkig efter en letvægtssko, kan forkæle sig selv med et par Pegasus 40.

Offset: 10 mm  Vægt: 309 gr Herre / 242 gr Dame

HOKA Clifton 9

HOKA Clifton 9

HOKA Clifton 9 er neutrale løbesko. Den nyeste model af den populære Clifton er lettere og endnu blødere end sin forgænger. Clifton har i mange år været kendt som “løbeskoen med maksimal dæmpning”, der er en favorit hos mange nybegyndere og øvede løbere. Det lavere offset gør Clifton bedst egnet til midt- og forfodsløbere.

Offset: 5 mm  Vægt: 248 gr Herre / 204 gr Dame

New Balance 880V13

New Balance 880v13

New Balance Fresh Foam X 880v13 er en neutral, allround løbesko. Denne sko hører til Fresh Foam-familien og er kendt for sin behagelige dæmpning. Nogle innovationer har gjort denne model endnu mere komfortabel end sin forgænger. 880v13 er en ideel løbesko til løbere, der leder efter en alsidig allround sko, der kan bruges til alle former for træning.

Offset: 10 mm  Vægt: 300 gr Herre / 238 gr Dame

Top 5 løbesko til antipronation

Top 5 løbesko til antipronation

ASICS Kayano 30

ASICS Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 er den perfekte sko, hvis du leder efter en allround løbesko til overpronation og masser af dæmpning. Uanset om du er på vej ud på en 5 km-løbetur eller en lidt længere udholdenhedstur, kan GEL-KAYANO klare det hele. Skoen er velegnet til både nybegyndere og erfarne løbere.

Offset: 10 mm  Vægt: 299 gr Herre / 270 gr Dame

adidas Solarcontrol 2

adidas SolarControl 2

Uanset om du træner til et maraton eller bare nyder en afslappet løbetur, er adidas Solarcontrol 2 en ideel allround løbesko til løberen med overpronation. BOOST-dæmpningsmaterialet og EVA Control-platformen giver dig en optimal kombination af komfort og støtte til enhver form for løb.

Offset: 10 mm  Vægt: 314 gr Herre / 272 gr Dame

Brooks Adrenaline GTS 23

Brooks Adrenaline GTS 23

Brooks Adrenaline GTS 22 er løbesko til løbere med overpronation. Denne løbesko er kendt for sin høje løbekomfort og luksuriøse følelse ved indstigning i skoen. Disse allround løbesko giver støtte til pronationsløbere – præcis når de har brug for det, i modsætning til en konstant korrektion, som de fleste pronationssko giver. Adrenaline GTS 22 er velegnet til løbere på alle niveauer og især hællandere på grund af det høje offset.

Offset: 12 mm  Vægt: 289 gr Herre / 255 gr Dame

Saucony Guide 16

Saucony Guide 16

Saucony Guide 16 er en allround løbesko til løbere med overpronation. Guide er en velkendt model fra Saucony og er en ideel løbesko til din daglige løbetur. Guide er også fantastisk til langdistanceløb. Saucony Guide har den perfekte kombination af komfort og stabilitet til enhver distance, du ønsker at løbe. Guide 16 er den ideelle løbesko til løberen med en let overpronation.

Offset: 8 mm  Vægt: 269 gr Herre / 238 gr Dame

Mizuno Wave Inspire 19

Mizuno Wave Inspire 19

Wave Inspire 19 er en allround løbesko til løbere med overpronation. Den nu 19. udgave har fået mange opdateringer, så du kan løbe mange kilometer i høj komfort. Wave Inspire 19 har fået en opdateret form af den velkendte Wave Plate, og der er også blevet tilføjet mere dæmpning til skoen. Med sit højere offset er Inspire 19 mest velegnet til løbere, der lander på hælen.

Offset: 12 mm  Vægt: 292 gr Herre / 249 gr Dame

Endspurt

Hvilken sko er den bedste løbesko for dig? Først skal du bestemme dig for, hvad dit mål er, og hvilken type løber du er. På vores hjemmeside kan du udfylde Online Shoe Advisor og få personlig skorådgivning. Ved hjælp af dine data og nogle (stabilitets-)tests vil de rette løbesko blive matchet til din profil baseret på din fodprofil og vores løbedatabase. Så kan du være sikker på, at du tager det helt rigtige valg.

Sidder du tilbage med spørgsmål om løbesko? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.